pmk Опубліковано 21 Квітня, 2007 в 13:56 #51 Опубліковано 21 Квітня, 2007 в 13:56 Такий центр Є! Кому треба,то дам адресу.
Iron Death Опубліковано 21 Квітня, 2007 в 18:49 #54 Опубліковано 21 Квітня, 2007 в 18:49 Ага! шо хочу то напишу! Кому треба той поняв шо це вислів Сліпів! Критика мого підпису це не втему цієї тєми! А нарахунок бомжів, тим алкашам і наглим попрошайкам нефіг помагати! Потрібно помагати тим хто нуждаеться реально в цьому а не прикриваеться що він несчаний ітд. а випрашуе по 100 грн в день і йому мало! А тим шо реально тре помогти той не піде просить бабло під церкву і збирати бутилкі в парк бо їм буде стидно тпке робить! Просто був би якісь центр якій би помагав би на перших стадіях поки людина неосвоється незнайде житло і роботу! А нарахунок хворих і інвалідів треба помагать не спорю і старим людям, недіездатним!
Jimi Hendrix Опубліковано 21 Квітня, 2007 в 18:57 #55 Опубліковано 21 Квітня, 2007 в 18:57 Ну хоч в чомусь ми знайшли спільну мову!
zaHARE Опубліковано 22 Квітня, 2007 в 05:49 #56 Опубліковано 22 Квітня, 2007 в 05:49 " Напротив нашего дома,метров этак 50-60,небольшой пустырчик и там частенько вечерами собирались бомжи.Они стаскивали туда свои пожитки,коробки,тележки и устраивались на ночлег на теплотрассе.Мы с женой часто наблюдали это из окон.Так как мы уже несколько лет практиковали бхакти-йогу,то естественно у нас возникло сочуствие к этим людям,но гордыня мешала предоставить им какую то помощь.Ум говорил-"Все равно они уже потерянные,помогать им бесполезно,они же на уровне животных и т.д. да и вообще какой смысл?".Но сердце не могло успокоится.И я предложил жене давай в воскресенье приготовим им что-нибудь вкусное и угостим.Жена согласилась.И вот в первый же выходной мы с женой наготовили обед из трех блюд.Взяли разовую посуду и пошли к ним.Когда мы к ним подошли и начали разливать все по тарелкам они молча на нас смотрели и не проронили ни слова.Мы закончили раздачу и все выставили перед ними на трубах.Они еще не понимали,что же происходит.Тогда мы отошли немножко в сторону.Один из них,наверное самый отчаянный,взял тарелку и начал есть,за ним потянулись остальные.Когда я подошел чтоб долить добавки,я увидел,что у всех у них полные слез глаза.Они ели,улыбались и плакали.Они были счастливы.Но вы не представляете как счастливы были мы с женой.Это непередаваемо." из лекций Чайтаньи Чандры о благотворительности. центр будет со временем,а пока реально попробуйте помочь хотябы одному таким образом.Вы увидите как это сложно.Но пробуйте,не оскудеет рука дающего.Но деньги ни в коем случае.Деньги испортили этот мир.
