Перейти до змісту

Українських школярів змусять купувати нетбуки по 2000 грн


BIKTOP1970

Рекомендовані повідомлення

Зі всього написаного сподобалась тільки думка MANJAK11. Спочатку пред'явіть таку модель за 2000, яка буде мати захищений корпус, а вже потім можна вести мову про щось. Одна справа заплатити батькам за зламаний калькулятор/розірвану книгу, а інша справа відкупити нетбук

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • Відповідей 95
  • Створено
  • Остання відповідь

2 Мікс. Отож, що навіть якщо зробить, то через дупу.

А на рахунок продажу, то ти не правий. Куплять аж бігом, хоча б на барахол, оскільки якщо того добра буде дофігіща, то і ламати будуть часто, а поремонтувати за сотню-другу гривень вигідніше, як купувати новий.

А з приводу софту, то тут є ідеї. Вчитель Мирон Опанасович чи Зоя Жорівна, з папіросою в зубах, прямо з учительської засилає всім учням класу по асі ссилку на потрібний розділ вікіпедії, чи лекцію якогось професора на ютубі, і за допомогою веб-камери слідкує чим там учні займаються. За допомогою скайпу може поспілкуватися з учнем чи групою учнів, задати тестові питання і т.д. Так що тут по великому рахунку не тра винаходити велосипед. Але ж наші ще і якийсь дибілософт напишуть для кожного класу ліцензійний, і знову грошей з батьків візьмуть. То ж інтелектуальна власність, а не хрін собачий. ) Нетбук, це тільки видима частина айсберга, імхо. А далі налипне всякої фігні, тільки вспівай платити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

захворіла дитина - підключилися до інтернету, завантажили урок, перечитали (прослухали) матеріал, виконали домашнє завдання.

захворіла дитина - хай сидить дома (в кращому випадку) і лікується, а не в інет лізти. головне навчання?

Батьки дивляться успішність дитини в інтернеті. знають на що треба звернути увагу.

а без інтернету вони прям тєряються... кому пофіг, тому і з тернетом пофіг буде.

Далі.. Багато в школі наочно показують якихось експериметнів, прикладів, розвиваючих відео і таке подібне?

а з ідеєю комп"ютеризувати навчання таке стане можливо..

знову ж таки - аби було бажання. тепер вже вчителя. напевно у кожній міській школі є можливість провести мультимедійний урок...

а з селом що робити? з дітьми, з батьками (щоб перевірити могли домашку і тд)... їх же навчити спочатку потрібно буде. а тоді вже по "тому" вчити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ти пости попередні читав? Чи аби шось ляпнути? Якшо читав - перечитай ше разок. Там багато цікавого озвучено...І про то як перевірити і про то, як реалізувати..

З селом робити то само шо і з містом... 4G покриття буде реалізовано скрізь. Наразі, в багатьох селах без проблем є 3G, тому ноут з халявним трафіком (інакше - смислу з тої розробки нема) буде без проблшем качати інфу школяреві.

Куплять аж бігом, хоча б на барахол, оскільки якщо того добра буде дофігіща, то і ламати будуть часто, а поремонтувати за сотню-другу гривень вигідніше, як купувати новий.

Хз хто як, но я, коли купую б\в, то требую паспорт ) мало лі... на барахол то кльово, но таких контор скіко буде? в нас - 2-3, в великих містах - до десятка. Без проблем мона і перевірити :)

Щодо софту, то я вже казав - легенький дістр на основі лінуха і якась софтинка для завантаження уроків і збору даних. ніц складного... но наші придумають БолгенОС і постараються збрити бабла... А шкода, бо ідея файна і при грамотній реалізації було б покращення життя вже сьогодні :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я-то читав... а ти те, що я написав, читав? чи так,як захотів,так і поняв?... а тепер знайди 10відмінностей )

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ладно зі школою вже роблять "зміни на краше" це добре з одного боку з іншого ні! Мені цікаве наступне...

Школи вони оновлять... потім піде університет! в універі тоже скажуть нетбуки купляти, але то вжеш університет буде і ясне діло шо і нетбук буде дорожчий....

Що не говори но без ком"ютера зараз і не сюди і не туди, але щось мені здається то деградувати більше будуть діти...

Ніщо не замінить справжню книгу (хто любить читати той зрозуміє), це всерівно що грати в гру рибалку і ловити по-справжньому в житті....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Афера з вакцинами вдруге не прокатить,то придумали нову.Якби це не була б афера,тобуло б розумно відкатать спочатку цю систему на кількох школах(в тому числі сільських),провести аналіз всіма спеціалістами(лікарями в тому числі),а потім тиражувати на всю країну.

