Перейти до змісту

Хто що сьогодні готуватиме на вечерю?


MOTOROLLLA

Рекомендовані повідомлення

  • Відповідей 3,6 тис
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
  В 05.07.2010 в 14:40, Luychi сказав:

А я тісто на чебуреки роблю просто - вода, борошно, сіль. А у фарш додаю дрібно порізану петрушку і сиру воду (десь пів-склянки). Тісто розкатую дуже тоненько. І чебуреки виходять дуже соковитими, аж по рукам тече. І запиваю все це холодним пивом, у великих об'ємо-літражах. :)

Просто на творожному тісті і на другий день чебуреки залишаються м'якими та соковитими.А сметанку додаю у фарш то він виходить більш ніжним. Але це справа кожної господині.

Опубліковано
  В 24.06.2010 в 07:18, MOTOROLLLA сказав:

Вчора готувала свій улюблений супчик.

Рецепт - простіше простого :)

Складники: картопля, морква, шампіньйони, плавлені сирки, зелень.

Готуєм, як звичайний суп: спочатку картоплю, потім морквочку, потім шампіньйони. Сир тремо на крупній тертці. За 5 хв до завершення процесу, внєдряєм його в киплячий суп)) Далі зелень, спеції. Я ще інколи додаю помідорчик(и) порізаний кубиками. От і все)). Виходить дуже швидко (30 хв) і ну ДУУУУже смачно)) :g27:

А що сьогодні на вечерю готуєте Ви? :_16:

Я знаю теж варіантик. До цього всього додається ковбаска копчена, а шампіньйони обжарюються на маслі. Получається  дуже вкусно

Опубліковано

Вчора вечеря була ну зовсім невибаглива: смажена картопля та бутерброди з салом.

Як смажила картоплю розповідати не буду, напишу, як готувала смачну бутербродну "мазюку" з сала)):

Перемолола кусень сала в комбайні до рівномірної маси, додала туди вичавлений часник, трохи перцю (можна червоного, тоді готова маса буде мати гарний червонуватий віддтінок), трошки кропу. Потім поставила на цуть-цуть в холодильниик, щоб застигло. От і все - ГОТОВО!)) Смачно і головне - натурпродукт))) :smile-zachot:

Опубліковано

Почався сезон вишень. Згадала про вареники, але не звичайні, а на пару. Тісто на кефірі і трішечки соди.

Ой, смак дитинства.

Опубліковано

А я на днях готував лисички смажені в сметані і молоду картопельку...

На сковородку кинути ложку рослинного масла, розігріти і додати мілко порізаної цибульки. Обжарити цибульку до жовтуватого відтінку і додати зо пів кілограма лисичок (великі - порізати на середні шматки, малі - лишити як є). Посолити і помішуючи, жарити, аж поки вони не потемніють і не випарується вода. Потім додати грам 200 сметани. Зменшити вогонь, щоб тільки-тільки горів, накрити кришкою і лишити ше хвилин на 10.

Смакота )

Опубліковано

Лечо

інгрідієнти:

1 кг зеленого або червоного болгарського перцю

0,5 кг помідорів

100 г цибулі

200 будь-якої ковбаси

150 копченого сала

3 ч. ложки паприки

3 яйця

сало ріжем кубиками і підсмажуєм його на слабому вогні до прозорих шкварок, додаєм цибулю порізану тоненькими кільцями і підсмажуєм її до золотистого кольору. Добавляємо паприки і порізані на 4 частини помідори(обчищені від шкірки, так смачніше) перець нарізаєм кільцями і сюдиж добавляєм, прикриваєм кришкою і тушкуємо до м'якості. Тоді додаєм кружальця ковбаси, тушкуєм разом з усім 5 хвилин, знімаєм кришку і тушкуємо, поки випарується більшість рідини. Тим часом збиваєм вилкою яйця і виливаєм у лечо. Декілька хвилин тушкуєм і страва готова до столу.

Ось фото:

lecho.jpg

фото знайшов у неті :)

смачного

Опубліковано

А хто розкаже, як смачно запекти кабачки? Бо мені вони сьогодні не дуже вдалися.

Робила так: кабачок почистила, розрізала вздовж і вибрала серединку.

Начинила: тушковане м"ясо, цибуля, часник. Виклала у форму для запікання, на дно трошки налила водички, накрила фольгою і в духовку. За 20 хв страва була готова, але мене не вразила:(. Я вже знаю свою помилку - через фольгу кабачки вийшли не запечені, а варені. Довелось їсти і подумки вмовляти себе, що це дуже корисно:D.

Опубліковано

Робила прикольні рулетики з лавашу.

Сир фета змішуємо з маслом та зеленню, розмазуєму цю масу на лаваш, зверху посипаємо дрібно нарізаними крабовими паличками та скручуємо все в рулет. Нарізаємо не дуже широкими шматочками. Дуже смачно з овочами або салатом.

