Перейти до змісту

Даі М.луцька Прекрасні Люди

crowhunter

Рекомендовані повідомлення

дорогі бордівці, біля Проміня стоять особливо інтелегентні особи чоловічої статі в формі інспекторів ДАІ, службовий автомобіль VW PASSAT, вчора їх було троє, два лейтенанти і третій хз, за димом від сигарети шо він в машині накурив нажаль не видно. Так от, дорогі мої, оці прекрасні три богатирі ведуть себе у стилі героїв серіалу "бригада" тобто прямо і вікрито розводять народ, саме з таким явищем вчора довелось зустрітись і мені. Від відкритої брехні цих представників нашого коханого ДАІ мову в мене відняло спочатку, ну а потім допомгли тільки їхні методи. Так що будь те обережні, дорогі форумчани - не ведіться. Особливо "чемний" там школьнік в пагонах молодшого лейтенанта.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як саме розводять, детальніше :blink:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як саме розводять, детальніше :blink:

нужно фотки байцов давать и запись разговора

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

там поряд перехід, спеціально чекав поки всі пройдуть бачу ж, що стоять, проїхав - зупиняють, довго ходив кругом патикою світив, спочатку страховку хотів, на моє питання до самого наглого з їх тусовки та самого молодого, склалось враження, що він тільки після школи, - друг, яка причина зупинки ? той покрутив головою і каже, а вон група осіб переходила, ви не пропустили. Після хвилини розмови на допомогу прибіг його сотоваріщ по продажу фєнів і палочок і давай мене грузити, до цього я чесно думав шо це жарт такий ;) , але вдалось відбитись тільки коли перейшов на крик. номер їх бойового коняки 0144, так що пильнуйте

p.s. а взагалі життя тільки радує 95-й на Окко 8,15, кажу заправщику друг, спали заправку, як в Франції може дойде, на моє здивування каже я тільки за, вони вже зовсім ох..ли

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Фото чи відеозапис цього всього і було б взагалі чудесно. Матеріал в прокуратуру

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І який сенс в цьому пості? Де прізвища героїв, звання? Хоча б одного, який тебе зупиняв?

Які подальші дії?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не знаю, не знаю... Десь місяць тому була історія... Їду по Дубнівській через перехрестя в сторону Київського м-ну... порушую, йду по лівій... Дивлюсь стоять поруч "Контакта" на зеленому Пассаті, замітили мене... Я на заправку Укрнафти направо, і та м також під знак... Стаю біля колонки, під"їзжають, опускають вікно і Прапор каже: "Ще й мені заправляй!". Відповідаю : "Зараз заправлю!". Від"хали в сторону. Підходить сержантик років до тридцяти. Розказує, що я порушив ожразу два пункта... Я в штики, мол, свідків немає, свободєн... Товариш знімає на телефон... Серж просить документи. Виймаю, але в руки їм не даю... Він обурюється, але погоджується записати мої дані в мене з рук... Я нагадую їм про корупцію (Ще й мені заправляй), кажу, що в мене свідки, а в них зацікавлені особи і т.д. Пом"ялись, сказали, що складуть протоколо і накладуть штраф... Зрозуміло, що някого протоколу не склали, бо він не дійсний без мого підпису і т.д. Переписав їхні бляшки і налякав, що позвоню по телефоеу довіри, й розкажу як вони хтіли запрвитись)))))) Поїхали мусора обурені і не з чим... Ось так, прушив правила, нічого за це мені не було, щей "нагнув" їх... Взагалі в нашому Волинському ДАІ багато полішуків максимум з "бурситетською" освітою, і розказати їм не важко

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І який сенс в цьому пості? Де прізвища героїв, звання? Хоча б одного, який тебе зупиняв?

Які подальші дії?

ну вибач, не подумав, на наступний раз злітаю за фотіком і диктофоном - скажу для тебе треба, чесно думав що комусь корисно, невдячний в нас народ

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

бо він не дійсний без мого підпису і т.д.

