jokerV Опубліковано 8 Листопада, 2011 в 18:06 #76 Опубліковано 8 Листопада, 2011 в 18:06 А як на рахунок теплопровідності? Більшість пише що газоблок, навіть 375 потрібно утепляти, оскільки тепловтрати ідуть і через вікна, двері і через перегородки, кладку....
ostapus Опубліковано 8 Листопада, 2011 в 20:26 #77 Опубліковано 8 Листопада, 2011 в 20:26 А як на рахунок теплопровідності? Більшість пише що газоблок, навіть 375 потрібно утепляти, оскільки тепловтрати ідуть і через вікна, двері і через перегородки, кладку....в мене зовнішня стіна з білоруських блоків товщиною 200 мм обкладена лицювальною цеглою, а в продуху закачано піноізол. За рік я вкладаюся по газу в 2300 кубів. площа 147 кв.м. в приміщенні температура 20 градусів. Зараз при температурі на вулиці 0.... +5, я опалення не включаю! Для підтримки тепла пропалюю каміном і хватає. Так триває вже 3 роки.Дійсно все тепло тікає через вікна і двері.
sergust-09 Опубліковано 16 Листопада, 2011 в 10:07 #78 Опубліковано 16 Листопада, 2011 в 10:07 пропоную буд. на 50 м.кв. за ціною 150 $/м.кв. по площі землі... контакт 0509066968 Сергій
galinakravchuk29 Опубліковано 26 Січня, 2012 в 06:00 #79 Опубліковано 26 Січня, 2012 в 06:00 Шановні досвідчені люди! Маємо бюджет 50 т. 1. Хочемо будинок. Простий. Під ключ (хоча б частину чистову на 3 кімн. щоб жити). Якщо звертатись до фірм - реально вкластись? Проект можу отримати любий. Ділянка 12 сот. в Боратині на полі . 2. Чи варто купити коробку тисяч за 30 а за 20 реально дотягнути?
Pr0ektant Опубліковано 26 Січня, 2012 в 08:35 #80 Опубліковано 26 Січня, 2012 в 08:35 Шановні досвідчені люди! Маємо бюджет 50 т. 1. Хочемо будинок. Простий. Під ключ (хоча б частину чистову на 3 кімн. щоб жити). Якщо звертатись до фірм - реально вкластись? Проект можу отримати любий. Ділянка 12 сот. в Боратині на полі . 2. Чи варто купити коробку тисяч за 30 а за 20 реально дотягнути? 1. якщо звертатись до фірм - 100% вийде дорожче, ніж найняти бригаду. Хоча фірма нестиме відповідальність за будівництво, якщо грамотно укладете договір. 2. купляєте кота в мішку, оскільки невідомо які фундаменти і наскільки якісно зроблена коробка, особливо якщо стіни заштукатурені/ зашиті. Ну і коробка - це по витратах 25% від вартості повноцінного будинку 3. потрібно враховувати витрати на проведення усіх комунікацій (світла, газу, води, каналізації) для кожного участка вони будуть різними
galinakravchuk29 Опубліковано 26 Січня, 2012 в 10:41 #81 Опубліковано 26 Січня, 2012 в 10:41 Дякую! З кожною Вашою фразою тверезію!Я розумію що фірма це дорожче. в мене така ситуація що треба відповідальність перекладати,бо буду займатись цим сама. Чоловік не має часу і пропонує купити старий будинок.На мою думку - ліпше новий і потроху чим хронічні переробки в старому.Нам місяці за 3-4-5 треба в"їхати.То як я розумію фірма за 50т не побудує?
Андрій Віталійович Опубліковано 26 Січня, 2012 в 10:51 #82 Опубліковано 26 Січня, 2012 в 10:51 То як я розумію фірма за 50т не побудує? побудує, але питання що))шукайте нормального "прораба", складно але буває...
dimmon Опубліковано 26 Січня, 2012 в 10:52 #83 Опубліковано 26 Січня, 2012 в 10:52 Маємо бюджет 50 т.50 т. чего? Если гривен то не построите 100%, если долларов то элементарно построите домик для примера мансарду 10 на 9 это с внутрянкой, материал газоблок, если конечно не шиковать и еще останется немного на мебель. Надо строить самому только самому т.е. строители пусть строят, а вы на контроле, вы даже не представляете как это интересно )) загоритесь так стройкой что не оттянешь потом )) будете вечерами только и думать что и как сделать.