pmk Опубліковано 22 Квітня, 2007 в 07:59 #57 Опубліковано 22 Квітня, 2007 в 07:59 " Напротив нашего дома,метров этак 50-60,небольшой пустырчик и там частенько вечерами собирались бомжи.Они стаскивали туда свои пожитки,коробки,тележки и устраивались на ночлег на теплотрассе.Мы с женой часто наблюдали это из окон.Так как мы уже несколько лет практиковали бхакти-йогу,то естественно у нас возникло сочуствие к этим людям,но гордыня мешала предоставить им какую то помощь.Ум говорил-"Все равно они уже потерянные,помогать им бесполезно,они же на уровне животных и т.д. да и вообще какой смысл?".Но сердце не могло успокоится.И я предложил жене давай в воскресенье приготовим им что-нибудь вкусное и угостим.Жена согласилась.И вот в первый же выходной мы с женой наготовили обед из трех блюд.Взяли разовую посуду и пошли к ним.Когда мы к ним подошли и начали разливать все по тарелкам они молча на нас смотрели и не проронили ни слова.Мы закончили раздачу и все выставили перед ними на трубах.Они еще не понимали,что же происходит.Тогда мы отошли немножко в сторону.Один из них,наверное самый отчаянный,взял тарелку и начал есть,за ним потянулись остальные.Когда я подошел чтоб долить добавки,я увидел,что у всех у них полные слез глаза.Они ели,улыбались и плакали.Они были счастливы.Но вы не представляете как счастливы были мы с женой.Это непередаваемо." из лекций Чайтаньи Чандры о благотворительности. центр будет со временем,а пока реально попробуйте помочь хотябы одному таким образом.Вы увидите как это сложно.Но пробуйте,не оскудеет рука дающего.Но деньги ни в коем случае.Деньги испортили этот мир.
difoto Опубліковано 22 Квітня, 2007 в 17:56 #58 Опубліковано 22 Квітня, 2007 в 17:56 а шо вы блин зачьотами раскидались?веру поддержать - материально гривен накидайте!а за спам и флуд - по минусадиннах.
pmk Опубліковано 22 Квітня, 2007 в 18:52 #59 Опубліковано 22 Квітня, 2007 в 18:52 а шо вы блин зачьотами раскидались?веру поддержать - материально гривен накидайте! а за спам и флуд - по минусадиннах. Ти че тут судьей нарисовался??? Ты знаешь кому я и что даю? На себя посмотри,как сам таким помагаешь!
pmk Опубліковано 22 Квітня, 2007 в 20:33 #60 Опубліковано 22 Квітня, 2007 в 20:33 а чё, и пабазарить типа нильзя? А чё ты там даёшь, так это женщина твоя пусть рассказывает.Скудоумие своё ты уже показал, а мой пост - еще один шанс для тебя поставить мне минус один! Вперед, амиго! Базарить типа будешь на базаре с такими умными как сам. Ты больше ни начто не способен.
difoto Опубліковано 23 Квітня, 2007 в 06:41 #61 Опубліковано 23 Квітня, 2007 в 06:41 Базарить типа будешь на базаре с такими умными как сам. Ты больше ни начто не способен. и это говорит мне праведник в кавычках, который убеждает людей верить в БОГА и возлюбить ближнего своего! Вот она, болезнь homo religius: сейчас нахамил, а потом - либо покаялся, либо индульгенцией откупился. Так какое отношение и каким боком ты имеешь к богу, раз так его компрометируешь? ЗЫ еще одно письмо с угрозами в приват - и я боюсь, что ты на этот форум больше не зайдешь!
pmk Опубліковано 23 Квітня, 2007 в 07:06 #62 Опубліковано 23 Квітня, 2007 в 07:06 Базарить типа будешь на базаре с такими умными как сам. Ты больше ни начто не способен. и это говорит мне праведник в кавычках, который убеждает людей верить в БОГА и возлюбить ближнего своего! Вот она, болезнь homo religius: сейчас нахамил, а потом - либо покаялся, либо индульгенцией откупился. Так какое отношение и каким боком ты имеешь к богу, раз так его компрометируешь? ЗЫ еще одно письмо с угрозами в приват - и я боюсь, что ты на этот форум больше не зайдешь! Я про тебя сделал вывод по твоим топикам,а если письмо в привате ты расцениваешь как угрозу,то это твои проблемы. К разговорам про Бога это не имеет отношения. ЗЫ еще одно письмо с угрозами в приват - и я боюсь, что ты на этот форум больше не зайдешь! А на эту угрозу мне тупо наплевать!!!!
nameless Опубліковано 24 Квітня, 2007 в 04:41 #63 Опубліковано 24 Квітня, 2007 в 04:41 Ніколи нікому з них не давав і не дам грошей (крім того пацанчика, шо в центрі на баяні грає). Кажуть, якщо даєш їм гроші, то купуєш їх нещастя. Сам я взагалі у прикмети не вірю, але тим неменше кожен сам собі хазяїн. А на рахунок шкода чи не шкода - ніколи не було їх шкода, взагалі людей не можна шкодувати. Коротше в йух.
