Phoinix Опубліковано 2 Червня, 2010 в 11:27 #1 Опубліковано 2 Червня, 2010 в 11:27 Шановні форумчани, а саме ті які мають дітей. Підкажіть будь ласка які дитячі садочки найкращі в Луцьку, особливо який найкращий на 33? Заздалегідь щиро вдячний.
Kalligula Опубліковано 2 Червня, 2010 в 11:47 #2 Опубліковано 2 Червня, 2010 в 11:47 Рекомендую підбирати не садок, а вихователів. В будь-якому садочку можуть бути не сумісні з психотипом Вашої дитини вихователі. На прикладі моєї дитини: спочатку ми були в супер-пупер групі і вважали, що все добре, а потім перейшли в іншу і виявилось, що нам раніше тільки здавалось, що все було добре.
Адміністратори serega Опубліковано 2 Червня, 2010 в 12:04 Адміністратори #3 Опубліковано 2 Червня, 2010 в 12:04 який найкращий на 33?№36, але його вже давно продали і зробили там художню школу та виборчу дільницю.
Phoinix Опубліковано 2 Червня, 2010 в 12:08 Автор #4 Опубліковано 2 Червня, 2010 в 12:08 а по яким критеріям підбирати цього вихователя?
madkot Опубліковано 2 Червня, 2010 в 12:15 #5 Опубліковано 2 Червня, 2010 в 12:15 а по яким критеріям підбирати цього вихователя?погоджуюсь щодо вихователів бо у малої одна хороша, а друга всунута по протекції дітьми нормально не займається, отже в результаті на прогулці немає контролю що і як вдягнено (перегріви чи переохолодженя), не вчать букви, віршики і т.д. тому краще зробити соцопитування - можна навіть підійти вечором до садіка і попитати у батьків що вони скажуть про вихователя, але не менше ніж трьох питати треба - думки у всіх різні, як і критерії оцінювання
Kalligula Опубліковано 2 Червня, 2010 в 12:46 #6 Опубліковано 2 Червня, 2010 в 12:46 Дуже рідко буває, щоб навіть в одній дитячій групі обидва вихователя були дійсно педагогами.Опитуйте батьків, чиї діти ходять в запланований садочок. Разом з тим батьки можуть теж помилятись. В яслах більшість батьків настроєні проти тих вихователів молодшої групи, до яких я хочу віддати свою дитину (а в мене вже є досвід).Найкращий варіант - сходити з дитиною в садочок та поспілкуватись з вихователями. Ваша дитина на кожну людину реагуватиме не завжди так само, як і Ви. Але ж Ви не для себе вихователя шукаєте!
Phoinix Опубліковано 2 Червня, 2010 в 12:54 Автор #7 Опубліковано 2 Червня, 2010 в 12:54 Найкращий варіант - сходити з дитиною в садочок та поспілкуватись з вихователями. в Луцьку існує така проблема що дитину потрібно заздалегідь записувати, якщо хочеш потрапити в нормальний садочок. А на рахунок вихователя то я вважаю якщо нормальний садочок то вихователі в більшій мірі теж мають бути хороші.
Kalligula Опубліковано 2 Червня, 2010 в 13:15 #8 Опубліковано 2 Червня, 2010 в 13:15 в Луцьку існує така проблема що дитину потрібно заздалегідь записувати, якщо хочеш потрапити в нормальний садочокЯ сам записував дитину в садочок в перший від її народження місяць. В багатьох садочках є декілька "паралельних" груп, от з них і потрібно вибирати. Тим більше, Ви можете одночасно записати дитину в декілька садочків (воно ж Вас ні до чого не зобов'язує)...якщо нормальний садочок то вихователі в більшій мірі теж мають бути хорошіНе факт, а припущення "більш-менш". Знаю садочок, який дуже класний, але є група, куди б я нізащо не віддав би свою дитину.