Deemon Опубліковано 26 Січня, 2012 в 10:53 #84 Опубліковано 26 Січня, 2012 в 10:53 То як я розумію фірма за 50т не побудує?Поняття будинок простий - дуже неконкретне, як і 3 кімнати у ньому.Одна справа 80 квадратів гнати, зовсім інша - 250Одне діло проста прямокутна коробка, друге - мансарди, навіси, 1.5-2-3 поверхи.Хід думок я думаю вловили..Вимоги більш конкретні ставте, і тоді можна прицінюватися до бюджету
galinakravchuk29 Опубліковано 26 Січня, 2012 в 11:00 #85 Опубліковано 26 Січня, 2012 в 11:00 То як я розумію фірма за 50т не побудує? побудує, але питання що)) шукайте нормального "прораба", складно але буває... :_07: Дякую! Може зрекомендуєте кого? А прораби - це формат людей які підписють угоди?
Андрій Віталійович Опубліковано 26 Січня, 2012 в 11:07 #86 Опубліковано 26 Січня, 2012 в 11:07 Може зрекомендуєте кого?Ні, а то потім буду крайній))А прораби - це формат людей які підписють угоди? У мене це була людина, яка за все відповідала, але отримувала нормальну зп. В нього голова боліла за підрядчиків, за рівень цін, за брак, тощо...
galinakravchuk29 Опубліковано 26 Січня, 2012 в 11:21 #87 Опубліковано 26 Січня, 2012 в 11:21 Маємо бюджет 50 т. 50 т. чего? Если гривен то не построите 100%, если долларов то элементарно построите домик для примера мансарду 10 на 9 это с внутрянкой, материал газоблок, если конечно не шиковать и еще останется немного на мебель. Надо строить самому только самому т.е. строители пусть строят, а вы на контроле, вы даже не представляете как это интересно )) загоритесь так стройкой что не оттянешь потом )) будете вечерами только и думать что и как сделать. Дякую 50т - того, правильного ). Щось таке собі і уявляю - квадратів на 100-120. Не зможу я їх контролювати, потрібен 1 відповідальний. Дякую за підтримку . То як я розумію фірма за 50т не побудує? Поняття будинок простий - дуже неконкретне, як і 3 кімнати у ньому. Одна справа 80 квадратів гнати, зовсім інша - 250 Одне діло проста прямокутна коробка, друге - мансарди, навіси, 1.5-2-3 поверхи. Хід думок я думаю вловили.. Вимоги більш конкретні ставте, і тоді можна прицінюватися до бюджету Ви абсолютно праві! Щось таке http://www.dom-ua.com/index.php?c=43&o=9275. Думаю, квадратів на 100-120. Бачиться мансарда. Спочатку зробити 1й пов., заселитись, потім дотягувати 2й. Що скажете? Може зрекомендуєте кого? Ні, а то потім буду крайній)) Ви відповідальна людина ) А прораби - це формат людей які підписють угоди? У мене це була людина, яка за все відповідала, але отримувала нормальну зп. В нього голова боліла за підрядчиків, за рівень цін, за брак, тощо... І я такого хотіла би. Ви вселили в мене надію. Залишились небегато - знайти прораба, переконати чоловіка, побудувати будинок. І то все за 4-5 міс. Але я готова! Тільки би вкластись.
