Перейти до змісту

Хто що сьогодні готуватиме на вечерю?


MOTOROLLLA

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

... Ну і хочеться ще щось, сама не знаю що :) .

Limoncello ? )))

Попереднє з трудом вивітрилось з голови :D .

З спиртним все ясно - традиційно Шампанське. А от що би таке з'їсти..? :)

  • Відповідей 3,6 тис
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

А ну, господиньки, хваліться, що будете готувати, крім олів'є та оселедця під шубою, на новорічний стіл?

Ну, без олів'є ніяк :) Його і будемо готувати. :)

Вперше хочу спробувати лазанью. Ніколи не готувала, та подруга так вже розрекламувала, що мушу спробувати.

Ось і буде трохи нестандарту.

Опубліковано

Вік, з чим лазанья буде і де тісто (ну, оці макаронні листки) братимеш? Я сама її ще теж не готувала, але знаю, що дуже смачно з сиром, особливо Адигейським, а в сир дадати в'ялених помідорчиків.

Опубліковано

А ну, господиньки, хваліться, що будете готувати, крім олів'є та оселедця під шубою, на новорічний стіл? Бо мене хвантазія підводить :D Думаю про крученики, ніколи їх сама не готувала. Ну і хочеться ще щось, сама не знаю що :) .

хочу спробувати таке, подруга вже готувала, каже неймовірно смачно:

Хрустящий фаршированный картофель с ветчиной и сыром

Нам понадобится:

Картофель — 6 шт

Ветчина — 150 г

Лук — 1 шт

Петрушкa (по вкусу)

Сливочное масло — 1 ст. л.

Перец чили (молотый, по вкусу)

Соль (по вкусу)

Сыр твeрдый (тертый) — 50 г

Перец черный (молотый, по вкусу)

Лук зелeный (по вкусу)

Пшеничная мука — 1 ст. л.

Яйцо — 1 шт

Рецепт:

Отварить в кожуре картофель. Порубить зеленый лук и петрушку.

Нарезать кубиками ветчину и лук, обжарить их в сливочном масле.

После смешать поджарку с рубленой петрушкой, сыром, зеленым луком.

Картофелины разрезать пополам, предварительно очистив, вынуть мякоть.

Мякоть нарезать кубиками.

Смешать их с сыром и ветчиной.

Хорошо, но осторожно перемешать, поперчить, посолить.

Заполнить картофельные половинки полученной массой, соединить их, обвалять в муке, в яйце, в муке.

Обжарить картофель во фритюре (или на сковородке) до цвета золотистого.

У нас получится нежный картофель с хрустящей корочкой.

x_59be1065.jpg

а ще для себе віркрила новий салат:

зварене яйце покришити на тарілку, змазати майонезом, дрібно нарізати цибулю і посипати зверху, натерти плавленний сирок, знов змазати майонезом і поверх покласти нарізані кубики апельсину.

Дуже смачно

Опубліковано

в мене на десерт (якщо не впадло буде робити) будуть яблука в клярі і традиційні для мене налисники.

з салатів (крім шуби) можна буде зробити такий - морква і селера натерті на терці для корейської моркви, цибулька, консерва зі скумбрії з майонезом. або відварена куряча печінка, консервований горошок, пасеровані на олії морква і цибуля з тим же майонезом.

з мясого буде щось на тему кордон блю.

Опубліковано
а в сир дадати в'ялених помідорчиків.

Олеся, я ж уже місяць тримаю для тебе баночку в'ялених італійських помідорів, геть забула, що я тобі їх замовляла)

І ще вчора купила на пробу терту макову масу (в-ва Польщі). В складниках: мак, цукор, цедра і ніби горіхи (чи без горіхів :0026: ), після відкриття банки термін зберігання 2 дні. Там 900 г, велика жестянка, мені багато, тобі не потрібно половину?

