Перейти до змісту

Более 70% выпускников не знают, как применять теорему Пифагора

Basil

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
Более 70% выпускников не знают, как применять теорему Пифагора

proUA / 21.09.2009 13:30

Украинский центр оценивания качества образования заявляет о недостаточном уровне знаний выпускников 2009 года. Об этом говорится в «Официальном отчете о результатах внешнего оценивания знаний выпускников общеобразовательных учебных заведений Украины в 2009 г.».

Как отмечают в центре, привлекают внимание результаты внешнего оценивания по математике. Психометрический анализ свидетельствует, что тест по математике был несложным. Однако участники внешнего оценивания показали неудовлетворительные знания: лишь 25% участников выполнили задания с самым простым тригонометрическим уравнением, 16% – смогли вычислить объем шара, 9% – решили задачи на применение свойств функции, 8,6% – практическую задачу на вычисление расходов краски для окрашивания комнаты, которая имеет форму прямого параллелепипеда. Более 70% участников внешнего оценивания не умеют на практике применять теоремы косинусов, Фалеса и Пифагора.

Не лучше знания по истории Украины. Лишь 41% участников внешнего оценивания определили факторы, обусловившие возникновение украинского казачества в XV–XVI веках. Правильно назвать событие, с которого началось освобождение Украины от нацистской оккупации, смогли 29% тех, кто сдавал тесты по истории Украины. Лишь 46% участников тестирования знают о государственно-созидательных процессах в Украине начала 90-х годов XX века. Всего 38% будущих студентов смогли правильно указать дату принятия Конституции независимой Украины, принятия Декларации о государственном суверенитете, Акта провозглашения независимости Украины.

Повна версія статті

Куди котимось?

Оце до питання про якість навчання у теперішніх школах...

Чому тепер вчать у наших школах?

• Відповідей 56
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

я думаю, що якщо перепитати випускників нашого року, результати не були би кращими. а пачіму??патаму шо в жизні не пригодилось

Опубліковано
я думаю, що якщо перепитати випускників нашого року, результати не були би кращими. а пачіму??патаму шо в жизні не пригодилось

Толик, элементарные вещи знать надо. даже если они не пригождаются в жизни.

хотя, это только кажется, что не пригождаются...

а по теме - ужос! полная деградация... :(

Чому тепер вчать у наших школах?

да еще и 12 лет!

Опубліковано

Хм. Вітаю всіх тих хто буде змушений вперше вивчити теорему косинусів, синусів, Піфагора поступивши в технічний університет. Там точно знадобиться...

Чи вишка і теорка вже буде неписана новим студентам...

Опубліковано
Более 70% участников внешнего оценивания не умеют на практике применять теоремы косинусов, Фалеса и Пифагора.

це не означає, що вони її не знають. Просто її зазубрили як правило, що і вимагалось вчителями. Десь на форумі вроді проскакувала стаття про най-най ВНЗ у Франції - ситуація аналогічна. Правила на рівні зубріння, результати на калькуляторі. Добре це чи погано буде видно десь років через 20-30...

Всім незадоволеним - вчить самі дитину розуміти що він зубрить. теорема піфагора, теорії синусів/косинусів/тангенсів це далеко не теорії ймовірностей і зірок з неба, для того щоб пояснити дитині що воно таке, хапати нетреба. Якщо ж нема часу/лінь/нецікаво, то і винуватити систему не варто.

Опубліковано
Хм. Вітаю всіх тих хто буде змушений вперше вивчити теорему косинусів, синусів, Піфагора поступивши в технічний університет. Там точно знадобиться...

Ха-ха. Батько вже останніх років 10 на співбесіді з майбутніми інженерами задає теорему Піфагора першим питанням, так більше половини випускників нашого технічного університету її не знають. Мотивують що зі школи не пам`ятають :)

Опубліковано

деградуємо - так. а що тут дивного? дитині з самого малечку тре показувати чого потрібно досягати, чого прагнути. а щоб сформувати правильний світогляд - одних зусиль батьків буде мало. дитина подивилась "крутий" фільм Бригада, і вже не хоче вчитись, а хоче буди крутим бандітом-гопніком; послухала папси, пішла по чужому студаку в метро, почула як один старшак розказував шо універ нада ттільки раді диплома(а сесію парішати без пролем можна), подивились який у країні беспредел... вот і виходить наша маладёж: паграть в кантру/лінейку, пабухать, замутити у лоха бабла да дарогу в Метро приняти. вот і все чим вони живуть і чого вони прагнуть.

