Перейти до змісту

Хто що сьогодні готуватиме на вечерю?


MOTOROLLLA

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
8 хвилин тому, kayot сказано:

Саме так - прорізи до хребта з малим кроком!

Неа не шинкував)) все гарно прожарилося,головне роблю  великий вогонь щоб саме жарилося,бо коли кладеш на сковорідку виділяється вода і воно вариться-париться,а то-не  то! ну ти вкурсі,а треба смажити,ну і кароч коли воно гарно смажиться,то особисто я ніяких там нюансів(малих кісточьок)не відчув.

  • Відповідей 3,6 тис
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
8 хвилин тому, kayot сказано:

Юрчик, ще уточню!

Пательня -гріль, чугунка?

Мняско-коровка чи телятко?

Пательня-тіко гріль,але не чугунка,купував 100 років тому(десь 6-7)назад))),м'ясо  яловичина,в "там-там",чи "сільпо"інколи є,телятинка це рідко.

Опубліковано

Не готов робити "пасту з бешамелем".

Намудрував макарошки з тушеною куриною філейкою.

Курочка - філейка (сердечко) або дві - на довше хватить, шинкую слайсами по 0,5 см поперек волокон. Пательня, дуже гаряча - обжарюю по партіям, жменьку за раз не більше. Да, мити потім плиту довго, да ї хрін з ним..не за цим гонимось! Після того, як підрумянилась (треба стояти над нею і трошки перемішувати), перекидаю в антипригарну кастрюльку (ЦЕ ВАЖЛИВО), в ту саму кастрюльку чашку кип’ячоної води градусів 40-50, не більше (якщо вода холодна - мняско дубіє). Отже, водички один сантиметр на 20см діаметра кастрюльки...не дай боже покриє мняско. Потрошки воно там собі підтушується.

В цей час, дрібнонашинкована цибулька, беру дві головки, смажу до стану - ПОРА ВИЙМАТИ, бо горить! "Щіпотка" цукру - трошки кармелезую, коли бачу прояви карамельки, каплю лимону, пів-одну чайну ложку солі...30секунд перемішую.

І ось тепер головне: якщо одне сердечко філєшкі, то 3/4 ложки столових борошна, якщо два - то десь 1,2 ложки. Всипаю в цибульку, вогонь на максимум і завжди лопаткою перемішую. Дуже важливо слідкувати, щоб як тільки починає змінювати колір, влити ПІДГОТОВЛЕНІ вершки.

На рахунок Вершків, зазвичай на сердечко, купляю 10%, на два - 20%. Нагріваю пів пивного бокала кип’ячоної води до температури 25-35 градусів, і потрошки вливаю в них вершки, ложкою розмішую суміш.

Так от...борошно потемніло - вливаю суміш вершків...помішую завжди!

Даю хвили три-чотири кипіння, але помішувати не забуваю.

Вкидаю лаврушку та видавлюю часник. Даю ще три хв кипіння і переливаю в кастрюльку з курою!

Помішувати треба, при потребв - добавляю кипячену воду, але добре перемішую, густина має бути як в дуже рідкої сметани.

Маленький вогонь, хвилин 10 -15 кипить, через кожі дві три лопаткою перемішую, бо до дна пристає.

УРА! Усе...головне догнати консистенцію, хто як любить, або густіше або рідше.

Усі казали, що я використовував сир. Борошно та вершки роблять свою справу!

 

Ну а про складний рецепт приготування "пасти", я думаю ви ознайомитесь на упаковці пасти! :-)

 

Всім смачного!!!!

 

 

Фото-0029.jpg

Фото-0026.jpg

Опубліковано

Моя маленька господиня не перестає мене дивувати (нагадаю їй 10 років, всі рецепти бере з інтернету, сама дивиться які інгредієнти є дома, яких нема - складає списочок і дає мамі). На цей раз зготувала сосискі в тісті і печиво з корицею. Все абсолютно смачне).

 

 

 

tmp-cam-2134087663.jpg

tmp-cam--1097104899.jpg

tmp-cam--1581015024.jpg

Опубліковано

 ти просто к

5 хвилин тому, kayot сказано:

Іпстєствєнно!!!!! Пиво, Юрчік, я не враг свому здоров'ю, щоб сіль цукром розбавляти!!!!

Ти просто красавчуууєєг.))))

Опубліковано
8 часов назад, kayot сказал:

Іпстєствєнно!!!!! Пиво, Юрчік, я не враг свому здоров'ю, щоб сіль цукром розбавляти!!!!

Ти опосля ще й пиво пив? :blink:

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...