Перейти до змісту

Пхеньян прекращает все отношения с Сеулом


BACbOK

Рекомендовані повідомлення

Сегодня, 25 мая, официальное новостное агентство Северной Кореи объявило, что Пхеньян прекращает все отношения с Сеулом.

"Все вопросы с Южной Кореей будут решаться по законам военного времени", - цитирует южнокорейское информационное агентство Ренхап заявление Комитета по мирному объединению родины (КНДР).

Эту информацию уже подтвердило китайское агентство Xinhua.

Отметим, что ранее северокорейский лидер Ким Чен Ир отдал приказ привести вооруженные силы в полную боевую готовность.

Напомним, напряженность на Корейском полуострове резко возросла после гибели южнокорейского корвета Чхонан, который, согласно докладу международной группы экспертов, был торпедирован подлодкой КНДР. В результате инцидента погибли 46 южнокорейских моряков.

Официальный Пхеньян отрицает какую-либо связь с гибелью корвета, называя итоги расследования "сфабрикованными" и угрожая войной, если на нее в связи с этим будут наложены санкции.

Как сообщалось, Сеул уже прекратил торговлю с КНДР, а северокорейским судам было запрещено заходить в южнокорейские воды.

Президент США Барак Обама отдал распоряжение Пентагону координировать свои действия с Южной Кореей и быть готовым к предотвращению новых проявлений агрессии со стороны КНДР.

Взято з www.utro.ua/ru/politika/phenyan_prekrashchaet_vse_otnosheniya_s_seulom1274801065 (сорі за таке посилання, але на борді глюк).

З.І. Може початися чергова війна... :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Американці вже теж заворушились:

КНДР оголосила про припинення всіх відносин з Південною Кореєю

Пхеньян оголошує про припинення всіх відносин з Південною Кореєю, повідомив представник північнокорейського Комітету з мирного об'єднання батьківщини, передає ВВС.

Раніше, у вівторок 25 травня, лідер КНДР Кім Чен Ір закликав північнокорейські збройні сили готуватися до війни. Таким чином, війська Північної Кореї приведені в повну бойову готовність, ускладнюючи тим самим і без того напружену обстановку в регіоні.

Також 25 травня до Сеула прибув спеціальний представник Китаю в корейських справах У Давей. В середу 26 травня туди ж повинна прибути Хілларі Клінтон.

У той же час, як повідомили представники Пентагону, незабаром мають відбутися спільні навчання ВМС США і Південної Кореї. Сторони планують відпрацювати дії у відповідь у разі атаки підводних човнів передбачуваного супротивника, під яким мається на увазі КНДР.

Американський лідер Барак Обама доручив військовим скоординувати свої дії з колегами з Південної Кореї, щоб "забезпечити готовність і зупинити майбутню агресію" КНДР. На даний момент у Південній Кореї розміщені більше 28 тис. американських військ.

Держсекретар США Хілларі Клінтон заявила, що Вашингтон і Пекін повинні разом працювати над вирішенням нових проблем у відносини двох Корей. Глава американського зовнішньополітичного відомства заявила, що підтримка миру на Корейському півострові - спільна відповідальність США і КНР.

МЗС Китаю, у свою чергу, заявило, що країна готова до спільної роботи з США та іншими державами.

Відзначимо, саме позиція Китаю може стати вирішальною у вирішенні чергової кризи між Пхеньяном і Сеулом. КНР, що володіє правом вето в Раді Безпеки ООН, була головним противником жорстких заходів щодо КНДР.

Варто зазначити, що Сеул збирається розкидати над північнокорейськими містами листівки з розповіддю про загибель корвета "Чхонан". Крім того, жителі півдня встановлять на кордоні гігантські інформаційні монітори.

Тим часом, Пхеньян звинуватив Південну Корею в порушенні своїх морських кордонів. У заяві північнокорейської влади йдеться, що з 14 травня Сеул направив в територіальні води КНДР "десятки військових кораблів". "Якщо Південна Корея продовжить втручатися в наші територіальні води, КНДР вдасться до практичних військовим заходів для захисту", - говоритися в повідомленні, поширеному державними ЗМІ Північної Кореї.