sacha d Опубліковано 26 Січня, 2012 в 15:33 #88 Опубліковано 26 Січня, 2012 в 15:33 Ви абсолютно праві! Щось таке http://www.dom-ua.co...php?c=43&o=9275.Думаю, квадратів на 100-120. Бачиться мансарда. Спочатку зробити 1й пов., заселитись, потім дотягувати 2й.Що скажете?І то все за 4-5 міс-НЕ ВКЕДЕТЕСЬ А за 50т почті реально побудовати такий будинокє знайомий прораб
Pr0ektant Опубліковано 26 Січня, 2012 в 15:59 #89 Опубліковано 26 Січня, 2012 в 15:59 Залишились небегато - знайти прораба, переконати чоловіка, побудувати будинок. І то все за 4-5 міс. Але я готова! Тільки би вкластись. 1. вирішили будуватись - починайте з планування та з розробки проекта. Консультуйтесь з знаючими людьми, не нехтуйте підказками і враховуйте помилки тих, хто вже будувався. В інеті є величезна кількість інформації про будівництво, ескізи впроваджених проектів, візуалізація будинків... 2. розраховуйте влаштування всього будівництва на суму не більшу 80% від того що маєте, навіть якщо порахували кошторис до кожного шурупа. 3. навіть якщо буде супер-мега прораб з 1000 роками досвіду - завжди контролюйте хід будівництва, маю на увазі, щоб будували так як ви хочете, а не навпаки. Гарний прораб завжди буде з вами радитися і в будь-який момент зможе розповісти про те, що вам незрозуміло. 4. перед початком будівництва ви маєте на 100% знати яким хочете бачити будинок і уявляти як на яву кожну його кімнату. Спочатку до дрібниць продумайте, узгодьте, зробіть повноцінний прокт, а тоді будуйтеся, це зекономить час, нерви та фінанси. 5. Після початку будівництва, не вносьте ніяких змін в задумане, навіть найменша дрібничка може принести неприємності і додаткові витрати. 6. Не економте на якості матеріалів та технології будівництва, оскільки з часом всі недоліки дадуться взнаки.
galinakravchuk29 Опубліковано 26 Січня, 2012 в 18:09 #90 Опубліковано 26 Січня, 2012 в 18:09 Залишились небегато - знайти прораба, переконати чоловіка, побудувати будинок. І то все за 4-5 міс. Але я готова! Тільки би вкластись. 1. вирішили будуватись - починайте з планування та з розробки проекта. Консультуйтесь з знаючими людьми, не нехтуйте підказками і враховуйте помилки тих, хто вже будувався. В інеті є величезна кількість інформації про будівництво, ескізи впроваджених проектів, візуалізація будинків... 2. розраховуйте влаштування всього будівництва на суму не більшу 80% від того що маєте, навіть якщо порахували кошторис до кожного шурупа. 3. навіть якщо буде супер-мега прораб з 1000 роками досвіду - завжди контролюйте хід будівництва, маю на увазі, щоб будували так як ви хочете, а не навпаки. Гарний прораб завжди буде з вами радитися і в будь-який момент зможе розповісти про те, що вам незрозуміло. 4. перед початком будівництва ви маєте на 100% знати яким хочете бачити будинок і уявляти як на яву кожну його кімнату. Спочатку до дрібниць продумайте, узгодьте, зробіть повноцінний прокт, а тоді будуйтеся, це зекономить час, нерви та фінанси. 5. Після початку будівництва, не вносьте ніяких змін в задумане, навіть найменша дрібничка може принести неприємності і додаткові витрати. 6. Не економте на якості матеріалів та технології будівництва, оскільки з часом всі недоліки дадуться взнаки. ВЕЛИКЕ ЩИРЕ ДЯКУЮ!!!!!!!!!!!!! Просто шпаргалка. Тепер радьте прораба .
galinakravchuk29 Опубліковано 26 Січня, 2012 в 18:19 #91 Опубліковано 26 Січня, 2012 в 18:19 Ви абсолютно праві! Щось таке http://www.dom-ua.co...php?c=43&o=9275. Думаю, квадратів на 100-120. Бачиться мансарда. Спочатку зробити 1й пов., заселитись, потім дотягувати 2й. Що скажете? І то все за 4-5 міс-НЕ ВКЕДЕТЕСЬ А за 50т почті реально побудовати такий будинок є знайомий прораб А ЗА СКІЛЬКИ?? ЩЕ ОДНІ ПІДТРИМКА, ДЯКУЮ НУ ЦЕ ВЗАГАЛІ ПОДАРУНОК ДОЛІ, МОЖНА КОНТАКТИ В ПРИВАТ? Чим можу Залишились небегато - знайти прораба, переконати чоловіка, побудувати будинок. І то все за 4-5 міс. Але я готова! Тільки би вкластись. 1. вирішили будуватись - починайте з планування та з розробки проекта. Консультуйтесь з знаючими людьми, не нехтуйте підказками і враховуйте помилки тих, хто вже будувався. В інеті є величезна кількість інформації про будівництво, ескізи впроваджених проектів, візуалізація будинків... 2. розраховуйте влаштування всього будівництва на суму не більшу 80% від того що маєте, навіть якщо порахували кошторис до кожного шурупа. 3. навіть якщо буде супер-мега прораб з 1000 роками досвіду - завжди контролюйте хід будівництва, маю на увазі, щоб будували так як ви хочете, а не навпаки. Гарний прораб завжди буде з вами радитися і в будь-який момент зможе розповісти про те, що вам незрозуміло. 4. перед початком будівництва ви маєте на 100% знати яким хочете бачити будинок і уявляти як на яву кожну його кімнату. Спочатку до дрібниць продумайте, узгодьте, зробіть повноцінний прокт, а тоді будуйтеся, це зекономить час, нерви та фінанси. 5. Після початку будівництва, не вносьте ніяких змін в задумане, навіть найменша дрібничка може принести неприємності і додаткові витрати. 6. Не економте на якості матеріалів та технології будівництва, оскільки з часом всі недоліки дадуться взнаки. ВЕЛИКЕ ЩИРЕ ДЯКУЮ!!!!!!!!!!!!! Просто шпаргалка. Тепер радьте прораба .
