Перейти до змісту

Супермаркети VS ринки, лоточники, хачики

Zeuss

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Навіяно повідомленням Діми.

Тому, щоб не відходити від теми загального псування карми тої мадам, створю окрему.

...

во-первых, большинство продавцов на%бывает уже в порядке вещей, просто не задумываясь, даже те, кого хорошо знаю и как бы хожу в постоянных клиентах. кидают со сдачей, с подсчетом общей суммы, с взвешиванием (купленный когда-то на DX цифровой кантер отбил свою цену уже раз 10 за пол-года), с качеством (особенно касается мяса), с ценой (фейс-контрол такой, что в клубах и не снился - я уже думаю на базар бомжом одеваться вместо того, чтобы торговаться :smile3:

во-вторых, если четко указать на факт на%бки в половине случаев начинается скандал, обычно с упором на то, что в стране-де кризис, а ты, мля, не хочешь за 900 грамм заплатить как за кило и вообще, все кушать хотят да повкуснее. особенно касается продавцов товара на чужих точках - их-то хозяева за каждый грамм щемят, а хочется ж и домой кило томатов унести. совок-с в чистом виде.

про разницу цен на несезонные овощи-фрукты между базаром и супермаркетом я вообще молчу. на базаре почти всегда дороже при худшем качестве, так как с правильным хранением никто не заморачивается или сразу покупают гнилье подешевле.

...

По факту намахування - згідний, але в маркетів теж свої прийомчики. Всю недовагу, пересорт і псування вони теж навчились вміло компенсовувати за наш рахунок.

По ціні і скандалам - хз. У мене зразу переважують. Мож лицем не вийшов :_37: Ціну можна вивчити шляхом невеликої статистики зібраної в різних точках (клята економічна освіта :))

Тепер по якості. Як не крути, все таки багато продуктів купую на ринку.

З двох причин. Буду пояснювати на прикладах.

Відсутність асортименту. Навскидку - помідори. В різних маркетах по різному - але лежать тільки ті які мені самі несмачні (Волиньпак, Наш Край, Наш). Сорт не знаю я їх називаю пластмасові (колись жарили шашлик давали прослоєчку - потягувало пластмасою, обробка напевно). Маркети їх закупляють лише тому, що вони лежати можуть в 3 рази довше звичайних. Може я такий вибагливий покупець, але багато чого, що я полюбляю, в маркетах немає.

Друга причина - якість. Старий ринок. Курка - в точці де вал її по природі не може бути залежаною. Шо пакують тим поліетиленом в маркетах не ясно. Свиняче м'ясо, сало і бочок (в перевірених продавців) коли готуєш пахне, те що куплене в маркеті теж непогане, але "не то пальто". Реберця - то взагалі окрема тема, в маркетах одні набори для собак. Можна продовжувати - масло, яйця (не знаю чого в маркетах немає тих що з насиченим жовтим жовтком), печінка...

Це не в плюс ринкам. Я їх теж не переварюю. А ще не доведи Аллах з перепою вранці туди заходиш - тортури. Просто маркети недопрацьовують по певних напрямках.

Але на даний момент ділю - більшість з того, що перерахував - ринки. Крупи, макаронні вироби, алкоголь, соки, спеції енд азе купую в маркетах.

А ви?

• Відповідей 59
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

Опубліковано

Це все правда, що в маркеті, що на базарі, потрібно тримати "ухо востро". Бо шо там, шо там - на№;%ють. І це факт.

Не купуйте товари на ринку, якими можна траванутися.

Не купуйте в маркетах товари вторинної переробки: салати, фарші, мариноване м"ясо, копченості...

Стараюся їсти більше домашнього, тому багато завжди везу із Маневич.

Якщо щось купую в маркеті, то обов"язково дивлюся на термін придатності, чи нема переклеєних цінників, дивлюсь на склад і вибираю товари виготовлені за ДСТУ. Що і вам всім раджу робити.

Опубліковано

Може трохи не в тему,але колір жовтка не впливає на його поживність.

Я естет :D

Корені робоче-кріпацькі, але може бабка загуляла :_37:

Опубліковано

Якщо соковижималкою давити сік з яблук, моркви, грушок, інколи - ківі, куплених в супермаркеті - він буде однозначно гірший (не такий солодкий, його буде менше по кількості), ніж з аналогічних продуктів, придбаних на ринку.

