Перейти до змісту

У Луцьку з'явиться школа № 27

LutskGSM

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

При чому тут совіти? Луцьк розвивався своїм шляхом. І совіти не мають особливого відношення ні до географії міста ні то його населення, ну окрім того що частина історії міста пов'язана з радянським періодом.

мають, мають:smile3: фактично за радянської влади Луцьк із заштатного повітового містечка став промисловим центром. це семидесяті-восьмидесяті. час активної побудови великих заводів, різкого росту населення міста.

• Відповідей 80
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Крім того що Луцьк був 50 років під совітами так практично ніякого відношення до міста не мають. Смаліть ще!

Опубліковано

Ми тут про школу починали розмовляти... каг бе..

Луцьк і зараз набрав обертів. Останні 10 років ТОЧНО.

40-й (Федорова) - був танкодром. Став - ???

Був Аеродром. Став - ???

і так далі.

Опубліковано

Так не спорю. Знайомий з Франківська каже луцьк 2001 і 2011 майже небо і земля. Тоді луцьк був ніщо порівняно з фраником, а зараз на рівних. Все останній пост-офтоп )

Опубліковано

Tolik_ltу незнаю, промисловим центром я б Луцьк не називав би. Та і серйозних стратегічних заводів тут не було.

Так Луцьк в радянські часи розвивався але так само які решта міст, і нічим особливим не відзначався.

Так не спорю. Знайомий з Франківська каже луцьк 2001 і 2011

Що крім косметики змінилося в Луцьку між цими роками?

Опубліковано

Та і серйозних стратегічних заводів тут не було.

якщо прив"язатись до слова "стратегічних", то як мінімум Підшипниковий і Мотор.

а ще автомобільний, штучних шкір, приладобудівний, електроапаратний, шовковий, КРЗ, Луцькпластмас, недобудована Іскра,

і "по мєлочі" цукровий, кондитер, Полімер, ЖБК, м"ясокомбінат, декілька цегельних, комунмаш,

Опубліковано

Tolik_lt жоден з цих заводів не тягне на стратегічний, ну хіба що трошки підшипниковий і приладобудівний, всі ці заводи в короткі строки можуть бути розгорнуті в тилу країни. Ту головне розробки заводу а не виробнича база.

А заводи типу Луцькпластмас, недобудована Іскра, цукровий, кондитер, Полімер, ЖБК, м"ясокомбінат, декілька цегельних, комунмаш до стратегчних ніколи не відносились, це скоріше заводи місцевого значення.

Опубліковано

Молодець, хитро змішав дійсно великі підприємства з "по мєлочі":))

Всі підшипникові заводи в Союзі були стратегічні. вони були номерні. Наш- №28. Ну і Мотор, який ремонтував і ремонтує двигуни військових літаків і колись підпорядковувався напряму Москві...ну ізвінітє, місцевий-місцевий, напевно ремонтував двигуни сільгоспавіації. А по типу Луцькпластмас, приладобудівний, електроапаратний, штучних шкір, шовковий- порийся в літературі, запитай колишніх працівників, ой, далеко не тільки для Волинської області вони продукцію робили.

Навіщо заперечувати очевидне? в тому, що Луцьк перетворився на справді місто, і місто промислове, саме у ті часи немає нічого поганого.

Опубліковано

Стратегічний завод це завод від якого залежала обороноздатність країни, те що підшипниковий завод був номерний чи завод Мотор це ніхто не заперечує, але у випадку бойових дій втрата цих заводів не позначилася б на обороні, тому як такий завод був далеко не один. А те що завод працював у всесоюзному масштабі ще ні про що не говорить, тобто продукція його була потрібна державі, але не від неї не залежало виживання країни у випадку бойвих дій.

Tolik_lt де я щось погане говорив про наше місто чи його промисловість? Я навпаки радий в тому що наше місто не перетворилось в промисловий гігант, і не приходиться ходити по брудним вулицям і дихати смогом.

