Перейти до змісту

Начальник - трудоголік

Natasha

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Цікаво, а чи зіштовхувалися Ви з таким поняттям, як начальник-трудоголік.

В якого кар’єра (робота) на першому місці, сім’ї або нема, або трохи далі...

Кар’єристи - це теж люди, можна їх зрозуміти, але коли від підлеглого вимагаються постійні затримки на роботі та ідеальність у всій роботі (при виконанні обов’язків за 2,3 працівників) це не може не нервувати.

Як Ви поступаєте в таких моментах?

Опубліковано

В мене колись, на попередній роботі, був такий начальник. Як не щодня, то через день затримував на роботі на годину-дві різними "терміновими справами" (звіти в облдержадміністрацію, звіти на Київ і т.д.). Але він був не трудоголік, а просто дибіл. :)

Через кілька років роботи я вже не міг його просто терпіти і мені навіть при розмові з ним вже було важко стримуватися. Вирішилося все тим, що я знайшов нову роботу (і я ніколи не жалів, що змінив її).

А той, колишній директор, так і до цих пір мучить своїх працівників...

Опубліковано

є таке.

Правда, залишатися на роботі не заставляє. Сам приходить на 8, замість дев'яти. Працює. Часом заколупує і без того зрозумілими речами. :)

З цим нічого не поробиш - хазяїн-барин. Не подобається - перечитуємо пост №2.

Опубліковано
Цікаво, а чи зіштовхувалися Ви з таким поняттям, як начальник-трудоголік.

В якого кар’єра (робота) на першому місці, сім’ї або нема, або трохи далі...

Кар’єристи - це теж люди, можна їх зрозуміти, але коли від підлеглого вимагаються постійні затримки на роботі та ідеальність у всій роботі (при виконанні обов’язків за 2,3 працівників) це не може не нервувати.

Як Ви поступаєте в таких моментах?

ІМХО. Як правило такими начальниками рухає здоровий меркантилізм. Зпихнувши на 1ого подвійну роботу здорово економиться бюджет ЗП, частина якого осідає в кишені того ж начальника у вигляді бонусу.
Опубліковано

ІМХО. Як правило такими начальниками рухає здоровий меркантилізм. Зпихнувши на 1ого подвійну роботу здорово економиться бюджет ЗП, частина якого осідає в кишені того ж начальника у вигляді бонусу.

це окремий випадок. мої бонуси, наприклад, від кількості працюючих не залежать, лише від виконання показників. А от бонуси моїх підлеглих складають сталу частину від фонду преміювання. І діляться вони на кількість працівників. Так що їм теоретично вигідніше попрацювати, наприклад, удвох, а не утрьох:)

Опубліковано

"Як Ви поступаєте в таких моментах?"

"Як Ви поступаєте в таких моментах?"

Було таке. Терпіти і "тягнути" не можна. Бо чим більше стараєшся, тим більше вимагають. Доходить до фраз: "Чого так довго і т.п.". Ідейна мотивація по типу "ми - команда (сім'я)", власний приклад, створення у Вас враження, що якщо Ви підете у відпустку, то фірма розвалиться - всього-навсього методи психологічного тиску.

Треба дати зрозуміти, що Ваш ентузіазм годують значно гірше, ніж директорський, тому й росте він значно повільніше. Якщо Вас не зрозуміють - змінюйте роботу. Тут ви не заробите.

Опубліковано

в мене знайомий всі таки мотивації про "ми команда, на благо фірми" успішно пересікав прямим натяком на тему "а шо мені за то буде?"

Опубліковано

Начальник-трудоголік - це ще не найгірший варіант. Трудоголік – це той, хто сам щось робить, а не лише вимагає від підлеглих. Була у мене начальниця, для якої робота розпочиналась з відмітки у записнику, що потрібно зробити (з зазначенням виконавця, дати, години і т.д.), роздачею завдань, а закінчувалась - викреслюванням уже зробленого. І все, сам процес роботи її не цікавив, головне – результат. Вона мало орієнтувалась в тому, скільки ця робота потребує часу, зусиль. Не зробив вчасно – почув, який ти нехороший і т.д. Але до всього можна пристосуватись, звикнути, якщо ні – поміняти роботу.

Опубліковано

А я не стикався з начальником-трудоголіком, навіть не знав що такі існують. Тепер думаю чи то мені повезло чи навпаки. Частіше траплявся такий тип начальника, що "ні бельмеса в цьому не розуміє", а на посаду поставлений бо має в трудовій записи про аналогічні посади на інших фірмах. При любій перевірці у нього вчорашнім числом відкривається лікарняний і починається невідома але швидкоплинна хвороба, яка закінчується на другий, після перевірки, день, і т.д. і т.п.

Опубліковано

І підлеглих таких вистачає...

поставили задачу - справитися не може - БАЦ! Бальной... і всі за нього розхльобуються.. Розхлебалися - він на білому коні ОПА!

і "Шкода, що я не міг з Вами бути..."...

