Перейти до змісту

Скоро зима...

voldf

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 117
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Поки йшов додому - бачив дві машинки вже загрузли в снігу, одна не змогла заїхати на гірку (доволі крута), другу просто відкинуло наполовину в кювет, обидві нові іномарки...

Опубліковано

Їхали з Рівного десь півтори години замість звичайних 40 хвилин...

Деякі фури не можуть виїхати під горбок і стоять прямо на підйомі... Приходиться об’їжати їх по обочині, що не дуже приємно...

За Дерном (там де одностороння траса) москалик з побитим передком майже в кущах :(

Опубліковано

ох, передчуваю, завтра буде ажіотаж на Варшавці біля продажу резини та армагідон на всіх шиномонтажах Луцька :jeer:

сам сьогодні зранку лише перевзувся, машин переді мною взагалі не було на диво... значить погано народ за прогнозами погоди слідкує :0001:

сумно було спостерігати ввечері за "літніми" машинками... возило по дорозі як корів по льду %)

головне було - не потрапити під роздачу і не стати стоп-краном кого-небуть

Опубліковано

Моя ще снігу не бачила, їздив зранку коли ще не було снігу, а потім сховав в гараж. Побачив завтра чи схоче вилазити з гаража на сніжок )) Хочется троха вже побуксувати )

Опубліковано

щойно відбувся тест-драйв нової гуми, яку запостив.

ну що можу сказати, - результатом задоволений :smile-zachot: ! доволі впевнено гальмує, стартує і тримається в поворотах.

проїхав близько 40 км по місту і обїній - все чудово. їздив з колегою який ще на літній :jeer: - сказать корова на льду - ніц не сказать!!!

максиум 40 км\год, щей під гірку штовхав :ohmy: . це жесть - ворогу не побажаєш!

Опубліковано

Купив минулого сезону зимового Dunlop Graspic 3

В минулорічні сніги ходила машина чудово. Жодних претензій. Правда я наїздив за зиму всього з тисяч 2-3.

Зате на цю зиму знову майже нова резина.

Опубліковано

а я цього року.

сьогодні зранку був в Володимирі і зрозумів що вона таки стоїть тих грошей :smile-zachot:

Опубліковано

а я цього року.

сьогодні зранку був в Володимирі і зрозумів що вона таки стоїть тих грошей :smile-zachot:

Отже, нас вже 2 дунлапоїзди. Приєднуйтеся :)

• 1 місяць потому...
Опубліковано

та ти не плач і не горюй.

міні то якось пофіг.

шиплю собі. та і грець!

Повір, в мене не було іншого виходу, як вийти на зустрічну - а далі на бордюр і по полю навпростець, перерізавши тобі дорогу. Реально перед поворотом там під снігом льод. При гальмуванні машину несло прямо тобі в бік. Тому я замість гальмування дав газу на повну і проскочив перед твоєю машиною...

Отже, шиповка не панацея. Ситуація і водійський досвід важливіші зимою. Також можна зробити висновок, що і зимова гума не поможе, якщо не знати і вміти, що і як. Висновок: "Учіцца, учіцца, і єщьо раз учіцца", і бути обережним.

P.S. krava, не особисто тебе стосується, просто приклад. Якщо думаєш, що то я у тому фольксі їхав, то по секрету скажу, що ні, не я. Я за кермо чужого "Запорожця"сідаю лиш пару раз в рік. Мир і дружба! :friday:

Опубліковано

Цікавить, шановні, ваша думка стосовно у що "взутися" в найближчу зиму?

виробник, розмір, протектор, власні відгуки від минулих зимових покатушок. непогано і по можливості ціни взнати - мо хто приторговує таким добром?

Народ приємно і корисно почитати відгуки, але все ж таки цікавить - мо хто справді приторговує таким добром?

Чи хоча б де дешевше можна купити зимову гуму? :)

Опубліковано

Судячи по сьогодняшній погоді - то точно.

А взагалі хотілося б почитати відгуки про зимову гуму, враження від експлуатації і т.д.

Опубліковано

Для втрати керованості

на шипах

достатньо тонюсінької

полоски сухого асфальта,чтоб попасть в кругленькую сумму.

100 процентів згідний dizel365 :smile-zachot:  на шипах і без них перш за все треба вміти їздити. гіршого немає коли на шипах гальмуєш по асфальті особливо коли авто обдароване ABS це дупа. :lol:  не рекомендується встановлювати  шини з  шипами на авто з ABS   в багатьох державах зокрема в PL забороняються шипи. а те що на дорогах лід то це проблема наших комкнальних служб.... і не більше того...хочу добавити що наші діди і батьки взагалі не знали що таке зимова гума ... 

