Yuraul Опубліковано 2 Березня, 2011 в 12:35 #76 Опубліковано 2 Березня, 2011 в 12:35 Це доцільніше, ніж міняти кожен рік програму і тривалість навчання.І яка різниця між бідним і бідним?Я б узагалі так не переймався, якщо чесно. Я думаю, ніхріна толком не впровадять.) А від згадки там про 4G мені до цих пір смішно. А поговорити про концепцію цікаво, ідея-то дуже хороша.
BIKTOP1970 Опубліковано 2 Березня, 2011 в 13:02 Автор #77 Опубліковано 2 Березня, 2011 в 13:02 Це доцільніше, ніж міняти кожен рік програму і тривалість навчання."Маразм крепчає" в головах можновладців незалежно від того, флешками вони користуються чи "паперовими носіями". І яка різниця між бідним і бідним?Різниця в рівні доходів, або їх майже цілковитій відсутності.Я б узагалі так не переймався, якщо чесно. Я думаю, ніхріна толком не впровадять.) А від згадки там про 4G мені до цих пір смішно..На рахунок 4G - утопія. А от зобов'язати батьків купувати нетбуки (на перспективу) - набагато реальніше. А заодно і внести зміни в Статтю 53 Конституції України. Змінити приміром положення про обов'язкову і безоплатну середню освіту.А поговорити про концепцію цікаво, ідея-то дуже хороша.Ідея то можливо і хороша. Ніхто ж мабуть не проти науково-технічного прогресу. Але більшість хороших ідей спаплюжуються лайновою і непродуманою реалізацією.
difoto Опубліковано 2 Березня, 2011 в 13:24 #78 Опубліковано 2 Березня, 2011 в 13:24 Насчет 4Ж: мой брат работает на Mindspeed, занимается разработкой чипов и систем как раз 4Ж. Могу вас уверить, что для них, а также для Huawei , ZTE это вчерашний день и технически реализация возможна хоть завтра.
Zerotul Опубліковано 2 Березня, 2011 в 13:31 #79 Опубліковано 2 Березня, 2011 в 13:31 На рахунок 4G - утопія. А от зобов'язати батьків купувати нетбуки (на перспективу) - набагато реальніше. А заодно і внести зміни в Статтю 53 Конституції України. Змінити приміром положення про обов'язкову і безоплатну середню освіту.как чудесно-допустим внесли изменения в статью и 1 сентября половина учащихся не смогла пойти учится из за того что нету нетбуков,а сельские школы вообще будут пустовать-ибо не по закону.
Karabasbarabas Опубліковано 2 Березня, 2011 в 13:56 #80 Опубліковано 2 Березня, 2011 в 13:56 Ітіть! А я по 2-3 години в день читаю наніч з екрану АйФона... І нічо... комфортно... Головне яскравість підібрати і софт відповідний, який би підтримував нічний і денний режими...Всьо відносно...до чого тут софт і яскравість? у кожного свої індивідуальні особливості організму, відповідно в одного очі втомлюються за годину, а іншому і за 10 нічого не буде
BIKTOP1970 Опубліковано 2 Березня, 2011 в 15:28 Автор #81 Опубліковано 2 Березня, 2011 в 15:28 ... и технически реализация возможна хоть завтра.Так то воно так. Але охопити всю країну, навіть самий глухий і забитий куточок... Реалізація цього проекту (покриття) потребує значних капіталовкладень (хоча їх звісно можуть "заложити" у вартість тих же ж нетбуків, щоб перекласти фінансовий тягар на плечі батьків). Тому, IMHO, найближчим часом це все-таки більше утопія.
