Перейти до змісту

Тим хто не приїхав на Бандерштат 2011...


laser

Рекомендовані повідомлення

Ця розповідь для тих, хто не приїхав на Бандерштат (і добре що так вийшло), інакше вона нікому не потрібна, навіть організаторам фестивалю...

z_4b6b7254.jpg

А почалося все ще задовго до фестивалю, десь у липні, коли прийшла нарешті довгоочікувана спека, і я з нетерпінням чекав відпустки та фестивалів, щоб відпочити на повну. І ось під час одного з постійних моніторингів сайтів з інформацією про фести нарешті побачив, що Бандерштат цього року відбудеться 13-14 серпня у Луцьку в районі Вишкова поряд з вулицею Героїв УПА. Спочатку було дивно, адже зазвичай фестивалі, крім першого, влаштовували за межами міста. Ну та й годі з ним - де вирішили, там і буде. Іншою несподіванкою стало те, що вхід став платний. Воно і зрозуміло, організатори фестивалю набралися кредитів, які ледве могли погасити, спонсорів мало, а кільканадцять тисяч з пальця не висмокчеш. Ціна як на мене цілком прийнятна -- 30 грн за день і 50 за два дні, тим паче для приїжджих окремо доплачувати за поселення в наметовому містечку не потрібно було.

І ось минали дні, свято наближалося... Та інформація про гурти, програма фестивалю все не вивішувались, і це затягувалося досить помітно. Фактично організатори вивалили всю цю інформацію за тиждень до фестивалю (спробуйте щось спланувати?). Як згодом вияснилося, сталося це через те, що керівництво не спромоглося договоритися чи знайти кошти для оренди площі під фест. Оргкомітет розглядав минулорічний варіант з Рокинями і можливо інші, але це було не по кишені. Вибір впав на... іподром у Луцькому зоопарку. Саме там проходив перший Бандерштат. До речі, цього року був п’ятий фестиваль, за словами організаторів, “ювілейний”. Певно вони трохи не в курсі, що ювілей зазвичай вважають круглою датою, в народі, як правило, з нуликом у кінці. Так, мабуть, їм захотілося прикрасити досить бідну програму, адже в порівнянні з минулорічними, на мою суб’єктивну думку, цього року практично не було майстеркласів, змагань, конкурсів. Слід звернути увагу, що поїсти теж було важче: на території пропонували “козацький куліш” (назвати цим словом язик не повертається -- надоварена каша з накиданими овочами і приправами без рецепту, несмачна і без м’яса взагалі. хай це буде на совісті фірми-виробника і малих пацанів, які її варили там і продавали) за нескромні 10 гривень та палатка, де можна було поїсти варене/жарене/напівфабрикатне. В останній, шампур шашлика наприклад, коштував 30 грн., 5 невеличких дерунів по 10 грн. начебто. Там, де продавали хот-доги, взагалі сказали, що їх нема і щоб ми не задавали дурних питань, а брали те, що лежить на прилавку. Як на мене, краще годують і обслуговують в деяких місцевих кабаках.

Та я трохи забіг наперед. Десь за тиждень до фестивалю я поцікавився в групі в контакті, чому організатори мовчки змінили місце проведення, не оприлюднивши ніяких пояснень. Це досить некоректно по відношенню до приїжджих людей, які могли б не знайти фестиваль. На це я отримав досить брутальну невербальну відповідь -- мій коментар видалили і дали БАН. Напевно, це був голова оргкомітету, депутат Ігор Гузь, так як у нього завжди спостерігався радикальний настрой не тільки до організації даного фестивалю. Ніяких текстових пояснень, офіційних, публічних чи в приват не було. Неприємно. На даний час група і далі модерується, постійно видаляються ВСІ коментарі і дописи, які хоч якимось чином мають несхвальний відгук до дій оргкомітету, незалежно від того, чи це матюки п’яних людей, чи здорова критика адекватних.

Переборовши свою відразу до оргкомітету, діставши квитки в надії гарного фестивалю, я попрямував на іподром... Цікаво зауважити, що в перший день охорона на вході менш прискіпливо ставилася до гостей, а на другий день проводили обшук особистих речей. Можна припустити, що напередодні сталось декілька інцидентів, які були несумісні чи то з правилом фестивалю не вживати алкоголь, чи то ще з якихось інших політично-соціальних поглядів. Це підтверджують видалені коментарі в групі в контакті, де народ скаржився на охорону і на власні очі бачив як викидували людей за територію.