Опубліковано

народ, виявляється, все уже придумано до нас:

читаю Елену Молоховец, "Подарок молодим хозяйкам", 1901 рік і тащусь:

Для некоторого облегчения в придумывании меню обедов молодым хозяйкам я поместила здесь 600 скоромных обедов, которые разделила на 4 реестра, сгруппировав в каждом из них обеды одинаковой стоимости, которой каждая хозяйка может придерживаться, смотря по желанию и по своему состоянию.

К первому разряду принадлежат так называемые званые большие обеды на 25 человек, которые могут стоить приблизительно от 40 до 60 рублей серебром без вина, а на 6-8 человек - от 10 до 15 и более рублей.

Ко второму разряду принадлежат обеды из пяти, а иногда 6 роскошных блюд. Обеды эти в год на 6-8 человек могут круглым счетом стоить от 7 до 10 рублей серебром каждый.

К третьему разряду принадлежат те же самые обеды второго разряда, но только одним кушаньем меньше. На 6-8 человек каждый обед круглым счетом может стоить в год от 4 до б рублей серебром. К четвертому разряду принадлежат обеды из трех, иногда четырех блюд, которые в год на 6-8 человек могут стоить от 2 до 3 рублей серебром каждый.

Вообще цены в России так разнообразны и так меняются, а главное, так на все возвышаются, что трудно назначить даже приблизительно цену.

Почнем з першого розряду:

Меню на январь:

Суп-пюре с трюфелями, шампиньонами и вином.

Суп красный N5 с кнелью.

К ним - пирожки: слоеные с мозгами, с раковым фаршем, пончики с мясным фаршем, фарш грибной в раковинах (всего понемного на 6 человек).

Крепкие вина: херес, мадера, марсала, портвейн белый.

Ростбиф.

После говядины: портер, медок, сан-жюльен, ша-то-лафит подогретый, портвейн красный.

Майонез из форели.

После рыбы разные белые вина: сотерн, рейнвейн, мозельвейн шабли, бургундское и пр.

4. Зеленый горошек и цветная капуста с голландским или с польским соусом.

После зелени: малага, мускат-люнель, токайское, рейнвейн, шато-д'икем.

Суфле из рябчиков. Вина: веинштейн, малага.

Пунш-гласе из фруктового сока.

Жаркое-дичь, с салатом.

После жаркого из дичи: шампанское холодное.

Пломбир сливочный.

После сладкого подаются на салфетке сыры.

Разные фрукты.

:)

Опубліковано

А я от розлінувалася і навіть нічого особливо не планувала на святковий стіл. Буде гусь запечений, картопелька фарширована, салатик з сиру, яєць і кукурудзи. Фрукти.

Опубліковано

Ингредиенты:

Яйцо — 2 шт

Майонез — 4 ст. л.

Сметанa — 4 ст. л.

Мука (без горки) — 9 ст. л.

Сыр

Колбаса

Грибы (По желанию)

Помидор

Смешать яйцо, муку, сметану, майонез.

Тесто получается жидкое, как сметана.

Тесто вылить на сковороду и уже сверху положить любую начинку.

У меня сосиски, потом чуть копченой колбасы, слегка прожаренные грибы.

Сверху помидоры. Сделать сеточку из майонеза и засыпать толстым слоем сыра.

Ставим сковороду на плиту, огонь небольшой.

Сковороду сразу накрыть крышкой, как только сыр расплавился, пицца готова.

У меня готовилась минут 10.

x_4bf082b8.jpg

Результат вийшов дуже смачний. А головне часу на це пішло від сили хвилин двадцять

Опубліковано

Думаю про крученики, ніколи їх сама не готувала.

Крученики вийшли пресмачні - в серединку загортала бринзу з кропом. Тушкувала традиційно - з цибулькою-морквою, але ще добряче додала сушеного базиліку. Якийсь середземноморський варіант :)

Опубліковано

Інспаєд бай ю і йо рісіпт на НР зробив тірамісу. і у мєня палучілас!

