Перейти до змісту

Перехід на Григоріанський календар

Tolik_lt

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Та календарна проблема не є новою ні колись ні зараз. Існує багато розробок сучасного календарочислення, яке вважається правильнішим і претендує на роль універсального. Так, до речі, і в Україні існує людина (лінь шукати прізвище) яка теж винайшла свій календар, де повинно бути 13 місяців, кожен з яких нараховував би 28 днів і починався б щоразу з понеділка. От прийняли би такий в усьому світі і бухгалтерам легше було б зарплату нараховувати і ми б не плутались би з кількістю днів у місяці, і коли який починається. :)

Опубліковано

Якщо вже Дід Мороз прижився за 100 років буде жити ще довго, тому що він нам ближче чим Санта Клаус, якого нам кстаті навязують з реклами постійно, чомусь ніхто не хоче "підтасовуватись" під нас, а робить все, щоб ми підтасовувались під них.

Католики і Християни, це різні парафії, можна спорити можна ні, вони живуть по різним законам і канонам.

І як ви це бачите? Виступають і кажуть, Наказуємо, Повєлжваємо з такого то дня, вважати такий день не святом, а буде свято такого-то числа, і так далі??? Чи не святкуйте тоді, тому що це не правильно, правильно тоді, коли католики святкують? чи як?

католики і є християни.

Опубліковано

Те, що католики християни, я знаю.

Тільки вони живуть по іншим канонам і правилам, і не бачу сенсу все змішувати в одну кучу.

Опубліковано

Це те саме сказати що Діда Мороза не існує, є тільки Санта Клаус якийсь, який живе десь там в Лапландії. Якщо вже до цього, то у нашого Діда Мороза хоть внучка є, значить в нього і діти були а в Санта Клауса взагалі нікого нема.

Якщо вже на те пішло, то Дід Мороз, то ваш, зауральці. Наш — Св. Миколай.

Опубліковано

СВ. Миколай так само приносить подарунки як і Дід Мороз :) так що тут дітворі пощастило :) а ті, хто не вірить в Діда Мороза :) то можуть своїм дітям тільки в день СВ. Миколая приносити подарунки. Діти мають вірити в казку :) і нічого поганого немає якщо їм придумали ще одну.

Може нехай тоді католики разом з нами святкують, по нашому календарю свої свята? Чи саме ми неправильно святкуємо, треба саме по тому календарю святкувати, по якому святкують католики?

Опубліковано
Може нехай тоді католики разом з нами святкують, по нашому календарю свої свята? Чи саме ми неправильно святкуємо, треба саме по тому календарю святкувати, по якому святкують католики?

тобто, ти як православний, не святкуєш новий рік з 31 на1, а лише після різдва, з 13 на 14?

Опубліковано

який сенс обговорювати перехід на григоріанський календар, якщо масковський патріархат все глибше входить в душі населення території Україна (бо українців та дуж мало). Цей перехід троха відмежував би вплив масковської церкви але поїзд уже занадто далеко. залишилось хіба що підкидати шапко до гори. Ну а постити перед Новим роком, а потім набухатись в новорічну ніч та нажертись усього не пісного а потім перед Різдвом сісти за стіл на 12 пісних страв і як ні в чому не бувало рахувати себе християнинос східного обряду - це так посавецкі! :lopata:

Опубліковано

СВ. Миколай так само приносить подарунки як і Дід Мороз так що тут дітворі пощастило а ті, хто не вірить в Діда Мороза то можуть своїм дітям тільки в день СВ. Миколая приносити подарунки. Діти мають вірити в казку і нічого поганого немає якщо їм придумали ще одну.

ага, ще дітей вплутали... а хто і в миколая не вірить, то як бути?

фігня то все - календарі. міняти все? так просто? перейшов на інший календар,змінив звичай,традицію...ну а шо?!

Опубліковано

масковський патріархат все глибше входить в душі населення території Україна

маєш статистику чи паранойї для цього висновку достатньо?