День перший яскраво запам’ятався постійними лагами з музикою, яка часто пропадала, часом майже цілком. Так, білоруси практично весь виступ відлабали без робочих порталів, їх чула мала купка людей біля сцени, і то ледве-ледве. В цей час звукотехніки не спішили щось вдіяти, повільно блукаючи біля сцени, і лише через півгодини вдалося налагодити звук. Звукорежисери теж були не на рівні: помітні були постійні завивання мікрофонів, подекуди неграмотна налаштованість інструментів та вокалу (або їх було забагато, або взагалі не чути), ревербератор вмикали хаотично - забували під час пісні, а в перервах між ними вокалісти навпаки говорили з ехом в колонках, за пультом або була тиснява з 4-ох людей, або їх не було взагалі. На сцені також не було персоналу, який би допомагав музикантам підключитися. Від цього всього були суттєві затримки в програмі, яка в перший день змістилася на цілих 2 години. Халатне відношення до озвучки, інакше не назвеш.

На другий день, звільнившись трохи раніше, вирішив прийняти участь у фотоквесті. Прийшовши до входу і розпитавши дівчат, я був направилений в намет “РЕЄСТРАЦІЯ”, де мило дрімала дівчина, певно зморена нічною ватрою =) На запитання, чи відбудеться фотоквест, де збори учасників, і які його умови, вона не змогла абсолютно нічого відповісти! Вона лише знайшла якогось списка і записала туди мою команду, до кінця не усвідомлюючи, як правильно це робити. Прийшлось вмикати свої навички спілкування і пошуку... Пройшовши на територію фестивалю та не знайшовши ніяких признаків квесту, ми зустріли Оксану Лойко з ЦЕКу, яка нас перенаправила до Захара Ткачука з ВО ВМГО УНМ (всі вони є співорганізаторами фестивалю). Захар, в свою чергу, повідомив, що за фотоквест відповідає пан Анатолій з порталу www.molod.in.ua, і порадив нам рухатись до малої сцени, де начебто має бути збір. Прийшовши до малої сцени, ясна річ, ми так і не потрапили на квест, адже ніхто там про нього не знав, і тільки розгублені члени МО Квартира FM, організатори проведення акустичної сцени, розводили руками, а такі ж, як ми, теж шукали місце зборів. Вирішивши зачекати ще трохи і послухати що ж грає в Ротонді, ми присіли, а задоволення від того не отримали ніякого: чути було погано, шум генератора збоку та низькоякісна апаратура не дала реалізувати себе виконавцям і почути їх слухачам. Скориставшись моментом, я відшукав номер Анатолія, він був поза зоною... Ніяких офіційних коментарів (і тим паче вибачень) потім так і не послідувало, а будь-яка згадка про цей інцидент в інтернеті видалялась і замовчувалась. Забивши болт на це діло, було вирішено зробити перерву до вечора, де нас чекали інші “приємні” несподіванки. До того часу організатори нарешті закопали аудіокабель в землю, аби його не перетоптали в слемі перед сценою, та перевісили банери спонсорів на задній план, ромістивши свої по центру (цікавий хід о_О). Під час концерту керуватися програмою не можна було (як і читати її взагалі -- величезна кількість помилок в тексті), гурти перемішалися і змістилися в часі. З невідомих, або таких, що приховуються, причин славнозвісний луцький гурт ФІОЛЕТ змістився на пізніше, посунувши рівненський гурт Мерва та київську Гапочку. Напевно все заради того, аби заспівати з легендарним Тартаком, принаймні, так говорили в натовпі. Нам стало нецікаво споглядати цей бедлам, і ми подались геть. До наступного року ;)

Якщо з якихось причин це відмодерується то оригінал можна прочитати тут

http://lagidnyj.livejournal.com/3041.html

і тут

https://docs.google.com/document/pub?id=1DoLmLoWpV8WotNGzYQM1_UZ9t6e8Cfsr_CNIxMtfeiU

декілька фото тут

https://picasaweb.google.com/111990286042864094495/201103

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • Відповідей 109
  • Створено
  • Остання відповідь

Ну, якщо десь нишком заправлятись і весь концерт проскакати біля самої сцени, то мінуси не помітні. Але тим не менш, вони існують.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Просто коли місячні - то світ в принципі не милий. А тут ще й з фестивалем співпало...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Просто коли місячні - то світ в принципі не милий. А тут ще й з фестивалем співпало...

співчуваємо, може, попробуй якісь антидепресанти раз у тебе такі проблеми?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

співчуваємо, може, попробуй якісь антидепресанти раз у тебе такі проблеми?

ТС-ру поспівчувай, він крім того ще й на 50 грн. влетів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Да-да, треба було приїхати на фестиваль, де зібрався цвіт нації, патріотично настроєна молодь, майбутнє країни)

x_f7d6eb1f.jpg

x_97a9727a.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

По темі можна сказати:

Тим хто не приїхав на Бандерштат 2011.....

