Перейти до змісту

Скоро зима...

voldf

Рекомендовані повідомлення

Всі благополучно додому добрались?

Я ще тільки через годину буду їхати..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 117
  • Створено
  • Остання відповідь

Поки йшов додому - бачив дві машинки вже загрузли в снігу, одна не змогла заїхати на гірку (доволі крута), другу просто відкинуло наполовину в кювет, обидві нові іномарки...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Їхали з Рівного десь півтори години замість звичайних 40 хвилин...

Деякі фури не можуть виїхати під горбок і стоять прямо на підйомі... Приходиться об’їжати їх по обочині, що не дуже приємно...

За Дерном (там де одностороння траса) москалик з побитим передком майже в кущах :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ох, передчуваю, завтра буде ажіотаж на Варшавці біля продажу резини та армагідон на всіх шиномонтажах Луцька :jeer:

сам сьогодні зранку лише перевзувся, машин переді мною взагалі не було на диво... значить погано народ за прогнозами погоди слідкує :0001:

сумно було спостерігати ввечері за "літніми" машинками... возило по дорозі як корів по льду %)

головне було - не потрапити під роздачу і не стати стоп-краном кого-небуть

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Моя ще снігу не бачила, їздив зранку коли ще не було снігу, а потім сховав в гараж. Побачив завтра чи схоче вилазити з гаража на сніжок )) Хочется троха вже побуксувати )

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

щойно відбувся тест-драйв нової гуми, яку запостив.

ну що можу сказати, - результатом задоволений :smile-zachot: ! доволі впевнено гальмує, стартує і тримається в поворотах.

проїхав близько 40 км по місту і обїній - все чудово. їздив з колегою який ще на літній :jeer: - сказать корова на льду - ніц не сказать!!!

максиум 40 км\год, щей під гірку штовхав :ohmy: . це жесть - ворогу не побажаєш!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Купив минулого сезону зимового Dunlop Graspic 3

В минулорічні сніги ходила машина чудово. Жодних претензій. Правда я наїздив за зиму всього з тисяч 2-3.

Зате на цю зиму знову майже нова резина.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а я цього року.

сьогодні зранку був в Володимирі і зрозумів що вона таки стоїть тих грошей :smile-zachot:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а я цього року.

сьогодні зранку був в Володимирі і зрозумів що вона таки стоїть тих грошей :smile-zachot:

Отже, нас вже 2 дунлапоїзди. Приєднуйтеся :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 місяць потому...

та ти не плач і не горюй.

міні то якось пофіг.

шиплю собі. та і грець!

Повір, в мене не було іншого виходу, як вийти на зустрічну - а далі на бордюр і по полю навпростець, перерізавши тобі дорогу. Реально перед поворотом там під снігом льод. При гальмуванні машину несло прямо тобі в бік. Тому я замість гальмування дав газу на повну і проскочив перед твоєю машиною...

Отже, шиповка не панацея. Ситуація і водійський досвід важливіші зимою. Також можна зробити висновок, що і зимова гума не поможе, якщо не знати і вміти, що і як. Висновок: "Учіцца, учіцца, і єщьо раз учіцца", і бути обережним.

P.S. krava, не особисто тебе стосується, просто приклад. Якщо думаєш, що то я у тому фольксі їхав, то по секрету скажу, що ні, не я. Я за кермо чужого "Запорожця"сідаю лиш пару раз в рік. Мир і дружба! :friday:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цікавить, шановні, ваша думка стосовно у що "взутися" в найближчу зиму?

виробник, розмір, протектор, власні відгуки від минулих зимових покатушок. непогано і по можливості ціни взнати - мо хто приторговує таким добром?

Народ приємно і корисно почитати відгуки, але все ж таки цікавить - мо хто справді приторговує таким добром?

Чи хоча б де дешевше можна купити зимову гуму? :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А мені здається що вже актуально потроху відкривати темку Скоро весна ...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Судячи по сьогодняшній погоді - то точно.

А взагалі хотілося б почитати відгуки про зимову гуму, враження від експлуатації і т.д.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для втрати керованості

на шипах

достатньо тонюсінької

полоски сухого асфальта,чтоб попасть в кругленькую сумму.

100 процентів згідний dizel365 :smile-zachot:  на шипах і без них перш за все треба вміти їздити. гіршого немає коли на шипах гальмуєш по асфальті особливо коли авто обдароване ABS це дупа. :lol:  не рекомендується встановлювати  шини з  шипами на авто з ABS   в багатьох державах зокрема в PL забороняються шипи. а те що на дорогах лід то це проблема наших комкнальних служб.... і не більше того...хочу добавити що наші діди і батьки взагалі не знали що таке зимова гума ... 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 місяця потому...

