Luychi Опубліковано 27 Липня, 2010 в 15:11 #1 Опубліковано 27 Липня, 2010 в 15:11 Цьогоріч огірки вродоли неабияк. Сестра замучила пропозиціями переслати мішечками, бо самій дівати нікуди. І хоч сама я в "живому" вигляді полюбляю помідори, але от квашені-мариновані, краще таки огірки. Та й чоловік мій вважає, що кращої закуски не придумаєш. Хоч консервування, не є моїм улюбленим заняттям ("закатую" лише гриби і іноді варення), але цього літа і я вирішила запастись огірочками на зиму. Пропоную швидкий і дешевий рецепт, в надії, що ви поділитесь своїми. В банку (1л.) викладаємо помиті огірки з відрізаними "попами". Туди ж додаємо шматочок перцю чилі, зубок часнику, 100 г солі і заливаємо холодною водою, можна з-під крану. Накриваємо кришками і витримуємо в темному місці 3 дні. Потім рідину зливаємо, кип'ятимо і заливаєм в банки з огірками. Охолонуть і можна їсти. Тримати треба в холодильнику і необов'язково герметично закривати, можна використовувати капронові кришки.
S30 Опубліковано 27 Липня, 2010 в 17:50 #2 Опубліковано 27 Липня, 2010 в 17:50 Luychi, якщо у Вас власна скважина, то можна заливати і з під крана.А якщо тим що ми пємо в місті (за рідким виключенням), то ліпше привезти гарної води для цього діла.Повірте - власний досвід. І сіль нейодована повинна бути (це так на всяк випадок нагадую). Ще добавляю хріну та листя смородини.
Luychi Опубліковано 27 Липня, 2010 в 18:04 Автор #3 Опубліковано 27 Липня, 2010 в 18:04 Luychi, якщо у Вас власна скважина, то можна заливати і з під крана.А якщо тим що ми пємо в місті (за рідким виключенням), то ліпше привезти гарної води для цього діла.Повірте - власний досвід. І сіль нейодована повинна бути (це так на всяк випадок нагадую). Ще добавляю хріну та листя смородини.Вода має бути холодна, Ваша справа із скважини чи привозна.А про сіль - я колись дивилась передачу де розказували, що не має значення якою сіллю консервувати/солити/квасити овочі. Дехто ж вважає, що йодована сіль погано впливає на якість домашніх заготовок. Хто як робить, що використовує?
eNyk Опубліковано 27 Липня, 2010 в 18:23 #4 Опубліковано 27 Липня, 2010 в 18:23 чув, що в банку з огірками ще деколи кладуть дубове листя. Сам так не робив, але кажуть це для того щоб були хрумкими. І про йодовану сіль: колись так вийшло, що половина всіх закритих огірків були з йодованою, а половина з нормальною сіллю, так в тих, що з йодованою майже всі кришки повздувались. Чому так? - не знаю. Але факт. Мабуть не в солі причина, але з того часу до йодованої ставимось забобонно пс: обожнюю квашені огірки!!! Можу їсти літрами!
Olesya Опубліковано 27 Липня, 2010 в 18:24 #5 Опубліковано 27 Липня, 2010 в 18:24 А я поки що не навчилась консервувати. Добре, що мама добра і ділиться Цього року всім роздаю мамин рецепт консервованої квасолі-шпарагівки: стручки відварити хвилин 5-7, далі такий маринад - на літру води беремо 2 столові ложки солі, 200 г цукру, 200 г оцту (хто не любить гостре, досить буде 100 г). Маринад довести до кипіння і дати схолонути. На дно банки кладемо кілька горошин чорного перцю, зубчик часнику, лавровий листочок. Заповнюємо банки відвареною квасолею, заливаємо маринадом. Стерилізуємо 15 хв і закручуємо металевою кришкою. Взимку ми робили з цієї квасольки такий салат: розсіл зливали, додавали куряче м"ясо і порізані варені яйця, заправляли майонезом. Дуже смачно
talja Опубліковано 28 Липня, 2010 в 11:56 #6 Опубліковано 28 Липня, 2010 в 11:56 В стерилізовані літрові банки кладуться малесенькі огірочки без дупок, нарізається кружальцями цмбулька (щоб краще виглядало я беру кущовку, бо вона невелика), морква, додається гілочка молодого кропу, 3-4 горошинки перцю, 2 рівних чайних ложки солі і 3 повних ложки цукру, 50 г. оцту. Все це заливається окропом і вариться 10 хв. А взагалі закрутки, в які додається оцет, дуже шкідливі для організму, тому найкраще огірки просто квасити - з них і розсольник можна зварити, і в салати вони годяться, і просто так їх можна їсти
Caprichos Опубліковано 29 Липня, 2010 в 11:25 #7 Опубліковано 29 Липня, 2010 в 11:25 Огірочки квашені завжди смачніші за мариновані,тому в більшості випадків квашу.а маю ще такий рецепт:У банку(3л)складаємо огірочкиДодаємо: 100г солі, 100г часнику(часник бажано на часникодавку чи просто подрібнити)Заливаємо все холодною водою з-під крана(кому не подобається з-під крана - можна з джерела).Закриваємо капроновими кришками.Банки з огірками зберігати в прохолодному місці (холодильник, підвал чи льох, якщо є)Я такі огірки складаю в літрові банки,щоб зручно було зберігати в холодильнику. Хрумкі,смачні, з"їдаються на "ура".
