Перейти до змісту

грхм....

ursa

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Дата: 04.06.2010

Луцькому міському голові

Шибі Б.П.

Шановний Богдан Павлович!

Приємною новиною для вболівальників міста Луцька є чергова перемога волинського футболу – вихід футбольної команди «Волинь» у Прем’єр-лігу України.

Вказане досягнення футбольного клубу «Волинь» стало можливим завдяки стабільній, динамічній і самовідданій роботі, відповідальному та творчому ставленню до справи.

Перемога у змаганнях з першості серед команд клубів першої ліги 2009-2010 років – це визначна подія не лише для клубу, але й для міста Луцька і Волині в цілому.

Поряд з цим, вихід в команди Прем’єр-ліги України це ще й додаткові обов’язки та важка робота в майбутньому. Втримати позитивний результат можливо лише шляхом об’єднання спільних зусиль клубу та влади міста Луцька. Найбільше проблем виникає з приводу матеріально-технічної бази для забезпечення проведення змагань: однією з вимог, яка ставиться клубам для проведення матчів, це належний рівень оснащення та облаштування стадіонів, на яких будуть відбуватися ігри.

Частину ігор Прем’єр-ліги клуб повинен провести на місцевому футбольному полі, яким є Луцький стадіон «Авангард». Стан, оснащення та матеріальне забезпечення стадіону «Авангард» на сьогоднішній день є незадовільне і потребує додаткових зусиль та інвестицій щоб відповідати вимогам, які ставляться Федерацією футболу України до стадіонів, на яких проводяться змагання такого рівня.

Клуб готовий взяти на себе зобов’язання по облаштуванню та оснащенню Луцького стадіону «Авангард» на паритетних засадах з міською владою шляхом укладення договору оренди стадіону та земельної ділянки під ним. Враховуючи вище викладене, просимо терміново розглянути питання про надання в оренду ВАТ «Спортивний клуб «ФК Волинь» терміном на 49 років майна Луцького стадіону «Авангард» та земельної ділянки для обслуговування стадіону.

Президент ВАТ «СК «ФК Волинь», Голова Федерації футболу Волині В.А. Столяр

======================================================

Хм.

Опубліковано

Не хочуть вкладати кошти в майно громади. Буде стадіон їхній - тоді і за ремонти та реконструкцію (це тільки теоретично) можуть взятися...

Опубліковано

t0rik, единственный выход - построить стадион на косогоре. ворота Волыни сверху, а гостей - снизу. тогда и про чемпионат мира подумать можно :smile3:

Опубліковано

А багато грошей громада отримує від стадіону?)

Я думаю нічого погано в оренді немає, можливо дійсно до ладу приведуть Авангард :)

Опубліковано

Їм тільки дай...

I так в любому випадку на стадіоні Авангард буде грати Волинь.

Я погоджуюсь, щоб їм той стадіон надали на років ну 5, максимум - 10, але чому 49 років?

Опубліковано

Все буде добре...

Всім буде добре...

Після 31 жовтня :)

P.S Кому цікаво почитайте бюджет міста на цей рік, не все так погано ;)

Опубліковано

Чому на 49 ? тому що в конституції написано, що максимальний термін оренди таких схожих будівель( також водних ресурсів і тд) це 49 років. Ну і ще. Поставте на місце Столяра. Він вкладе гроші(немало грошей) а тут бах і через 5-10 років стадіон віддай назад... І всі заслуги припише хто? - Правильно міський голова і вся верхушка. Ну і футбол це бізнес - тут гроші з неба не беруться. Зі стадіону прибуток - буде розвиток футболу на Волині. І нам добре і рейтинг області росте. Я тільки ЗА!

Опубліковано

грхм=горихєром?

P.S Кому цікаво почитайте бюджет міста на цей рік, не все так погано

В якому журнальному кіоску його продають?

Опубліковано
P.S Кому цікаво почитайте бюджет міста на цей рік, не все так погано ;)

Це про 2 мільйони 600 тисяч на бігові доріжки?

Пам'ятаю, як Шиба при ухваленні бюджету казав щось приблизно таке: Найкраще лікувати онкозахворювання бігом

Опубліковано

Я з Chopa згідний на 100%.

Футбол - це бізнес.

ФК Волинь десь грати треба. Якщо не передати Авангард в оренду, то він так і залишиться довгобудом. Бо регламент УПЛ не дозволяє грати на таких стадіонах. Має бути стадіон, який обладнаний безпечно для вболівальників та гравців.

Оренда на 49 років - це загальноприйнята практика при наданні комунального майна в оренду (ч. 1 ст. 19 Закона України "Про оренду землі").

Зрозумійте мене правильно - я не є прихильником Столяра. Просто я вболівальник ФК Волині і хочу, що б моя команда грала в цивілізованих умовах і вболівальники вболівали на пристойному стадіоні.