хто тобі таке сказав? Якби це була правда, хто б їх підписував? Складається протокол і виноситься рішення, тільки з поміткою, що порушник відмовився підписувати і надсилається копія поштою. А ти хоч оскаржуй, а хоч плати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не знаю, не знаю... Десь місяць тому була історія... Їду по Дубнівській через перехрестя в сторону Київського м-ну... порушую, йду по лівій... Дивлюсь стоять поруч "Контакта" на зеленому Пассаті, замітили мене... Я на заправку Укрнафти направо, і та м також під знак... Стаю біля колонки, під"їзжають, опускають вікно і Прапор каже: "Ще й мені заправляй!". Відповідаю : "Зараз заправлю!". Від"хали в сторону. Підходить сержантик років до тридцяти. Розказує, що я порушив ожразу два пункта... Я в штики, мол, свідків немає, свободєн.

І хто в даному випадку поступив непорядно? Порушив - май самоповагу і заплати, а не бикуй. Знайшов, чим похвалитись...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не знаю, не знаю... Десь місяць тому була історія... Їду по Дубнівській через перехрестя в сторону Київського м-ну... порушую, йду по лівій... Дивлюсь стоять поруч "Контакта" на зеленому Пассаті, замітили мене... Я на заправку Укрнафти направо, і та м також під знак... Стаю біля колонки, під"їзжають, опускають вікно і Прапор каже: "Ще й мені заправляй!". Відповідаю : "Зараз заправлю!". Від"хали в сторону. Підходить сержантик років до тридцяти. Розказує, що я порушив ожразу два пункта... Я в штики, мол, свідків немає, свободєн.

І хто в даному випадку поступив непорядно? Порушив - май самоповагу і заплати, а не бикуй. Знайшов, чим похвалитись...

я не згоден, всякий раз як зупиняє ДАІ і заглядає у вікно в мене асоціація його рожи з голодною собакою зі слюнявим ротом, як ця:

455247353_ea80e3af30.jpg

тому послати їх подальше - велике задоволення.

З.І. це не стосується знайомих ДАІ-ків ті всі якійсь нормальні люди )))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І згідно ПДР:

2.4. На вимогу працівника міліції водій повинен зупинитися з дотриманням вимог цих Правил, а також:

а) передати для перевірки документи, зазначені в пункті 2.1;

б) дати можливість перевірити технічний стан, номери агрегатів і комплектність транспортного засобу;

в) дати можливість оглянути транспортний засіб відповідно до законодавства за наявності на те законних підстав.

Не дати документи ти не маєш права.Скорій за все придумана казочка щоб показати який jeeper реальний пацан і як він :0077: гайців

З.І. це не стосується знайомих ДАІ-ків ті всі якійсь нормальні люди )))

Які відразу кажуть що вечері пиво з тебе ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

только что показывали по аверсу сюжет о ДАИ,

оказывается книга жалоб и предложений девственно пуста..... так что зря вы на ДАИшников наезжаете

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

только что показывали по аверсу сюжет о ДАИ,

оказывается книга жалоб и предложений девственно пуста..... так что зря вы на ДАИшников наезжаете

просто до цього часу нехто про книгу жалоб у ДАІ-ків не знав )

скоро в ній не буде місця...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І згідно ПДР:

2.4. На вимогу працівника міліції водій повинен зупинитися з дотриманням вимог цих Правил, а також:

а) передати для перевірки документи, зазначені в пункті 2.1;

б) дати можливість перевірити технічний стан, номери агрегатів і комплектність транспортного засобу;

в) дати можливість оглянути транспортний засіб відповідно до законодавства за наявності на те законних підстав.

Не дати документи ти не маєш права.Скорій за все придумана казочка щоб показати який jeeper реальний пацан і як він :0077: гайців

Все зовсім не так просто. За "непередачу" настає відповідальність по ст.126 КуаАП, а в ній сказано

Керування транспортними засобами водіями, які не мають при собі або не пред'явили чи не передали для перевірки посвідчення водія відповідної категорії, талона до нього, реєстраційних та інших документів,

Тут є 3 моменти:

1. права є, я їх предявляю. Хочете, звіряйте у мене в руках.

2. ЗУ "Про милицию" ст11 "права милиции" пункт 2 ) «проверять у граждан при подозрении в совершении правонарушений документы,удостоверяющие их личность, а также иные документы, необходимые для выяснения вопроса относительно соблюдения правил, надзор и контроль за исполнением которых возложен на милицию». Хай він аргументовано скаже, у якому правопорушенні мене підозрюють.

3. Що значить "для перевірки"? Інспектор що, має спеціальне сертифіковане обладнання, і являється спеціальністом з підробних документів?