Вчора перезувся - 112 грн. на СТО на перехресті Теремнівської та Кульчицької.

то ще нормально, кажуть більшість 130-140 дере.

який радіус?

перезувавсь на кільці Струмівка - Рівненська R14 - 98грн без черги

R13.

Перезувся назад на літню на кільці (в Сільчуків) - 114 грн за 4 шт. R13. Що їхати на Кондзелевича за 100 грн, що перезутись під боком - одне і теж.

В той же час на Дубнівській напроти дач за ту ж роботу просять 140 грн. :/

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Шиномонтажні роботи:

м. Луцьк, вул. Ковельська, 124 та вул. Дубнівська, 22 Б (VIANOR)

Вартість робіт:

Демонтаж + монтаж однієї покришки:

Назва Ціна

Легкові R13-14 10,00 грн

Легкові R15-16 15,00 грн

Легкові R17-18 20,00 грн

Легкові R19-22 25,00 грн

Низькопрофільна гума (до 55%), від 25,00 грн

Run Flat (безпробивна технологія) 40,00 грн

Назва Ціна

Джип, бус, мінівен R14-15 20,00 грн

Джип, мінівен R16-18 25,00 грн

Джип, мінівен R19-22 35,00 грн

Балансування колеса:

Легкові R13-14 10,00 грн

Легкові R15-16 15,00 грн

Легкові R17-18 20,00 грн

Легкові R19-22 25,00 грн

Джип, бус, мінівен R14-15 20,00 грн

Джип, бус, мінівен R16-18 25,00 грн

Джип, мінівен R19-22 35,00 грн

Низькопрофільна гума (до 55%), від 30,00 грн

Зняття, встановлення на автомобіль (1 колеса):

Легкові автомобілі 10,00 грн

Джип, бус 15,00 грн

Можливе наповнення шин газом.

отже, щоб перезутися R 13-14 (стальні диски) - 120 грн.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Планував на літо поставити щось типу нокіан або сава, але був змушений все ж купити матадор. Не погана гума впринципі, а іншого виробника хтів купити так для "разнообразія"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 6 місяців потому...

Ну що шановні водії. Вчора взувся в зимову гуму :) Вийняв свою Sava Eskimo 3 на оригінальних фольцивських залізних дисках, відбалансував і тепер готовий до морозів та снігу. Поки що на шиномонтажах тиша, так що краще перезутись зараз ніж чекати потім в чергах, а зима скоріш за все не за горами.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну що шановні водії. Вчора взувся в зимову гуму :) Вийняв свою Sava Eskimo 3 на оригінальних фольцивських залізних дисках, відбалансував і тепер готовий до морозів та снігу. Поки що на шиномонтажах тиша, так що краще перезутись зараз ніж чекати потім в чергах, а зима скоріш за все не за горами.

А які враження з минулої зими від цієї гуми. Собі думаю такі брати...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Задоволений, і не шумна і гребе добре )

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А я минулого сезону купив комплект нових дисків. Старі лишив на зимовій гумі. Так що тепер повністю автономний - заїхав в гараж, перекинув колеса і вже готовий до зими :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я все таки вирішив спочатку відбалансувати зимові, за одне і глянути на літні диски, в якому вони стані після наших доріг. І все ж таки після побаченого, згадав злощасну дубнівську, там якщо триматись правої сторони і їхати в сторону круга, зловив яму чималу, "вскритіє показало" наявність невеликої тріщини у титані, ось тапер після того як порівняють диск буду шукати аргонщика.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

після довгих бродінь по форумах теж нарешті відмучився з вибором і купив новий комплект зимовки. але з'явилось нова дилема - шипувати/не шипувати. яка зима буде?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В тебе в вроді Tucson, якщо так то не думаю що воно треба.

Там повний привід - раз. Хороша резина і так дає ефект, це хіба що треба часто їздити за місто, і там де багато льоду.

В мене на шкоді колись були шипи. Став я на світлофорі де був гололід, а мазда ззаду не стала...

ІМХО для міста воно не дуже треба, але то кожному самому вирішувати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ще поки не перезутий, але чекати недовго.

минулу зиму відїздив без жодних нарікань - Sava Eskimo 3 саме то за свої гроші.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...