Перейти до змісту

Церква на 33-му

serega

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Моїй дочці було 3,5 роки. Вона лежала в реанімації і помирала. Я тоді ще вважала себе лояльною до церкви, але дійсно віруючою людиною не була. Паску їла, дітей хрестила, вінчалась - ну як усі -

Бог може є, а може нема, але існують такі собі обряди, церкви, народ туди ходить... традиції, одним словом. ...

А тут життя дитини під загрозою.

Мама сказала піти в церкву і замовити молебень. Я не знала толком, що це таке і як воно робиться, але пішла. Замовила. Відстояла службу. Потім до мене підійшов батюшка і сказав, що зараз буде читати той самий молебень. Я пішла з ним. За сльозами майже нічого не бачила і не чула. Після закінчення спитала скільки треба заплатити. Батюшка сказав:"Нічого не треба. Ідіть. Ваша дитина одужає".

На другий день з реанімації подзвонили і сказали, що дочка хоче їсти. До того 4 дні вона не їла. А ще через день її перевели у відділення. Дочка вижила. Їй зараз 16.

Я не відразу, після цього випадку стала дійсно віручою людиною. Це прийшло поступово.

Але ... не все вирішується за гроші в цьому світі. Правда, ursa? І може церкви і священники для чогось таки треба....

• Відповідей 106
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Luychi є така штука, як самовнушеніє !

І думки, мають здатність матеріалізовуватися. Є якась вища сила, не без того. От вона і матеріалізовує думки/бажання.

хоча гроші - не останній фактор. Тим паче в лікарні.

Опубліковано

Хочешь верить, что это было божественное вмешательство - верь. Главное ведь то, что с ребёнком всё хорошо :)

Опубліковано
Хочешь верить, что это было божественное вмешательство - верь. Главное ведь то, что с ребёнком всё хорошо :)

Ну от і я про теж саме - таких як я людей немало. Вони вірять і в церкву ходять. І не тільки, щоб там покрасуватись і щоб Бог галочку в своїй книзі відвідувань поставив - прийшла, була, свічки ставила, молилась, хрестилась... І церква це не лише новомодне явище. Скільки існує хомо сапієнс (людина розумна) - стільки й існує віра. Просто кожен вірить у своє. І мабуть, не треба їм в цьому заважати.

:)

Опубліковано
Сразу видно, что ты в храме никогда не был. Это у католиков за бабло в рай попадают. Купил индульгенцию и все ты святой. А в православных храмах существуют пожертвования и все добровольно. Не хочешь давать не давай никто не заставляет.

Видно ти теж мало знайомий з сучасною католицькою церквою, індульгенції продавали в середньовіччі. Пожертвування як і в більшості церков добровільні

Опубліковано
Сразу видно, что ты в храме никогда не был. Это у католиков за бабло в рай попадают. Купил индульгенцию и все ты святой. А в православных храмах существуют пожертвования и все добровольно. Не хочешь давать не давай никто не заставляет.

Видно ти теж мало знайомий з сучасною католицькою церквою, індульгенції продавали в середньовіччі. Пожертвування як і в більшості церков добровільні

Я рад, если католическая церковь отменила индульгенции. Прошу простить мне мое невежество, если кого-то обидел.

Опубліковано

оце ви народ маєте проблеми, дзвони заважають, ще якась фігня, всі мабуть забули запах від мясокомбінату, або гул з авіазаводу коли запускали і тестили добами реактивні двигуни, ото були часи і нікому нічого не заважало :)

Опубліковано

Ученые Института литосферы окраинных и внутренних морей РАН, заинтересовавшись чудесными целительными действиями колокольного звона в периоды эпидемий, тщательно исследовали колокольный звук.

В частности, академик Ф.Я.Шепунов, занимавшийся этой проблемой в 80-е годы, отмечал, что колокол излучает огромное количество ультразвуковых волн. В природе существует звук и шум. Первый—целителен для всякой живой клетки, второй—разрушителен.

Шум накапливается в живой клетке и может разрушить не только клетку, но и весь организм, а звук способствует жизнедеятельности клетки. В той шумосфере, которая существует в нашем мире, человеку выжить очень трудно.

И здесь важную роль играет колокольный звон. Ученые подсчитали, что суммарное излучение всех российских колоколов в ультразвуковом диапазоне до 30-х годов XX века (1270 монастырей и примерно 30 тысяч церквей) по большим праздникам был таков, что баллистическая ракета средней дальности действия отклонила бы свою траекторию.

