GOODMAN Опубліковано 23 Травня, 2011 в 18:38 #1 Опубліковано 23 Травня, 2011 в 18:38 Побачив в магазині(Варшава) керамічного кухонного ножа.Подивився відео- непогано,краще за сталь.Але є великий мінус-ці ножі не піддаються звичайній заточці.Цікавить думка людей,які мають таку річ у користуванні або щось чули від своїх знайомих.І через скільки часу(при звичайній експлуатації)такий ніж затупиться?
Zeuss Опубліковано 23 Травня, 2011 в 18:55 #2 Опубліковано 23 Травня, 2011 в 18:55 Тут чоловік пише шо точиться.В цій жж спільноті багато хто купував кермічні ножі.Юзай пошук. Є нормальні, а є і гуано.Якщо використовувати для нарізки овочів (для чого вони і передбачені) то не тупляться.Приїдуть - відпишусь про результати.
Oksana04 Опубліковано 23 Травня, 2011 в 22:19 #3 Опубліковано 23 Травня, 2011 в 22:19 Якщо використовувати для нарізки овочів (для чого вони і передбачені) то не тупляться. Якщо нарізати лише овочі - то будь-які ножі можуть здаватися вічногострими .
Zeuss Опубліковано 24 Травня, 2011 в 14:18 #4 Опубліковано 24 Травня, 2011 в 14:18 ... Якщо нарізати лише овочі - то будь-які ножі можуть здаватися вічногострими . Серйозно? Стільки нового для себе взнаю з Борди... ужасЬ!
Zheny@ Опубліковано 24 Травня, 2011 в 14:59 #5 Опубліковано 24 Травня, 2011 в 14:59 ключове слово - "будуть здватися" Тест - поріжте "вічногострим" м'якого помідора...
LaMeRiLKiN Опубліковано 5 Червня, 2011 в 05:23 #6 Опубліковано 5 Червня, 2011 в 05:23 Хрупкие эти ножи. Поставишь кастрюлю на него случайно, или уронишь плашмя - пиши пропало. Лучше качественного стального ножа ничего нет. А то говорят, что керамический нож не даёт металлического привкуса продуктам, по сравнению с сталью Интересно что за сталь они использовали, ржавый топор чтоль.
Tarzanych Опубліковано 5 Червня, 2011 в 06:15 #7 Опубліковано 5 Червня, 2011 в 06:15 А який сенс, я не можу зрозуміти? Попонтуватись перед сусідкою?)
GOODMAN Опубліковано 7 Червня, 2011 в 08:53 Автор #8 Опубліковано 7 Червня, 2011 в 08:53 Все ж таки вирішив взяти.Користуюсь вже декілька днів.Маю для чищення овочів і більшого для нарізання.Результатом задоволений!Але є одне але.Для нарізання м'яса кераміці не вистачає "пилки" в ріжучій кромці,яка є в стальних ножах.Ніж в м'ясі трохи заліпає і не так відвалює його.Для решти продуктів просто ідеальний!Маленький ніж для овочів і фруктів радив би всім!
zaHARE Опубліковано 14 Червня, 2011 в 10:03 #9 Опубліковано 14 Червня, 2011 в 10:03 Користуюсь сталевими бразильськими ножами Трамонтіна вже декілька років(один ніж вже в ходу 17 років) ні разу не гострив.Тест на помідорках проходять регулярно. То ж питання: який плюс в кераміці?
GOODMAN Опубліковано 14 Червня, 2011 в 10:25 Автор #10 Опубліковано 14 Червня, 2011 в 10:25 Я теж маю якісні сталеві ножі і не збираюсь від них відмовлятись. Але кераміка легша. При довготривалій нарізці продуктів, я думаю,це має значення, особливо для жінок. Плюсом вважаю ще те,що кераміка краще ріже заморожені продукти і особливо сир.P.S. Чесно кажучи, я не вірю,що за декілька років активного використання жоден з ножів не "сів". Навіть булат і дамаську сталь час від часу правлять.
Dima4s Опубліковано 14 Червня, 2011 в 11:13 #11 Опубліковано 14 Червня, 2011 в 11:13 Користуюсь сталевими бразильськими ножами Трамонтіна вже декілька років(один ніж вже в ходу 17 років) ні разу не гострив.Тест на помідорках проходять регулярно. То ж питання: який плюс в кераміці? дивно) Весь цей час ним масло різали?
Deemon Опубліковано 14 Червня, 2011 в 11:18 #12 Опубліковано 14 Червня, 2011 в 11:18 Кераміка - сила, я купляв парочку кухонних на ібеї, марки RIMON собі та на подарунки.Гострі - бритва, волосся з руки збриває при легкому дотику. Різати ними - один кайф. Абсолютно інертні до кислот в продуктах. Залишаються гострими ну дуже довгий час, я ще жодного не затупив. Також юзаю керамічні чистки для овочів\ фруктів. Бриє все, в т.ч. картоплю на відмінно.Так, їх мінус це відносна крихкість, якщо колупати горіхи, кінчику торба), падіння на стіл\дерев"яну підлогу ще пережити можуть, а от на мийку\кафель - не факт.
Kaktus1990 Опубліковано 14 Червня, 2011 в 14:17 #13 Опубліковано 14 Червня, 2011 в 14:17 Такі предмети, дозволено пересилати у міжнародних поштових відправленнях?
Deemon Опубліковано 14 Червня, 2011 в 14:23 #14 Опубліковано 14 Червня, 2011 в 14:23 це ж не мачетє, а скромний кухонний помічник, тим паче нон-міттал
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.