difoto Опубліковано 24 Листопада, 2009 в 16:25 Поділитися #1 Опубліковано 24 Листопада, 2009 в 16:25 Я вот захотел озаботить себя "пенсией".Допустим, я получаю 1800 грн/месяц. Теоретический вариант. Я не считаю все налоги, только Пенсионный фонд - 608 грн по нынешнему законодательству. Остается чуть меньше 1200 грн.(на самом деле, чтобы получать чистыми 1200 грн - нужно иметь зарплату на уровне 2500, дето так, кто может - опровергните)И что я имею в конце? Через 20 лет работы я имею пенсию едва превышающую прожиточный минимум. Не???А я тут посчитал. Ложу в банк 1000 гривен на 10 лет под 15% и каждый месяц пополняю депозит на 600 грн. (20 грн/день) с капитализацией.Вышло замечательно!Начало срока вклада: 24.11.2009Конец срока вклада: 24.11.2019Сумма в начале срока: 1 000.00 грн.Сумма довложений: 71 400.00 грн.Сумма процентов (прибыль): 96 570.45 грн.Сумма в конце срока: 168 970.45 грн.идем дальше. С этого депозита снимаем только проценты , ничего уже не ложим(40 лет, хуле работать?), проценты забираем каждый месяц.Начало срока вклада: 24.11.2009Конец срока вклада: 24.12.2009Сумма в начале срока: 168 970.45 грн.Сумма довложений: 0.00 грн.Сумма процентов (прибыль): 2 112.13 грн.Сумма в конце срока: 171 082.58 грн.Не понял, где меня на%бали??ЗЫ это самый простой сценарий... я лично могу ложить по 50 грн/день. И если у нас не наступит Зимбабве, то ложил я с прибором на эти ваши доллары. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
igor Опубліковано 24 Листопада, 2009 в 17:24 Поділитися #2 Опубліковано 24 Листопада, 2009 в 17:24 ....И если у нас не наступит Зимбабве...Ответ: наступит. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Harddriver Опубліковано 24 Листопада, 2009 в 17:57 Поділитися #3 Опубліковано 24 Листопада, 2009 в 17:57 Ще задовго до того як воно (зімбабве) наступить, пенсій ніхто бачити не буде. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
rrid Опубліковано 24 Листопада, 2009 в 18:28 Поділитися #4 Опубліковано 24 Листопада, 2009 в 18:28 Не понял, где меня на%бали??ЗЫ это самый простой сценарий... я лично могу ложить по 50 грн/день. И если у нас не наступит Зимбабве, то ложил я с прибором на эти ваши доллары.Якщо боятися тільки привидів Зімбабве, то є модне слово диверсифікація, або простіше - тримати яйця в різних корзинах (гривневі депозити, доларові, єврикові, і в різних країнах) - щось та й вигорить, а не тільки згорить... Недержавні пенсійні фонди, компанії по страхуванню життя в основі і мають описаний принцип, тільки роблять це за бажаючих і беруть свою винагороду.Але інфляція "з'їдає" не тільки заощадження в національній валюті. Скільки коштувало авто бізнес-класу в 1989, 1999, 2009 - чи то в Україні, чи в Європі, чи в Китаї? В скільки разів виросла середня зар.плата з 1999 по 2009рр в Україні (в гривні)? Продукти, ком.послуги? Зате доступ до ІНету подешевів, мобільний зв'язок ))Тому - не кожне десятиліття дасть можливість вийти з реальним, а не номінальним "плюсом" з депозиту. США, Європа зрозуміли це раніше, і той, хто справді має можливість відкладати кошти, купує акції, нерухомість і т.п. - те, що буде зростати в довгостроковій перспективі.Для того, хто не має можливості відкладати - альтернативи солідарній системі пенсійного забезпечення немає. Але й вона має свої переваги. Маєш мінімальну зар.плату - мінімальна пенсія гарантована. Станеш інвалідом, але маєш мінімальний стаж - отримаєш пенсію. Виросте середня зар.плата слідом за цінами - виросте й твоя пенсія. Халепа тільки в тОму, що і при 1500грн. зар.плати, і при мінімальній зар.платі - все-одно матимеш мінімальну пенсію, матимеш зарплату значно вищу за середню - матимеш і вищу пенсію.Розрахунок по зар.платі може бути коректний щодо самозайнятих осіб (підприєммців) або Європи, для найманого працівника все виглядає дещо по-іншому, з нього беруть зазвичай 2% від "грязної" ЗП в пенсійний фонд, решту платить працедавець (33,2%), і прибутковий 15% (соц.страх і безробіття ще до 1,6%). Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
