Перейти до змісту

Знову ошуканство

Volyniaka

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Запостив тему про втрату документів і через кілька годин отримав дзвінок з радісною звісткою - документи знайшлись. Домовились про винагороду і ...

далі почався шпигунський детектив - то мінялось місце зустрічі, то "не відпускають з роботи, прийде якась жіночка". Коли почали просити купити картки поповнення і продиктувати коди карток, стало зрозуміло, що починають розводити. Послав подалі. Далі повернувся і прогуглив - Є! Народ нагло навіть не міняє номерів телефонів, з яких займається шахрайством!

Ось ціла тема - ШАХРАЇ !

Мені телефонували з номера - 0994450362.

• Відповідей 96
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

а попробуйте накатати офіційну за"яву в міліцію з переліком усіх номерів та посиланням на форуми. Для спецслужб вирахувати місце знаходження шахраїв за наявних номерів телефонів як два пальці об асфальт. Питання в іншому - відсутність бажання. Хоча попробуйте, інколи і палка на стріляє :) можливо візьмуться міліціянти хоча б заради покращення "показників роскриваємості"

Опубліковано

Сьогодні вже я трохи їх розводив...

Мушу зазначити що чуваки непогано підготовлені. Пробивають по базам прописку (принаймні місто проживання, бо прописка не завжди остання ), при призначенні зустрічей користуються катрами-схемами Луцька і т.п. Але проколюються часто. Не буду детально описувати, але вживають такі пояснення місць, які лучани не вживають, що засвідчує, що міста і його специфіки вони не знають. Наприклад призначте їм зустріч біля дев"типоверхівки в Центрі - "Бім-Бому" ("Біг-Бену") і хлопаки падають на сраку, починають нести ахінею...

Зрештою сказав йому: Не вимикай телефон і залишайся на місці, твій ЕМЕІ засікли, то спочатку ще й обурювався, а потім вимкнувся.

Опубліковано

Мені теж такі дзвонили, ми розмістили оголошення в газеті про згубу фотоапарата, надії, що повернуть не було, але спробували. Дзвонить якийсь хлопець, каже, що знайшов, які ми раді були, не передати, бо було багато нескинутих фоток, просить продиктувати серійний номер, ми так і зробили, але 2 цифри сказали неправильно. Він говорить, що номер співпадає, фотік лежить в камері схову на автостанції, а ми маємо купити поповнення і йому продиктувати. Повний розвод, і ще наглий дзвонив пару раз.

Опубліковано

Volyniaka,

два вопроса:

1.Где размещал объявление?

2.Они звонят на мобильный? :rolleyes:

1-2. Лише в одному місці розмістив з номером телефона на "Марк-Медіа" ("Волинські оголошення"), тут і почалися дзвінки на мобільний. До цього розміщав і тут, на Борді, але просив звертатись в лічку, була тишина.

Опубліковано

Розмістіть хтось оголошення про втрату, а контактний номер дайте такий, при дзвінку на який буде зніматися певна сумма грошей наприклад 15 грн/хв (якщо таке можливо))

Опубліковано

Ну не в Комсомольской правде же они будут искать потенциальных жертв… естественно, что скупают газеты с объявлениями и пробивают номера, вот только не могу понять одного, как можно вестись на такие темы? Ведь с полвзгляда видно, что это развод… если я б нашел чью то вещь, и захотел отдать владельцу, то б лично встретился, и с рук в руки вернул потерю, а там уже и про вознаграждение речь заводил. Ато пополнения счетов какие то…

А вот за то, что они нагло дзвонят и дёргают незнакомых им абонентов надо принимать меры…

Опубліковано

Аналогічна ситуація була в дружини. Тільки одне но - оголошення в газету яка виходить по четвергах подали в середу. І одразу ж через годину вже телефонували і пропонували віддати документи за поповнення рахунку. Звичайно ніхто не повівся, коли писали заяву про втрату паспорту в міліції, написали заяву про шахрайство. Віз і нині там, а пройшло вже більше півроку.

