Перейти до змісту

Платні парковки

yvazhaemuy

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Дорогі мої, я прекрасно розумію, автомобіль - це прекрасна, але дуже дорога штука в плані експлуатації.

Але у нас в Україні і в Луцьку в тому числі доходить до повного абсурду - парковок для автомобіля в містах практично немає немає.

А якщо і є щось більш меньш де не стань - підбігає боєць - плати.

Я не проти заплатити наприклад біля Юванту - там хоч пакровки нормальні є і там я знаю що саме до Юванту я приїхав. Так само біля старого базару - плачу бо туди я приїхав до них.

Але вибачте мене - ями і калюжи, бруд по поколіна між Слоном і формулою, стоять там - плати! Біля авторинку - чисте поле, ні асфальту, ні розмітки, перед центральним входом в ринок - плати! Питаю того дядю - за що? Де розмітка, де нумерація пакровок?

Біля Юванта за перших 10 хвилин безкоштовно. Біля Лучеська боєць каже - у нас такого немає! Біля Гостинця теж не передбачено!

Це за що ми платимо - це не послуги парковки - це пряме вишибання грошей помимо того що ми платимо за дороги! Як з цим боротися? Є якийсь закон, який регламентує роботу парковки? Який сервіс я маю отримати за затрачені мною 5 гр.? Хто встановлює ціни на платну погодинну парковку? Що я маю знати, щоб не платити за парковку? Дякую!

PS. Може то собі відкрити платну парковку біля Там Таму...

Опубліковано

Наскільки мені відомо, цією байдою займається комунальне підприємство «АвтоПаркСервіс».

Десь так

Щодо відповідності цін...

Як на мене, то підприємство/підприємець, який купив (взяв в довготривалу оренду) землю для бізнесу, обладнає парковку (а ще краще, не узгоджувати проектів, де парковка не передбачена !)і вона буде безкоштовною або дуже дешевою. І буде там працівник (можливо охоронець), і розмітка, і,можливо, навіть, вам витруть лобове скло за гривню-другу доплати... (Це, звісно не стосується авторинку :))) ) ... чомусь...

Інше питання парковок на комунальній землі, зокрема в центрі міста, де їх практично немає. Тут складніше, але не потрібно винаходити велосипед. Можна подумати, що у Вроцлаві більше місця в ценрті? Погодинна оплата або абоненмент. Але, знов таки, їх треба десь облаштовувати і дбати про них.

А платити потрібно не за те, щи виходиш з машини в калюжу, тут я абсолютно згоден...

Отже ми повинні жати "кокі" своїм міським "кєровнікам" аби гроші йшли на облаштування таких місць, а не зрозуміло куди

Опубліковано

От в мене визріло питання по тем: а законні платні стоянки біля магазинів?Чому якщо я приїхав в Там-Там чи ПАККО,то за стоянку не плачу,а якщо приїхав в Ювант чи Гостинець-Колібрис,то мушу платити?Хто в курсі?Це є порушенням моїх прав як покупця?За кордоном(там де я був) подібного не бачив.

Опубліковано

Я не знаю як у них закордоном а у нас:

Кум дзвонить на шиномонтаж (дешевий тіпа):

- скільки буде перекинути на чотирьох колесах сімнадцятках гуму з зимової на літню?

- якщо я не зніматиму то по 40грн на колесо, якщо зніматиму - 45 грн (всього 180грн + грузики). А яка машина?

- кросовер.

-Що?

- кросовер, ну типу маленького джипу.

- АААА тоді 240грн.

:sq_ye:

Опубліковано

От в мене визріло питання по тем: а законні платні стоянки біля магазинів?Чому якщо я приїхав в Там-Там чи ПАККО,то за стоянку не плачу,а якщо приїхав в Ювант чи Гостинець-Колібрис,то мушу платити?Хто в курсі?Це є порушенням моїх прав як покупця?За кордоном(там де я був) подібного не бачив.

100 % Згідний! Скоро будуть брати гроші за вхід в магазин! Треба з цим щось робити!

Опубліковано

Якщо земля біля магазину належить магазину, то власники самі вирішують - платна чи безоплатна стоянка буде. Якщо земля комунальна, то підприємлива людина може орендувати її в міста, для парковки чи стоянки.

На днях юзав закон про стоянки чи парковки, зараз не знайшов. А по темі: на Варшавці на чеках (з другої сторони) стоїть штампик, що парковка не несе відповідальності за збереження авто, а в законі вказано протилежне. Отже на прохання заплатити за парковку, можна запитати чи несуть відповідальність. Якщо відповідь негативна, тицяти носом у, заздалегіть роздрукований, закон, і йти у своїх справах. Але щось підказує мені, що є негласна інструкція, таким умнікам спускати шини чи дряпати авто. Тому краще когось залишити біля машини, хоча простіше платити і вони цим користаються :(.

Якщо відповідь позитивна - однозначно платити.

Опубліковано

Неодноразово "посилав" ціх тіпочьків, правда діло майже завжди було на межі їх "зони впливу". Цікаво, а комусь дряпали? 

Опубліковано

Цікаво, а хоч хтось не платив?

Завжди плачу (на їх території), але якщо щось станеться з мафинкою, то через суд відшкодують все до копієчки - ніякий штампик на чекові не відміняє закон України. І взагалі любій платній парковці є безкоштовна альтернатива. Сам стараюся платними не користуватися, крім випадків, коли треба щось тяжке перевезти, а до безплатної далеко сунути.

