Перейти до змісту

Нововведення у ПДР

mrZED

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

А я за техогляд.

реально стільки корит їздить по вулицях і таких - що ппц.

В одного ксенони в різні боки, в іншого взагалі одна фара світиться вночі. В третього стопи затоновані так, що хєр вгадаєш чи воно стає чи ні, чи повертає!

Не буде техогляду - введуть екологію - не попав під норми - штраф!

І все одно будуть брити бабулєси.

да ми цього не допустимо просто

А можна спитатися, як саме?

• Відповідей 450
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
А я за техогляд. реально стільки корит їздить по вулицях і таких - що ппц. В одного ксенони в різні боки, в іншого взагалі одна фара світиться вночі. В третього стопи затоновані так, що хєр вгадаєш чи воно стає чи ні, чи повертає! Не буде техогляду - введуть екологію - не попав під норми - штраф! І все одно будуть брити бабулєси.
А де гарантії що техогляд не "липовий"? Знову лавочка для "заробляння"?

Кожен власник сам зацікавлений у справності свого ТЗ, бо це його життя перш за все.

Опубліковано

Я теж за техогляд, сам колись їздив маючи лише робочі передні тормоза, і незрозуміло в яку мить вони можуть відмовити

А тепер коли перехожу з сином дорогу то думаю - а чи не відкажуть тормоза чи щось інше в тої чи іншої машини...

Тому ходову роблю та дивлюся за нею в першочергово!

Опубліковано

А можна спитатися, як саме?

в певній мірі ти правий - ті ж самі маршутки,яким вже 30 років і перевозять людей, а то і справді: урали,зіли,які так димлять, що триндець, а то і та волга яка ледь їздить під 40км в 2 ряду... все-таки де гарантії,що це справді буде техогляд,а не додаткові 20грн в карман кожного разу ?

на питання ЯК - да просто - піти дати піздюлін товпою та порозбивати вікна + пікетування у кожному обласному центрі.

Опубліковано

А де гарантії що техогляд не "липовий"? Знову лавочка для "заробляння"? Кожен власник сам зацікавлений у справності свого ТЗ, бо це його життя перш за все.

Тут я згоден. Липово і я проходив, і сам допомагав ... :( Всяке було.

Але Краще вже зробити його чесним і вдосконаленим. Аніж відмінити.

Заробляти будуть і так. Старі, нові схеми. Ми країна кумовства!

Є індивідуми, яким на авто наср*ати. Везе - іде і збс. А як ? Світить не світить, робе / не робе - пох.

Я за техогляд, якщо це техогляд. Бо дерти 600-1200 грн ЗА ЩО???

Якщо я приїхав на ТО і мені сказали, що не працюють гальма, то за 600 грн мені їх повинні зробити.

Або ж написати перелік НЕОБХІДНИХ мінімальних робіт, які я повинен виконати протягом певного часу, і після цього (після усунення) видати талон про проходження ТО. До того їздити на "Тимчасовому".

Вважаю, що якщо вже є авто - то мабуть і треба бути готовим в нього вкласти щось.

Бо як я уже казав, покупляють 35 річних зламків за останні гроші (проп'ють більше на радощах, ніж те авто коштує) і розсікають по дорогам... І

на питання ЯК - да просто - піти дати піздюлін товпою та порозбивати вікна + пікетування у кожному обласному центрі.

Ніби це в ДАЇ вирішується.

Закони прийматься не в ДАЇ.