Опубліковано
вот і виходить наша маладёж: паграть в кантру/лінейку, пабухать, замутити у лоха бабла да дарогу в Метро приняти. вот і все чим вони живуть і чого вони прагнуть.

e05a2a589797.jpg

Опубліковано

Ну ненаю навіть. Наприклад тест з матиматики я б здала нормально, а вот тест з української мови думаю нє. Моя думка: те, що з математики проблеми у випускників, то не означає шо у всіх інших предметах теж глухо. Ну комусь не йде та математика, а комусь хімія, а ше іншим історія, а ше іншим контр-страйк

Опубліковано

Я вважаю, що це проблема нашої освітньої системи в першу чергу. Учнів "накачують" теорією, не розказуючи, де її можна застосувати на практиці. Що не кажіть, а "задач з яблуками" в старших класах не вистачає. Учні просто не вміють перенести засвоєні знання в практичну площину. Теорема косинусів? А для чого вона учню? Щоб написати контрольну, здати екзамен і забути. Де він її застосує в реальному повсякденному житті? Хоч один практичний приклад йому навели? Натомість нас вчать, що математика -- це гімнастика для розуму, а теореми потрібно знати тому, що їх потрібно знати.

Опубліковано
kleber, по анкеті тобі 19 років. це ти свої ідеали описав. чи маладьож- це ті, кому 15, а ти тіпа уже взрослий?

да мені 19. я живу серед таких принципів і моралей. вот і розказую з чим стикаюсь. з іншого боку: я про себе не говорив, що я ідеал і ангел ;) взрослим я себе тоже не називав.

вот і виходить наша маладёж: паграть в кантру/лінейку, пабухать, замутити у лоха бабла да дарогу в Метро приняти. вот і все чим вони живуть і чого вони прагнуть.

e05a2a589797.jpg

да

Опубліковано

а мені здається, що людей перш за все мислити треба вчити -

я не знаю тригонометричних рівнянь, але переконаний, що із довідником таки знайду потрібний мені результат.

я не пам'ятаю дуже багато; але знаю, де я можу це знайти.

от я тут з тобою дуже сагласний

Опубліковано

тількі зараз я усвідомив що школа дала тількі 20-25% того чього тобі реально потрібно для життя!

а все остальне це з розділу :"Це нада вивчіть і всьо тут!"

Опубліковано
kleber, тобто, просто п..данув. розумним хотів здатись?

<_< НІ! просто висказав свою точку зору, своє бачення проблеми

Опубліковано

Ну лично у меня египетский треугольник очень часто на практике применяется. Правда в основном на каких-то строительных работах :)

Я вважаю, що це проблема нашої освітньої системи в першу чергу. Учнів "накачують" теорією, не розказуючи, де її можна застосувати на практиці. Що не кажіть, а "задач з яблуками" в старших класах не вистачає. Учні просто не вміють перенести засвоєні знання в практичну площину. Теорема косинусів? А для чого вона учню? Щоб написати контрольну, здати екзамен і забути. Де він її застосує в реальному повсякденному житті? Хоч один практичний приклад йому навели? Натомість нас вчать, що математика -- це гімнастика для розуму, а теореми потрібно знати тому, що їх потрібно знати.

Именно так. Как учитель, могу сказать, что самое сложное - это заставить детей понимать, а не тупо зазубривать. Условия задачи меняю, и все, у большей половины логический ряд рушится, начинают гадать. Слава богу физика - не математика, тут проще примеры из жизни привести.

Опубліковано

Почему-то вспоминаю героя Ливанова, и его слова про "захламленный чердак", вроде этот момент был в первой серии, когда Ватсон очень удивился почему Холмс не знает что Земля круглая.

Опубліковано

"Освіта - це те, що залишається, коли все вивчене забувається."(Макс фон Лауе)

Як на мене золоті слова. Вважаю, що сьогодні шкільна освіта повинна формувати саме компетентності. А на разі зміст шкільної освіти переобтяжений надмірним фактологічним матеріалом, містить відомості, які не мають суттєвої загальноосвітньої цінності, його склад і структура недостатньо враховують необхідність диференціації навчання залежно від нахилів, здібностей, життєвих планів школярів.