erica Опубліковано 2 Червня, 2010 в 13:26 #9 Опубліковано 2 Червня, 2010 в 13:26 Не хочу звичайно применшувати роль вихователя \нашій виховательці буду вдячна все життя\, але сам виховний заклад теж важливий. Не завжди все залежить від вихователя. Тон задає завідуюча. Поясню на прикладі - в дворі маємо садочок. Завідуюча кожного року методично спилює дерева, не садить жодного. І все більше груп гуляє влітку під пекучим сонцем Нового нічого не з"являється в садочку, а старі павільйони один за одним завалюються. Хоча батьки в фонд садочка здають ту ж саму суму що і в нашому садочку. Те, як проводять заняття з дітками - окрема тема для розмови \заняття англійською в 17.00 починається зі слів "так! всі швидко сіли на місця і замовкли!"\. Додайте регулярні харчові отруєння в садочку. І завідуюча кжен раз дзвонить до батьків дитини і просить не казати в поліклініці що можлива причина отруєння - харчування в ДНЗ. А є ще один садочок - в сусідньому дворі. Ситуація кардинально відрізняється. Всі заняття проводяться в ігровій формі зі стрибками, танцями і м"ячиками. Щороку купують новеньку "хатинку" чи "грибочок" на майданчик не збираючи додаткових грошей з батьків. Харчування значно краще \правда платимо на 50 грн більше\ і один випадок отруєння за два роки \як потім з"ясувалося - мама нагодувала дитину грибною підливою вранці\. Постійно показують діткам вистави, на свята запрошують артистів з Філармонії. Завідуюча дуже уважно слідкує за роботою вихователів і "нерадивые" не затримуються в нашому садочку надовго. ЗІ: Все вище написане сказано з власного досвіду.
Phoinix Опубліковано 2 Червня, 2010 в 13:34 Автор #10 Опубліковано 2 Червня, 2010 в 13:34 Шановні те що ви висловлюєте свої думки це дуже класно, але якби ви ще написали конкретно про який садочок ви говорите(хвалите) буду вам щиро вдячний.
pmk Опубліковано 2 Червня, 2010 в 13:45 #11 Опубліковано 2 Червня, 2010 в 13:45 Особисто я вожу свою дитину в садок №20,що біля архіва.(раніше був 49 вроді). Туди не дуже легко попасти, але можливо. До дітей гарний підхід, постійно щось вчать і відгуки батьків позитивні. Також всеодно треба придивлятися до вихователів.(як в любому садочку). В групах ремонт, харчування хороше,бо і плату більшу трошки беруть. Майданчики непогано облаштовані. Цей садок був визнаний садком 2009 року.(якщо не помиляюсь). Заходив недавно в 7-й модний садок, враження негативні, наш мені більше сподобався. Це суто моя думка, як батька.
erica Опубліковано 2 Червня, 2010 в 13:52 #12 Опубліковано 2 Червня, 2010 в 13:52 Заходив недавно в 7-й модний садок, враження негативні, наш мені більше сподобався. Цікавий висновок. Враховуючи те, що в садочку ви перебували 10 хвилин Не занадто поверхневі висновки?
pmk Опубліковано 2 Червня, 2010 в 16:03 #13 Опубліковано 2 Червня, 2010 в 16:03 Заходив недавно в 7-й модний садок, враження негативні, наш мені більше сподобався. Цікавий висновок. Враховуючи те, що в садочку ви перебували 10 хвилин Не занадто поверхневі висновки? Не хочу нікого образити, але був я там не 10 хв і висновки робив по ремонту та відгуками деяких батьків з того садочка.
Phoinix Опубліковано 2 Червня, 2010 в 17:20 Автор #14 Опубліковано 2 Червня, 2010 в 17:20 то всетаки де в Луцьку найкраще співвідношення садочок-вихователь?
erica Опубліковано 2 Червня, 2010 в 17:22 #15 Опубліковано 2 Червня, 2010 в 17:22 to pmk Ну в кожного свої критерій. Для мене ремонт в групі - один з найменш важливих пунктів при оцінюванні садочка для дитини. Головне що створені комфортні умови для перебування дитини в групі. А решта... Для мене не важливо. Хоча в садочку є і елітні групи, там оцініть ремонт більш як впевнена що далеко не в кожного форумчанина вдома такий ремонт. то всетаки де в Луцьку найкраще співвідношення садочок-вихователь? Однозначної відповіді вам ніхто не дасть. Бо її просто не існує. То як спитати яке морозиво найсмачніше Різні батьки ставлять різні \інколи протилежні\ вимоги до садочка і до вихователів. А всім не догодиш.