Опубліковано

в певній мірі ти правий - ті ж самі маршутки,яким вже 30 років і перевозять людей, а то і справді: урали,зіли,які так димлять, що триндець

техогляд "відмінили" лише для легкових авто та причепів (напівпричепів) до них, мотоциклів, мопедів, мотоколясок та інших прирівняних до них транспортних засобів. ОТК (обов'язковий технічний контроль) обов'язковий для:

1) легкові автомобілі, що використовуються для перевезення пасажирів або вантажів з метою отримання прибутку, з терміном експлуатації більше двох років;

2) таксі;

3) вантажні автомобілі вантажопідйомністю до 3,5 тонн з терміном експлуатації більше двох років;

4) причепи з терміном експлуатації більше двох років до вантажного автомобілю вантажопідйомністю до 3,5 тонн;

5) вантажні автомобілі вантажопідйомністю більше 3,5 тонн незалежно від терміну експлуатації;

6) причіп незалежно від терміну експлуатації до вантажного автомобілю вантажопідйомністю більше 3,5 тонн;

7) автобуси незалежно від терміну експлуатації;

8) спеціалізовані транспортні засоби, що перевозять небезпечні вантажі, незалежно від терміну експлуатації.

Періодичність

Періодичність проходження технічного огляду залежить від типу транспортного засобу, його призначення та терміну використання. Відповідно до даного закону встановлено наступні терміни:

- Для легкових автомобілів, що використовуються для перевезення пасажирів або вантажів з метою отримання прибутку, вантажних автомобілів (незалежно від форми власності) вантажопідйомністю до 3,5 тонни, причепів до них з терміном експлуатації більше двох років - кожні два роки;

- Для вантажних автомобілів вантажопідйомністю понад 3,5 тонни, причепів до них і таксі незалежно від терміну експлуатації - щорічно;

- Для автобусів і спеціалізованих транспортних засобів, що перевозять небезпечні вантажі, незалежно від терміну експлуатації - двічі на рік.

Під терміном експлуатації мається на увазі період з дати виготовлення транспортного засобу до дати його оцінки.

Опубліковано

Офіційний ТО в США безкоштовний, платний тільки той, що пришвидшений, щоб в черзі не стояти.

Якщо ТО буде безкоштовним тоді будь-ласка, в іншому випадку це знову лавочка для заробляння.

Опубліковано

Якщо за 600 грн лабух обійде навколо машини і постукає по колесах, увімкне фари / аварійку / повороти, то до 3,14зди такий ТО.

Якщо перевірятимуть тиск у циліндрах, рівень масла у двигуні, коробці, гальма, інжектор / карбюратор і т.п.

І дадуть мені розгорнутий аналіз і перелік того, що не так. І якщо більшість, за тих "проблем" зможуть усунути на місці, тоді я згоден!

Якщо потрібно додатково ще щось зробити і це буде ціна в розумних межах - тоді я тільки ЗА!

а викинути на вітер купу грошей, бо "так нада" - ні..

Опубліковано
Якщо я приїхав на ТО і мені сказали, що не працюють гальма, то за 600 грн мені їх повинні зробити.
Тобі ніхто нічого не повинен. З несправними гальмами ти взагалі не маєш права їздити.
Опубліковано

З несправними гальмами ти взагалі не маєш права їздити.

Як я це взнаю, поки не приїду на ТО?? Сам розумієш, більшість проблем знаходяться уже там.

Чи ти вважаєш, що краще дочекатися, що гальма уже НЕ будуть гальмувати і тоді їхати їх робити?

Опубліковано

У всіх нових авто є сервісна книжка, поки авто на гарантії, хоч не хоч будеш проходити ТО, що мішає після гарантійного періоду ОБОВ'ЯЗКОВО проходити далі на офіційній станції ТО?

+ для зламків 100% має бути ТО, але вже на вибір будь-яка станція яка прийме москвич чи волгу, а щоб система працювала то для станцій(майстрів) має бути відповідальність (адміністративна або навіть кримінальна), наприклад якщо станція зробить техогляд непрофесійно, а авто попаде в ДТП.

