Перейти до змісту

Для выезда заграницу украинским водителям нужны новые права

Masik

Рекомендовані повідомлення

Відсьогодні для виїзду за кордон українським водіям потрібні нові права. Їхня відмінність від посвідчення старого зразка - наявність терміну дії. Так передбачено у міжнародній Конвенції Про дорожній рух.

В Україні її вимоги щодо терміну дії прав набувають чинності саме сьогодні.

По Україні можна і далі їздити за чинними документам. Міняти їх на нові, з обмеженим терміном дії, необхідно тільки якщо ви виїжджаєте за кордон. За них доведеться платити, як і при звичайному обміні - близько 150-ти гривень.

До того ж у МРЕО потрібно надати старе водійське посвідчення і медичну довідку. Чи треба буде перескладати іспити - наразі невідомо. В ДАІ обіцяють пояснити всі деталі найближчим часом.

Система із заміною прав, яку впроваджують в Україні, давно існує у Сполучених штатах. В Америці водіям теж треба через деякий час отримувати новий "драйверс лайсенс".

От тільки роблять вони це здебільшого...заочно. У Вашингтоні навіть планують ввести штрафи для тих, хто прийшов особисто, щоб замінити водійське посвідчення.

Источник: http://www.rbc.ua/rus/digests/show/dlya-vyezda-zagranitsu-ukrainskim-voditelyam-nuzhny-novye-29032011143700

Звонил знакомому в МРЕО - действительно теперь выдают права с сроком на 50 лет.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Наскільки я знаю, для виїзду за кордон дійсні права старого зразка. от тільки не можу згадати сайт, де я це все сидів і читав. Коротко суть така: Якщо права видані від сьогодні, і не мають терміну дії - за кордон не можна. Якщо видані раніше і без терміну дії - за кордон можна.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для обмена прав необходимо:

1. старые права

2. мед. справку

3. экзаменационную карточку

4. техпаспорт

и бабки

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Наскільки я знаю, для виїзду за кордон дійсні права старого зразка. от тільки не можу згадати сайт, де я це все сидів і читав. Коротко суть така: Якщо права видані від сьогодні, і не мають терміну дії - за кордон не можна. Якщо видані раніше і без терміну дії - за кордон можна.

Приложение 6 міжнародноъ Конвенції Про дорожній рух

п. 4. В удостоверении в обязательном порядке указываются

перечисленные ниже сведения; эти сведения нумеруются цифрами от 1 до 11:

1. фамилия

2. имя и отчество <1>

3. дата и место рождения <2>

4. местожительство <3>

5. орган, выдавший удостоверение

6. дата и место выдачи удостоверения

7. дата окончания действия удостоверения <4>

8. номер удостоверения

9. подпись и/или штамп или печать органа, выдавшего

удостоверение

10. подпись владельца <5>

11. категория или категории, либо подкатегории транспортных

средств, на которые распространяется это удостоверение, с

указанием даты выдачи удостоверения и дат окончания действия для

каждой из этих категорий.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я думаю поспішати не варто нічого міняти, бо як і завжди в чиновників все через ж**, читати не вміють і не хочуть, а в інтервю ляпнути всі гаразд...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

От тільки роблять вони це здебільшого...заочно. У Вашингтоні навіть планують ввести штрафи для тих, хто прийшов особисто, щоб замінити водійське посвідчення.

Ага. А в нас скоріш би ввели штраф якшо не сам прийдеш :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1. старые права

2. мед. справку

4. техпаспорт

и бабки

Причому тут права до техпаспорта???

І що ще за екзаменаційна карточка? Звідки це взято?)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я думаю поспішати не варто нічого міняти, бо як і завжди в чиновників все через ж**, читати не вміють і не хочуть, а в інтервю ляпнути всі гаразд...

Если ты не выезджаешь за границу, то спешить не стоит, а вот если в Германии тебя остановят и спросят, что это у тебя (я про права), то, в конечном итоге, проще сейчас заплатить 150 грн., чем там 100-150 или скока там евриков, к тому же есть вышеупомянутая Конвенция, которой Украина участник. ИМХО.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1. старые права

2. мед. справку

4. техпаспорт

и бабки

Если у тебя нет автомобиля, необходимо перездавать экзамены.

Экзаменационная карточка водителя выдается автошколой и хранится у водителя. Эта карточка представляется в МРЕО при сдаче экзамена на право управления транспортным средством соответствующей категории, а также при получении дубликата водительского удостоверения.