то HelloBoy:деградувать будуть однозначно і м'язи атрофуються,книжки важчими були.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

так смішно часом.. Як хочуть щось зробити нове одразу знаходиться купа консерваторів, які кричать "фу-у-у"

Згадаймо банальний приклад з луцькими маршрутками які ставали через кожні 3 метри. Примусили зупинятися їх лише на зупинках. Скільки було крику "не так, не добре"?

Але чомусь маршрутка через центр стала проїжджати за 3 хвилини, а не як раніше за 20, стаючи біля кожного стовпа.

І таких прикладів багато, і не тільки у нас. Як тільки якась реформа - одразу є купа противників цих змін. Так, не завжди все роблять краще, часом бувають провали.

Але як зробити ситуацію кращою, якщо геть нічого змінювати? Найкраще рішення - сидіти по нірках і нічого не міняти! щось не впевнений...

Щоб щось ставало кращим - зміни мусять робитися. Не завжди ідеальні, з своїми плюсами і мінусами, але ж рухатися вперед потрібно.

І в конкретному випадку це тільки ідея, і поки підготується база то пройде кілька років. За цей час багато чого зміниться в технічному плані. Навіть будуть доступні ті ж планшети, щоб стилусом можна було писати.. Про ціни взагалі мовчу.

*чомусь згадується як датагруповці прокладали оптику, а бабка її перерубала бо "її облучає"*

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З маршрутками порівняння недоречне, а може і доречне. Це ще як подивитися.

Замість того щоб розвивати і не дати загинути електротранспорту - кинулися маршрутки впроваджувати (бо бабла зістригти можна некісло), а ви травіться вихлопами. Теж саме і зі школами.

Але це моє особисте бачення і можете не погоджуватися.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

от і я про те.. в кожній реформі є і плюси і мінуси. і передбачити чого буде більше - неможливо поки не спробуємо.

але сидіти і боятися щось змінити - це теж не вихід

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

скажу відразу не все уважно прочитав, так що якщо повторю когось - вибачайте.

зір не зір - це все індивідуальне, сам читаю багато не те що зі айфона, а зі смарта 5800 нокія, раніше читав з просто телефона - все гуд, і з компами ну дуже давно дружу. але профілактика і деяка міра самозахисту все ж потрібна.

проблема в цьому питанні у тому що наша влада відокремлена від народу - вони і гадки не мають що є люид котрі самі виховують дітей, працюючи прибиральницями за 800 грн, чи навіть тіж самі вчителі за 1,5-2000 грн в місяць і потягнути непотрібні цяцькі для дітей за 170 грн в місяць як на мене не потрібно.

а ще влада не усвідомлює того що діти іноді роблять з книжками - у якому стані вони у них внаслідок щоденного носіння, корстування, необережності у пустощів. тепер уявімо ситуацію із технікою, котра не полюбляє необережного використання. а ще ця техніка має властивість ламатися, а її строки роботи і моральної застарілості набагат менші ніж книжку. думаю кожен з нас дома легко знацде книжку 20-30 роківд авності в хорошому стані, по якій можна багато що навчитися. а нетбуки це просто БРРРРРРРРРРРЄЄЄЄЄЄЄЄЄЄЄЄЄДДДДД.

Ми не доросли до нормальної освіти і забезпечення елементарними технічними засобами у всіх школах, підручники не завжди можуть діти купити бо їх немає, а нетбуки - маєчня, щоб мені не казали.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Прибавиться роботьонки гопоті. Те, що в школярів бувають далеко не дешеві телефони - одне, це ще потрібно знати, а от те, що в кожного школяра буде в сумці нетбук буде відомо відразу. Тут і перебирати не прийдеться.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ніхто ж не каже що погано. Просто судячи з перших звісток, роблять аби заробити, а заодно і купу бабла типу зекономити. А так зазвичай про народ не думають взагалі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

от і я про те.. в кожній реформі є і плюси і мінуси. і передбачити чого буде більше - неможливо поки не спробуємо.

але сидіти і боятися щось змінити - це теж не вихід

Що називається "улыбнуло". В державі більш проблем нема як лише забезпечити змогу батькам купити чаду нетбук всього за 2к грн.

Реформатори. Ломати це не будувати. Егеж?

Реформуйте на здоровя, але зі своїми дітьми особисто.

А я хочу щоб моя навчалася читати і писати в школі класичним способом. А з компютером і вдома попрацює.

Мої батьки так навчалися і я навчався і все пучком. І залишкових знань маю побільше ніж середньостатистичний випускник середньої школи сьогодні.

Прошу, ніхто не проти компютерів в школі, але як додатковий засіб.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А в мене батько в 5 ранку виходив з дому, щоб у школу встигнути, пішки за 15 км. , а книжок взагалі ніхто не мав. Так шо я тоже да, за класичний спосіб навчання!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

мдя.

купити (а не взяти в школі юзані) 10 підручників на рік - порядку 500-700 грн.

