Jump to content

Огірочеки із бочки, а також із банки.


Luychi

Recommended Posts

Цьогоріч огірки вродоли неабияк. Сестра замучила пропозиціями переслати мішечками, бо самій дівати нікуди. І хоч сама я в "живому" вигляді полюбляю помідори, але от квашені-мариновані, краще таки огірки. Та й чоловік мій вважає, що кращої закуски не придумаєш. :)

Хоч консервування, не є моїм улюбленим заняттям ("закатую" лише гриби і іноді варення), але цього літа і я вирішила запастись огірочками на зиму. Пропоную швидкий і дешевий рецепт, в надії, що ви поділитесь своїми.

В банку (1л.) викладаємо помиті огірки з відрізаними "попами". Туди ж додаємо шматочок перцю чилі, зубок часнику, 100 г солі і заливаємо холодною водою, можна з-під крану.

Накриваємо кришками і витримуємо в темному місці 3 дні. Потім рідину зливаємо, кип'ятимо і заливаєм в банки з огірками. Охолонуть і можна їсти. Тримати треба в холодильнику і необов'язково герметично закривати, можна використовувати капронові кришки.

Link to comment
Share on other sites

Luychi, якщо у Вас власна скважина, то можна заливати і з під крана.

А якщо тим що ми пємо в місті (за рідким виключенням), то ліпше привезти гарної води для цього діла.

Повірте - власний досвід. І сіль нейодована повинна бути (це так на всяк випадок нагадую). Ще добавляю хріну та листя смородини.

Link to comment
Share on other sites

Luychi, якщо у Вас власна скважина, то можна заливати і з під крана.

А якщо тим що ми пємо в місті (за рідким виключенням), то ліпше привезти гарної води для цього діла.

Повірте - власний досвід. І сіль нейодована повинна бути (це так на всяк випадок нагадую). Ще добавляю хріну та листя смородини.

Вода має бути холодна, Ваша справа із скважини чи привозна.

А про сіль - я колись дивилась передачу де розказували, що не має значення якою сіллю консервувати/солити/квасити овочі. Дехто ж вважає, що йодована сіль погано впливає на якість домашніх заготовок. Хто як робить, що використовує?

Link to comment
Share on other sites

чув, що в банку з огірками ще деколи кладуть дубове листя. Сам так не робив, але кажуть це для того щоб були хрумкими.

І про йодовану сіль: колись так вийшло, що половина всіх закритих огірків були з йодованою, а половина з нормальною сіллю, так в тих, що з йодованою майже всі кришки повздувались. Чому так? - не знаю. Але факт. Мабуть не в солі причина, але з того часу до йодованої ставимось забобонно :)

пс: обожнюю квашені огірки!!! Можу їсти літрами! :smile-zachot:

Link to comment
Share on other sites

А я поки що не навчилась консервувати. Добре, що мама добра і ділиться:g05:

Цього року всім роздаю мамин рецепт консервованої квасолі-шпарагівки:

стручки відварити хвилин 5-7, далі такий маринад - на літру води беремо

2 столові ложки солі, 200 г цукру, 200 г оцту (хто не любить гостре, досить буде 100 г).

Маринад довести до кипіння і дати схолонути.

На дно банки кладемо кілька горошин чорного перцю, зубчик часнику,

лавровий листочок. Заповнюємо банки відвареною квасолею,

заливаємо маринадом. Стерилізуємо 15 хв і закручуємо металевою кришкою.

Взимку ми робили з цієї квасольки такий салат: розсіл зливали, додавали куряче м"ясо і

порізані варені яйця, заправляли майонезом. Дуже смачно:)

Link to comment
Share on other sites

В стерилізовані літрові банки кладуться малесенькі огірочки без дупок, нарізається кружальцями цмбулька (щоб краще виглядало я беру кущовку, бо вона невелика), морква, додається гілочка молодого кропу, 3-4 горошинки перцю, 2 рівних чайних ложки солі і 3 повних ложки цукру, 50 г. оцту. Все це заливається окропом і вариться 10 хв.

А взагалі закрутки, в які додається оцет, дуже шкідливі для організму, тому найкраще огірки просто квасити - з них і розсольник можна зварити, і в салати вони годяться, і просто так їх можна їсти :)

Link to comment
Share on other sites

Огірочки квашені завжди смачніші за мариновані,тому в більшості випадків квашу.

а маю ще такий рецепт:

У банку(3л)складаємо огірочки

Додаємо: 100г солі, 100г часнику(часник бажано на часникодавку чи просто подрібнити)

Заливаємо все холодною водою з-під крана(кому не подобається з-під крана - можна з джерела).