Іц олмоуст імпоссибл ту рід йо месидж фром зе фест тайм!

Приємно, що мій рецепт надихнув тебе на такий кулінарний подвиг :) . У мене теж був тірамісу на новорічному столі.

Опубліковано

Сьогодні ще один рецепт спробувала. Смакота вийшла...мммммм

Картофельная запеканка

Ингредиенты:

Картофель - 400 г

Сливочное масло - 50 г

Жидкие сливки или молоко - 100 мл

Мясной фарш - 300 г

Луковица - 1 шт

Морковь - 1 шт

Зубок чеснока - 1 шт

Яйца - 1 шт

Сметана - 1 столовая ложка

Зеленый замороженный горошек - 100 г

Сыр - 100 г

Томатной пасты - 1 столовая ложка или 2-3 ложки кетчупа

Мускатный орех 1/4 чайная ложка

Соль, перец - по вкусу

Масло для обжарки

Рецепт:

Очистите и отварите картофель в течении примерно 25 минут.

Сделайте пюре, добавьте в него масло, а также сливки или молоко, но так, чтобы пюре было достаточно густым. Посолите и поперчите по вкусу, добавив немного тертого мускатного ореха.

Дайте пюре немного остыть, после чего добавьте яйцо и еще раз перемешайте. В сковороде разогрейте оставшееся масло, обжарьте лук, морковь и чеснок, 2–3 мин. Добавьте фарш, перемешайте и готовьте на среднем огне, разминая ложкой комки, 6–7 мин.

Затем добавьте томатную пасту ,соль и перец. Уменьшите огонь и тушите ещё 10 мин. За 5 мин. до окончания добавьте зеленый горошек. смажьте сливочным маслом блюдо, которое предстоит поставить в духовку.

Выложите на него ровным слоем 1\3 пюре, затем фарш, покройте оставшимся пюре. Слои не должны перемешиваться. Смажьте сметаной и посыпьте тертым сыром. Запекайте блюдо в духовке 20-30 минут при температуре 180 градусов

Замість соусу брала сацебелі кетчуп, так смачніше

  • 3 тижня потому...
Опубліковано

Сьогодні приїхала додому після довгого-довгого і непростого дня, а там - паста з смачнючим соусом: куряче філе тушковане в вершках з цибулькою і грибами, а до цього - цвітна капусточка в клярі. Сестра приготувала, дай їй Боже здоровля і доброго чоловіка! :P

Опубліковано

А ми каштани пожарили чи спекли.Виявилось шо їх треба швидко їсти,поки гарячі(теплі),бо потім не вкусиш.Навіть сфоткать не встиг.

А на десерт з творогу спекли пляцкі та перемазали їх кремом з маскарпоне.

Потім ледь дихали.

Опубліковано

ЛюдЕ, а що можна приготувати цікавеньке з печінки свинтуса?

Я спочатку ріжу, легенько відбиваю і, якщо дозволяє час, на годинку замочую в молоці, щоб печінка не гірчила. Потім в борошно, обсмажую, складаю в глибоку сковорідку і тушкую з цибулькою-морквою. Особливо смачно тушкувати з вершками. Якщо нема вершків, додаю молоко.

Опубліковано

ЛюдЕ, а що можна приготувати цікавеньке з печінки свинтуса?

Мене кохана дружина радувала паштетом, навіть "печіночним тортом" або печіночними ж котлетами.

  • 2 тижня потому...
Опубліковано

сніданок для коханого

опачкі... а я щось подібне жінці приготував... виклав з тіста на пательні серце і забодяжив 4 яйця в середині, посипав паприкою і засмажив...)))

получив + , ну і само собою, ми разом цим поснідали...

Опубліковано

А в мене якось так:

два приятеля:

- Ты говорят, женился?

-Да.. женился.

-А че женился то?

-Да уж не нравилась мне еда на заводской столовой.

-А теперть?

-А теперь нравится...

шутка))) :Р

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...