Опубліковано
Як я це взнаю, поки не приїду на ТО??
Ти це взнаєш приблизно у першому повороті ))))))))))))
Сам розумієш, більшість проблем знаходяться уже там.
Подумай якими мають бути там спєци і скільки авто вони мають перекрутити щоб в будь-якій марці визначити діагноз і знайти проблему.
а щоб система працювала то для станцій(майстрів) має бути відповідальність (адміністративна або навіть кримінальна), наприклад якщо станція зробить техогляд непрофесійно, а авто попаде в ДТП.
Це теж саме що спробувати притягнути лікаря за халатність. Нічого не доведеш.
Опубліковано

У всіх нових авто є сервісна книжка, поки авто на гарантії, хоч не хоч будеш проходити ТО, що мішає після гарантійного періоду ОБОВ'ЯЗКОВО проходити далі на офіційній станції ТО?

Як колишній працівник Волинь-Авто скажу, що БІЛЬШІСТЬ відмовлялися від того ТОГО і плювали на гарантію, взнавши ціну того ТО!!! Та й гарантія - така слизька річ..

Опубліковано

.

1) не факт. Але якщо спєц подивиться і скаже, що варто замінти колдки, долити / замінити рідину. Замінити шланг, що йде до колодки.. і т.д. Щоб я не взнав це на повороті!

І знову ж таки, я зрозумів, що мої гальма не в порядку і їду на ремонт, а тут БАЦ! ГАЇ-шники спиняють, а у мене гальма не працюють! І як бути??

Я ж не маю права їздити на авто з несправними гальмами, правда ж?

А "лавєта" надто дороге задоволення!

Подумай якими мають бути там спєци і скільки авто вони мають перекрутити щоб в будь-якій марці визначити діагноз і знайти проблему

Вирішується значно простіше.

Якщо в мене ВАЗ, то на сервіс Мерседеса я не поїду. Логічно?

Якщо в мене 5-7 років Тойота, то я приїду на сервіс, де втикнуть фішку в комп і побачать УСІ, практично недоліки системи. Власне авто саме "скаже".

на тому ж Волинь-Авто, мають змогу діагностувати І Мерси, і всі авто Дженерал Моторс (Опеля, Деу і подібні).

Як і на сервісі Ауді - фольци та Шкоди і навпаки.

Опубліковано

.

1) не факт. Але якщо спєц подивиться і скаже, що варто замінти колдки, долити / замінити рідину. Замінити шланг, що йде до колодки.. і т.д. Щоб я не взнав це на повороті!

І знову ж таки, я зрозумів, що мої гальма не в порядку і їду на ремонт, а тут БАЦ! ГАЇ-шники спиняють, а у мене гальма не працюють! І як бути??

Я ж не маю права їздити на авто з несправними гальмами, правда ж?

А "лавєта" надто дороге задоволення!

Подумай якими мають бути там спєци і скільки авто вони мають перекрутити щоб в будь-якій марці визначити діагноз і знайти проблему

Вирішується значно простіше.

Якщо в мене ВАЗ, то на сервіс Мерседеса я не поїду. Логічно?

Якщо в мене 5-7 років Тойота, то я приїду на сервіс, де втикнуть фішку в комп і побачать УСІ, практично недоліки системи. Власне авто саме "скаже".

на тому ж Волинь-Авто, мають змогу діагностувати І Мерси, і всі авто Дженерал Моторс (Опеля, Деу і подібні).

Як і на сервісі Ауді - фольци та Шкоди і навпаки.

У нас в країні все вищеописане ти ПОВИНЕН знати сам, бо будуть розводити на бабло недобропорядні сервіси яких у нас 90%.

А що до гальмівної системи, раз ми за неї взялись, то стан колодок і шлангів маєш перевіряти сам, щоб як ти кажеш не взнати цього в повороті. Бо 99.9% людей глибоко плювати на твою долю поки не з'явиться особистої зацікавленості.

Опубліковано

ТО? В жопу його. Краще за тих 600-1200 гривень зажену в приватну автомайстерню, то крім діагностики ще й на ремонт вистачить.

