Перейти до змісту

Более 70% выпускников не знают, как применять теорему Пифагора

Basil

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Як любив жартувати вчитель географії:

- Діти, як ви гадаєте, чи можна презерватив натягнути на глобус?

Діти зацікавлено:

- А що таке глобус?

Вчитель:

- Отож, це і є тема сьогоднішнього уроку: "Глобус"

І 100 % увага :D

• Відповідей 56
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
Nietzsche Ну і заточуватися на щось одне і тупо не розуміти іншого, також не добре.

Не знання рідної мови і історії - не зроблять із тебе громадянина. Не прочитавши творів, рідних авторів, як ти можеш сказати, що ти освічений?

Який може бути юрист, який не вміє грамотно писати? Який може бути медик, який не розуміє латинських літер.

Тут я згідний. Кожен освічений громадянин повинен володіти грамотою, знати головні дати з історії своєї країни, видатних культурних діячів і т.д. і т.п. Але, на мою думку, для цього існує шкільна освіта (+ спеціалізований універ для поглибленого вивчення). Я не думаю, що незнання Березневих статей Хмельницького зроблять з мене поганого інженера

Опубліковано
А ще ті 50% в школах на уроках в мобілки граються і музику слухають. Та ті ручки повідривати, телефончики відбирати не до 1 травня, а поки в табелі з предмета, де мобілку забрали, річну 12 не отримаєш:(

Справді, в школі памятаю писали переказ під музику із телефону! :)))

Щодо вислову, то це NightVision ти наврят мав хорошого вчителя в школі, бо цим завжди жартували щоб діти краще запамятали! :)

Опубліковано
мдя

Насправді, мова зовсім не про теорему Піфагора. А про те, що більшість випускників, пробачте, тупо пртерли штани чи колготки..

так то воно так, але не забуваймо й про те що значна частина абітурієнтів й гадки немає куди її ВТИКНУТЬ БАТЬКИ. отак вчилось зімною кілька "студентів", яких я бачив лише на сесії і то з великим кортежем різних дядьків (а мав би бачити на кожній парі :0001: ).

Опубліковано

Ось у тому-то й біда, що не НЕ ЗНАЮТЬ саму теорему, а не знають де її застосувати. Дітей у школах практично не вчать думати, а заставляють зубрити. Особливо це стосується наших молодих вчителів. Бо ж якщо подумати - знання потрібні не для того, щоб їх мати, а для того, щоб їх застосувати.

Не буду далеко ходити - наведу свій приклад. Я по спеціальності фізик, закінчив ...... не важливо який ВУЗ. Викладачі у мене були - просто супер. Але.... Не дивлячить не знання теоріі - я знав що таке різниця потенціалів, нуль-фаза - зрозумів я що на вимикачі на люстру потрібно переривати фазу, а не нуль лише коли сам почав класти вдома проводку.... Чи паралельне/послідовне з"єднання, реле і т.д. - ну знав, і що? Ось коли розпочав перебрати в авто електрику сам - ось тоді і зрозумів реально що до чого )).

А взагалі, імхо, основна проблема не в тому, що діти ганяють каунтер, лінійку, ходять по клубах. Часи змінилися. Ми грали у "фантики", "вибивали марки", "козакі-разбойники", "зарницю", тусувалися в обладнаних/необладнаних підвалах, крали яблука, "стріляли папіроскі", ""стріляли карбідом", "запускали ракети з селітрованого паперу", "пробували палєну водку" - але нас зуміли зацікавити гуртками, зуміли виявити практично у всіх ту річ, яка припала кожному до душі. А ось якраз того зацікавлення, індивідуально підходу в нас час і бракує.....

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...