.....Ви нічого не втратили

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

співчуваємо, може, попробуй якісь антидепресанти раз у тебе такі проблеми?

ТС-ру поспівчувай, він крім того ще й на 50 грн. влетів.

не влетів, обійшлося без грошей ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дааа.. druid :smile3:

Пропоную жартувати більш доступними категоріями. А то ні Онотоле ні ТС так і не вкурили меседж повідомлення :_07:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

чому ж ні? мене хотіли образити без лайливих слів :)

дякую, що не сприйняв це як образу

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Що ж це в тебе, Сірьожа, така тенденція дурна проявилася - срати на своє. Не вперше .. не вперше...

То ти виніс напоказ нашу внутрішню переписку про бан на Квартирі одного бидла, яке на квартирниках бухало і музикам хамило з залу, і я сказала це гімно туди більше не пускати.. А ти, будучи на той час членом організації МО КВАРТИРА FM, взяв і скопіював тому чоловіку нашу КОНФІДЕНЦІЙНУ переписку... Файно є, так?:)

То ти на фестиваль луцький, на котрий ти завжди із задоволенням і захопленням їздив, вже гониш :)) То тобі вже колись рідна квартира чимсь не вгодила :) Треба було звукачем іти - волонтером. Кишка тонка?:) Чи це просто така полішуцька тенденція - ніхріна не зробити, а тільки морду розкривати без причини :)))

Я не збираюсь вигороджувати оргкомітет - дірок було багацько, і це правда. Зазвичай виною у тих дірках були або прорахунки, або форс-мажорні обставини (саме через них і не відбулося твого омріяного і такого пісдєц важливого для фестивалю флеш-мобу).

Ти наваяв таку чудову і таку об*єктивну статтю - молодець. Насправді заслуговує поваги :) ( Сама Мартинів перед тобою вклоняється, ага). Відправ її ще у друковані видання - не забудь :)))

Тільки маю питання

1. А ти особисто пробував організувати хоча би невеличкий фест? ну чи там концертик, м?)) Де треба шукати бабло, апарат, працювати з величезною кількістю людей і ще знати і робити купу всякої шняги. Бо у словах твоїх проскакує величезний багаж досвіду у проведенні таких дійств :)))). Ні, не пробував. Навіть близько не пахне.

Питання 2. А чого б тобі, такому чудовому критику, котрий лайном може навіть своє рідне полити, не було запропонувати оргкомітету свою безцінну допомогу? Котра полягала би хоча би у пошуку апарату, в пошуку коштів, у визвучці будь-якої зі сцен. Здається, не так давно, ти сам волів брати участь в організації фестивалю, чи не так?) Наступного року рекомендую написати листа оргкомітету про свою ініціативу :)

Тому хз-хз, шановні бордівці. Чи причиною написання цього стали місячні і поганий настрій топікстартера під час фесту. Чи це в нього просто натура така...Я вже й сама патірялась..

(дописано)

а мо особиста образа?..хм..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сама Мартинів нєгодує ? :blink::D

Сам лично на фест не попал по поважной причине: в субботу был очень занятой,в воскресенье на работе...

Поэтому не имею права ни хорошего ни плохого говорить об фестивале.Но очень порадовал фото отчёт с Литературной сцены.Увидел достаточно много знакомых лиц, с которыми давненько не общался в реале.

Пользуясь случаем хочу передать огромный привет Анне Луцюк, всему составу "Лесиного Кадуба", Павлу Коробчуку, и всем остальным литераторам, которые приехали в наш город.

:0123::smile-zachot:

P.S. И хотелось б почитать здесь дальше развитие действий по теме "Бандерштат 2011".

Ни в одном из средств массовой информации Украины не удастся узнать более достоверную инфу про фестиваль, чем в дискуссии на борде! :g05:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

То ти на фестиваль луцький, на котрий ти завжди із задоволенням і захопленням їздив, вже гониш

Кон'єктура змінилась. Тепер видно хто чого насправді вартий

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

купіть собі поп-корну, Олеже

Іванка, дякую, вже з ним сидю

ТО підіть посидіть у темі, яка Вас більше стосується, ніж ця :))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

То ти на фестиваль луцький, на котрий ти завжди із задоволенням і захопленням їздив, вже гониш

Кон'єктура змінилась. Тепер видно хто чого насправді вартий

Ви собі навіть не уявляєте, як після цієї "критики" стало видно мені :)) Аж неприємно. Їй-бо))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ТО підіть посидіть у темі, яка Вас більше стосується, ніж ця :))

А я грішним ділом подумав що ви таки стримаєтесь

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.




×
×
  • Створити...