Oksana04 Опубліковано 31 Липня, 2010 в 15:58 #8 Опубліковано 31 Липня, 2010 в 15:58 А я поки що не навчилась консервувати. Добре, що мама добра і ділиться Сьогодні вперше вирішила спробувати щось зробити з огірками. Переведіть мені хтось будь ласка 100гр солі в столові ложки (з чубком, чи без).
eNyk Опубліковано 31 Липня, 2010 в 16:28 #9 Опубліковано 31 Липня, 2010 в 16:28 http://otvet.mail.ru/question/26738921/Сколько граммов воды, соли, сахара или крупы вмещаетсяв чайной или столовой ложке — как отмерить нужный вес продуктов1 чайная ложка (наполнена "без горки"/"c горкой") содержит:воды - 5/- г (грамм)молока - 5/- грастительного масла - 5/- гсахара - 5/7 гсоли - 7/10 гмуки - 4/5 гриса - 5/8 глекарственная трава - 2/3 г (вес сухой травы)1 столовая ложка, наполненная "без верха"/"с верхом", вмещает (весит в граммах, для полноразмерной ложки с длиной черпала 7 сантиметров и шириной - 4 сантиметра):воды - 18/- гмолока - 20/- грастительного масла - 17/-сахара - 20/25 гсоли - 25/30 гмуки - 10/15 гриса - 15/20 гмолотых орехов - 10/15 гсухой травы - 5/10 гсвежей травы - 10/15 гВместимость для меньшей по размеру (пятисантиметровой длины) столовой ложки:воды - 12/- гмолока - 12/- гсахара - 10/15 гсоли - 14/20 гмуки - 7/12 гриса - 12/17 гмолотых орехов - 8/12 гсухой травы - 4/6 гсырой травы - 8/10 гПримечание:как правило, если говорится "одна столовая (чайная) ложка", речь, скорее всего, о полной ложке - "с горкой"1 стакан ("до риски"/"до края") содержит продуктов в граммах:воды - 200/250 г (максимальный вес в 250 грамм (= 250 миллилитров) - стакан полный, наполнен до верха)сахара - 200/250 гсоли - 290/320 гмуки - 140/150 гриса - 210/230 гманки - 200/220 гтолчёных орехов - 140/150 г1 стакан ("с горкой") вмещает:11 столовых ложек крупы10 столовых ложек сахара или соли1 грамм воды = 1 миллилитр воды = 1 кубический сантиметр воды, по весу (то есть, имея стандартный шприц на двадцать миллилитров с обычной водой, можно получить эталонный вес от 1 до 20 грамм с точностью до долей грамма, а также - объём до 20 куб. см.)
Yurik Опубліковано 1 Серпня, 2010 в 17:44 #10 Опубліковано 1 Серпня, 2010 в 17:44 В стерилізовані літрові банки кладуться малесенькі огірочки без дупок, нарізається кружальцями цмбулька (щоб краще виглядало я беру кущовку, бо вона невелика), морква, додається гілочка молодого кропу, 3-4 горошинки перцю, 2 рівних чайних ложки солі і 3 повних ложки цукру, 50 г. оцту. Все це заливається окропом і вариться 10 хв. Огірочки за цим рецептом дійсно суперові. Їв би і їв
levis Опубліковано 26 Серпня, 2010 в 14:08 #11 Опубліковано 26 Серпня, 2010 в 14:08 Цьогоріч огірки вродоли неабияк. Сестра замучила пропозиціями переслати мішечками, бо самій дівати нікуди. І хоч сама я в "живому" вигляді полюбляю помідори, але от квашені-мариновані, краще таки огірки. Та й чоловік мій вважає, що кращої закуски не придумаєш. Хоч консервування, не є моїм улюбленим заняттям ("закатую" лише гриби і іноді варення), але цього літа і я вирішила запастись огірочками на зиму. Пропоную швидкий і дешевий рецепт, в надії, що ви поділитесь своїми. В банку (1л.) викладаємо помиті огірки з відрізаними "попами". Туди ж додаємо шматочок перцю чилі, зубок часнику, 100 г солі і заливаємо холодною водою, можна з-під крану. Накриваємо кришками і витримуємо в темному місці 3 дні. Потім рідину зливаємо, кип'ятимо і заливаєм в банки з огірками. Охолонуть і можна їсти. Тримати треба в холодильнику і необов'язково герметично закривати, можна використовувати капронові кришки. Шановні господарочки,а рецептом аджики,бажано гострої,можете поділитися? Зазделегідь дякую.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.