ostapus Опубліковано 26 Січня, 2012 в 19:15 #92 Опубліковано 26 Січня, 2012 в 19:15 ох і гаряча дівчина...)))) нагадуєте дитину яка стала перед іграшкою і плаче до мами - Купиииии!!!... Жарт...Насправді - задача не є реальною в часі. Фундамент почнета копати як стане сухо - травень місяць, фундамент - цоколь місяць, коробка - 1,5 місяці (ще залежить з чого і яка погода), дах - 1 місяць.... та то можна навіть і не рахувати.... до морозів - це більш-менш реально вїхати, але в напівфабрикат. (я то свою будував сам з наймом різних бригад - 3 роки)
Oksana04 Опубліковано 26 Січня, 2012 в 19:25 #93 Опубліковано 26 Січня, 2012 в 19:25 враховуйте помилки тих, хто вже будувавсяОБОВ"ЯЗКОВО сфотографуйте прокладену проводку.Як приклад, мені ці фото вже допомогли в трьох випадках: коли чіпляли ікони, коли пробивали діру в стіні під газову трубу, коли навішували кухонні шафи.Те ж саме з теплою підлогою. В мене таких фото немає і зараз ми ніяк не можемо вчепити обмежувачі до дверей...Ще в мене є проблемка з кутовою стіною на кухні. Вона закрита шафою і туди не потрапляє тепле повітря. Недавно видивились, що там все мокре і покрилось грибком. Наразі не знаємо як з цим боротись...І ще кілька неприємних приколів...
Deemon Опубліковано 26 Січня, 2012 в 19:51 #94 Опубліковано 26 Січня, 2012 в 19:51 ОБОВ"ЯЗКОВО сфотографуйте прокладену проводку...Те ж саме з теплою підлогою... Толкова порада, а ще краще накреслити в AutoCAD або Visio, в масштабі з усіма можливими відступами від сусідніх стін, стелі, підлоги і тд... Роздрукувати на листочках А4, вкинути в файл і тримати поруч з наприклад будинковою книгою. Часу і зусиль багато не займе, по зубах навіть студенту-технарю за пару пива . Від себе, який би не був геніальний план дому, мега-досвідчений прораб та бригада будівельників котрі зводили Бурдж аль-Араб - потрібно бути готовим до того що в фіналі - будівля може бути дещо не така як на картинці, навіть за умови дотримання усіх технологій і контролю процесу. Одне діло в 3D моделювати - далеко інше руцями робити. Удачі і швидкого новосілля
ostapus Опубліковано 26 Січня, 2012 в 19:55 #95 Опубліковано 26 Січня, 2012 в 19:55 ми ніяк не можемо вчепити обмежувачі до дверей...я не міг унітаз на теплу підлогу встановити... по тій же ж причині...)))))))мокрота - то ознака виникнення "точки роси" в приміщенні. Можливо треба утеплити зовнішню стіну... і покращити вентиляцію кухні. Поставте для початку віконний провітрювач в пластикове вікно на кухні...
