Перейти до змісту

Як підключити нет з двох компів?

kotykS

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

В кімнаті є один шнурок для інтернету. Але 2 компи: стаціонарний з двома нет-платами і ноут. Чи можна якось підключити/настроїти конфігурацію так, щоб обидва одночасно могли сидіти в інтернеті, але кожен через своє підключення (ім"я та пароль)? Як?

Опубліковано
В кімнаті є один шнурок для інтернету.

Провайдер Вася Пупкін?

стаціонарний з двома нет-платами

Плати грузинські чи як?

Чи можна якось підключити/настроїти конфігурацію так, щоб обидва одночасно могли сидіти в інтернеті, але кожен через своє підключення (ім"я та пароль)?

Навіщо, трафік поділити не можете ?

Як?

Пошук рулить:

http://board.lutsk.ua/index.php?showtopic=47162

http://board.lutsk.ua/index.php?showtopic=49293

http://board.lutsk.ua/index.php?showtopic=47071

http://board.lutsk.ua/index.php?showtopic=50350

PS:тема трохи не в тому розділі

Опубліковано

раджу придбати маршрутизатор. його орієнтовна ціна - від 40 $. Стаціонарний комп буде під'єднаний по мережі ("по шнурку"), а ноут як по wi-fi.

Опубліковано
раджу придбати маршрутизатор. його орієнтовна ціна - від 40 $. Стаціонарний комп буде під'єднаний по мережі ("по шнурку"), а ноут як по wi-fi.
не хочеться грошей тратити. та й на це їх нема. я вже на сусідніх темах почитав, хоч і мало зрозумів, правда, там люди під'єднуються через одне підключення (тобто ім'я та пароль), а тут в кожного компа має бути своє.

На рахунок ціни то не 40.

Кого цікавить дешевше звертайтесь в приват.

Автору теми раджу все таки знайти кошти на роутер і не морочити ні собі, ні іншим голову.

Опубліковано

Ну, а поставити простий пасивний свіч/хаб (любий, навіть якийсь старий б/в на 10 мегабіт за 20 грн.)? На кожному компі свій IP, свій авторизатор (якщо інет -- домашні мережі від Датагруп). Profit?

Опубліковано

Не буде працювати.

Роутер ДГ повинен бачити ІР + МАС одного абонента.

При такій схемі він буде бачити одного зареєстрованого і ще одного 'лівого', якого нікуди не пустить.

Якщо на обох компах виставить однакові ІР + МАС адреси, все це всунуть в свіч і ще й запустить на обох авторизатор то дзвінка від ДГ довго чекати не доведеться :)

Опубліковано

А можна детальніше, чому не буде?

В мене колись з сусідами був один комплект для радіо-інтернету на трьох. Звідти інет йшов витою парою в хаб (саме хаб, а не роутер) і роздавався на нас трьох. В кожного був свій договір з Фотакомом, свій IP. Можна було, правда, юзати інтернет сусіда простою зміною ІР, але в нас було все чесно :)

Опубліковано

Кожен абонент мав свою договірну ІР адресу, яку обслуговував роутер ДГ.

Щоб реалізувати таку схему абоненту потрібно буде брати собі ще одну ІРшку, на неї відповідно тариф і платити за 2 канали :)

А вот коли ставиш роутер дома.. тоді ДГ бачить один пристрій, який має на wan порту одну ІР адресу, а вже на lan роздає від себе.

Опубліковано

Ну так судячи з першого посту -- це і потрібно:

кожен через своє підключення (ім"я та пароль)

тільки замість ім'я/паролю буде інший ІР

Чи я щось не так розумію?

Опубліковано

Мені здається людині просто потрібно надати доступ усім домашнім компам, а логін і пароль приплів, бо не дуже розібрався.

Взагалі поняття 'шнурок для інтернету' було б добре конкретизувати.

Опубліковано

Ну тоді потрібно щоб людина розказала що саме їй потрібно, який провайдер, яка мета окремих підключень -- тоді можна буде щось їй радити :)

• Адміністратори
Опубліковано

Вадік, ми не видаємо на домашніх мережах 2 ip на один договір.

1 ip 1 mac

А ти був включений ніразу не через ДМ.

Те що робилось для тебе було чистим виключенням.

Опубліковано
Вадік, ми не видаємо на домашніх мережах 2 ip на один договір.

