Перейти до змісту

Новичок за рулем

terminatorneo

Рекомендовані повідомлення

Але ж вони й знак втулили перед виїздом з Кузнецова на Перемоги. Саму ідею особисто я підтримую - лівий поворот там зробити дуже складно та "ліваки" назбирували довжелезну чергу тих, кому потрібно направо. Але заховати дорожній знак за деревами, справа, коли водій збирається повертати наліво - це хамство. Висіла ж раніше ця стрілка над дорогою на дроті. Чи менти тепер такі дохлі пішли, що не можуть так високо дотягнутись, щоб знака почепити? :unsure:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 3 тижня потому...
  • Відповідей 130
  • Створено
  • Остання відповідь

Кілька днів тому знайомий, в"їхавши у смугу диму, котрий утворився від спалювання трави на полях, зіткнувся за маршруткою.

Оскільки пасами безпеки в нас пристібатися на прийнято, в момент удару рульове колесо проламало водієві ребра, а ті, в свою чергу, пробили легені. Смерть, що цікаво, не раптова, але швидка.

Через 2 доби, повертаючись з похорон, родичі загибло телефонують з місця, де була аварія і кажуть:

"Тут дійсно нічого не видно навіть за кілька метрів! В нас щойно мало не в"їхала маршрутка! Мусили блимнути фарами!!!"

У мене, м"яко кажучи, слів не вистачає. Це після того, що сталося, досвідчені водії, зупинившись на дорозі, де видимість майже відсутня, не спромоглися увімкнути жодної лампочки!!!

Думаю, варто нагадати вимоги Првил дорожнього руху, кожен пункт яких, як відомо, прописаний тоннами людської крові:

"19.1. В темное время суток и в условиях недостаточной видимости независимо от степени

освещения дороги, а также в туннелях на транспортном средстве, которое двигается,

должны быть включены следующие световые устройства:

а) на всех механических транспортных средствах - фары ближнего (дальнего) света;

9.8. В условиях недостаточной видимости на механических транспортных средствах можно

включить дальний свет фар или дополнительно противотуманные фары при условии, что

это не будет ослеплять других водителей.

15.11. В темное время суток и в условиях недостаточной видимости стоянка вне

населенных пунктов разрешается только на площадках для стоянки или за пределами

дороги.

недостаточная видимость - видимость дороги в направлении движения менее 300 м в

сумраках, в условиях тумана, дождя, снегопада и т.п.; "

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Думав куди ж це відео запостити і, певно, таки сюди :)

"Я домой еду и не волнует"

"Мадам" спочатку мене розізлила, але потім мене осінило: вона просто не вміє їздити заднім ходом і боїться в тому признатись! =)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я тут не сильно виню девушку. Ей пришлось бы выезжать задним ходом на оживлённую дорогу. А мужикам взападло великодушие проявить. Потом обижаемся, что девки нас ни в х... не ставят.

:0035: "Газельке" то герой ролика уступил. Конечно, если б за рулем "Газели" женщина была - не известно, чем бы это всё кончилось :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я тут не сильно виню девушку. Ей пришлось бы выезжать задним ходом на оживлённую дорогу. А мужикам взападло великодушие проявить. Потом обижаемся, что девки нас ни в х... не ставят.

:0035: "Газельке" то герой ролика уступил. Конечно, если б за рулем "Газели" женщина была - не известно, чем бы это всё кончилось :)

По перше: мужик їхав у своєму напрямку, а дівка вилізла на зустрічну, бо її смуга зайнята припаркованими авто - вона вже повинна була пропустити.

По друге: нікуди їй не пришлось би виїзджати, за нею Газелька влізла і місце для пішоходів ще залишилось.

По третє: коли заїхала Газелька, то здавати взад дійсно стало небезпечно, і мужик прийняв правильне рішення - уступити.

3D: Дай дорогу дураку дурі

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Все логічно, дорогий Нікель, все логічно. Саме логікою створений цей прикрий світ, від якого усі потерпають. Не любов"ю.