Опубліковано

СВ. Миколай так само приносить подарунки як і Дід Мороз так що тут дітворі пощастило а ті, хто не вірить в Діда Мороза то можуть своїм дітям тільки в день СВ. Миколая приносити подарунки. Діти мають вірити в казку і нічого поганого немає якщо їм придумали ще одну.

нє-нє, якшо ти забув, то нагадую, мова не про те, хто приносить подарунки, а про те, шо НАШ - це дід мороз.

Опубліковано

масковський патріархат все глибше входить в душі населення території Україна

маєш статистику чи паранойї для цього висновку достатньо?

а ти шо, шапку на очі натягнув? чи так, просто підюжуєш (провокуєш)?

Опубліковано

Якщо вже взяти таких, хто дійсно чтить всі свята і постить то таких дуууже мало. Багато тих, хто це все робить раді моди. Давай бухнем, ні-ні, я сьогодні пощу, а чого ну так сьогодні якесь вроді свято, а яке не знає навіть. На другий день ну що давай, ага давай, так ти ж постиш, да сьогодні не треба постити, буду завтра постити :) це так діалог нехай і ламаний. Але суть деяких людей ясна.

Так само як багато хто вінчається, запитаєш нащо і чого, багато хто скаже ну так треба, так батькі сказали що так треба. Тільки дійсно одиниці знають що то за обряд, і готуються до нього по всім правилам.

PS: Різниці нема яка церква, московська, українська, вони гризуться тільки раді великого "прєхода", який і "жертвує" на мерседеси, і так далі... Церква зараз має більше політичного впливу чим будь коли, хотя цервка завжди впливала на політику в країні, може хтось поспорити, але так було і буде що, релігія - це бізнес для деяких людей. Тільки в СССР трохи батюшкам гайку прикрутили, щоб особо там не "вспливали", а щас анархія, хто приносить бабло тому заспівають і за упокой без черги, і за здравіє без черги.

Опубліковано

Якщо вже взяти таких, хто дійсно чтить всі свята і постить то таких дуууже мало. Багато тих, хто це все робить раді моди. Давай бухнем, ні-ні, я сьогодні пощу, а чого ну так сьогодні якесь вроді свято, а яке не знає навіть. На другий день ну що давай, ага давай, так ти ж постиш, да сьогодні не треба постити, буду завтра постити :) це так діалог нехай і ламаний. Але суть деяких людей ясна.

Так само як багато хто вінчається, запитаєш нащо і чого, багато хто скаже ну так треба, так батькі сказали що так треба. Тільки дійсно одиниці знають що то за обряд, і готуються до нього по всім правилам.

PS: Різниці нема яка церква, московська, українська, вони гризуться тільки раді великого "прєхода", який і "жертвує" на мерседеси, і так далі... Церква зараз має більше політичного впливу чим будь коли, хотя цервка завжди впливала на політику в країні, може хтось поспорити, але так було і буде що, релігія - це бізнес для деяких людей. Тільки в СССР трохи батюшкам гайку прикрутили, щоб особо там не "вспливали", а щас анархія, хто приносить бабло тому заспівають і за упокой без черги, і за здравіє без черги.

якщо оце все перечитати- то чи тобі не пох, за яким календарем православні будуть святкувати свята?

а ти шо, шапку на очі натягнув? чи так, просто підюжуєш (провокуєш)?

у храмі, куди я ходжу, я не помітив відтоку вірних. На свята, як завжди, нема де стати.

та й чи годен ти заглянути у душі людські, щоби побачити що ними оволоділо?

так, діюча влада підтримує МП, але говорити про "завоювання душ", все більше і більше..

Опубліковано
масковський патріархат все глибше входить в душі населення
а ти шо, шапку на очі натягнув?