Між трудоголіком, що ЗАСТАВЛЯЄ працювати інших, бо сам такий, і начальником, що не вміє спланувати робочий час свій та своїх підлеглих, для чого і ЗАСТАВЛЯЄ їх залишатися після роботи - велика різниця.

Перший - любить працювати.

Останній же - просто "начальник" на папері.

Для обох є методика. Для першого - Хочеться працювати - на здоров'я! Хочете щоб я працював - зацікавте.

Не вмієте організувати роботу - до побачення. Прийду, коли навчитеся.

Опубліковано

Керівник - трудоголік, або ідіот...

Жінка - язва, або піла...

Влада - казли і казнокради...

...

Один "Я" цвєток на полі будяків.

Заїжджені штампи, не знаходите?

Зю.. зажди можна використати недоліки, в даному випадку керівника, на свою користь. Імхо.

Опубліковано

— И сколько же у тебя людей-то в подчинении?

— Почти 3 тыс.

— Батюшки! Как же ты с ними справляешься? Трудно небось?

— Трудно с тремя, а когда трёх научишься организовывать, дальше число уже не имеет значения.

© "Москва слезам не верит"

Мені лічьно оце подобається

Опубліковано

Zeuss, не утріруй.

Не завжди штампи. Хоча будь-що нове рано чи пізно перетвориться у штамп.

бо буде "Кругом одні умнічкі, хоч би одного ідіота зустріти!"..

Опубліковано

теж таке зустрічав. Прямим текстом мовиться - "Саме головне - це робота, сім'я на задньому плані." ІМХО краще, коли шеф трудоголік, ніж коли мудак (з таким теж стикався). В обох випадках відмінно працює правило з посту №2.

Опубліковано

Так я не утрірую.

Ідеального керівника в природі не існує. Інакше з нашою народною натурою тій фірмі триндєц. В голові малюються веселі картинки їзди паравозіком на офісних стільцях, на вікнах плакати "ми №;!бали керівництво кудись там", закрита бухгалтерія де дєвочкі в час дня глушать вінчик і принесену чоколатку, а на складі пакують очєрєдну партію на ночний винас. О тут я утрірую.

Нормальний керівник завжди буде або підарас, або трудоголік, або ідіот чи тупо мудак.

Варто йому один раз залишити всіх після роботи (чи зробити якусь дурницю) і цей штамп вішається назавжди. Далі усі факти просто підганяються під цей штамп. І ніякі премії, карпаратіви і колективний виїзд на природу не врятує. Притупить, але потім штамп вспливе знову.

Є хороші керівники, які вдало маніпулюють свідомістю працівників і від того вони не підараси, трудоголіки ідіоти і далі по списку. Але! Це не від того шо вони безгрішні. Такого не-бу-ва-є, а від того шо вони психологічно на порядок вище.

От і все.

Опубліковано

"Нормальний керівник завжди буде або підарас, або трудоголік, або ідіот чи тупо мудак."

Не завжди. Просто треба визначитись, чого Ти від нього хочеш. Особисто я за вчасну нормальну зарплату, повагу до своєї роботи і особистості, за людяність пробачу начальнику дуже багато.

Коли ж начальник без доплати змушує працювати понаднормово, він виявляє неповагу і вважає, пардон, лохом. Крім того, у кожного працівника є творчий і фізичний ресурс. Якщо погодитись вкалувати, ресурс вичерпається і вас викинуть, бо ви стали неліквідними. Факт.

Опубліковано

пройдений етап, ще на 4 курсі університету була така ситуація + не заплатив за місяць роботи...

це при тому, що вся робота виконувалась старанно, наполегливо, ефективно і саме головне акуратно...

послав на йух його прямо в лоб і по всьому

П.Си: гарного працівника шукає робота, а не працівник роботу

Опубліковано

Знаю одну "Дівчину" працює комерційним директором. Так от вона і трудоголік і карєрист, і в свої 37 на одруження, і на створення сім"ї в неї немає часу. :lopata:

Опубліковано

Знаю одну "Дівчину" працює комерційним директором. Так от вона і трудоголік і карєрист, і в свої 37 на одруження, і на створення сім"ї в неї немає часу. :lopata:

Шота в мене закрались подозренія шо вже і не буде! ІМХО жииття на смарку.

Опубліковано

послав на йух його прямо в лоб і по всьому

подумаєш, якихось 12 посилань на йух в рік і в нього в кишені зекономлених ~12000 ))

Опубліковано

подумаєш, якихось 12 посилань на йух в рік і в нього в кишені зекономлених ~12000 ))

Не самий безпечний спосіб наживи, адже назбирати за рік стільки людських прокльонів може вилитись у що завгодно. Знайомі розповідали про придприніматєля який в будівельному бізнесі таким методом поводився з цілими бригадами. І за рік в кишені осідала вказана сума плюс один-два нулі. Правда дуже скоро в дитини виявили щось невиліковне, і він готовий був би заради здоров’я дитини віддати усі наявні гроші, от тільки фарш не можливо провернуть назад... Вища справедливість є, сувора і безпощадна.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...