Таким образом, фактически Россия находилась под звуковым колпаком. И все это было уничтожено.

Что касается всех вирусных инфекций, то под воздействием ультразвука они гибнут. Энергия звуковой волны колокола действительно врачует человека и окружающую природу. Колокольный звон обезвреживает вирусы гриппа, желтухи и др., в несколько секунд уничтожает тифозную палочку и другие инфекции. А если Вы в комнате повесите многооктавные колокола, то происходит стерилизация, белки свертываются в клетках вирусов.

Вот что такое колокольный звон.

Познавательно :)

Опубліковано
Сразу видно, что ты в храме никогда не был. Это у католиков за бабло в рай попадают. Купил индульгенцию и все ты святой. А в православных храмах существуют пожертвования и все добровольно. Не хочешь давать не давай никто не заставляет. В некоторых храмах Украины даже существуют пожертвования в виде натур продуктов(растительное масло, вино). Так что не зная внутреннего устроя не беритесь судить.

Дружок, я вырос в глубоко религиозной семье :) У меня дед, покойный, старостой в церкви был, я знаю наизусть всю церковную службу и т.п.

Как говорил Геббельс - Изучайт Тору, ненавидте евреев.

Я Знаю ЗА ЧТО я не люблю церковь, а вот за что ее любишь ТЫ мне непонятно .

З.Ы. И вобстче, перенесите-ка темко ко мне в религию )

Опубліковано
Дружок, я вырос в глубоко религиозной семье :) У меня дед, покойный, старостой в церкви был, я знаю наизусть всю церковную службу и т.п.

Как говорил Геббельс - Изучайт Тору, ненавидте евреев.

Я Знаю ЗА ЧТО я не люблю церковь, а вот за что ее любишь ТЫ мне непонятно .

Тогда я могу тебе только посочувствовать. Могу понять за что ты ее не любишь. Многие вещи меня тоже смущают и я не могу понять почему такое делают люди, которые считают себя верующими. А ответ очень простой, следи за собой и с этого тебя довольно. Не надо судить других. Все мы люди и все можем ошибаться. Видишь и я ошибся, сделав вывод, что ты в храме никогда не был. А оказывается вон как все было-то...

Опубліковано

Кгм... Я про церкву власне... Інформація звідси окремих форумчан спонукала поміняти усталені погляди на світ. Радий, що про не деструктивний вплив церковних дзвонів погодились і навіть навели підтверджуючу інформацію про користь.

Храм, який би він не був і якої конфесії, принесе більше позитиву, чім негативу в заселеному районі. А заправка? Самі знаєте...

Про проекцію "ізучай Тору - нєнавідь єврєєв" на православ*я. Навіть в радянські часи вивчали у вузах атеїзм/релігієзнавство на ДУЖЕ СЕРЙОЗНОМУ рівні, і не могли "заляпати негативом" про релігію людей з вищою освітою(читати недурних), то це хочете зробити ви? Ню-ню... Ненавидіти можна окремих представників, які нехтують своїм духовним саном, навіть фінансову систему церкви, але ж її створили самі ж люди... Хай і ієрархи.... "Змінися сам, і щось у світі зміниться разом з тобою.."

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Да, если не ошибаюсь, это МП?

так, ти не помиляєшся - це МП.

а якщо я не помиляюсь, то ти з України, так?

то якого біса російською пишеш???

Опубліковано

А тебя это задевает? Да?

А собственная подпись не задевает?

"на том, последнем рубеже,

где я еще,

а не уже..."

О.Ладыженский

;)

У нас в стране диктатура и запрет всех языков кроме украинского? :blink:

А в Крыму, например, хватит смелости сказать такую фразу? :)

P.S. Вообще-то, для языкового срача есть темы в "Политике".

Опубліковано

Зазвичай церкви ставились на краю села чи навіть подалі від села-не знаю з чим це пов'язано але тоді людям дзвони не заважали

А в нас все як не в людей-поставити церкву посеред житлового району

Я якби знайшли тут нафту чи скажем вугілля-шахта була б забезпечена

Опубліковано
Зазвичай церкви ставились на краю села чи навіть подалі від села-не знаю з чим це пов'язано але тоді людям дзвони не заважали

А в нас все як не в людей-поставити церкву посеред житлового району

Я якби знайшли тут нафту чи скажем вугілля-шахта була б забезпечена

ніколи не бічив у центрі села церкву а то й дві?:)чьо плєтьош....