hyrurg Опубліковано 2 Червня, 2010 в 18:33 #16 Опубліковано 2 Червня, 2010 в 18:33 Моя думка така-вибираєте садочок по відгукам, ремонту, умовам, зручності для себе(теж важливо). Записуєтесь зарання. Ідете в групу, а далі дивитесь на протязі 2-3міс. чи влаштовують вихователі, група. Якщо щось не так то за цей час дізнаєтесь про ліпшу групу в садку і через завідуючу переводитесь туди. ІМХО.
WILDCHILD Опубліковано 2 Червня, 2010 в 18:48 #17 Опубліковано 2 Червня, 2010 в 18:48 а кто чего хорошего\плохого может сказать про 19 садик)просто киндер с понедельника собирается в него ходить)
madkot Опубліковано 2 Червня, 2010 в 20:38 #18 Опубліковано 2 Червня, 2010 в 20:38 Особисто я вожу свою дитину в садок №20,що біля архіва.(раніше був 49 вроді). Туди не дуже легко попасти, але можливо. До дітей гарний підхід, постійно щось вчать і відгуки батьків позитивні. Також всеодно треба придивлятися до вихователів.(як в любому садочку). В групах ремонт, харчування хороше,бо і плату більшу трошки беруть. Майданчики непогано облаштовані. Цей садок був визнаний садком 2009 року.(якщо не помиляюсь). Заходив недавно в 7-й модний садок, враження негативні, наш мені більше сподобався. Це суто моя думка, як батька.я теж вожу малу у цей садік і ходить вона у туж групу що і я я ходив, правда зараз там молодша замість старшої
Alto®WoLF Опубліковано 3 Червня, 2010 в 06:43 #19 Опубліковано 3 Червня, 2010 в 06:43 Багато цікаво. Але як попаде. Особисто свого малого вожу у 11-ий садок що знаходиться по Соборності. Записував його у садок заздалегідь, майже за 2-ва роки поки він туди почав ходити. Взагалі вибір пав на добрі відгуки та наявність басейну. По внутрішньому інтер'єру також садок виглядає досить пристойно, видно що є господар. Що до вихователів, так малий любить усіх, не знаю може так попало... але ніколи не бачив щоб було щось не те... діти є діти. Особисто я б зійшов з розуму якщо-б побув з пів дня з ними у одній групі... а їх 20 - 25 чоловік, а вихователька витримує. Їм треба пам'ятник ще при житті ставити. Ось так...
erica Опубліковано 3 Червня, 2010 в 07:20 #20 Опубліковано 3 Червня, 2010 в 07:20 Особисто я б зійшов з розуму якщо-б побув з пів дня з ними у одній групі... а їх 20 - 25 чоловік, а вихователька витримує. Їм треба пам'ятник ще при житті ставити. +500
qwadro Опубліковано 3 Червня, 2010 в 07:33 #21 Опубліковано 3 Червня, 2010 в 07:33 Особисто я б зійшов з розуму якщо-б побув з пів дня з ними у одній групі... а їх 20 - 25 чоловік, а вихователька витримує. Їм треба пам'ятник ще при житті ставити. +500 +1000. Особливо коли починають діток перші раз приводити в ясельну групу і там вранці стоїть суцільний рев...