Інше питання: чи дійсно Столяр візьметься за реконструкцію стадіону і яка ця реконструкція буде? Тобто, на мою думку, необхідно прописати в договорі оренди суму реконструкції, проведення її в певні терміни, а також, погоджувати з власником майна план реконструкції. І вставити пункт, який би чітко регламентував наступне: у випадку не проведення реконструкції в такий-то термін, то договір оренди вважається розірваним без грошової компенсації орендарю, ну і обов'язково штрафні санкції.

Опубліковано

команда Прем’єр-Ліги має мати свій стадіон, інакше це статус постійного "бєдного родствєнніка"

а договір оренди можна і грамотно прописати, з певними вимогами, типу доступу не тільки для футболістів

Столяр запросив по максимуму, ну хай Шиба поторгується дасть половину терміну... 

яка шкода громаді від цього?

Опубліковано

не бачу нічого поганого в оренді навіть на 100 років!

хай зроблять стадіон нормальний ...

а як не дадуть, то і цей "згниє" років за 5-10 ...

думаю шо від такої угоди виграють усі ... класний сучасний стадіон в місті це ж круто ...

може навіть до єврокубків доберемося потехеньку ...

Опубліковано

Моє ІМХО хай бере в оренду, якшо хочуть взяти на такий термін значить планують щось туди вложити, а таки чином просто перестраховується, щоб після апгрейду його в нього не забрали для більш "гавніших" цілей :)

Дайош Луцьку сучасній стадіон!!!!!!

Опубліковано

Ага, а на території напевно побудуть Мега супермаркет чи ще щось таке, а стадіон, ну просити можна, а де проект, бізнес план і так далі, чи то до прохання в оренду є додатки?

А то віддадуть і все буде по старому... і буде, "день ідеш моя земля, два дні йдеш моя земля..." а толку нуль. Я не вболівальник, але якби зробили людський стадіон то люди б ходили подивитись на гру, а то сидиш коли холодно на стільцях на пінопласті (це добре коли взяв з собою) і думаєш аби нічого не відморозити собі :)))

Меру на замітку, треба чіткий план розвитку території, креслення і так далі. І строки, і від мерії щоб палкі в колеса не ставили з проволочками в документах уі дозволах, і конкурс на все місто, щоб люди голосували зе прокет, краще щоб було декілька варіантів, тоді толк буде точно.

Опубліковано

З приводу стадіону почалися перемовини між ФК "Волинь" та міською радою:

У луцькій мерії розпочалися переговори з питання оренди міського стадіону «Авангард».

Про це інформує «ВП».

Господарський суд у Волинській області 15 червня відмовив прокуратурі Луцька в задоволенні позову про виключення з акту опису та арешту майна, що перебуває на балансі КП «Луцький стадіон «Авангард».

Про вердикт суду стало відомо на засіданні робочої комісії з питання можливої передачі футбольному клубу «Волинь» у довгострокову оренду стадіону та земельної ділянки.

Як розповів начальник юридичного управління Луцькради Максим Гордійчук, передача в оренду майнового комплексу «Луцький стадіон «Авангард» може бути здійснена лише після закінчення виконавчого провадження та виключення майна з акту опису та арешту.

Нагадаємо, що в травні 2001 року між виконкомом Луцькради в особі міського голови Антона Кривицького та громадською організацією «Спортивний клуб «Волинь-1» було укладено договір спільного користування майновим спортивним комплексом стадіону.

Таким чином, право господарського відання комунальним підприємством на майновий комплекс стадіону припинилось з 2001 року.

До слова, за проведену реконструкцію стадіону рішенням судів було стягнуто із КП близько 10 мільйонів гривень. Як наслідок, на виконання судових наказів підрозділом примусового виконання рішенням державної виконавчої служби було описано та арештовано майно на балансі підприємства. А саме: водонапірну мережу, спортивне ядро, відкриті трибуни, повітряна електромережа, спортивний павільйон з котельнею, вбиральня.

У юридичному управлінні луцької мерії кажуть, що право власності територіальної громади на вказане майно підтверджено судами різних інстанцій, в тому числі Вищим господарським судом.

На комісії були присутні депутати міськради Юрій Корольчук і Микола Сур’як, заступник мера Микола Іванюк, заступник директора департаменту економіки міськвиконкому Тарас Яковлєв, віце-президент футбольного клубу «Волинь» Юрій Пирожко із колегами з менеджменту клубу.

«Нам потрібно віднайти можливість, щоб зняти арешт. А потім вирішувати питання по орендних відносинах», – сказав Микола Іванюк.

У свою чергу Максим Гордійчук зауважив, що оренда комплексу є одним з варіантів, аби надати стадіон у користування. Іншим може бути варіант концесії. У випадку погодження на зняття арешту з описаного майна, представники футбольного клубу погодились на підписання мирової угоди з владою.

Отже, у цьому випадку йтиметься як про право оренди клубу на майно, так і на землю. У свою чергу, говорячи про концесію, депутат Юрій Корольчук зауважив, що йтиметься про цілісний майновий комплекс разом з легкоатлетичними доріжками.

джерело

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...