zaHARE Опубліковано 24 Квітня, 2007 в 18:01 #64 Опубліковано 24 Квітня, 2007 в 18:01 Тим хто співає,грає,танцює і т.п.гроші давати можна.Ви ж їм даєте не за те,що вам їх шкода,а за те що вам сподобалось те що вони роблять.Якщо не сподобалось,а ви дали,то ваші проблеми.А хлопчина в центрі просто супер грає(той що сліпий) і той що на гітарі на Лесі тоже добре грає,але ж він не бомж,а просто вирішив заробить мистецтвом.(як на мене краще піти послухати їх і дати їм пару гривень,ніж платити дурні гроші заїзджим звьоздам,щоб послухати магнітофон під їхнє кривляння ) Та й художники на Лесі тоже не бомжі,намалювали картинку і продали.Це не милостиня. До речі жертвувати також треба вміти. Вважається,що калікам біля церкви подавати можна,бо церква- благе місце і шахраї там просто не можуть всидіти(на жаль в наш час це правило не завжди працює,бо деякі церкви перестають бути благими місцями,але це виправиться). Базар вважається страстним місцем і реально нужденних там вже меньше,але часом попадаються( в нас по базарах з таких можна вважати сліпеньких тіточок,що співають і ходив такий хлопчина з гітарою). Вокзали і перехрестя,підземні переходи,метро вважаются місцями невігластва та нечистими.Тому там на 100% одні шахраї.
Юлямпочка Опубліковано 28 Квітня, 2007 в 11:16 #65 Опубліковано 28 Квітня, 2007 в 11:16 Я не знаю, чому гарна в принципі ідея викликає стільки цинізму і незрозумілої іронії. Допомагати людям треба, а на що вже вони тратять ті гроші, які ми їм даємо, нас не повинно цікавити. Допомога тому й допомога, що вона безкорисна і не передбачає звітування по факту використання коштів. От. Я згодна помагати любому останньому алкашу, бабулі, безрукому, безногому, єдине... якщо мені покажуть циганку з дитинкою, то я дзвонитиму в міліцію, тому що, найчастіше ці дітки куплені або вкрадені, і дуже мруть від голоду і холоду в таких от мадонн. Всім решта, я за! Може, в того одноного горілка - єдиний вихід, навтіь, якщо для мене такий вихід неприйнятний. Знаю, що від суми і тюрми не можна зарікатись.
zaHARE Опубліковано 2 Травня, 2007 в 08:55 #66 Опубліковано 2 Травня, 2007 в 08:55 TO Юлямпочка Ото візьми шефство над кількома алкашами чи наркоманами,тобто спонсоруй їх.Хай мають гроші на зілля та горілку,тоді вони теоретично задля цього нікого не грабонуть,не вбьють і може навіть покупляють собі пропиті квартири Хортиця-всі гроші пропиті алкашами підуть на розвиток спорту-ДИБІЛІЗМ.Тіпа кожен алік наближає Україну до статусу найспортивнішої? Тоді ще пропозиція:"З кожної проданої пачки цигарок-1копійка йде на закупку апаратів штучні легені в районні лікарні!"Допоможемо!?Більше курим-більше апаратів! Колись в кожному дворі стояв тенісний стіл,зато зараз пограти в теніс майже неможливо,зато волиньтабаківських кіосків більше в кілька разів ніж тенісних столів. Цинізму тут нема-є здоровий глузд.Не потрібно людині допомагати деградувати,а навпаки-я ж казав,хочете допомогти - нагодуйте,людина не виживе без їжі,а без грошей ще ніхто не вмирав.