Опубліковано

мой паспорт уже нашли... :rolleyes:

сейчас я 500 грн. собираю, через пол часа у меня стрелка возле там-тама... :rolleyes:

(На правах рекламы: Алло-Еблайн, с платой за входящие, рулит...)

Хм ...

Виготовити новий дешевше коштує ;)

Опубліковано

для чого далеко ходити - наш форум рекламує щодня лохотрон від Олександра Фрідмана

"Так зарабатывать в интернете я научился в США, теперь сам учу желающих."

"Мне 13, а я уже могу заработать больше 200$ за 4 часа работы в интернете."

і т.д.

Опубліковано

Судя по словам присутствующих, эта банда и не подозревает, что на Борде они уже спалились со своими номерами, но не меняют их, значит, уверены, что конфиденциальность ещё присутствует. Не подозревают, что уже охота на волков началась, наивные… силу общественной сплочённости ещё никто не отменял. Кто вычислит первым – приз. :g05::D

Опубліковано

мой паспорт уже нашли... :rolleyes:

сейчас я 500 грн. собираю, через пол часа у меня стрелка возле там-тама... :rolleyes:

(На правах рекламы: Алло-Еблайн, с платой за входящие, рулит...)

Мені телефонували з номера - 0994450362.

мне, кстати, то же он звонит, так что "помщюся"... :rolleyes:

Нада же, як вєзьот чєловєку!!!!!!! Ні дня без находок !!!!!!!!

Опубліковано

Судя по словам присутствующих, эта банда и не подозревает, что на Борде они уже спалились со своими номерами, но не меняют их, значит, уверены, что конфиденциальность ещё присутствует. Не подозревают, что уже охота на волков началась, наивные… силу общественной сплочённости ещё никто не отменял. Кто вычислит первым – приз. :g05::D

Спалились вони давно... (див сцилку з першого посту - http://www.findburo.at.ua/publ/1-1-0-1 ). Але працюють нагло, за півтора року не змінили телефонів!!!!!!!! Іноді ще й погрожують!!

Сидять, судячи з усього в Одесі...

Шкода що спецслужбам "впадлу" таким займатись, хоча це досить просто

• 2 тижня потому...
Опубліковано

оффтоп:

если просят "купить пополнение" и у вас есть уверенность что это развод,

скажите что вам нужно 10 мин

за это время "сгенерите" (тоесть сами придумаете) код пополнения

и пусть они им пополняются.....

Опубліковано

Повторюсь, не понимаю тех людей, которые ведутся на вот это:

Для отримання свого майна Вас можуть попросити попередньо переказати певну суму грошей на рахунок мобільного телефону чи спонукатимуть Вас переказати кошти в інший спосіб

Если человек действительно хочет отдать потерянную вещь владельцу,то он просто обязан встретится с ним лично для передачи (или же его доверенное лицо), если он хочет вознаграждение, то это можно решить и при встрече.

При чём здесь переводы денег по безналу?

не хочу никого оскорбить, но скажу пословицей : Без лоха и жизнь плоха.

Опубліковано

Кстати, кто сам лично сталкивался с такими делами? вот они предлагают перекинуть деньгу на карточку или счёт, а как они предлагают вернуть вещи? какими способами?

Опубліковано

Кстати, кто сам лично сталкивался с такими делами? вот они предлагают перекинуть деньгу на карточку или счёт, а как они предлагают вернуть вещи? какими способами?

По-перше, своє бажання отримати кошти на телефон і т.п. мотивують тим, що побоюються звинувачення у вимаганні!

Друге - небажання зустрічатись персонально - кажуть: підійде довірена людина (як правило називають якусь жіночку, типа Семенівна, Іванівна), як тільки кошти впадуть на рахунок - обумовлюєтьмя тим, що гаманець то вкарали, гроші забрали і викинули, а "я лише знайшов, хочу віддати. Вам же документи потрібні? А мене можуть звинуватити в крадіжці" і т.п.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...