Перейти до змісту

Миф об украинских женщинах

Tolik_lt

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Миф об украинских женщинах

"Украинские женщины - самые красивые в мире!". Такими словами встретил меня Николай Катеринчук, широко улыбаясь с бил-борда, в начале марта 2008 года. На фоне замученных жительниц Львова его поздравление с 8 марта вызвало во мне приступ слез и болезненного возмущения.

Еще в школе моя одноклассница, регулярно бывавшая в Германии, рассказывала, какие некрасивые немки, и какие "очень даже ничего" их парни. Никакими, по ее словам, были и жительницы других стран Европы, а о полячках и говорить нечего.

В марте 2008 года я лично смогла удостовериться в противоположном. Возможно, черты лица украинок и лучше, нежели у других женщин, но вся эта красота погребена под усталостью, неухоженостью и озлобленностью.

Я не буду утверждать справедливость моих слов по отношению ко всем украинкам. У каждой женщины свои объяснения или оправдания. Но оглянитесь вокруг...

Будапешт, Прага, Вена. Именно в последнем городе мне бросилась в глаза "ухоженная красота" западных женщин. Стало больно за то, что наши женщины зачастую не имеют возможности подчеркнуть и сохранить свою красоту.

Недоспанные ночи, изнурительный труд, недостаток средств, любви, заботы, внимания или способности однажды сказать: "Стоп!" и круто изменить свою жизнь. Большинству из этого круга не так уж легко вырваться, как могут заявить некоторые барышни.

Женщина, которая мне запомнилась в Вене, была лет 40. У нее была безупречная кожа, ухоженные волосы и со вкусом подобранная одежда. Она улыбалась - не широкой улыбкой, а как-то особенно светилась изнутри, излучая улыбку.

Поездка в Лондон этим летом окончательно развеяла во мне веру в миф об украинских женщинах. По улицам порхали девушки, словно бабочки. Впрочем, какими еще быть молоденьким девочкам? Яркие платьица, ненавязчивые и очень уместные украшения, аксессуары, улыбки, щебетанье... И никакой пошлости!

Находясь там, я еще не осознавала, что разница между нашими женщинами все еще так велика (большинство марок одежды, косметики, аксессуаров можно найти и в Украине, хотя они не так доступны нам по цене, как англичанкам).

Где-то через неделю после возвращения в Киев я шла по Крещатику, вспоминая слова историка моды Александра Васильева о том, что женщины в России и в Украине все еще озабочены сексом.

До поездки в Лондон я считала, что он, конечно, прав, но все-таки преувеличивает свое наблюдение. После возвращения, на Крещатике меня встретил парад безвкусия и тщеславия, среди которого за редким исключением попадалась тонко подчеркнутая красота.

Что сразу бросилось в глаза - это обилие женских форм, затянутых в тугие джинсы, еле застегивающиеся на груди рубашки, высокие каблуки и конечно же макияж. При чем встречались девушки, одетые вроде бы со вкусом, но с неземной претензией в глазах. А хотелось, чтобы они просто улыбнулись.

Я не знаю в чем причина этой тяги к блестящему, тугому и вызывающему?! В Лондоне я такое тоже увидела, но это было ночью! А днем город был совсем другим: приличные люди - легкие костюмы, юбки, рубашки или платья, тонко подчеркивающие достоинства женщин, а не кричащие о них на всю улицу.

Еще тяжелее, а точнее печальнее сравнивать женщин "бальзаковского возраста". Кажется, в Украине они вообще на себя уже не смотрят. Жалко, все понимаешь и хочется, чтобы было иначе...

Васильев, к примеру, считает, что женщины в России и Украине пытаются быть манкими, притягательными, поскольку мужчина найдется не на каждую представительницу прекрасного пола - за них нужно еще побороться. Вот и борются, кто чем горазд.

Украинские женщины, словно алмазы в грязи, - неограненные драгоценности. А ведь не хватает так мало, и так много одновременно: вкуса, самоуважения, очевидно, образования. Чтобы не одеваться так, чтоб сойти подороже - ведь не для продажи...

Порой женщины забывают, что улыбка - самое доступное украшение и все же такое редкое на их лицах.

Автор - Анна Гошко

Опубліковано

В самую точку!!! На сколько привлекательнее женщина смотрится в платье или не короткой юбке. Намного приятнее общаться с девушкой, которая не выставляет все свои прелести на показ. С ней и поговорить можно и не отвлекаешься постоянно на ее декольте и замечаешь в ней человека, а не конфетку в заманчиво-соблазнительной обертке.

Опубліковано

Цікаво подивитися на себе зі сторони.

Подорожую мало, тому порівнювати не берусь. Можу аналізувати лише те що бачу. Моїй мамі 65 років. Виглядає на 50-55. Елегантно одягається, ховаючи недоліки фігури. Ото і весь догляд. Ні кремів, ні масок, ні масажів. Лише робота і праця на дачі. Думаю таких багато. Я уже мовчу про рівень і доступ до салонів, якісної косметики і т.д. Це вам про бальзаківський вік. Я теж не проти свою маму побачити на крутій машині, подорожуючи Європою. І цікаво, як виглядала б та згадана жіночка сапаючи город. :D

Дала почитати статтю знайомому чоловіку. Він українець, але більше часу проводить за кордоном, об"їздив весь світ. І зараз за кордоном.

Так от він кардинально не згідний з автором. Сказав, що це міркування з точки зору жінки, а жінка ніколи не може бачити в жінці те, що бачить і підмічає в ній же ж чоловік.