laska Опубліковано 3 Червня, 2010 в 08:06 #22 Опубліковано 3 Червня, 2010 в 08:06 Мої критерії такі: чистота, тепло, дисципліна. Дисципліна в першу чергу для працівників. Не ляси точити чи насіння лузати, а дітей займати, тоді в останніх не буде часу лоби розбивати. Вже друга дитина ходить в 10-й. Великий уклін Валентині Миколаївні за налагоджену роботу, включаючи нянічок, медсестер, прибиральниць і вихователів. Там за своїх дітей я спокійна. Для мене головне доглянутість. До того ж і розвитку дитини приділяють увагу. Різнопланові заняття, цікаві не заїжджені сценарії свят. А ранкові зарядки на подвір"ї під баян, так це взагалі супер
Arven Rivendell Опубліковано 4 Червня, 2010 в 08:15 #23 Опубліковано 4 Червня, 2010 в 08:15 Так интересно все вышесказанное читать. Я и мама и воспитательница в детском саду. Воспитатели и правда бывают разные, нужно присматриваться, узнавать, интересоваться. Тут важно все, и то, как благоустроен сад, укомплектованность групп (тот же упомянутый №10, группы битком набиты и какими бы хорошими ни были воспитатели, это все равно уже минус), и какой является заведующая ну и самое главное воспитатели и няня. Няня,кстати,очень важный человек))))))). Моя няня - мой самый главный помощник и друг. Ей доверяешь детей когда вызывает начальство или возникает еще какая-нибудь ситуация. Еще очень важен глава родительского комитета, он имеет дело с деньгами, от него многое зависит в организационных моментах, и он мост от родителей к воспитателям часто… Но самое важное, какие воспитатели в вашей группе, и далеко не всегда, если вам не нравится один из них, это означает что он плохой….ерунда. У меня так было и в яслях и в младшей группе, что то не устраивало в одной из них, но когда сама стала работать, поняла, что все это субъективно, и иногда нужно оставить все как есть. Сейчас благодарна им всем. Вариант строгая и добрая, как по мне очень хороший. Потому что часто добрая не может их организовать, донести нужные знания на занятии из за своей мягкости. А строгой, может не хватать теплоты, но у нее все слажено и режимные моменты воплощены в жизнь, детки знают и умеют много…Я говорю, взглянув на все это изнутри. Конечно, все ситуации индивидуальны. И еще нюанс….Дорогие родители, вы забываете что вы тоже все разные и характеры у вас разные, и требования. Попадаются неблагополучные семьи и с ними приходится работать…., а это непросто. И хамство бывает..…Нам, воспитателям с вами работать…вы думаете что вы и ваш малыщ единственные и вам нужно все внимание., а это не так…в моей группе 24 мамы и 23 папы….каждый хочет поговорить, причем не понимая, что в группе остаются дети и т.д. Просто иногда старайтесь смотреть не только «со своей колокольни» тогда всем будет легче, а это важно, чтобы детям было хорошо в группе.Ой…можно говорить до бесконечности…просто желаю вам найти группу в которой будет хорошо вашему малышу.
MACCEN Опубліковано 5 Червня, 2010 в 13:50 #24 Опубліковано 5 Червня, 2010 в 13:50 Воспитательницам нужно памятник ставить это точно, выдавать молоко, и пряники а некоторым родителям по шее давать за плохое воспитание детей!!!
nataliya Опубліковано 5 Червня, 2010 в 19:14 #25 Опубліковано 5 Червня, 2010 в 19:14 ми були в 7 му садку, в "елітній" - витягування грошей. можливо за пару років там що і змінилося, так як змінилося керівництво, але осад залишився. далі син був в 54 садку. логопедичні групи - то супер, постійно 1 вихователь, няня та логопед з ними. заняття, навчання, ігри - діти були постійно зайняті! завідуюча садком - молодець. у нас ні разу не вимагали внесків, допомоги. і коли ми в кінці допомогли з оформленням групи, завідувач сказала "нема нічого кращого ніж вдячні батьки..." третя доця надіюсь піде туди теж. хоча одна з наших виховательок вже не працює...ми були в 7 му садку, в "елітній" - витягування грошей. можливо за пару років там що і змінилося, так як змінилося керівництво, але осад залишився. далі син був в 54 садку. логопедичні групи - то супер, постійно 1 вихователь, няня та логопед з ними. заняття, навчання, ігри - діти були постійно зайняті! завідуюча садком - молодець. у нас ні разу не вимагали внесків, допомоги. і коли ми в кінці допомогли з оформленням групи, завідувач сказала "нема нічого кращого ніж вдячні батьки..." третя доця надіюсь піде туди теж. хоча одна з наших виховательок вже не працює...
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.