Jimi Hendrix Опубліковано 2 Травня, 2007 в 09:41 #67 Опубліковано 2 Травня, 2007 в 09:41 TO ЮлямпочкаОто візьми шефство над кількома алкашами чи наркоманами,тобто спонсоруй їх.Хай мають гроші на зілля та горілку,тоді вони теоретично задля цього нікого не грабонуть,не вбьють і може навіть покупляють собі пропиті квартири Хортиця-всі гроші пропиті алкашами підуть на розвиток спорту-ДИБІЛІЗМ.Тіпа кожен алік наближає Україну до статусу найспортивнішої? Тоді ще пропозиція:"З кожної проданої пачки цигарок-1копійка йде на закупку апаратів штучні легені в районні лікарні!"Допоможемо!?Більше курим-більше апаратів! Колись в кожному дворі стояв тенісний стіл,зато зараз пограти в теніс майже неможливо,зато волиньтабаківських кіосків більше в кілька разів ніж тенісних столів. Цинізму тут нема-є здоровий глузд.Не потрібно людині допомагати деградувати,а навпаки-я ж казав,хочете допомогти - нагодуйте,людина не виживе без їжі,а без грошей ще ніхто не вмирав. згідний! а хто не згідний, стенка там ----->
talja Опубліковано 27 Травня, 2010 в 21:17 #68 Опубліковано 27 Травня, 2010 в 21:17 Кожного разу, проходячи повз тих, хто просить милостиню, на очі накочуються сльози. По дорозі до Там-Таму, через Варшавський ринок, дуже часто сидить чоловік без ноги, або старенька бабця, іноді стоїть жіночка дуже маленького зросту. Не скажу, що дуже часто даю їм милостиню, але по можливості стараюсь. Мене мама постійно вчила давати тим, хто просить, особливо частинку грошей, які легко прийшли. Біля Сільпо іноді стоїть старенька бабця і просить, колись бачила, як кілька людей купували їй булочки, сир, хліб. Я сьогодні задумалась, що за ту 1-2 гривні, що ми жертвуємо, вони кажуть: "хай Бог дасть здоров"я вам і вашій сім"ї", і в їх очах така вдячність, і кажуть вони це так щиро, що не сильно задумуєшся, на що вони їх витратять ті гроші. Багато хто сам обирає свій шлях, але більшість жебраків змусила до цього влада. Я не уявляю, як можна прожити в місті пенсіонеру на пенсію в 700 грн., а якщо людина ще й купує ліки, то навіть на більш-менш нормальне харчування не вистачить. А діти-циганчата дійсно часто дають людям копійки на автостанції, якщо не вистачає Згадались слова Пабло Неруди Медленно умирает тот, кто никогда не помогает, И проживает свои дни с постоянными жалобами О невезении или непрекращающемся дожде.
FunTom Опубліковано 27 Травня, 2010 в 22:46 #69 Опубліковано 27 Травня, 2010 в 22:46 Сидить частенько біля зупинки напроти там-тама такий собі дядько кругленький на маленькій табуреточці і просить грошей на їжу. одного разу почув скільки він має за день (прийшов копійки міняти до одного з ларьочків) - 300 грн, і це в звичайний будній день...як хлопчина сліпий з баяном 200 гривневі купюри в ортеолі міняв теж не раз бачив...не подавав ніколи і не збираюсьхто хоче працювати, той буде. а хто не хоче, то той і маючи все необхідне буде тіки пити і милостиню просити
zzzvalentinxxx Опубліковано 27 Травня, 2010 в 23:13 #70 Опубліковано 27 Травня, 2010 в 23:13 На рахунок приємної зовнішності людей і смітника... Ситуація: бабка 65-68 р. отримує пенсію 600-700 щомісяця з яких частина іде на оплату комунпослуг, на харчі, на "помащь Богу" і пастору заодно в церкві, частину ще заносить дочці, бо їй часом ппц як треба.. Звичайно ж пенсії явно на це не вистачить, от і доводиться бабці інколи підбирати пляшки на вулиці, щоб можна було здати на кілька копійок... економить на всьому, що можна придумати.. дуже фанатично економить! Не раз помічали як соромлячись людей лізе в смітник на зупинці, щоб пляшку дістати, або якусь макулатуру... постійно жаліється, що нема грошей на все, а жити то якось треба.. хех, жалко?АЛЕ!!варто було б згадати, що вона живе у приватному будинку, здає дві кімнати студентам (+дохід і немаленький), комунпослуги заключаються в оплаті ел.енергії і газу, дитина війни, тому пільги (+на економії), далі цікавіше. ЇЇ зять (той що дочки чоловік) одним із перших в Луцьку придбав собі BMW X6 і подарував свій вже набридлий BMW X5 жінці. Нє, ну панятно, що той рядом не стоявший Lexus RX350 вже не тре і його продали) кароч, розказувати як вони живуть не буду і так все ясно. Грошей у бабці не вистачає?? та нє, стан душі такий мабуть... ну подобається шастати по смітниках і всьо! от і треба думати, кого треба жаліти, а хто ще нас хай пожаліє!!!