Нагадаємо, напруженість між Пхеньяном і Сеулом різко зросла після загибелі південнокорейського корвета "Чхонан", який, згідно з доповіддю міжнародної групи експертів, був торпедований підводним човном КНДР. В результаті інциденту загинули 46 південнокорейських моряків. Дані розслідування були опубліковані 20 травня.

Після цього Південна Корея припинила торгівлю з КНДР, а суднам сіверян заборонено заходити в південнокорейські води.

У свою чергу, Північна Корея заперечує будь-який зв'язок із загибеллю корвета, називаючи висновки розслідування сфабрикованими і погрожуючи війною, якщо на неї у зв'язку з цим будуть накладені санкції.

Звідси: www.rbc.ua/ukr/top/show/kndr-obyavila-o-prekrashchenii-vseh-otnosheniy-s-yuzhnoy-koreey-25052010201200

Крім того, є реакція зі сторони економіки та бірж Азії:

]Азиатские индексы упали после приведения войск КНДР в боевую готовность.

О том, что Северная Корея привела войска в полную боевую готовность, со ссылкой на источники в военном командовании КНДР сообщает южнокорейское агентство "Йонхап". Несмотря на то что приказ был отдан 20 мая, об этом стало известно только сегодня, сообщает РБК daily.

Очередной виток напряженности в регионе спровоцировал падение индексов ведущих фондовых рынков Азии. Сводный фондовый индекс региона MSCI Asia Pacific упал с открытия торгов на 2,2%, до 109,82 пункта. Японский Nikkei 225 потерял 2,4%, австралийский S&P/ASX 200 - 1,9%, южнокорейский Kospi обвалился на максимальные с 27 ноября 3,6%. Курс ценных бумаг южнокорейского производителя электроники Samsung Electronics Co. опустился на 2,4%. А вот стоимость акций предприятий ВПК Южной Кореи растет на ожиданиях увеличения спроса на их продукцию. В частности, котировки акций компании Speco Co. подскочили на 14%, производителя средств радиоэлектронной борьбы Victek Co. поднялись в цене на 10%.

Напомним, что после проведения расследования инцидента с гибелью южнокорейского корвета "Чхонан" Южная Корея обвинила свою северную соседку виновной в потоплении корабля, что привело страны к разрыву отношений. Вчера Президент Южной Кореи Ли Мен Бак заявил, что Сеул прекращает торговлю, инвестиционное и экономическое сотрудничество, а также морское сообщение с КНДР. Руководство страны заявило о намерении обратиться в ООН, потребовав от нее действий в отношении КНДР.

Руководство США готово поддержать своего союзника. Уже сейчас на территории Южной Кореи находятся свыше 28 тыс. американских солдат. В ближайшем будущем Сеул и Вашингтон планируют проведение совместных противолодочных учений. Президент США Барак Обама заявил, что стороны будут "вместе отвечать" на северокорейскую агрессию, в частности, с единых позиций выступать на Совете Безопасности ООН, добиваясь ужесточения санкций против КНДР.

Звідси: www.rbc.ua/rus/newsline/show/aziatskie-indeksy-upali-posle-privedeniya-voysk-kndr-v-boevuyu-25052010191400

Якщо ці всі події вплинуть на торгово-економічні інтереси СЩА у регіоні, то можна буде чекати на військові дії, якби не одне "але". Є дані, що КНДР має ядерну зброю. І в такому випадку США будуть діяти через міжнародні інституції (ООН та т.п.). Так що на мою думку, військових дій там не буде. Поки...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 Smith

Дай Боже, щоб не було. Звичайно, що війна - то справа вигідна для постачальників зброї та союзників, проте ядерна війна...То вже не жарти, сподіваюся у 7-ки та ООН вийде позитивно вплинути на переговорний процес, бо інакше фільми про постапокаліптичне суспільство стануть реальністю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

комуняки с головой не дружат :( причём серьёзно :( достаточно на местных поглядеть....

