Перейти до змісту

Яким термометром ви вимірюєте температуру

Гість

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Виникла невеличка проблемка. Мав вдома декілька ртутних термометрів. Кожен з них по різному показував температуру. Коли в домі з"явилось маля, вирішив купити електронний термометр. Для того щоб швидше виміряти температуру тіла дитині, щоб результат був найбільш точний і щоб випадково не було витіку ртуті. Ну самі знаєте, діти є діти. Купив собі осьтакий термометр. Він повністю мене влаштовує, окрім того що показує завжди на 0,5-0,6 градусів нижчу температуру як ртутні. Тобто якщо у мене нормальна температура 36,6, то він покаже 36,0 або 36,1; Цікаво хто з форумчан знайшов собі нормальний термометр для дитини або для себе, чи користуєтесь ви електронними термометрами і як вони себе ведуть?

Опубліковано

Він повністю мене влаштовує, окрім того що показує завжди на 0,5-0,6 градусів нижчу температуру як ртутні.

Також купила електронний коли з"явились дітки, правда - інший. Але така ж біда: міряє швидко, та, нажаль, неправильно...

Опубліковано

У нас також є ртутний термометр, то нам в лікарні казали, що міряти температуру треба не до першого звукового сигналу, а почекати хвилини 3-4, бо після сигналу ще далі температура піднімається. А сигнал подається тоді, коли протягом певної кількості секунд температура не піднялась на 0,1 градуса. Я зазвичай чекаю 3-4 сигнали. Звіряли з ртутним - різниці в показах практично немає.

Опубліковано

У нас також є ртутний термометр, то нам в лікарні казали, що міряти температуру треба не до першого звукового сигналу, а почекати хвилини 3-4, бо після сигналу ще далі температура піднімається. А сигнал подається тоді, коли протягом певної кількості секунд температура не піднялась на 0,1 градуса. Я зазвичай чекаю 3-4 сигнали. Звіряли з ртутним - різниці в показах практично немає.

Дякую, не знав цієї фішки. Спробував, дійсно, після сигналу моя температура була 35,7. Я зачекав і вона пішла далі, чекав хвилин 10, дійшло до 36,5 і автовимкнулось. Звукових сигналів більше не було.

Опубліковано

Маємо і ртутний, і електронний. Дитині міряємо переважно останнім. Як прозвучить звуковий сигнал, виключаємо, а потім знов вмикаємо, не виймаючи, і знову чекаємо звуковий сигнал. Так більш-менш точний показник виходить.

Опубліковано

... чекав хвилин 10, дійшло до 36,5 і автовимкнулось. Звукових сигналів більше не було.

Як можна міряти температуру більше 10ти ХВИЛИН??? :blink: Мої діти витримують трохи більше 10ти СЕКУНД!!! :ohmy:

+ в моєму термометрі немає піпікалки. :D

А ні в кого немає, щоб ШВИДКО і ТОЧНО? :huh: Подадьте.

Опубліковано

знаю, що швидко та точно вимірюють температуру інфрачервоні термометри, в нас в продажі їх не зустрічала, можна спробувати знайти через інет (вони дорогі)

Опубліковано

знаю, що швидко та точно вимірюють температуру інфрачервоні термометри, в нас в продажі їх не зустрічала, можна спробувати знайти через інет (вони дорогі)

Подивила в неті. Ціна 500грн - ДУУУУЖЕ ДОРОГО і пишуть, що він також не точний. То який смисл його за такі шалені гроші купувати? Треба знайти якусь золоту середину...

Опубліковано

Все буває з похибками, ви хочете космічну точність? якщо виміряти похибку, яку дають всі ці види термометрів, то тоді купуйте ртутний. Дешево і сердито

Опубліковано

Все буває з похибками, ви хочете космічну точність? якщо виміряти похибку, яку дають всі ці види термометрів, то тоді купуйте ртутний. Дешево і сердито

Я ж не сперечаюсь з тим, що ВСЕ буває з похибками. Ртутний вдома є давно. Просто якщо в когось є точніший, швидший і не такий дорогущий - було б непогано знати який саме. Діткам 8міс та 2р8міс і коли температура 37+... не збивається, то вищу вже треба збивати. Того якраз для цієї позначки (38) хочеться мати ШВИДКИЙ точний термометр.

З наступного повідомлення :blush:

ЗЫ той електронний, що маю я, фірми Мікролайф

В мене теж.

Опубліковано

так, скажу як було у мене. Коли малий народився, в пологовому сказали купити електронного, ми купили 2 - один під руку, другий у вигляді пустушки. Ртутний вдома теж був, ми ним практично не користувалися. Електронними задоволена, єдиний нюанс - батарейка, коли сідає, пропадає сигнал, починаються збої. Тим електронним, що під руку, користуємося досі, ртутного вже немає, бо побила))) до смерті перелякалася і заріклася їх купувати. На рахунок інфрачервоного, так, дорого, але чула від тітки (вона живе в Росії), що дуже класна річ, вимірює миттєво, що часом, погодьтеся, важливо, особливо з немовлятами

ЗЫ той електронний, що маю я, фірми Мікролайф

Опубліковано

Та сама історія. Перший електронний був десь за 20 грн., давав похибку в 5 градусів, а при температурі то важливо, (збивати не збивати) мами в курсі. Викинула. 

Цікавилась в мед.техніці, сказали, що такі термометри варто лише для дітей до року. 

При народженні третього вирішила якісним мікролайфом обзавестись. Купили за 93 грн. з підсвіткою, гарантією. Вичитала в інструкції, що після сигналу почекати 90 секунд. Та коли хворіємо, переміряю обома, не довіряю, бо мала знову випадок, що показав на 5 градусів меншу. Помітила, що саме при високій температурі іде суттєве коливання в показниках між ртутним і електронним, ну і на дорослих.

Перевіряла на собі, у мене 7 поділок різниці  :blink:

Тому довіряю поки лише ртутному.

Ось, цікавий огляд термометрів.

Опубліковано

2 Asmix

Макс, ну признайся нарешті, що ти тими батарейками торгуєш - і буде тобі щастя, клієнти постійні з"являться)))))))))))))))))))))) :P

Опубліковано

(збивати не збивати) мами в курсі.  

Но-но, тати теж вкурсі))) Похибка точно була в 5 градусів? Коли у вас 36,6 а він показував 41,6? Дякую за цікаву ссилочку.

• 2 тижня потому...
Опубліковано

а як щодо вимірювання?? ректально?? під рукою? під язиком?

хто як міряв ?

в нас є 2. 1-й ртутний (вважається самий точний) 2-й електронний. Міряв і тим і тим - показують однаково.

Опубліковано

Мене електронний дістав вже конкретно - якщо треба виміряти точно, доводиться тримати його хвилин 7 :sq_ye: Замовила собі з Dealextrim-а інфрачервоний. Дуже задоволена. Міряє швидко і точно \тільки треба враховувати що температура лоба як правило трохи нижча, ніж під рукою\. В ньому є ще можливість міряти у вусі - покази співпадають з ртутним.

Опубліковано

Мы тоже, как появился малыш купили электронный термометр. Ртутным не удобно малышу мерять

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...