talja Опубліковано 28 Травня, 2010 в 07:14 #71 Опубліковано 28 Травня, 2010 в 07:14 Не у всіх стареньких є багаті діти, які їздять на Лєксусі, і не у всіх є приватні будинки, які здаються студентам. Крім того, безнога людина і 70-річна бабуся навряд чи зможе заробити собі сама на прожиття якоюсь роботою.
Адміністратори kmd Опубліковано 28 Травня, 2010 в 07:22 Адміністратори #72 Опубліковано 28 Травня, 2010 в 07:22 Милостиня це і є їхня робота. 90% тих хто просить є професійними жебраками. Це гарно сформована структура, яка таким чином заробляє гроші. Хочеш просити плати, дадуть місце, захистять від грабунків міліції та тих же злодіїв
IncvizitoR Опубліковано 28 Травня, 2010 в 07:22 #73 Опубліковано 28 Травня, 2010 в 07:22 сьогодні з ранку їхав на базар, по дорозі побачів як дядько років 26 поліз у смітник з вигляду нормальна людина (не бухарь). дав йому паро ре. і подумав про інших таких як він. Доводилось колись по-роботі заїзджати в деякі міста досліджувати конкурентів - продуктові супермаркети. І частиною процесу шпигунства був збір максимальної кількості чеків з кас для оцінки об’ємів реалізації конкурента. А зібрати їх можна було лише в смітниках поблизу того супермаркету. Так, занятіє вкрай не престижне, але інших шляхів практично нема, тай на 5-му разі вже виконуєш то без проблєсків сорому - робота буває всяка (і апасна і трудна) Так до чого я. От якби в той момент до мене хтось підійшов би і тицьнув пару рублів... то я би помер героїчно від сорому коло того смітника...
la20 Опубліковано 28 Травня, 2010 в 07:50 #74 Опубліковано 28 Травня, 2010 в 07:50 Є професійні жебраки а є реально люди яких життя так кинуло що мама не гарюй.Колись йшов в універ, а підвалу дома вилазить мужик (років 30-35) вилазить дивиться на мене і каже фразу (щоб не забанили мати не буду дописувати, але напишу слово в слово)"бля..., як заї....ця жизнь і коли я вже здохну". Давно я його не бачив мабуть збулась "його мрія".Мужик на вигляд нормальний, незасований, НЕ БУХИЙ. Але так у нього що не склалось що призвело до такого.як написано в підписі Dave Shit happens
Luychi Опубліковано 28 Травня, 2010 в 08:10 #75 Опубліковано 28 Травня, 2010 в 08:10 Біля входу в магазин "Слон" кілька днів в місяць появляється бабуся, яка стоїть простягнувши руку. Їй я весь час стараюсь тицьнути якусь гривню. Циганам, які ходять гроші випрошують кажу: "Працювати йдіть". В церковні скриньки теж кладу гроші.Подавання милостині сприймаю як таке, що потрібно мені, а не тим хто її просить. Мабуть скоріш для очистки совісті. Ну чи із жалості.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.