один народ, территория рядом, похожий климат: одни весь мир телевизорами-холодильниками обеспечивают - другие голые-босые но зато делаю атомную бомбу что на наказать агрессора, который не хочет строить коммунизм...

афигеть, дайте два

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Zevs_Isver Іконка їм ніфіга не треба - вони з світлого майбутнього перейшли в світле сьогодні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

блін це Вам не жарти. вони реально жахнути можуть їм ВЗАГАЛІ не має чого втрачати.

Я пару тижнів тому, ще до їхньої військової кризи, читав блог одного журналіста, який подорожує багато по світу так от там було 4-6 статті (фото багато) про них.

там у них,як у нас в 50 роки минулого століття. Навіть машину сфоткав на дровах їздила.

Фотографувати по за наміченим планом не можна. За іноземцями тотальний нагляд, до нього було приставлено майже цілодобово 3 людини (гід-перекладач, такий самий стажер і водій, який наймовірніше є собістом).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У них бондба! Ужос! А то нічо, шо воювати ОМП Пн. Кореї із Пд., все-рівно, шо кинути сусіду через паркан фугас і заглядати в повний ріст через нього, як воно бабахне?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У них бондба! Ужос! А то нічо, шо воювати ОМП Пн. Кореї із Пд., все-рівно, шо кинути сусіду через паркан фугас і заглядати в повний ріст через нього, як воно бабахне?

спочатку старим способом повоюють, піхота, танки, флот, авіація. А якщо не получатиметься, точно "жахнуть".

доречі в них найбільший відсоток військово зобов'язаних. На сотню призовників, тільки пару комісованих!!! (то мабуть сліпі, чи що).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та ні, ядрьоні бомби вони не застосовуватимуть, уж больно рядом знаходяться. Комунякам хоч марксизм-ленінізм і висушує мозок але не до такої степені. От Іран к приміру по Америці то більш імовірно, бо далеко, і повіг що буде там з тими невірними на іншому континенті. А тут вони надто близько, просто поперестрілюються, на кордоні, повоюють якийсь рік, поки в когось одного патрони не кінчаться, а там притихнуть.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Да як зараз комуняки жалкують, що їх "ворог" так близько. Мабуть складають план, щоб розколоти острів, пд. Корею в океан подалі, та й тоді жахнути по ній.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та ні, ядрьоні бомби вони не застосовуватимуть, уж больно рядом знаходяться.

при невозможности, по каким то бы не было причинам, доставить заряд на территорию противника не исключается возможность подрыва на своей территории вблизи от границы....

так что....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та ні, ядрьоні бомби вони не застосовуватимуть, уж больно рядом знаходяться. Комунякам хоч марксизм-ленінізм і висушує мозок але не до такої степені. От Іран к приміру по Америці то більш імовірно, бо далеко, і повіг що буде там з тими невірними на іншому континенті. А тут вони надто близько, просто поперестрілюються, на кордоні, повоюють якийсь рік, поки в когось одного патрони не кінчаться, а там притихнуть.

ну то навіщо було їх створювати? для захисту? не похоже самі топлять корвета!!! і погрожують війною, якщо їм про це будуть нагадувати (ти ше мені тут потринди і я ще щось затоплю :))

КНДР без підтримки китаю ту війну програє!!! китай теж зараз не хоче туда лізти їм було добре так як було. нафіга їм ядерна війна під носом. а америкосам пофігу, то такі драчуни що ого-го... тай як не як криза економічна, а так реально бабла можна заробити на поствках зброї.

Вся економіка і інфраструктура США побудована на крові європейців, азіатів. США і розвивалася тоді коли у світі були війни (Перша світова, Друга, Корея, наш Афган, Ірак(и) дві війни) та інші маленькі конфлікти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

КНДР без підтримки китаю ту війну програє!!! китай теж зараз не хоче туда лізти їм було добре так як було

.