Морожена риба. На базарі дорожча, але в "Там-Тамі" на ній більше води. Купую, де прийдеться.

Опубліковано

похожая тема уже была когда-то, но я вкратце повторюсь. времена дикого капитализма напрочь отучили людей покупать мясо и овощи в магазине. а раз нет спроса, то и предложение в основном из "долгоиграющих" продуктов. так что мясо - на базаре, но в основном на старом, так как я обожаю крольчатину, а на варшавке выбора нет, да и кролики стоят как пол-теленка :dont: воду с нитратами (aka помидоры, огурцы и белокачанную капусту) я избегаю, предпочитая баклажаны, кабачки, брокколи и цветную капусту, а это все "растет" в супермаркетах по более заманчивой цене, да и свежее, так как спрос есть (в лучшую сторону отличается Там-Там). морковку, imho, все равно где брать. картошку я почти не ем - подсел на топинамбур, который вкуснее и полезнее. исключение - перец, который местный для фаршировки, но и он в этом году есть в супермаркетах совершенно свежий.

так что если раньше (лет 5-10 назад) я с Варшавки и старого приносил домой две полные сумки продуктов на неделю, то сейчас обхожусь одной, да и та неполная. я за супермаркеты :ok2: где я и покупаю все остальные продукты

ps. вопрос с мясом (телятина, печенка, курица) частично решается мясными магазинчиками, вроде того, что уже давно находится на Шопена. колбасы и свинины я без особой нужды не потребляю, поэтому ее выбор и разнообразие на Варшавке меня мало беспокоит.

Опубліковано

Хм...

Задумався на рахунок баклажанів і брокколі. В плані внести в раціон.

А чому ти думаєш шо вони не оброблені нітратами?

І ще тільки зараз подумав, що років два майже не вживаю ковбасної продукції. Правда подруга привозить з Львівщини ковбаси, сімейний бізнес. Виробництвом володіють знайомі тому 100% м'ясо. Дуже смачні. Але там і ціна...

Опубліковано

Задумався на рахунок баклажанів і брокколі. В плані внести в раціон.

А чому ти думаєш шо вони не оброблені нітратами?

читал когда-то давно, что для их обработки и выращивания нужно меньше удобрений и пестицидов. да и вкус мне больше нравится, например кольраби на парУ - это ж вкуснятина :ok2:

Опубліковано

На базарі не купую майже нічого (окрім фруктів).

М*ясні продукти тільки в Сільпо - купую роки 3 і радує як ціна, так і якість (мова йде про свинину, печінку, курячі прибамбаси).

Знову ж знаючи регламентну політику Сільпо, в напрямку продажу якісної зелені (петрушка, цибуля, укроп, і. т.п.) як супутніх товарів для заманювання клієнта, яка нав*язується центральним офісом в Києві і продається фактично в нуль купую тільки там - жодного разу не був обурений якістю цих товарів.

Хімію та інші товари купую в Фуршеті.

Опубліковано

Шось сьогодні розкоментувався...

Не знаю, може буде комусь цікаво.

Сільпо справді можна виділити. Скажу чого. Сюди приїзджало керівництво Фоззі-груп, мали розвернути виробництво певної групи товарів. Так от, я був дуже здивований організацією, підходом до справи, аналізом дрібниць. Менеджмент там на рівні Європи. З таким підходом до справ, довіра до закладу росте в рази. Звичайно це суб'єктивна оцінка, але я у них втиху дещо перейняв з організаційних моментів.

Але розміщення <_< Мені, наприклад, треба їхати через усе місто. А як згадаю той кусок дороги і парковку, то взагалі пропадає бажання навіть "по дорозі" заїзджати.

Опубліковано

Супермаркеты не выношу, с их политикой "на кассе - не меньше 6 человек, если очередь уменьшилась - закрыть одну кассу". Зарекся.

Едим все подряд, колбасы, сыр покупаем в "магазинчике у дома" - антипод супермаркетам, на 20 кв. метров магазина просто а%уительный выбор всего, все свежее, 5-6 продавцов постоянно бегают за тобой. И, кстати, такие вещи как амоняк, желатин и еще кое-что в супермаркете не сыщешь днем с огнем.