Це якщо коротко, а взагалі, читай і кури тут.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо цей працівник не представився, і не пред'явив на вимогу своє посвідчення, то немає чого йому давати чи показувати свої документи. Поки не пред'явить свою корочку, він не працівник міліції

2.14. Водій має право:

......

* в) знати причину зупинки, перевірки та огляду транспортного засобу посадовою особою державного органу, яка здійснює нагляд за дорожнім рухом, а також її прізвище і посаду;

* г) вимагати від особи, яка здійснює нагляд за дорожнім рухом та зупинила транспортний засіб, пред'явлення посвідчення її особи;

* ґ) отримувати необхідну допомогу від посадових осіб та організацій, що беруть участь у забезпеченні безпеки дорожнього руху;

* д) оскаржити дії працівника міліції в разі порушення ним законодавства;

* е) відступати від вимог законодавства в умовах дії непереборної сили або коли іншими засобами неможливо запобігти власній загибелі чи каліцтву громадян.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мене також вчора зупинили 3 аксакала на кругу що перед ківерцівським мостом на 40-му.

я: яка причина зупинки?

даєц: отработка.

я: так без причини не маєте права спиняти...

даєц: таке вже відмінили, а причина - у вас машина брудна!!!

я: так асвальт покладіть в селі (я з прилуцького їхав) і буде чиста

даєц: ну я все розумію, покажіть документи і їдьте далі.

на тому й порішили

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3. Що значить "для перевірки"? Інспектор що, має спеціальне сертифіковане обладнання, і являється спеціальністом з підробних документів?

Ну наприклад для перевірки категорії(в мене за 11 років на правах з відстані 20см не сильно видно які стоять відмітки про категорію,і я сумніваюсь що їх буде видно через скло,а голову в салон я не думаю що він буде засовувати).

Це якщо коротко, а взагалі, читай і кури тут.

Почитав-покурив.Якщо я не порушив і працівник гаї зупинив мене типу перевірити документи,простіше і швидше буде дати йому права, ніж спорити і цитувати купу законів про те, чи маю я йому давати документи в руки чи ні.Але то моє імхо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мене також вчора зупинили 3 аксакала на кругу що перед ківерцівським мостом на 40-му.

я: яка причина зупинки?

даєц: отработка.

я: так асвальт покладіть в селі (я з прилуцького їхав) і буде чиста

даєц: ну я все розумію, покажіть документи і їдьте далі.

на тому й порішили

Підстави для зупинки працівником Державтоінспекції МВС транспортного засобу

14.1. Підставою для зупинення транспортних засобів є:

14.1.1. Порушення ПДР ( 1306-2001-п, 306а-2001-п ) водіями.

14.1.2. Характер руху транспортного засобу викликає підозру в

спроможності водія керувати ним (різка та періодична зміна

напрямку руху і (або) швидкісного режиму).

14.1.3. Відсутність номерних (го) знаків (а) на транспортному

засобі або наявність номерних знаків, які не відповідають вимогам

стандартів, закріплені у не встановленому для цього місці, закриті

іншими предметами чи забруднені, що не дозволяє чітко визначити

символи номерного знака з відстані двадцять метрів, а також

керування транспортним засобом за відсутності талона про

проходження державного технічного огляду.

14.1.4. Наявність ознак, які свідчать про технічну

несправність транспортного засобу.

14.1.5. Наявність даних, що свідчать про причетність

транспортного засобу, водія, пасажирів або вантажу до скоєння ДТП,

злочину чи адміністративного правопорушення.

14.1.6. Перебування транспортного засобу в розшуку, а також

наявність даних про використання транспортного засобу з

протиправною метою.

14.1.7. Необхідність опитування водія чи пасажирів про

обставини скоєння ДТП, адміністративного правопорушення, злочину,

свідками якого вони є або могли бути.

14.1.8. Необхідність залучення водія транспортного засобу для

надання допомоги іншим учасникам дорожнього руху або працівникам

міліції або як свідка при оформленні адміністративних матеріалів.

14.1.9. Проведення цільових заходів (операції, відпрацювання,

оперативні плани) для перевірки документів на право користування і

керування транспортним засобом, а також документів на транспортний

засіб і вантаж.

14.1.10. Виконання рішень уповноважених на те державних

органів про обмеження чи заборону руху.