Опубліковано

На днях юзав закон про стоянки чи парковки, зараз не знайшов. А по темі: на Варшавці на чеках (з другої сторони) стоїть штампик, що парковка не несе відповідальності за збереження авто, а в законі вказано протилежне. Отже на прохання заплатити за парковку, можна запитати чи несуть відповідальність. Якщо відповідь негативна, тицяти носом у, заздалегіть роздрукований, закон, і йти у своїх справах.

Срочно викладіть цей закончик сюди! Безмежно вдячні будуть всі!

Опубліковано

http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=115-96-%EF

http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=1342-2009-%EF

шукав закон про стоянки, той, що читав на днях і наткнувся на закон про парковки, так що те що я писав вище може виявитись не зовсім правдою.

ЗІ. Блін. 25п. Оператор не несе відповідальності...

Фтопку платні парковки.

Опубліковано

пункт 25. Оператор не несе відповідальності за збереження

транспортних засобів, розміщених на майданчиках для паркування.

отак....:huh:

Опубліковано

Тобто в нашому випадку оператор бере в оренду комунальну власність,ставить знак стоянка-парковка і бере з громади гроші та ще й ні за що не відповідає?

Опубліковано

Тобто в нашому випадку оператор бере в оренду комунальну власність,ставить знак стоянка-парковка і бере з громади гроші та ще й ні за що не відповідає?

звичайно. гроші ж беруть за парковку, а не за охорону авто

Опубліковано

звичайно. гроші ж беруть за парковку, а не за охорону авто

За що б не брали, а облаштування ,більшості парковок нікудишнє.

Зрештою як і доріг. Он "геній економіки" Цушко ледь не договорився, що в поганих дорогах винуваті водії!

Как сообщил Василий Цушко – министр экономики Украины – в эфире программы «Шустер Live», денег на ремонт дорог не хватит, не смотря на количество различных транспортных сборов, которые платят водители. Одновременно с этим чиновник заявил о необходимости увеличения акцизного сбора на топливо.

"Мы увеличим акцизы на бензин - на топливо. И пойдет это на дороги. Иначе мы дороги не отремонтируем. Платить должны те, кто ездит и заправляется бензином и соляркой - они же бьют их" - аргументировал министр экономики. Отсюда некоторые аналитики уже сделали вывод, что бензин обязательно подорожает процентов на 20.

Но интересно другое - на ремонт дорог уже 1,5 года направляются увеличенные штрафы, которые уплачивают автомобилисты за нарушение ПДД, однако состояние дорог от этого не улучшилось. По информации МВД, инспектора ежегодно выписывают сотни миллионов штрафов, которые нарушители уплачивают в бюджет.

Опубліковано

Как сообщил Василий Цушко – министр экономики Украины ...

смайлик нужно поставить

Геніальну фразу видає людина, що займає, займала високий пост в Україні. :ok: Напевне Януковича переплюнув по "геніальних фразах"

• 2 місяця потому...
Опубліковано

В продовження теми про паркування!

В помощь водителю - платите за парковку только тогда, когда она соответствует всем правилам.

Согласно Постановлению Кабинета Министров Украины №1342 от 03.12.2009 года «Об утверждении Правил парковки транспортных средств», с 1 марта 2010 года муниципальные власти на законных основаниях вправе блокировать транспортные средства, водители которых не оплатили услуги по парковке. Причем, если ранее подобные меры на платных парковках применялись только в Киеве и на основе решений местных муниципальных властей, то ныне они утверждены официально и действуют по всей территории Украины.

Общая суть такова - теперь не только в столице, но и по всей Украине вводятся платные парковки с паркоматами, новыми блокираторами и г олубой разметкой что нанесена краской АК-111 или любой другой эмалью для разметки дорог . Старые "крабы" применять нельзя, но если вас не разблокировали в течение 1 часа - за парковку можно не платить!

Кстати, - о «можно не платить»…

Пункт № 13 Постановления Кабинета Министров Украины №1342 от 3 декабря 2009 года “Об утверждении Правил парковки транспортных средств” гласит следующее:

«Отведенные площадки для парковки обозначаются дорожными знаками и сплошной синей (голубой) полосой на проезжей части и на бордюре, которая отделяет проезжую часть от пешеходной».

Что означает этот пункт? Как бороться с парковщиками?

В соответствии с новыми Правилами, все парковочные площадки, где за парковку берутся деньги, должны быть обозначены дорожными знаками и двумя синими сплошными полосами лакокрасочного покрытия. То есть, при отсутствии знаков либо полос есть все основания считать эту парковочную площадку оборудованной неподобающим образом. Поэтому собирать плату за парковку на ней - коммунальное предприятие не имеет права до тех пор, пока не приведет ее состояние в соответствие с Правилами парковки.

Советуем всем водителям, которые будут парковать машину на площадке, на которой отсутствует либо знак, либо синяя разметка, - отказываться платить за парковку. В случае, если сотрудники парковки будут требовать от Вас денег или по любой другой необходимости – рекомендуем вызывать милицию, чтобы прекратить вымогательство.

Согласно Украинскому Законодательству, услуги, которые потребитель не заказывал, а его вынуждают оплатить, является фактически обдирательством и вымогательством. Тем более, что, требуя деньги с водителей за услуги, коммунальное предприятие при этом еще и никакой ответственности не несет в соответствии с новыми правилами: «Оператор не несет ответственности за сохранность транспортных средств, размещенных на площадках для паркования».

Вот и думайте. Парковка – парковкой, а оплачивать неясно что - мы Вам не рекомендуем.

Взято звыдси:тут

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...