А те реформування шкільної освіти дає свої негативні плоди, про які ми читаємо.

Як на мене ідея 12-річної освіти не виправдовує себе. Замість розвантаження учнів відбувається протилежне (по 8 уроків у сьогоднішніх 9-ти класників, які будуть першими випускниками 12-річної освіти).

Не розумію переваг набору діток з 6-річного віку. Примушуємо дітей висиджувати по 4 уроки в такому віці!!! Батькам величезні незручності, оскільки дитина в школі декілька годин, а решту часу як приділити дитині при повному робочому дні?

Я уже згадувала про невідповідність ЗНО шкільним програмам. Відповідно і викладачі вищих навчальних закладів скаржаться на низький рівень студентів набраних по результатам ЗНО. І це все лише верхівка айсбергу.

І окремо болюча проблема...Про побудову якої правової держави можна говорити, коли правознавство викладається лише в 9-х класах і лише один урок в тиждень? Водночас, необхідно нагадати, що відповідно до Кримінального Кодексу України кримінальна відповідальність неповнолітніх за окремі види злочинів наступає вже з 14 років. І незнання закону не звільняє від юридичної відповідальності. Висновок один - державі не потрібні громадяни, здатні захистити себе.

Опубліковано

А ось я думаю, що це вже більше стосується теперішніх учнів, оскільки я от наприклад з 1990 р.н., закінчував ліцейний клас і знаю що мої однокласники 95% знають і вміють користуватись, наприклад теоремою Піфагора. Наприклад я не люблю граматику, мови, але люблю математичний наклон і теорему памятаю і розумію хоч зараз!.. А от діти з 1991 р.н справді як на мене якісь не такі! Це без обід всім форумчанам меншим, просто моя думка... Ібо блін, шалави з 14-ти років, курять з 13-ти, гуляють з 12-ти, яка наф учьоба, питається??? Мда, і це справді так :(

Опубліковано

Може не в тему, але теж відрізняюсь від інших. Добре складається з літературою, історією фізикою, іноземною мовою, українською, географією, фізкультурою, хімією, мистецтвом. Неодноразово виступав на конкурсах і олімпіадах. Додатково займаюся фізичним спортом (виступав на чемпіонаті України і Волині). ФУТБОЛ чомусь не полюбив, так як і математику (хоч і поважаю алгебру і геометрію, за необхідність у житті (Архітектура, будування, інженерія, виміри, техніка, програмування). І я впевнений, що з мене не виросте некультурна нікчемна істота, якої до лямпочки екологія і майбутнє країни чи світу. Правду кажуть - країні потрібні класифіковані і добре навчені фахівці. Піду мабуть у літературу чи історію. На рахунок посту Sp_RoNdo, не гульки у мене чи контра. Ну можу пограти цивілізацію, кваку чи сталкера. Але я не захоплююсь кіберспортом. Натомість комп'ютер гарно знаю (а це важливо у сучасному спектрі професій).

З.І.

Шпаргалки і списування завжди існували, існують і будуть існувати (якщо в майбутньому за них руки не будуть відрізувати :))

Опубліковано

Погоджусь з НД. У зв'язку з тим, що зараз стрімко зростають об'єми інформації, яку треба засвоїти в шкільній програмі, потрібно вчити в першу чергу правильно мислити, а також самостійно знаходити потрібну інформацію та самонавчатись.

Та й взагалі, з сучасними темпами розвитку суспільства та науки, скоро доведеться вчитись в школі років 20, щоб засвоїти всі необхідні базові поняття :( І тут без кардинальної реформи освіти не обійтись.

А по темі. Приблизно 50% випускників нашого політеху, які приходили влаштовуватись на автозавод останні 2-3 роки, претендуючи на посаду інженера, не могли навіть сформулювати теорему піфагора. Не кажучи вже про застосування :(

Опубліковано
Не розумію переваг набору діток з 6-річного віку. Примушуємо дітей висиджувати по 4 уроки в такому віці!!! Батькам величезні незручності, оскільки дитина в школі декілька годин, а решту часу як приділити дитині при повному робочому дні?

А я розумію. Тільки не з 12-річною програмою.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...