Було вже ТО. Як його проходили усі знають. Тому й були ксенони в небо/очі, тоновані стопи і відсутні гальма. Гроші на вітер, а не ТО.

Зараз без ТО. Все те саме фари-стопи-гальма. Аварій не побільшало, розвалюх на дорогах теж. Хто дбав за своїм авто, той і дбає, хто тоді не дбав, і зараз не дбає. Тоді нащо воно нам?

Чим зумовлене бажання ДАІ повернути ТО, якщо предпосилок до повернення немає? Десь в неті писали - це 100-120 мільйонів баксів в кормушку. Логіка проста, якщо їм треба наповнити кормушку, значить справжнього ТО так і не буде, а буде як і було - продаватимуть талони і все.

Ще раз повторюсь в жопу ТО. Поки міліція та сама, а не така як в Грузії після реформ, то нам таке ТО не потрібне.

Комерційний транспорт хай проходить, а я в рік і 10000 км не наїзджаю, машині вже 10 років, на спідометрі 79700. Мені той талон не потрібен.

Опубліковано

ТО? В жопу його. Краще за тих 600-1200 гривень зажену в приватну автомайстерню, то крім діагностики ще й на ремонт вистачить.

Блін, а я про що розпинаюся. Якщо ТО в тому вигляді яке воно було - то його реально В сраку.

Я за його вдосконалення.

Опубліковано

Блін, а я про що розпинаюся. Якщо ТО в тому вигляді яке воно було - то його реально В сраку.

Я за його вдосконалення.

Я проти ТО навіть вдосконаленого. Я накатую 10 т.км за рік-півтора, а торговий агент за 3 місяці. І він і я маємо проходити то раз в рік? Торговий розіб'ється на трасі, якщо буде їздити раз в рік на сервіс, а мені раз в рік зачасто. Я сам маю визначати коли мені треба їхати на діагностику-ремонт-то, а не гаішник та ще й за це гроші брати. Якщо так дбають за мою безпеку той хай приберуть корупційну складову - гроші і роблять ТО безкоштовно, а якщо виявлять поломку, то я своїм коштом відремонтую. Оце був би прийнятний варіант але якщо буде НОВА міліція, бо з цією все-рівно будуть брати бабло за "поломок не виявлено". Але хай почнуть спочатку з себе, хай уся міліція пройде ТО на детекторі брехні, при цьому оновиться 100% особового складу :), хай проведуть реформи. І коли вони стануть схожі на нормальну міліцію, як в Грузії чи США чи в європах, тільки тоді можуть почати ГРОМАДСЬКІ ОБГОВОРЕННЯ ТО. А до цього часу будь-яке втручання держави в моє життя перетворюється на збір коштів на лікарню-школу-дороги. В жопу ТО. Воно просто не на часі.

Сорі за КАПС, з планшета важко жирним шрифтом керувати.

Опубліковано

25 квітня Яценюк підписав документ з єврокомісаром про "щось", після чого сказав, що сокро можна буде їздити на ЄС авто в Україні не 10 днів, а 90 ( потрібно буде виїзджати за кордон).

у своїх знайомих зайців питав - казали нічого не чули, але коли катався в Хелм, так на митниці (коли чекав перезмінку та довго ішла черга) наші вже їздять. що і як відмовилися сказати. щось детальніше немає в кого розпитати та десь почитати.

Опубліковано
25 квітня Яценюк підписав документ з єврокомісаром про "щось", після чого сказав, що сокро можна буде їздити на ЄС авто в Україні не 10 днів, а 90 ( потрібно буде виїзджати за кордон).

у своїх знайомих зайців питав - казали нічого не чули, але коли катався в Хелм, так на митниці (коли чекав перезмінку та довго ішла черга) наші вже їздять. що і як відмовилися сказати. щось детальніше немає в кого розпитати та десь почитати.

всіх хто шось знають марозяться говорити і вже їздять....

менталітет такій менталітет.... :0157: :0157:

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...