Zheny@ Опубліковано 2 Березня, 2011 в 16:04 #82 Опубліковано 2 Березня, 2011 в 16:04 Хто заважає роздавати інет локально по школі навіть через фай-фай закрите запаролене з'єднання?? Точно так само і передавач 4Ж поставити поруч із школою. Чи накрити усе місто/село (кілька сіл). Просто НАСТІЛЬКИ глобально - не в нашій державі....
difoto Опубліковано 2 Березня, 2011 в 16:20 #83 Опубліковано 2 Березня, 2011 в 16:20 Так то воно так. Але охопити всю країнуА теперь я задам главный вопрос, терзающий меня, но я молчал, желая услышать всех умников:откуда вы взяли, что 4G будет охватывать что-то, кроме школы? И даже скажу больше того, вернее наведу на мысль - если у кого-нибудь станет задачей проложить сеть некоего предприятия(неважно - проводную, беспроводную) , то каким образом это касается интернета, а тем более общегосударственного масштаба?
Karabasbarabas Опубліковано 2 Березня, 2011 в 19:14 #84 Опубліковано 2 Березня, 2011 в 19:14 А теперь я задам главный вопрос, терзающий меня, но я молчал, желая услышать всех умников:откуда вы взяли, что 4G будет охватывать что-то, кроме школы?а школи не по всій країні розкидані?
mix_forever Опубліковано 2 Березня, 2011 в 20:17 #85 Опубліковано 2 Березня, 2011 в 20:17 а шо заважає школам централізовано отримувати дидактичні мактерали з Районо чи Облно на дисках, чи ше якось? а інсайдно - юзати мережу для розповсюдження :Р
BIKTOP1970 Опубліковано 3 Березня, 2011 в 05:56 Автор #86 Опубліковано 3 Березня, 2011 в 05:56 откуда вы взяли, что 4G будет охватывать что-то, кроме школы? А в домашніх умовах діткам уже відпаде необхідність займатись? Якщо навіть і так - хтось взагалі підраховував скільки в нас в країні загальноосвітніх шкіл. Спробував:У 2008/2009 навчальному році в Україні функціонувало 20 045 загальноосвітніх навчальних закладів, у яких навчалося 4 438 383 учні.p.s. Під "охопити всю країну" я аж ніяк не розумів - всі поля, ліси і т.п. Достатньо тут роботи і без цього.
Zheny@ Опубліковано 10 Березня, 2011 в 05:57 #87 Опубліковано 10 Березня, 2011 в 05:57 Школа(4G/WiFi)------->Школа(4G/WiFi)------->Школа(4G/WiFi)------->Школа(4G/WiFi)------->Школа(4G/WiFi)------->Школа(4G/WiFi)------->Школа(4G/WiFi)------->Школа(4G/WiFi)------->Школа(4G/WiFi)------->Школа(4G/WiFi)------->Школа(4G/WiFi)------->Школа(4G/WiFi)------->Школа(4G/WiFi)------->Школа(4G/WiFi)------->Школа(4G/WiFi)------->Школа(4G/WiFi)------->Школа(4G/WiFi)------->---------> це оптика (для прикладу). Прийшов я в школу з нет-буком. Приєднався до мережі - і маю перед собою усі необхідні підручники та матеріали. Я не несу в школу книжок, лише нетбук зошити і ручки. Я уже казав - ідея шикарна, реалізація - абсурдна.
MACCEN Опубліковано 25 Жовтня, 2011 в 19:32 #88 Опубліковано 25 Жовтня, 2011 в 19:32 ага і всі наші дітки ходитимуть в окулярах, потирають ручки офтальмологи, а якщо цей комік "наіпнувся" що тоді.
Yarchik Опубліковано 25 Жовтня, 2011 в 19:41 #89 Опубліковано 25 Жовтня, 2011 в 19:41 ага і всі наші дітки ходитимуть в окулярах, потирають ручки офтальмологи, а якщо цей комік "наіпнувся" що тоді.... а дітки деяких форумчан будуть ходити з лопатками, і відкопувати ними на білий світ старе сміття - так, як їхні батьки викопують старезні топіки на борді...
Nokian Опубліковано 25 Жовтня, 2011 в 21:57 #90 Опубліковано 25 Жовтня, 2011 в 21:57 Між тим Індія планує забезпечити всіх своїх студентів недорогими планшетами на андроїді.По 38 доларів.Це я думаю більш реально і практично для початку.А портфель 5-6 класника важить сьогодні з 10 кг.