Якщо ви бували у Німеччині до її розвалу, знаєте, що ВОНИ уступали один одному завжди - тому, хто в"їжджає з другорядної, тому, хто хоче перестроїтись на сусідню смугу, припаркуватись і т.п. А ми всіх дурнями вважаємо. От і живемо як дурні. :unsure:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Все логічно, дорогий Нікель, все логічно. Саме логікою створений цей прикрий світ, від якого усі потерпають. Не любов"ю.

Якщо ви бували у Німеччині до її розвалу, знаєте, що ВОНИ уступали один одному завжди - тому, хто в"їжджає з другорядної, тому, хто хоче перестроїтись на сусідню смугу, припаркуватись і т.п. А ми всіх дурнями вважаємо. От і живемо як дурні. :unsure:

Пригадую ще радянський фільм-короткометражку, де в першому епізоді "по головній" лісовій стежці скакав на конику лицар в повному обмундируванні - кіраса, шолом, піка... і з "другорядної" стежки вирулював такий самий. То перший поштиво спинився, і пропускав, після чого обоє скакали разом. А в наступному епізоді показували, як ведуть себе в таких ситуаціях автомобілісти - зовсім навпаки. Мораль була - будьте лицарями в т.ч. на дорогах.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Коротше кажути якщо їздити чітко по правилам то ти не рицар :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Приблизно з тиждень тому їхав з колегою від Ремпобуттехніки до "Золотого Дракону". Було вже досить темно. При виїзді на перехрестя Відродження-Рівненська обоє зауважили, що в зустрічному напрямку рухається авто з увімкненим дальнім ксеноновим світлом. На всі "мигання" водій не реагує, а вперто їде з дальнім. Повернули на Відродження практично одночасно. Порівнялися, я відчинив вікно і спробував якось, хоч на мигах пояснити людині, що вона їде на дальньому. До речі, це була Хонда, з останніх моделей, тож ксенон штатний. За кермом побачив жінку, яка на мене нуль реакції, хоч я їй ледь на капот не заліз через вікно - з кам"яним обличчям, не повертаючись, вона їде так само далі. Довелося мому знайомому "притиснути" жіночку до бровки, вийти і злегка постукати по фарі...Дійшло - жінка погасила ВСЬО. А далі поїхала у двори, увімкнувши лише габарити...от таке от

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це таки правда, що автомобіль та жінка, в більшості випадків, - поняття несумісні.

Але ж вони себе так само ведуть і поза кермом... :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Приблизно з тиждень тому їхав з колегою від Ремпобуттехніки до "Золотого Дракону". Було вже досить темно. При виїзді на перехрестя Відродження-Рівненська обоє зауважили, що в зустрічному напрямку рухається авто з увімкненим дальнім ксеноновим світлом. На всі "мигання" водій не реагує, а вперто їде з дальнім. Повернули на Відродження практично одночасно. Порівнялися, я відчинив вікно і спробував якось, хоч на мигах пояснити людині, що вона їде на дальньому. До речі, це була Хонда, з останніх моделей, тож ксенон штатний. За кермом побачив жінку, яка на мене нуль реакції, хоч я їй ледь на капот не заліз через вікно - з кам"яним обличчям, не повертаючись, вона їде так само далі. Довелося мому знайомому "притиснути" жіночку до бровки, вийти і злегка постукати по фарі...Дійшло - жінка погасила ВСЬО. А далі поїхала у двори, увімкнувши лише габарити...от таке от

Злий ти, напевно тій дівчині в тих дворах і прийшлось чекати світанку :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пригадую ще радянський фільм-короткометражку, де в першому епізоді "по головній" лісовій стежці скакав на конику лицар в повному обмундируванні - кіраса, шолом, піка... і з "другорядної" стежки вирулював такий самий. То перший поштиво спинився, і пропускав, після чого обоє скакали разом. А в наступному епізоді показували, як ведуть себе в таких ситуаціях автомобілісти - зовсім навпаки. Мораль була - будьте лицарями в т.ч. на дорогах.