думаю Китай підтримає КНДР, оскільки якщо КНДР програє США залишиться як в Іраку а це я думаю Китаю не на руку.

а америкосам пофігу, то такі драчуни що ого-го... тай як не як криза економічна, а так реально бабла можна заробити на поствках зброї.

моя субєктивна думка що це все підлаштовано скоріш за все США, в Іраку теж була хімічна зброя за оцінкою експертів(але дивним чином її незнайшли)

Вся економіка і інфраструктура США побудована на крові європейців, азіатів. США і розвивалася тоді коли у світі були війни (Перша світова, Друга, Корея, наш Афган, Ірак(и) дві війни) та інші маленькі конфлікти.

цілком підтримую цю позицію США зараз в глубокій рецесії і війна за її участю або хочаб поставка ними комусь зброї суттєво піднялаб їхню економіку

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Важко буде воювати проти КНДР: тропічні джунглі, купа старої радянської зброї, люди вже давно привикли до голоду і відсутності зручностей. Завоювати їх буде практично неможливо, хіба що фізично випалити цю землю, а отже нічому цих придурків не навчиш.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо хочуть повалити режим, то нехай організують замах на керівництво, але особисто я за КНДР

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а я не,

я зато что бы у людей была свобода выбора, и они не жили за колючей проволокой

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Важко буде воювати проти КНДР: тропічні джунглі, купа старої радянської зброї, люди вже давно привикли до голоду і відсутності зручностей. Завоювати їх буде практично неможливо, хіба що фізично випалити цю землю, а отже нічому цих придурків не навчиш.

забув додати мабуть :) азіатський менталітет підігрітий десятелітніми пропагандистськими штучками і тоталітарним режимом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Phoinix, Zevs_Isver - хлопці, ви в шашки граєте? За "красних" і "бєлих". :)

Мені, здається, що цей конфлікт не буде локальним.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

моя субєктивна думка що це все підлаштовано скоріш за все США, в Іраку теж була хімічна зброя за оцінкою експертів(але дивним чином її незнайшли)

ну не погоджуся... Там америкоси з бритами на весь світ кричали, що в іраку хім. зброя, але уряд Саддама заперечував ну і як виявилося зброї то не має, але зато є нафта :)

А тут то були випробування і сам пхеньян здається визнав що мають бомбу.

Зараз знову будуть говорити про вісь зла. Тільки один центр змістився з Іраку в Іран.

Я от думаю як цей інцендент вплине на подальшу долю не КНДР, а Ірану, бо так як вже їх обробляли в мутьтимедії америкоси, я теж думав що буде війна... адже в них уявна ядерна зброя і тд. а саме головне нафта. може і відволікти увагу а може і загострити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Phoinix, Zevs_Isver - хлопці, ви в шашки граєте? За "красних" і "бєлих". :)

Мені, здається, що цей конфлікт не буде локальним.

а если подождать - то северо_корейчики доделают(за счёт того что 99% населения голодает) нормально бомбу, и скажут: или все ходим с красными флагами - или жахнем...

и жахнут, я не сомневаюсь, потому что у их керовников в голове гуано

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Юрий Ирсенович Ким :g05: народився 16 февраля 1941 і по самим скромним підрахункам налічує до сімдесяти годков. Тобто мінімум двадцять років нам ще чекати на можливі зміни курсу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Phoinix, Zevs_Isver - хлопці, ви в шашки граєте? За "красних" і "бєлих". :)

Мені, здається, що цей конфлікт не буде локальним.

тут доречніше не по шашках а по шахматній стратегії мислити, локальним точно не буде, як вище писав КНР навряд дозволить США ввести війська в КНДР

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А нафіга США війська туди вводити. Там в кожної з Корей по мільйонній армії, які тоді мають бути миротворчі сили?, а Південна вже давно потужно озброюється.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...