SunSeth Опубліковано 25 Жовтня, 2011 в 22:02 #91 Опубліковано 25 Жовтня, 2011 в 22:02 Планшет на Андроїді за 100$ по моїх враженнях - УГ. Страшно уявити, що це буде за 38 дол...
Zheny@ Опубліковано 26 Жовтня, 2011 в 06:17 #92 Опубліковано 26 Жовтня, 2011 в 06:17 SunSeth, дик, усе залежить від потреб. Хоча згоден, 38 баксів - це і материнки то людської не купиш...
Bit Опубліковано 28 Жовтня, 2011 в 06:33 #93 Опубліковано 28 Жовтня, 2011 в 06:33 відносно крадіжок цих самих нетбуків. давайте згадаємо 2003-2005 роки. якраз у всіх массово почали з'являтись круті і дорогі мобільники по 1 000-5 000 гривень. я в ті часи ще був школярем і ходив з телефоном за 600 грн. може, й на краще. а може і ні. по-перших порах, телефони крали страшне. просто тисячами і десятками тисяч. мєнти пресанули пару бариг на старому ринку і шо? і все, перестали продаватись крадені телефони. а ви спробуйте зараз некрадений, а саме загублений телефон знайти і ним покористуватись. місяць-два поносите, а потім патруль зустріне, скаже добрий день, покажіть імеї мобільників своїх. і все, забрали телефон і купа проблем. тим більше, що моделей мобільників і комунікаторів зараз більше 20 марок мінімум в Україні. і чого ж не крадуть? чого коли гопарі доколупались, то вимагають гроші, а не телефон? вони краще вкрадуть 50-100 грн, ніж будуть мати купу проблем з тим телефоном. ніде його зараз спокійно не збагриш, і сам з ним не похоодиш. а от відносно дітей, то цим дебілятам треба нетбуки броньовані, бо знаючи які вони грайливі, ще один другом по голові надає нетбуком, або кидатись будуть по класу. відносно ігор-відключити флеш в браузерах і іншу операційку типу лінукса. і все... немає ігор, інтернет ресурси можна поприкривати софтом деякі. наприклад, ресурси з порєвом і вконтактами. і все! нема ніяких проблем. та і взагалі, якшо зацікавити учнів, то не потрібно буде нічого урізати. наприклад, в мене був хороший фізик, і хоча фізику я ніколи не любив, враховуючи які круті він робив досліди, я не грався на його уроках на телефоні. гарні мультимедійні програми-і навчання піде на новий рівень. особисто зараз я навчаюсь на 4му курсі нашого вну. так от, коли виходить мудай*бський викладач і ниє, ниє півтори години, хочеться книжку в голову зарядити йому. а коли вийде викладач, який вміє гарно розставити акценти, навести яскраві приклади, та ще й гарно володіє акторною майстернісю і грою з студентом (я маю на увазі сам налагоджений контакт викладач-студент, а не тупе, безмозке зачитування методички, стоячи на кафедрі і затикаючи всім роти), то просто приємно сидіти і за цим спостерігати. це притому що ми вже далеко не діти. є інтерес-є все решта. підбір матеріалу має бути розумно зроблений.
Zheny@ Опубліковано 28 Жовтня, 2011 в 07:01 #94 Опубліковано 28 Жовтня, 2011 в 07:01 І що ти цим хотів сказати?
Tarzanych Опубліковано 28 Жовтня, 2011 в 08:00 #95 Опубліковано 28 Жовтня, 2011 в 08:00 Користувався деякий час електронною книжкою з екраном на основі e-ink. Чудова штука для тих, хто боїться зір посадити сидячи за нетбуком, читає більшість форматів. Мінус - поки що в основному чорно-біла, але не за горами кольорові моделі
Deemon Опубліковано 28 Жовтня, 2011 в 08:00 #96 Опубліковано 28 Жовтня, 2011 в 08:00 що не минув пубертатний період
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.