1 ip 1 mac

Ну так я і написав, що в кожного окремий договір. Чи так тоже не працюватиме?

Можливо я не правильно зрозумів ситуацію, але мені здається, що люди хочуть розділити тарифікацію інета на двох компах. Тоді потрібно два договори.

Якщо ж договір потрібен один, то я взагалі не бачу проблеми -- інет заводиться на одну з двох мережевих карт компа (IP видається провайдером), а на іншу мережеву (192.168.0.1, кабель з якої йде до ноута) включається дозвіл на шарінг інтернету. На ноуті (192.168.0.2-255) перший комп прописується як шлюз (192.168.0.1) і все.

Де я не правий?

А ти був включений ніразу не через ДМ.

в курсі, я ж написав що то було радіо

Те що робилось для тебе було чистим виключенням.

:)

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Як один з варіантів - комп з двома мережевими платами + ноутВ першу мережеву втикаєш "шнурок з інтернетом".  ;)

В другу втикаєш "шнурок" обжатий CROSSOVER. Інший його кінець в мережеву ноута.

Присвоюєш статичні IP другій мережевій Компа та мережевій Ноута.

Встановлюєш на Комп будь-який ПРОКСІ-СЕРВЕР. Для прикладу USERGATE.

Отримуєш повне "адміністрування", тарифікацію, статистику та логи по ноуту та по компу.

Недоліки:

1. прив'зка ноута до "шнурка".

2. для наявності інтернета на Ноуті необхідно щоб був ввімкнутий Комп.

3. купівля другої мережевої карти (приблизно 30 грн.)

Опубліковано

BIKTOP1970, цей варіант і написав товарищ Plum в повідомленні вище твого :)

у автора теми вже є дві "нет-плати"

Опубліковано
BIKTOP1970, цей варіант і написав товарищ Plum в повідомленні вище твого :)

не зовсім. Я писав про роботу без проксі, без статистики по використанню трафіка кожним користувачем.

Опубліковано
Як один з варіантів - комп з двома мережевими платами + ноутВ першу мережеву втикаєш "шнурок з інтернетом". ;)

В другу втикаєш "шнурок" обжатий CROSSOVER. Інший його кінець в мережеву ноута.

Присвоюєш статичні IP другій мережевій Компа та мережевій Ноута.

Встановлюєш на Комп будь-який ПРОКСІ-СЕРВЕР. Для прикладу USERGATE.

Отримуєш повне "адміністрування", тарифікацію, статистику та логи по ноуту та по компу.

Недоліки:

1. прив'зка ноута до "шнурка".

2. для наявності інтернета на Ноуті необхідно щоб був ввімкнутий Комп.

спробую

• 2 місяця потому...
Опубліковано

В кімнаті є один шнурок для інтернету. Але 2 компи: стаціонарний з двома нет-платами і ноут. Чи можна якось підключити/настроїти конфігурацію так, щоб обидва одночасно могли сидіти в інтернеті, але кожен через своє підключення (ім"я та пароль)? Як?

По одному дроту під вома логінами не підключишся. Вот напр. в ОГО там логін і пароль привязані до номеру телефону, тобто з іншого ноиеру не законектишся...

Опубліковано

не догнав щось попереднього посту.

акщо у вас LAN а не ADSL підключення, то можете конектитися двома з різними логінами запросто, головне щоб ви їх оплачували. Тільки от навіщо... якось незрозуміло :)

Опубліковано

оно и не удивительно... :rolleyes:

Перечитай еще раз тогда, только внимательно:

"kmd

Отправлено 09 февраля 2010 - 17:52

ми не видаємо на домашніх мережах 2 ip на один договір.

1 ip 1 mac"

Опубліковано

оно и не удивительно... :rolleyes:

Перечитай еще раз тогда, только внимательно:

"kmd

Отправлено 09 февраля 2010 - 17:52

ми не видаємо на домашніх мережах 2 ip на один договір.

1 ip 1 mac"

а тепер включи мозг чи що там в тебе і уяви собі що в людини від свіча на будинку йде один кабель як написано.

він ставить свіч і включає в нього два компа, має 2 mac і 2 ip і оформляє 2 договори.

георг, я чим більше бачу як ти хочеш мене підколоти і сам постійно обс*раєшся - більше починаю сумніватися що в тебе паспорт є.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...