difoto Опубліковано 24 Листопада, 2009 в 19:17 Автор Поділитися #5 Опубліковано 24 Листопада, 2009 в 19:17 а лучше вкладывайте в здоровье и работайте до смерти. лучшего вложения и придумать сложно.дельный совет. У меня дядька в России так и делал - здоровый был - шо бык. Так и умер на лесосплаве в 60 лет. И батя мой тоже сейчас на здоровье работает. Факт в ином: Костя, а если завтра запретят любые ИТ-технологии? Стране не хватает металлургов!!! Ты пойдешь? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Shura Опубліковано 24 Листопада, 2009 в 19:57 Поділитися #6 Опубліковано 24 Листопада, 2009 в 19:57 Допустим, я получаю 1800 грн/месяц. Теоретический вариант. Я не считаю все налоги, только Пенсионный фонд - 608 грн по нынешнему законодательству.откуда данные про такое отчисление в ПФ? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
BARAKUDA Опубліковано 25 Листопада, 2009 в 13:48 Поділитися #7 Опубліковано 25 Листопада, 2009 в 13:48 Є ряд приватних страхових компаній, що мають програми типу "недержавна пенсія". Я ради цікавості пару місяців назад в одну з таких заходив, що б взнати механізм роботи. Клієнт кожного місяця (раз в квартал) відчислює їм певну суму протягом 10-20 років (згідно договору). Компанія ті гроші в себе акумулює і "примножує" (за їхніми словами вкладає як мінімум в три напрямки - акції підприємст, цінні папери, золото і т.д.). Якщо щось і прогорить - то решта однозначно перекриє. Після настання часу "ч" (по закінченню дії договору) кошти повертаються з відсотками, або просто відсотки. Недоліки - при достроковому розірванні договору (навіть на дев'ятнадцятому році з двадцяти) кошти повертаються, але відсотків ніяких; заявлена відсоткова ставка нижча ніж середня ставка по банківських депозитах в гривні раза в три; дуже велика недовіра до них... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
nameless Опубліковано 26 Листопада, 2009 в 07:14 Поділитися #8 Опубліковано 26 Листопада, 2009 в 07:14 Думаю гроші краще вкладати в нерухомість, ніж в депозити. А взагалі, євреї кажуть, що найкраще капіталовкладення - вкладення в своїх дітей, не можу не погодитись з цією їхньою думкою Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
imp13 Опубліковано 26 Листопада, 2009 в 11:56 Поділитися #9 Опубліковано 26 Листопада, 2009 в 11:56 [...Костя, а если завтра запретят любые ИТ-технологии? Стране не хватает металлургов!!! Ты пойдешь?да. пойду.сперва попробую себя конечно в растениеводстве, биотехнологиях...правильно, з наркотиків найбільші прибутки ))) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
talja Опубліковано 28 Січня, 2010 в 11:10 Поділитися #10 Опубліковано 28 Січня, 2010 в 11:10 Допустим, я получаю 1800 грн/месяц. Теоретический вариант. Я не считаю все налоги, только Пенсионный фонд - 608 грн по нынешнему законодательству. Остается чуть меньше 1200 грн.(на самом деле, чтобы получать чистыми 1200 грн - нужно иметь зарплату на уровне 2500, дето так, кто может - опровергните)внески до ПФ із зп працівника становлять 2 %, податок з доходів фізичних осіб - 15%, збір до фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності - 0,5 або 1 %, збір до фонду соціального страхування на випадок безробіття - 0,6 % від заробітної плати (ставки діючі з 13.01.2009 р.). В сумі це складає приблизно 19 %.Якщо навіть все це відрахувати від зп в 1800, то вийде 342 грн.Суму, визначена Dі, ми отримаємо, якщо порахуємо відрахування, які платить роботодавець на зп (1800*0,332=597,6 грн.) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
MACCEN Опубліковано 5 Лютого, 2010 в 09:47 Поділитися #11 Опубліковано 5 Лютого, 2010 в 09:47 Это как в анекдоте про двух евреев Идет Изя с ишаком, навстречу ему Абрам: Абрам - куда идешь? Изя - да вот поспорил на пять золотых, что за пять лет научу ишака говорить. Абрам - так ты его и за сто лет не научишь говорить. Изя - эээ за пять лет или ишак сдохнет, или мир перевернется Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.