galinakravchuk29 Опубліковано 27 Січня, 2012 в 04:09 #96 Опубліковано 27 Січня, 2012 в 04:09 ох і гаряча дівчина...)))) нагадуєте дитину яка стала перед іграшкою і плаче до мами - Купиииии!!!... Жарт... Насправді - задача не є реальною в часі. Фундамент почнета копати як стане сухо - травень місяць, фундамент - цоколь місяць, коробка - 1,5 місяці (ще залежить з чого і яка погода), дах - 1 місяць.... та то можна навіть і не рахувати.... до морозів - це більш-менш реально вїхати, але в напівфабрикат. (я то свою будував сам з наймом різних бригад - 3 роки) )))))))))))))) До морозів в напівфабрикат - супер!! Тоді по часу виходить 9 місяців - вже проходили таке діло ))))))))))). В мене яка ситуація: чоловік каже щоб купувати стару хату, а я реально розумію, що це ті ж 50т +..+.., то ліпше їх в нову класти, Так от, вмовила за сніданком вчора: я надаю план, аргументи, розрахунок - він може одобрити, то я кую по-гарячому )))))))))))))))). Діло це мені довірить, бо бачив мене в проектах, а сам мріяв про це, але фізично немає як продихнути, але є я )))))))))))). Дякую, ostapus!
galinakravchuk29 Опубліковано 27 Січня, 2012 в 04:37 #97 Опубліковано 27 Січня, 2012 в 04:37 враховуйте помилки тих, хто вже будувавсяОБОВ"ЯЗКОВО сфотографуйте прокладену проводку.Як приклад, мені ці фото вже допомогли в трьох випадках: коли чіпляли ікони, коли пробивали діру в стіні під газову трубу, коли навішували кухонні шафи.Те ж саме з теплою підлогою. В мене таких фото немає і зараз ми ніяк не можемо вчепити обмежувачі до дверей...Ще в мене є проблемка з кутовою стіною на кухні. Вона закрита шафою і туди не потрапляє тепле повітря. Недавно видивились, що там все мокре і покрилось грибком. Наразі не знаємо як з цим боротись...І ще кілька неприємних приколів...Слушна, дуже слушна порада. В мене вітчим кладе проводку, через роки в банках, лікарнях чи в нас вдома скаже що де і як проходить, але ніщо не вічне.Дійсно, сфотографувати, чи зробити креслення - 100% треба.Так, грибок це неприємно, але в свіжій хаті думаю, можна справитись і з ним і причиною, удачі, Оксана!ПС - класнюча аватарка!
galinakravchuk29 Опубліковано 27 Січня, 2012 в 04:47 #98 Опубліковано 27 Січня, 2012 в 04:47 ОБОВ"ЯЗКОВО сфотографуйте прокладену проводку...Те ж саме з теплою підлогою... Толкова порада, а ще краще накреслити в AutoCAD або Visio, в масштабі з усіма можливими відступами від сусідніх стін, стелі, підлоги і тд... Роздрукувати на листочках А4, вкинути в файл і тримати поруч з наприклад будинковою книгою. Часу і зусиль багато не займе, по зубах навіть студенту-технарю за пару пива . 100%%%%! Від себе, який би не був геніальний план дому, мега-досвідчений прораб та бригада будівельників котрі зводили Бурдж аль-Араб - потрібно бути готовим до того що в фіналі - будівля може бути дещо не така як на картинці, навіть за умови дотримання усіх технологій і контролю процесу. Одне діло в 3D моделювати - далеко інше руцями робити. От за це окреме дякую! Налаштування на змирення з об"єктивною дійсністю - це річ, яка потребує попередження і часу. Удачі і швидкого новосілля ДЯКУЮ !
galinakravchuk29 Опубліковано 27 Січня, 2012 в 04:53 #99 Опубліковано 27 Січня, 2012 в 04:53 Краще спішити непоспішаючи, це про будівництво. Так, мені плакатик передн носом треба носити з Вашою фразою )))))))). Дякую!
galinakravchuk29 Опубліковано 27 Січня, 2012 в 05:08 #100 Опубліковано 27 Січня, 2012 в 05:08 Зараз може закидаєте мене помідорами чи яйцями, але мені ВАЖЛИВА ваша думка з приводу будинку з глина+дрова чи глина+солома. Я всерйоз розглядаю такий варіант. http://toloka.info/e...traw-rivne.html http://z-solomy.blog.../blog-post.html http://www.ecology.m...=ecoset&id=1228 http://green-dom.info/?p=438 Мама вчора розповідала, що в нас в селі один чоловік будував з дров, коли я була маленька, значить будинку вже 30р, треба поїхати до нього попитати ))))
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.