А овощи-фрукты берем на рынке, правда сразу много (мешок перца болгарского допустим), либо (в основном) на даче.

Опубліковано

Сільпо справді можна виділити. Скажу чого. Сюди приїзджало керівництво Фоззі-груп, мали розвернути виробництво певної групи товарів. Так от, я був дуже здивований організацією, підходом до справи, аналізом дрібниць. Менеджмент там на рівні Європи. З таким підходом до справ, довіра до закладу росте в рази. Звичайно це суб'єктивна оцінка, але я у них втиху дещо перейняв з організаційних моментів.

Якщо мені не змінює мій склероз, то Фозі викупили бізнесмени з Нідерландів, хоча топ менеджмент, ніби-то, не зазнав значних змін.

З.І. Ковбасу купувати в супермаркету ... або взагалі купувати - та ну на!

Опубліковано

Ковбасу купувати в супермаркету ... або взагалі купувати - та ну на!

то же самое можно сказать про 90% всего остального - масло, овощи, сыры, майонез-кетчуп, и, открою секрет, даже в свинине мало той самой свинины. :)

Опубліковано

то же самое можно сказать про 90% всего остального - масло, овощи, сыры, майонез-кетчуп, и, открою секрет, даже в свинине мало той самой свинины. :)

:blink:

Как дальше жиць??? :_36:

В ковбасах там вже дійсно перебір.

Опубліковано

Супермаркеты не выношу, с их политикой "на кассе - не меньше 6 человек, если очередь уменьшилась - закрыть одну кассу". Зарекся.

Едим все подряд, колбасы, сыр покупаем в "магазинчике у дома" - антипод супермаркетам, на 20 кв. метров магазина просто а%уительный выбор всего, все свежее, 5-6 продавцов постоянно бегают за тобой. И, кстати, такие вещи как амоняк, желатин и еще кое-что в супермаркете не сыщешь днем с огнем.

у меня ситуация обратная. хоть и в центре живу, но окружающие "микромаркеты" более заинтересованы в продаже пива/водки/сигарет невзирая на паспорт или его отсутствие, а остальной ассортимент сводится к сопутствующим блюдам. отличные примеры - "Смак" на Винниченка и "Пано" на Воли. до 23 часов ситуацию вполне спасают мини-маркеты сети Край-экспресс (опять же, на Винниченка и на Воли) и бывший гастроном Театральный на Леси. в последнем есть и неплохой кондитерский цех - без изысков, но вкусно и недорого, так как аудитория в основном студенческая.

в супермаркеты я езжу 1-2 раза в неделю. чтобы закупить продуктов на неделю. причем грамотно, со списком, который за неделю составляется на уайтборде, а поэтому случайных покупок тут не бывает. но иногда катаюсь дополнительно за пивом и ништяками на выходные.

Опубліковано

Как дальше жиць???

Во-во! Я сам не парюсь по поводу еды, да и дети колбаску едят(даже ту, что совсем без мяса). А если сходить в супермаркет с нитратометром, можно получить инфаркт и до конца дней есть ржаной хлеб и крапиву :)

Проще не париться.

Опубліковано

кстати, владельцам коммуникаторов и покетов с тачскрином и сравнительно большим дисплеем рекомендую одну удобную штуку, до которой дошел сам и пользуюсь очень давно. подходит всем, кто практикует еженедельные закупки :

в канцелярском магазине покупается дешевый картонно-ламинатный whiteboard формата A4 и маркер;

whiteboard приклеивается на холодильник, маркер размещается рядом;

в течение недели на доске записываются/вычеркиваются все пожелания насчет покупок;

в день закупок доска просто фотографируется либо встроенной в гаджет камерой, либо снимок переносится в покет с камеры;

на гаджете должен быть простейший софт, который позволяет импортировать картинку и чиркать по ней кистью (что-то вроде PaintBrush) + желательно наличие UnDo хотя бы на один уровень;

в магазине или на базаре девайс просто включается, список просматривается и пальцем вычеркивается приобретенный товар;

просто и очень удобно. для iPhone я рекомендую софт Brushes

всякие там софтины со списком покупок просто отдыхают, так как не дают такой наглядности, да и публичный доступ к списку на whiteboard с возможностью редактирования - весьма полезная штука. тем более, что с whiteboard надписи стираются пальцем/салфеткой/тряпкой и он готов для дальнейшего использования :ok2:

Опубліковано

може трохи офтоп, але повертаючись до 1-го поста даної теми, колись я почув в свому універі в коридорі такий діалог 2х студентів: "Почему ты так поступил?! Это же свинство!" - "В нашей стране, не нае**шь - не проживешь!"