Опубліковано

Очень часто вокруг храмов, монастырей выростали целые города, а набат во время бедствия собирал людей на церковной площади в центре поселения. А вспомните устройство Запорожской Сечи. На изображениях четко видно, что в центре находится храм,а не где-то там на окраине.

Опубліковано

Асіліл все! Не втримався...

Може комусь оте завивання та дзвони і принесе душевний спокій, але не всім і навіть не більшості...

Я, наприклад, не можу заснути після того, коли мене розбудять... А виспатись в неділю дуже хочеться!

Сразу видно, что ты в храме никогда не был. Это у католиков за бабло в рай попадают. Купил индульгенцию и все ты святой. А в православных храмах существуют пожертвования и все добровольно. Не хочешь давать не давай никто не заставляет. В некоторых храмах Украины даже существуют пожертвования в виде натур продуктов(растительное масло, вино). Так что не зная внутреннего устроя не беритесь судить.

Не згідний зовсім! Це ви, шановний, давно в храмі не були! І внутрітрішнього устрою аж ніяк не знаєте (реального точно). Мало того, що прийшовши в церкву треба заплатити, так ви спробуйте зі своєю свічкою прийти (чи купленою в іншому храмі).

А як на рахунок священників?

Це нормально, коли священники їздять на "лєксусас", "мерседесах" і т.п.? То може їм бог дає? Коли під їхні животи треба візки з супермаркетів підкладати, бо носити важко. Кажете порівнювати церкву і ігрові заклади недоречно? Та не ясно що ще гірше...

Так скоро вру в бога будуть визначати по тому, скільки ти грошей в церкву вложив. Побудував церкву - святий!

Віра це звісно справа кожного, але хіба щоб вірити в бога треба бігати по церквах.

То може ще давайте жерців в церквах назначати будемо?

П.С.: Вибачайте, якщо зацепив когось за живе, але це МОЯ думка!

Опубліковано
П.С.: Вибачайте, якщо зацепив когось за живе, але це МОЯ думка!

або не висловлюй, або не вибачайся:)ти не переживай, не зачепив, ту такого півтеми і навіть набагато краще викладеного, ніж твій сумбур :)

Опубліковано
А тебя это задевает? Да?

А собственная подпись не задевает?

"на том, последнем рубеже,

где я еще,

а не уже..."

О.Ладыженский

;)

У нас в стране диктатура и запрет всех языков кроме украинского? :blink:

А в Крыму, например, хватит смелости сказать такую фразу? :)

P.S. Вообще-то, для языкового срача есть темы в "Политике".

взагалі-то, цієї осені був у Криму...говорив тільки українською. когось вчити не збираюся. так само і критикувати не буду. але не роби цього і ти. в крайньому випадку, якщо я не можу переконати когось в правоті мови, то хоча б сам нею розмовляю. якщо ти противник МП, то роби щось для того....щоб його не стало у нас на Україні. не можеш...ииии...висновок саменький зробиш, чи підказати? <_<

щодо мого підпису...ти читав його?автора маю на увазі. знаєш звідки?а вгадай...

Опубліковано
Очень часто вокруг храмов, монастырей выростали целые города, а набат во время бедствия собирал людей на церковной площади в центре поселения. А вспомните устройство Запорожской Сечи. На изображениях четко видно, что в центре находится храм,а не где-то там на окраине.

Зазвичай церква добудовувалась до села, а не навпаки.В січі це було необхідністю-зібрати військо чи на обрання новго гетьмана

Опубліковано

то шо вони людям спати недають це канешно гонять, за це їм Бозя не подарує. А те шо людина перед смертю тянеться до Бога це факт, якби ти невірив. Починає вірити і тянеться, тіпа "а вдруг". А про церкви, якщо є попит є пропозиція. Треба ж батюшці шось їсти і за хату платити. Треба для людини місце обладнати хрестом, всякими прибамбасами, навчити співати девок, одіти, шоб все гарно було і нарядно, а вкінці процеса толкову рєчь задвінути філософську що все буде добре, що життя продовжується і безслідно ніхто невмирає. Послухаєш і легче стає, вроді як знає шо говорить. Кому від цього погано.

Був в церкві в центрі, зфоткав

post-1019-1264533567.jpg

зверху над мужиком око в трикутнику світиться, то шо на долларі намальовано, массони одним словом. Їхали з батюшкою в машині, питаю шо то за знак у вас там на іконі, каже - Масонський?, а... розумієш люди просто по різному то все трактують.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...