Жінки радянського і пострадянського періоду не маючи доступу до різноманіття і якості, з "гімна" робили "цукерку". І це правда. Сама пригадую, як намагалася завжди гарно виглядати моя мама при пустих крамницях чи завалених нічними сорочками і сімейними трусами, і мінімальною зарплатою. Тому у наших жінок смак є.

Особливо не погодився з міркуванням, що вигляд українських жінок такий, який можна побачити тільки вночі за кордоном. Сказав, що очевидно вона в таких кругах бувала. Категорично заявиив, що в жінок, особливо в Німеччині, Італії смаку нема.

Думаю в кожного свої критерії оцінки смаку, кричущості, краси, стилю.

Звісно, посмішку ніхто не відміняв :) А от чому у порівнянні наші жінки посміхаються менше, думаю ви й самі знаєте ;)

Опубліковано

Не погоджуюся зі статтею. Так, в нас бракує дівчат, які могли б підкреслити свої достоїнства. Але їх стає чим далі - тим більше. Особливо у великих містах. А за кордоном мало кому є що підкреслювати.

А взагалі, прочитавши заголовок - "Миф об украинских женщинах", перше що спало на думку - це: "Женщіни, женщіни... всі баби бл...ді, окрім наших мам" :)

Опубліковано
п.с взагалі мені на цю тему майже п*х і незрозуміло чому афтар цим переймаєтся , напевно в нього вже все є і нема чого робити

max не наїзджай. Тема таки актуальна.

Мені здається, що проблема українських жінок у провіційності. Україна довгий час була провінцією спершу Російської імперії, а потім СРСР. Містечовість, хуторянство - не люблю цих визначень, але мабуть таки вони у нас присутні. Подивіться як виглядають і одягаються наші жінки. Приїдьте у поліське село - всі, як один - трикотажні кофти, пластмасові штани чи спідниці. В більших містах/містечках - джинси (китайські переважно), гольфи, костюми сумнівної якості і однофасонні. А що ж тут такого? Всі ж так одягаються. Містечкова мода!

В школі читала Дюма "Десять років по тому...". Людовік ХIV приїхав в одне з провінційних містечок. Найбільший із місцевих вельмож дає бал в честь короля. Вся провінційна знать там. Людовік жахається - всі дами, кавалери одягнуті майже однаково - пилючні, позаминулої епохи сукні, костюми, помпезні і вульгарно-пишні. І лише одна молода дівчина, з досить бідного роду, була одягнена в просту, але вишукану за смаком і в модній тодішній тенденції, сукню.

Тобто не бідність, а відчуття смаку і уміння відійти від штампів, почуття міри, здатність мати власний погляд і власну думку навіть у таких речах як мода, одяг, макіяж, от що робить жінку, навіть з посередньою зовнішністю, саме жінкою - чарівною і привабливою.... Про це стаття... Мабуть...

Опубліковано
Где-то через неделю после возвращения в Киев я шла по Крещатику, вспоминая слова историка моды Александра Васильева о том, что женщины в России и в Украине все еще озабочены сексом.

А чому дивуватись? Сексуальна революція в них відбулась в 60-х, а в нас сексу не було, хіба такий після якого плакати хочеться :D

c19c0a898d75.jpg

Опубліковано

На жаль, частково мушу погодитись з автором, бо дійсно багато українських жінок не те що не вміють себе вигідно подати, вони примудряються зіпсувати навіть те, що дано природою. З прикрістю доводиться спостерігати на вулицях як великих, так і провінційних міст жінок, які одягнені в мішкуватий, неякісний базарний одяг або інша крайність - ботфорди (які практично завжди не в тему), коротка спідниця у поєднанні з не завжди ідеальними ногами, обтягнуті випуклості, які, як правило, варто прикрити, а не вивалювати напоказ і на сміх людям, колготки-сіточки (і по фіг чи дозволяє денний та діловий етикет), і... Ну ще багато про що можна говорити. Колись була в міській раді, так склалось враження про деяких "працівниць", що вони не дойшли до роботи в "Світязь", таким "актуальним і доречним" було їх вбрання і загальний зовнішній вигляд. Після Євробачення на одному з сайтів прочитала статтю, суть якої зводилась до того, що Україна своїм конкурсантом вкотре довела, що у нас в фаворі повії та несмак, що з огляду на Лободу (її імідж та вигляд) є не безпідставним.

Мені пощастило багато де побувати за кордоном і, так як лашками та стилем я цікавлюсь, можу зробити кілька висновків. В Італії, Іспанії, Австрії, Франції я зустрічала багато стильно і зі смаком одягнених жінок, які були доглянутими і важко було вгадати 45 їм чи 35. Звичайно, багато впирається в фінанси, але, знаючи наших забезпечених жінок і спостерігаючи за їх екстер'єром, приходжу до висновку, що справа все-таки у смаку і відчутті міри. Англійки не можуть похвалитись природною красою і по великому рахунку не переймаються своїм виглядом. Як і голандки, які до всього ще й мають, як правило, кремезну тілобудову. Загалом зовнішність європейок відрізняється від вигляду більшості наших "красунь" наявністю смаку, почуттям стилю і загальною вихованістю, яка передбачає в тому числі допустимість одягу в тих чи інших місцях.

Опубліковано

От скажи... "сплю, сплю - мені сниться, піді мною молодиця". Ви їздили? Ви дивились? Ви включали? (Це знов не я, це цитата із фільму "Гараж")

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Я згідна, що багато жінок не мають смаку, а ще більше з них не мають можливості вдягатись краще... Але те саме стосується і багатьох чоловіків. А взагалі, смаки у людей розходяться, і те, що видається одному прекрасним і суперстильним, в іншого викликає кардинально протилежні емоції:) не забуваймо, всі ми різні ;)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...