отак ми і живемо, панове, по принципу курника "Клюнь ближнього, нагадь на нижнього і дивись в дупу вишнього".. клюєм ближніх, таких же як ми, обраховуємо, недоважуємо, а кажуть, на чужому нещасті щастя непобудуєш. Це я звертаюсь до тих же базарників, в яких "у нас 5теро дітей, тре всіх кормити"... а тре було ***дони юзать!

З.І. вибачте, шо трохи сумбур і все на купу.. наболіло

Опубліковано

Працюю в мережі супермаркетів "Салют". Маю можливість впливати на якість обслуговування і асотриментний ряд. Буду радий вислухати Ваші зауваження до роботи цих магазинів, їх недоліки. Якщо топікстартер вважатиме це замусоренням теми, то пишіть в приват. Для мене цікава думка неупереджених покупців.

Опубліковано

Працюю в мережі супермаркетів "Салют". Маю можливість впливати на якість обслуговування і асотриментний ряд. Буду радий вислухати Ваші зауваження до роботи цих магазинів, їх недоліки. Якщо топікстартер вважатиме це замусоренням теми, то пишіть в приват. Для мене цікава думка неупереджених покупців.

декілька раз намагався замінити карточку на знижку, то нових карток немає, то анкет, то відповідальної людини - це політика така? Салют на ДПЗ.

П.С. Картка досі не замінена.

Опубліковано

може трохи офтоп, але повертаючись до 1-го поста даної теми, колись я почув в свому універі в коридорі такий діалог 2х студентів: "Почему ты так поступил?! Это же свинство!" - "В нашей стране, не нае**шь - не проживешь!"

отак ми і живемо, панове, по принципу курника "Клюнь ближнього, нагадь на нижнього і дивись в дупу вишнього".. клюєм ближніх, таких же як ми, обраховуємо, недоважуємо, а кажуть, на чужому нещасті щастя непобудуєш. Це я звертаюсь до тих же базарників, в яких "у нас 5теро дітей, тре всіх кормити"... а тре було ***дони юзать!

Не потрібно всіх в "ми" вписувати.

Є чимало достойних і чесних людей.

Опубліковано

декілька раз намагався замінити карточку на знижку, то нових карток немає, то анкет, то відповідальної людини - це політика така? Салют на ДПЗ.

П.С. Картка досі не замінена.

Картки постійних клієнтів внесли трохи сумбуру, ніхто не очікував такого ажіотажу. Наразі ситуація виправлена. Спробуй сьогодні.
Опубліковано

Zeuss, Shkoder, щиро захоплююсь вашим серйозним підходом до вибору продуктів харчування :smile-zachot:!

В мене все простіше. Нажаль))). То напевно приходить з віком:P. Є декілька неписаних правил, якими керуюсь: фарш в супермаркеті краще не купувати, дешеві сосиски і ковбаси - не смачні, краще їсти кашу і почекати поки привезуть картоплю з дачі, ніж купувати її в маркеті в тридорога.))) Вьо)))... Надіюсь доросту до вас, ех...

Опубліковано

віддаю перевагу супермаркетам. Надто великий вплив на базарі має людський фактор, який в більшості випадків працює в гірший бік. В супермаркеті - розпрацьована роками і тисячами товарів система (хай навіть з якимись недоліками), в яку важко втрутитись людині.

Тим більше, якби я точно знав, що товар на базарі принципово відрізняється від товару в сепермаркеті, я б може й засумнівався. Але насправді те мясо, помідори, рибу і т.д. возять "звідкись" такими ж самими фурами і тонами як і в супермаркети.

Ще один аргумент: Для мене дуже депресивна справа - "гуляти базарами".

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...