Закриваємо капроновими кришками.

Банки з огірками зберігати в прохолодному місці (холодильник, підвал чи льох, якщо є)

Я такі огірки складаю в літрові банки,щоб зручно було зберігати в холодильнику. Хрумкі,смачні, з"їдаються на "ура".

Link to comment
Share on other sites

А я поки що не навчилась консервувати. Добре, що мама добра і ділиться:g05:

Сьогодні вперше вирішила спробувати щось зробити з огірками.

Переведіть мені хтось будь ласка 100гр солі в столові ложки (з чубком, чи без).

Link to comment
Share on other sites

http://otvet.mail.ru/question/26738921/

Сколько граммов воды, соли, сахара или крупы вмещается

в чайной или столовой ложке — как отмерить нужный вес продуктов

1 чайная ложка (наполнена "без горки"/"c горкой") содержит:

воды - 5/- г (грамм)

молока - 5/- г

растительного масла - 5/- г

сахара - 5/7 г

соли - 7/10 г

муки - 4/5 г

риса - 5/8 г

лекарственная трава - 2/3 г (вес сухой травы)

1 столовая ложка, наполненная "без верха"/"с верхом", вмещает (весит в граммах, для полноразмерной ложки с длиной черпала 7 сантиметров и шириной - 4 сантиметра):

воды - 18/- г

молока - 20/- г

растительного масла - 17/-

сахара - 20/25 г

соли - 25/30 г

муки - 10/15 г

риса - 15/20 г

молотых орехов - 10/15 г

сухой травы - 5/10 г

свежей травы - 10/15 г

Вместимость для меньшей по размеру (пятисантиметровой длины) столовой ложки:

воды - 12/- г

молока - 12/- г

сахара - 10/15 г

соли - 14/20 г

муки - 7/12 г

риса - 12/17 г

молотых орехов - 8/12 г

сухой травы - 4/6 г

сырой травы - 8/10 г

Примечание:

как правило, если говорится "одна столовая (чайная) ложка", речь, скорее всего, о полной ложке - "с горкой"

1 стакан ("до риски"/"до края") содержит продуктов в граммах:

воды - 200/250 г (максимальный вес в 250 грамм (= 250 миллилитров) - стакан полный, наполнен до верха)

сахара - 200/250 г

соли - 290/320 г

муки - 140/150 г

риса - 210/230 г

манки - 200/220 г

толчёных орехов - 140/150 г

1 стакан ("с горкой") вмещает:

11 столовых ложек крупы

10 столовых ложек сахара или соли

1 грамм воды = 1 миллилитр воды = 1 кубический сантиметр воды, по весу (то есть, имея стандартный шприц на двадцать миллилитров с обычной водой, можно получить эталонный вес от 1 до 20 грамм с точностью до долей грамма, а также - объём до 20 куб. см.)

Link to comment
Share on other sites

В стерилізовані літрові банки кладуться малесенькі огірочки без дупок, нарізається кружальцями цмбулька (щоб краще виглядало я беру кущовку, бо вона невелика), морква, додається гілочка молодого кропу, 3-4 горошинки перцю, 2 рівних чайних ложки солі і 3 повних ложки цукру, 50 г. оцту. Все це заливається окропом і вариться 10 хв.

Огірочки за цим рецептом дійсно суперові. Їв би і їв :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Цьогоріч огірки вродоли неабияк. Сестра замучила пропозиціями переслати мішечками, бо самій дівати нікуди. І хоч сама я в "живому" вигляді полюбляю помідори, але от квашені-мариновані, краще таки огірки. Та й чоловік мій вважає, що кращої закуски не придумаєш. :)

Хоч консервування, не є моїм улюбленим заняттям ("закатую" лише гриби і іноді варення), але цього літа і я вирішила запастись огірочками на зиму. Пропоную швидкий і дешевий рецепт, в надії, що ви поділитесь своїми.

В банку (1л.) викладаємо помиті огірки з відрізаними "попами". Туди ж додаємо шматочок перцю чилі, зубок часнику, 100 г солі і заливаємо холодною водою, можна з-під крану.

Накриваємо кришками і витримуємо в темному місці 3 дні. Потім рідину зливаємо, кип'ятимо і заливаєм в банки з огірками. Охолонуть і можна їсти. Тримати треба в холодильнику і необов'язково герметично закривати, можна використовувати капронові кришки.

Шановні господарочки,а рецептом аджики,бажано гострої,можете поділитися? Зазделегідь дякую.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Create New...