як же я вам завідую...я вам так завідую, шо ридаю...ето ж яке зрєніє тра мать, шоб бачити, що робиться в душах населення і узагальнити в процентному відношенні..

Опубліковано

людина ходить в церкву КП, а завтра, ту церкву передадуть МП, і шо, буде та людина і далі туди ходити? Чи не буде Тій людині однаково з яким підтекстом проповідь читається в палатці "Усіх святих землі волинської" і в "Соборі". тому МП ніколи не погодиться на Григоріанський календар. МИ ВМЄСТЕ, СКОВАНІЄ ОДНОЙ ЦЄПЬЮ. с""ка.

масковський патріархат все глибше входить в душі населення
а ти шо, шапку на очі натягнув?

як же я вам завідую...я вам так завідую, шо ридаю...ето ж яке зрєніє тра мать, шоб бачити, що робиться в душах населення і узагальнити в процентному відношенні..

не чапляйтесь за слова, я ма на увазі що рано чи пізно при таких розкладах, не лише на 1+1 будуть тулити , а ще й в інших місцях..

Опубліковано
при таких розкладах

кожна дія викликає протидію (на жаль, чи на щастя), колись взагалі Бога не було (якщо комунякам вірити) :) , але і дітей хрестили, і в Бога вірили.

Опубліковано

колись взагалі Бога не було (якщо комунякам вірити) , але і дітей хрестили, і в Бога вірили.

але значно менше

Опубліковано

а ти слова такі підбери, щоб солнишко не мало за що вчепитись

так так, ви тут сильні майстри слова.

Опубліковано

Якщо вже взяти таких, хто дійсно чтить всі свята і постить то таких дуууже мало. Багато тих, хто це все робить раді моди. Давай бухнем, ні-ні, я сьогодні пощу, а чого ну так сьогодні якесь вроді свято, а яке не знає навіть. На другий день ну що давай, ага давай, так ти ж постиш, да сьогодні не треба постити, буду завтра постити це так діалог нехай і ламаний. Але суть деяких людей ясна.

PS: Різниці нема яка церква, московська, українська, вони гризуться тільки раді великого "прєхода", який і "жертвує" на мерседеси, і так далі... Церква зараз має більше політичного впливу чим будь коли, хотя цервка завжди впливала на політику в країні, може хтось поспорити, але так було і буде що, релігія - це бізнес для деяких людей. Тільки в СССР трохи батющкам гайку прикрутили, щоб особо там не "вспливали", а щас анархія, хто приносить бабло тому заспівають і за умокой без черги, і за здравіє без черги.

а до чого тут система літочислення?

Опубліковано

Чесно кажучи важко повністю зрозуміти логіку противників святкувань за григоріанським календарем.

Впевнений, що всі вони на 100 % за цим календарем святкують дні народження, йдуть у відпустки, отримують зарплати і т.д., не відчуваючи себе при цьому "не-українцями" чи "не-православними".

А святкування Нового року до Різдва - це абсурд повний, насамперед з теологічної точки зору (оскільки Новий рік не що інще як Обрізання Господнє за єврейською традицією на 7 день після народження дитини чоловічої статі). Погодьтесь, що мільйони православних українців грішать в піст, гучно святкуючи прихід католицького Нового року 1 січня за григоріанським календарем.

І традиційне на всіх українських листівках "З Новим роком та Різдвом Христовим" має звучати навпаки (як у всьому світі - англійською напр. Merry Christmas and Happy New Year).

І "здача своїх позицій" тут ні до чого. Православя стало б просто ближчим до людей і тільки б виграло на цьому. Заважає цьому як традиційне ортодоксійне мислення, так і політика.

Не кажу вже про те, що інші суто православні держави у Європі (Греція, Румунія, Болгарія), а також православні у неправославних країнах офіційно святкують Різдво 25 грудня (7 січня за тим же григоріанським календарем святкують Різдво лише в Росії, Єрусалимі, Грузії сербська церкви та церкви в Україні)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...