14.1.11. Якщо технічний стан транспортного засобу або спосіб

закріплення вантажу на ньому створює небезпеку для інших учасників

дорожнього руху.

14.1.12. Порушення визначеного порядку встановлення і

використання на транспортному засобі спеціальних світлових або

звукових сигнальних пристроїв.

в Старій інструкції було чітко написано

12.12.4.11. Виконання рішень уповноважених на те державних

органів або посадових осіб про обмеження чи заборону руху.

Забороняється зупиняти транспортні засоби без наявних на те

підстав.

хоч в новій редакції інструкції не написано Забороняється зупиняти транспортні засоби без наявних на те підстав., це не означає що ВОНИ можуть зупиняти без зупинки! Тільки коли є причини вказані в пункті 14 наказу N111 від 27.03.2009

а щодо "отработок" - тре просити пред'явити бумагу - наказ/копію наказу і т.п., якщо немає - дзвонити вгарячу лінію і виясняти що за отработка така проходить, і чи взагалі вона проходить

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

хто тобі таке сказав? Якби це була правда, хто б їх підписував? Складається протокол і виноситься рішення, тільки з поміткою, що порушник відмовився підписувати і надсилається копія поштою. А ти хоч оскаржуй, а хоч плати.

Як пояснила мені людина з обласного ДАІ, то протокол має ути складений в моїй присутності і підписаний мною... А то, що виходить, пиши протоколи на будь-якого водія?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Почитав-покурив.Якщо я не порушив і працівник гаї зупинив мене типу перевірити документи,простіше і швидше буде дати йому права, ніж спорити і цитувати купу законів про те, чи маю я йому давати документи в руки чи ні.Але то моє імхо.

Перевірка документів - не є причина для зупинки. Це ще каломієць офіційно заявляв. І якщо вже інспектор зупинив тебе для перевірки "читай просто так" і матиме твої документи в руках - ти станеш заручником ситуації, ініціатива миттєво перейде до нього. Потім спробуй їх назад забрати.

хоч в новій редакції інструкції не написано Забороняється зупиняти транспортні засоби без наявних на те підстав., це не означає що ВОНИ можуть зупиняти без зупинки! Тільки коли є причини вказані в пункті 14 наказу N111 від 27.03.2009

а щодо "отработок" - тре просити пред'явити бумагу - наказ/копію наказу і т.п., якщо немає - дзвонити вгарячу лінію і виясняти що за отработка така проходить, і чи взагалі вона проходить

В першу чергу є ЗУ "Про міліцію", в якому чітко сказано от що:

21).... зупиняти транспортні засоби в разі

--порушення правил дорожнього руху,

--наявних ознак, що свідчать про технічну несправність транспорту або забруднення ним навколишнього середовища,

--а також при наявності даних про те, що він використовується з протиправною метою;

Все. 3 причини для зупинки. А от що там написано у їхніх внутрішніх наказах ми, власне, можем і не знати.

Як пояснила мені людина з обласного ДАІ, то протокол має ути складений в моїй присутності і підписаний мною... А то, що виходить, пиши протоколи на будь-якого водія?

Ні, не на будь-якого. В протоколі мають бути твої данні. А чи підписувати його, чи ні - вирішуєш сам. Як показує практика - краще підписувати і писати свої пояснення.

Мене так само намагались розвести. Не ведись, ніфіга не відмінили, а навпаки, дали кілька разів чітке офіційне розяснення: "перевірка документів не є причиною для зупинки".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Погано пояснили. Якщо особа відмовляється підписувати протокол, то запрошують двох осіб, які письмово засвідчують, що ти відмовився підписати складений на тебе протокол.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Погано пояснили. Якщо особа відмовляється підписувати протокол, то запрошують двох осіб, які письмово засвідчують, що ти відмовився підписати складений на тебе протокол.

Алеж в в моїй присутності

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І як ти доведеш що свідків не було,коли ти нічого не писав в протоколі? Впишуть працівників заправки, які засвідчать,що ти був на заправці і тобі виписали протокол.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І як ти доведеш що свідків не було,коли ти нічого не писав в протоколі? Впишуть працівників заправки, які засвідчать,що ти був на заправці і тобі виписали протокол.

с таким же успехом можно вообще не останавливать и вписывать запращиков :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...