Мій начальник відділу (колишній штурман), розказував коли припустився з училища із однокашником пріїхава служити в Луцьк, то його однокашник був шоці від того наскільки Луцьк чистіше за Харків.

Опубліковано

Висока якість завжди дорожче коштує. А питав я бо свого часу віддав 3 місяці життя на службі цій славній фірмі і враження в мене про неї позитивними назвати важко.

Дорожче ЛДБК за СУ-536 приблизно на 1000грн за м2.

Опубліковано

Висока якість завжди дорожче коштує. А питав я бо свого часу віддав 3 місяці життя на службі цій славній фірмі і враження в мене про неї позитивними назвати важко.

Дорожче ЛДБК за СУ-536 приблизно на 1000грн за м2.

Згоден, але зроблений він нормально.

Не так як, за Там-Там0м, Сушка звела будинок, класний і всі діла, а мелкі конструктивні проблеми були при здачі. І труби навіть рік не протягнули і підлягали заміні.

Ну як можна на такому економити?

В Ваймана єдиного продухи в базовій комплектації, просторі коридори, нормальні інженерні мережі, нормальна столярка, нормальне виконання конструктива. І взагалі в нього таких мелочей купа.

А от інших забудовників я не розумію: Як можна будувати будинок, який є в жахливому стані при здачі? Як може після першої зими тріщина на 2 поверхи по несучій стіні? Як можна економити на тому, від чого залежить безпека і добробут людей? :naezd:

Опубліковано

Стратегічний завод це завод від якого залежала обороноздатність країни, те що підшипниковий завод був номерний чи завод Мотор це ніхто не заперечує, але у випадку бойових дій втрата цих заводів не позначилася б на обороні, тому як такий завод був далеко не один. А те що завод працював у всесоюзному масштабі ще ні про що не говорить, тобто продукція його була потрібна державі, але не від неї не залежало виживання країни у випадку бойвих дій.

В Союзі не всі керовнікі були ідіотами, щоб в прикордонному місті будувати стратегічні заводи, які у випадку війни могли за один день стати трофеєм ворога. Тому дійсно стратегічних заводів у Луцьку бути не могло.

п.с. Сорі, зачитався і забув, що тема про школу. :blush:

Опубліковано

Давно пора было построить хотя-бы еще одну школу, а-то слышишь от директоров школ: а у нас классы переполнены, а у нас места нет, итд., а дети подрастают и учиться надо где-то.

Опубліковано

А школи і справді переповнені , для прикладу в школі ,в яку йде моя дитина, набрано 5 перших класів з заповненістю 30 чол. на клас. Директор жалівся , що йому 1 клас нема де розмістити а ще ж група продовженого дня з кімнатою для сну для першачків. І подібна ситуація у всіх школах.

Опубліковано

А школи і справді переповнені , для прикладу в школі ,в яку йде моя дитина, набрано 5 перших класів з заповненістю 30 чол. на клас. Директор жалівся , що йому 1 клас нема де розмістити а ще ж група продовженого дня з кімнатою для сну для першачків. І подібна ситуація у всіх школах.

Хай беруть більше дітей в клас. В нас було в першому-третьому класах по 45 чоловік, це 1984-87 роках, і нічого страшного, вивчили і виховали, уваги всім вистачало.

Опубліковано

Хай беруть більше дітей в клас. В нас було в першому-третьому класах по 45 чоловік, це 1984-87 роках, і нічого страшного, вивчили і виховали, уваги всім вистачало.

45 на класс? :blink: Це ж в якій школі таке було? У мене 1983 було 25-30

Опубліковано

Якшо не помиляюсь, то Чорнуха виграв тендер.

Наскільки відомо то вроді Житлобуд-2 буде будувати.

житлобуд 2 це його сина. на воротах території школи дві таблички СУ і ЖБ.

Опубліковано

Значить все правильно відбувається . Аби не було по 45 дітей на клас ,що являється ,на мою думку, ненормальним і будують нову школу . Після бебібуму середини минулого десятиріччя приходить час тим дітям йти до школи ,а там давно розучились навчати одночасно таку кількість дітей.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...