• 2 місяця потому...
Опубліковано

Вчора перезувся - 112 грн. на СТО на перехресті Теремнівської та Кульчицької.

то ще нормально, кажуть більшість 130-140 дере.

який радіус?

перезувавсь на кільці Струмівка - Рівненська R14 - 98грн без черги

R13.

Перезувся назад на літню на кільці (в Сільчуків) - 114 грн за 4 шт. R13. Що їхати на Кондзелевича за 100 грн, що перезутись під боком - одне і теж.

В той же час на Дубнівській напроти дач за ту ж роботу просять 140 грн. :/

Опубліковано

Шиномонтажні роботи:

м. Луцьк, вул. Ковельська, 124 та вул. Дубнівська, 22 Б (VIANOR)

Вартість робіт:

Демонтаж + монтаж однієї покришки:

Назва Ціна

Легкові R13-14 10,00 грн

Легкові R15-16 15,00 грн

Легкові R17-18 20,00 грн

Легкові R19-22 25,00 грн

Низькопрофільна гума (до 55%), від 25,00 грн

Run Flat (безпробивна технологія) 40,00 грн

Назва Ціна

Джип, бус, мінівен R14-15 20,00 грн

Джип, мінівен R16-18 25,00 грн

Джип, мінівен R19-22 35,00 грн

Балансування колеса:

Легкові R13-14 10,00 грн

Легкові R15-16 15,00 грн

Легкові R17-18 20,00 грн

Легкові R19-22 25,00 грн

Джип, бус, мінівен R14-15 20,00 грн

Джип, бус, мінівен R16-18 25,00 грн

Джип, мінівен R19-22 35,00 грн

Низькопрофільна гума (до 55%), від 30,00 грн

Зняття, встановлення на автомобіль (1 колеса):

Легкові автомобілі 10,00 грн

Джип, бус 15,00 грн

Можливе наповнення шин газом.

отже, щоб перезутися R 13-14 (стальні диски) - 120 грн.

Опубліковано

Планував на літо поставити щось типу нокіан або сава, але був змушений все ж купити матадор. Не погана гума впринципі, а іншого виробника хтів купити так для "разнообразія"

• 6 місяців потому...
Опубліковано

Ну що шановні водії. Вчора взувся в зимову гуму :) Вийняв свою Sava Eskimo 3 на оригінальних фольцивських залізних дисках, відбалансував і тепер готовий до морозів та снігу. Поки що на шиномонтажах тиша, так що краще перезутись зараз ніж чекати потім в чергах, а зима скоріш за все не за горами.

Опубліковано

Ну що шановні водії. Вчора взувся в зимову гуму :) Вийняв свою Sava Eskimo 3 на оригінальних фольцивських залізних дисках, відбалансував і тепер готовий до морозів та снігу. Поки що на шиномонтажах тиша, так що краще перезутись зараз ніж чекати потім в чергах, а зима скоріш за все не за горами.

А які враження з минулої зими від цієї гуми. Собі думаю такі брати...

Опубліковано

А я минулого сезону купив комплект нових дисків. Старі лишив на зимовій гумі. Так що тепер повністю автономний - заїхав в гараж, перекинув колеса і вже готовий до зими :)

Опубліковано

Я все таки вирішив спочатку відбалансувати зимові, за одне і глянути на літні диски, в якому вони стані після наших доріг. І все ж таки після побаченого, згадав злощасну дубнівську, там якщо триматись правої сторони і їхати в сторону круга, зловив яму чималу, "вскритіє показало" наявність невеликої тріщини у титані, ось тапер після того як порівняють диск буду шукати аргонщика.

Опубліковано

після довгих бродінь по форумах теж нарешті відмучився з вибором і купив новий комплект зимовки. але з'явилось нова дилема - шипувати/не шипувати. яка зима буде?

Опубліковано

В тебе в вроді Tucson, якщо так то не думаю що воно треба.

Там повний привід - раз. Хороша резина і так дає ефект, це хіба що треба часто їздити за місто, і там де багато льоду.

В мене на шкоді колись були шипи. Став я на світлофорі де був гололід, а мазда ззаду не стала...

ІМХО для міста воно не дуже треба, але то кожному самому вирішувати.

Опубліковано

ще поки не перезутий, але чекати недовго.

минулу зиму відїздив без жодних нарікань - Sava Eskimo 3 саме то за свої гроші.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...