Так обьяснили по телефону, завтра заеду в МРЕО лично и отпишусь.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1. старые права

2. мед. справку

4. техпаспорт

и бабки

Экзаменационная карточка водителя выдается автошколой и хранится у водителя. Эта карточка представляется в МРЕО при сдаче экзамена на право управления транспортным средством соответствующей категории, а также при получении дубликата водительского удостоверения.

Так обьяснили по телефону, завтра заеду в МРЕО лично и отпишусь.

А ну тогда ясно! Только где эта екзаменационная карточка не знаю...

Сколько времени меняються права? И на какое время будут действительны?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я только хотел написать что на границе права никогда не спрашивают...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В Польщі побаку які в тебе права так само в США))

їм головне що вони в тебе є

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

мда, щось в мене виникає багато протирічь...

1) права міняв десь 3 неділі назад, платив не 100-150, а 320 гриваків, хоча поміняли за півдня (хоч говорять 2 год)

2) міняють без екзаменів тільки з техпаспортом (хоча якщо маєте гарних друзів - попросіть зробити копію техпаспорта та звичайне доручення і його фотокопію завірену нотаріусом - проходить)

3) стосовно конвенції - там вроді говориться, що зміни стосуються лише посвідчень водія виданих після 29.03.11, а старих посвідчень це не стосується - тому не варто газувати завтра міняти щось... до того ж при мені дальнобойщікі перепитували в майорші стосовно змін - сказала що поки нічого не помінялось (3 тижня назад)

4) стосовно терміну 50 років - як на мене казка, максимум що може бути 10 років...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

http://www.unece.org/trans/conventn/Conv_road_traffic_RU.pdf

стаття 43 - і можна права не міняти :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А якщо їздиш за дорученням, бо тимчасовий талон (замінник доручення)?

А якщо в автошколі не вчився, а здавав екстерном, де шукати ту карточку екзаменаційну?, колись була така тема, на категорію "В" можна було здавати без автошколи: написав заяву, заплатив у касу офіційний збір за дозвіл, отримав на екзамен запитань і часу у два рази більше ніж "автошкольники" і вперед...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Шось тут дофіга "лохотронів".... Для чого техпаспорт, якщо немає авто? Для чого перездавати екзамени, якщо немає авто? WTF? Profit?!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

вчера сюжет по Интеру был

Для водителей, которые будут ездить только по украинским дорогам, это изменение не принципиально. Поэтому менять старые права на новые с датой или нет - решать им самим. А вот за границей могут возникнуть проблемы.

Сергей Будник, начальник центра безопасности дорожного движения Департамента ГАИ МВД:

- Поліцейські за кордоном можуть звертати увагу на це, і їм треба пояснювати, що норма щодо терміну дії є обовязковою тільки на посвідчення, видані після 29 березня.

Международные права, как и новые удостоверения - с датой - стоят примерно 250 гривен. Получить их в обмен на старые можно, уверяют в столичном МРЕО, без экзаменов.

Сергей Хмельницкий, начальник МРЕО №2 Киева:

- Є меддовідка, ми обмінюємо без іспитів, на протязі 30 хвилин посвідчення такі.

видео смотреть тут

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

- Поліцейські за кордоном можуть звертати увагу на це, і їм треба пояснювати, що норма щодо терміну дії є обовязковою тільки на посвідчення, видані після 29 березня.

Я уявляю цю картину. :g05:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В наших то МРЭО !!!! :blink: 30минут !!!!!!!!!! Да у нас 30 минут нужно простоять чтобы просто сказать ЗДРАСЬТЕ :lol:

Что то я не совсем понял!!! Чё то тут не стыкуется.

Если права выданные до 29 считаются действительными и за границей, а права выданные после 29 идут уже с сроком на 50лет. То нахрена их менять, зачем сделали этот ажиотаж и кипишь?????

Как говорится "Чувствую что хотят нае..ть, но не пойму где"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Міняти їх і не треба, просто коли ти по якійсь причині будеш таки їх міняти, тобі вже видадуть нові, зі строком дії. А поки такої потреби нема - катайся і ні про що не думай :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Навіщо вкотре піднімати тему з недостовірною інформацією? Це питання на форумі вже обговорювали, але ж кому до цього діло?

Надалі продовжуєте поширювати брехню Могильова і журналістів, які її підхватили.

Візьміть просто прочитайте Конвенцію про дорожній рух. Там все сказано. Посилання на Конвенцію зі змінами є в пості #15

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...