Опубліковано

Помітила, що багато страв, що тут пропонуються, як для вечері заважкі. Я старалась останнім часом вечеряти чорницями з сметаною, правда не завжди виходило:) Не можу я лагяти спати з пустим шлунком - кошмари сняться, тому і тяне на щось калорійне :).

Зараз починається пора домашніх огірочків і помідорчиків - можна вечеряти салатиками з них і варити каші, що буде дуже корисно для організму.

Я часто готую молоденьку квасолю-шпарагівку. ЇЇ спочатку треба відварити в солоній воді. Видалити хвостики, обжарити на сковорідці цибульку, моркву, додати масла і потім квасольку, в кінці- часник - за бажанням. Дехто сюди додає кабачки, сметану. Треба лише слідкувати, щоб квасоля не була стара, бо коли приготується, то будуть видні волокна.

Кабачки я просто обжарюю в муці кружальцями, перекладаю майонезом з часничком і шматочом помідора. Або ж їх можна тушити , порізавши кубиками, разом з зеленню і цибулею, додавши трохи томату.

Стараюсь в таку пору пити тільки компоти домашнього приготування, варити червоний і щавлевий борщ :) Велику кастрюлю борщу можна їсти 2-3 дні, якщо сім"я невелика, то автоматично відпаде проблема часто думати, що приготувати на вечерю.

Опубліковано

То до кого сьогодні йти на вечерю? Хтось запрошує, чи ні?

З мене до вечері - пляшка холодного Asti Cinzano. До борщика воно, звісно, може й не піде... :)

Опубліковано

Я теж кабачки роблю кружальцями, а щоб швидше то кубиками прижарюю в своєму соці, добавляю  обжарену морквою і цибулькою і протушую в сметані. Смакота, ще та. Цим самим способом готую баклажани, на смак, як гриби.

А запечені баклажани і кабачки в мене подруга класно готує, але не в духовці, а на вогнищі.

Сьогодні тушені курячі пупки теж в сметані.

Опубліковано

А я сьогодні нічого не готую! Ура! Бо вчора вистояла шести годинну вахту на кухні.

результат:

1. Борщ зі щавелем!

2. Відварений розсипчастий рис!

3. Тушковані кабачки з помідорками, цибулькою, морквою, болгарським перцем і сметанкою!

4. Тушковані стегна курки з цибулькою, морквою!

5. Пироги домашні з сиром, чорницями і вишнями!!!

Ну чи я не господинька?

Опубліковано
  В 12.07.2010 в 19:16, Samhayne сказав:

А я сьогодні нічого не готую! Ура! Бо вчора вистояла шести годинну вахту на кухні.

результат:

1. Борщ зі щавелем!

2. Відварений розсипчастий рис!

3. Тушковані кабачки з помідорками, цибулькою, морквою, болгарським перцем і сметанкою!

4. Тушковані стегна курки з цибулькою, морквою!

5. Пироги домашні з сиром, чорницями і вишнями!!!

Ну чи я не господинька?

О, не просто господинька, а господинька з мотором!:D

Опубліковано

Я теж часто намагаюсь наготувати багато всього, щоб було що їсти хоча б на 2 дні, а то кожного дня так ліньки готувати :).

Сьогодні буде моя улюблена страва - гречаний суп з фрикадельками.

П.С. Помітила, що багато чоловіків не люблять гречки, страв з квасолею :)

Опубліковано
  В 13.07.2010 в 07:34, talja сказав:

Я теж часто намагаюсь наготувати багато всього, щоб було що їсти хоча б на 2 дні, а то кожного дня так ліньки готувати :).

Сьогодні буде моя улюблена страва - гречаний суп з фрикадельками.

П.С. Помітила, що багато чоловіків не люблять гречки, страв з квасолею :)

Квасоля і гречка завжди і в будь-якому вигляді! :smile-zachot:

Опубліковано
  В 13.07.2010 в 07:34, talja сказав:

Я теж часто намагаюсь наготувати багато всього, щоб було що їсти хоча б на 2 дні, а то кожного дня так ліньки готувати :).

Сьогодні буде моя улюблена страва - гречаний суп з фрикадельками.

П.С. Помітила, що багато чоловіків не люблять гречки, страв з квасолею :)

Гречку терпіти не можу, а от квасолю треба вміти приготувати, щоб було смачно - люблю різні страви з нею і обов"язково щоб була в червоному борщі. :ok:

Опубліковано

І ще раз про кабачки, тепер уже кручені.

Нарізати на шатківниці тоненько.

post-2742-1279539022,85_thumb.jpg

Обжарити в яйці і в муці.

Змастити майонезом, викласти тушену моркву з цибулькою і дольку помідорчика.

post-2742-1279539029,38_thumb.jpg

І закрутити.

post-2742-1279539035,13_thumb.jpg

Смачно і гарно. Може бути як холодна закуска.

post-2742-1279539040,19_thumb.jpg

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...