Їх же можна і продати наступному школяру, що піде у той клас. За 4 роки - 2000-2800. Це ціна вищезгаданого нетбука.

Ремонт нетбука, чи купівля нового за 4 роки буде із вірогідністю у 95%. Тому як Школа. І скинути можуть. І поцупити із метою викупу, а не з метою перепродажі.

Знову ж, не кожна сім'я має змогу купити таку річ. Точно знаю. Бо навіть на ремонт класу не всі здали по 170 грн НА РІК. а не 170 грн щомісяця. Протягом року. Це не рахуючи по 200-250 грн.(на рік) у фонд класу і школи. А хто буде обслуговувати? Ремонтувати після шаловливих дитячих ручок? І що тоді дитина буде робити, не маючи нетбуку? Купувати запасний? просити у колег?

Ідея - КЛАС. Просто супер. Але не в нашій країні і не з нашою реалізацією.....

Книжки (сучасні) - є набрані всі в електронному вигляді. Сканувати о оцифровувати їх НЕ потрібно - це абсурд.

А от зайти на освітній інтерактивний портал, де ВСЯ необхідна література буде у електронному варіанті. Для всіх класів. І маючи необхідний рівень доступу скачувати чи читати її на компі. Це те, що потрібно. Носити ОДИН нетбук - замість 5-6 книжок. Писати у зошитах - НІХТО НЕ ВІДМІНЯВ!!!

Для початку варто зробити це для власників компютерів. А вже потім перевести це на загал. Для всіх учнів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

эк вас всех понесло то, чёй то вы все смотрите на нетбуки, вы на транспот глянте 4Г, государственной сети с таким транспортом нет и не предвидется еще лет 15-20 (хотя оно устареет к тому времени) пока у власти временщики. ТОесть в прожектах когото напягать и как всегда сэкономить за счет граждан. Поскольку школы у нас государственные, такая сеть должна защищаться, тут суммы организации работ, откатов такие что просто страшно подумать (сталкивался).

Думаеццо что дитятко мертворожденное, хотя идея как по мне не плоха, только нетбуки надо заменить не е-буки (да и продумать ситуацию когда выпускник может продать не нужный бук подрастающему поколению не составит труда) отечественной сборки, тада будет порядок.

С ужасом смотрю на дочку которая тягает рюкзак с книгами (толи стар стал, толи в мою бытность школяром я столько не тягал), так что идейка отнюдь не плоха.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А хто буде обслуговувати? Ремонтувати після шаловливих дитячих ручок? І що тоді дитина буде робити, не маючи нетбуку? Купувати запасний? просити у колег?

тот же микс, купит лицензию и будет обслуживать. а вообще вопрос поставлен не правильно, - родитель должен правильно поставить все на свои места дома, обращайся бережно ибо нового не будет. я понимаю что слово нельзя на детей действует несколько иначе, но все же, работу провести можно...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

так ж мова тут не про консерватизм. всі тільки за розвиток, коп"ютеризацію і ноут на кожне рило.

тільки ж ці реформи, на мою думку, мають бути хоть трохи відповідними до розвитку самої держави і матеріального стану людей, а не відірваними від реальності.

немає нічого поганого в нетбуках, читанні чи навчанні на них.

але для прикладу - якщо я зможу купити своїй дитині нетбука, то моя знайома в якої двоє дітей і чоловік ніде не працює - два нетбуки не купить. і що їй брати кредит?! якщо вона і так єлє знаходить кошти щоб купити для двох школярів форму і канцтовари, то їй ще треба додаткові витрати по кредиту?. і таких як вона не одиниці, а більшість.

тему про поломки, ремонт, софт і тд навіть не зачіпаю.

тому, імхо, спочатку вийдіть на належний рівень життя, а тоді пропонуйте подібні реформи.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тому, імхо, спочатку вийдіть на належний рівень життя, а тоді пропонуйте подібні реформи.

Багаті і бідні є будь де зараз. Якщо спочатку виходити на якийсь рівень, то ніколи і нікуди не прийдеш. Треба робити, що можна.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Багаті і бідні є будь де зараз. Якщо спочатку виходити на якийсь рівень, то ніколи і нікуди не прийдеш. Треба робити, що можна.

назви мені будь-яку з розвинутих країн, де всі школярі ходять в школу з нетбуками?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Багаті і бідні є будь де зараз. Якщо спочатку виходити на якийсь рівень, то ніколи і нікуди не прийдеш. Треба робити, що можна.

Робити те що можна і те що доцільно та обгрунтовано (а не висмоктано з пальця) - абсолютно різні речі.

Так, бідні є і будуть. Тільки є невеличка різниця між бідним навіть з сусідньої Польщі та бідним з України.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.




×
×
  • Створити...