Вчора о 16 годині, такий лицар на зеленій БМВ вискочив з другорядної (спуск з моста на Рівненській) на головну (К.Карого). В результаті влетів під зовсім не лицарську, але завантажену фуру, водій якої намагаючись уникнути зіткнення, вирулив на зустрічну, але зіткнення все-рівно відбулося. Мораль така: найкраще лицарство на дорозі - їзда по правилам дорожнього руху. Написано кров'ю.

п.с. Є ще звичайний здоровий глузд, наприклад, їду в потоці в лівому ряду (мені скоро наліво), на зустрічній також щільний потік, але в лівому ряду стоїть з увімкненим поворотом таксі, а в правому припаркована фура, позаду них черга авто, вже більше 100 метрів, перекрито зупинку громадського транспорту і пішохідний перехід. Подивившись, що в моєму напрямку, в правому ряду нікого немає, я потихенько пригальмовую, щоб взад ніхто не в'їхав і моргаю таксисту. Ще до того як я повернув наліво пробка "розсмокталась". Але це не лицарство, а здоровий глузд. Здоровий глузд дає можливість попередити аварійну ситуацію, а таке лицарство їх тільки створює. Немає на дорозі чоловіків чи жінок - є водії, пішоходи і інші учасники дорожнього руху.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Осінню минулого я був свідком такого випадку на вул. Львіській. На відео можна розгледіти, як водій відволікся на пару секунд (можливо його відволік пасажир), що призвело до виїзду на зустрічну смугу. Добре, що все обійшлось без наслідків...

http://www.youtube.com/watch?v=jxgkRwzM4-s

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

чим же він там займався за кермом!?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щодо рівності усіх громадян перед Законом.

Їду сьогодні о 18.15 з Ковеля через Маяки. Колона тримає швидкість 63-65 км/год. Ззаду нас наздоганяє новенький Мерседес, перетинає суцільну смугу розмітки, із швидкістю, як мінімум, 80 км/год обганяє 4-5 автомобілів і на самому перехресті з об"їзною (поворот на Озерце) встроюється на нашу смугу. Не в тому прикол.

За ситуацією пильно стежить доблесний інспектор ДПС з витягнутою в наш бік "фарою", але... Мерса він ігнорує!!!

Шкода - все, що вдалось зняти - це розмитий контур автомобіля порушника.

post-10692-0-50043600-1302637913_thumb.j

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І як це повідомлення стосується теми?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

D@ve, нууу - це ж блог ТС. ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І як це повідомлення стосується теми?

Вибачте, але гості, зазвичай, пробачають господярям їхню присутність у власній хаті :unsure:

Для кубиків :sq_ye: - чергове роз"яснення:

теми стосується все, що описує процеси, котрі відбуваються на автомобільних дорогах.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вибачте, але гості, зазвичай, пробачають господярям їхню присутність у власній хаті :unsure:

Для кубиків :sq_ye: - чергове роз"яснення:

теми стосується все, що описує процеси, котрі відбуваються на автомобільних дорогах.

Так є така тема: Дорожная обстановка новые знаки, разметки, частые места встречи с ГАИ и т.п.

А ця дійсно схожа на особистий блог. ТС, приєднуйся краще до загальних тем.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

шототаке ТС?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

шототаке ТС?

ТопікСтартер - автор теми

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 місяця потому...

можна запитання, був в Мрео і забув в них спитати

Якщо автомобіль оформлений на близького родича (батька), треба складати доручення чи ні?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

так. треба

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

млін, а дорого?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та зараз фіг поймеш. Розмовляв зі знайомим прапором, то каже, що їм ЦУ дали, що якщо є тех.паспорт власника і права, то їдь собі спокійно, ніхто тобі мозги сильно ї..ти не буде, але це все не офіційно. Ніби як до кінця літа мають прийняти відповідні зміни до нормативних документів.ї

На батіну машину я вписаний в техпаспорт, можу керувати. На мою машину в батька є тимчасовий тех. талон, але без мого техпаспорта він не дійсний. Таке враження, що вони самі толком не знаю що да як. Головне мати кому поздвонити у випадку різних там ситуацій :-)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...