Перейти до змісту

Миф об украинских женщинах


Tolik_lt

Рекомендовані повідомлення

Миф об украинских женщинах

"Украинские женщины - самые красивые в мире!". Такими словами встретил меня Николай Катеринчук, широко улыбаясь с бил-борда, в начале марта 2008 года. На фоне замученных жительниц Львова его поздравление с 8 марта вызвало во мне приступ слез и болезненного возмущения.

Еще в школе моя одноклассница, регулярно бывавшая в Германии, рассказывала, какие некрасивые немки, и какие "очень даже ничего" их парни. Никакими, по ее словам, были и жительницы других стран Европы, а о полячках и говорить нечего.

В марте 2008 года я лично смогла удостовериться в противоположном. Возможно, черты лица украинок и лучше, нежели у других женщин, но вся эта красота погребена под усталостью, неухоженостью и озлобленностью.

Я не буду утверждать справедливость моих слов по отношению ко всем украинкам. У каждой женщины свои объяснения или оправдания. Но оглянитесь вокруг...

Будапешт, Прага, Вена. Именно в последнем городе мне бросилась в глаза "ухоженная красота" западных женщин. Стало больно за то, что наши женщины зачастую не имеют возможности подчеркнуть и сохранить свою красоту.

Недоспанные ночи, изнурительный труд, недостаток средств, любви, заботы, внимания или способности однажды сказать: "Стоп!" и круто изменить свою жизнь. Большинству из этого круга не так уж легко вырваться, как могут заявить некоторые барышни.

Женщина, которая мне запомнилась в Вене, была лет 40. У нее была безупречная кожа, ухоженные волосы и со вкусом подобранная одежда. Она улыбалась - не широкой улыбкой, а как-то особенно светилась изнутри, излучая улыбку.

Поездка в Лондон этим летом окончательно развеяла во мне веру в миф об украинских женщинах. По улицам порхали девушки, словно бабочки. Впрочем, какими еще быть молоденьким девочкам? Яркие платьица, ненавязчивые и очень уместные украшения, аксессуары, улыбки, щебетанье... И никакой пошлости!

Находясь там, я еще не осознавала, что разница между нашими женщинами все еще так велика (большинство марок одежды, косметики, аксессуаров можно найти и в Украине, хотя они не так доступны нам по цене, как англичанкам).

Где-то через неделю после возвращения в Киев я шла по Крещатику, вспоминая слова историка моды Александра Васильева о том, что женщины в России и в Украине все еще озабочены сексом.

До поездки в Лондон я считала, что он, конечно, прав, но все-таки преувеличивает свое наблюдение. После возвращения, на Крещатике меня встретил парад безвкусия и тщеславия, среди которого за редким исключением попадалась тонко подчеркнутая красота.

Что сразу бросилось в глаза - это обилие женских форм, затянутых в тугие джинсы, еле застегивающиеся на груди рубашки, высокие каблуки и конечно же макияж. При чем встречались девушки, одетые вроде бы со вкусом, но с неземной претензией в глазах. А хотелось, чтобы они просто улыбнулись.

Я не знаю в чем причина этой тяги к блестящему, тугому и вызывающему?! В Лондоне я такое тоже увидела, но это было ночью! А днем город был совсем другим: приличные люди - легкие костюмы, юбки, рубашки или платья, тонко подчеркивающие достоинства женщин, а не кричащие о них на всю улицу.

Еще тяжелее, а точнее печальнее сравнивать женщин "бальзаковского возраста". Кажется, в Украине они вообще на себя уже не смотрят. Жалко, все понимаешь и хочется, чтобы было иначе...

Васильев, к примеру, считает, что женщины в России и Украине пытаются быть манкими, притягательными, поскольку мужчина найдется не на каждую представительницу прекрасного пола - за них нужно еще побороться. Вот и борются, кто чем горазд.

Украинские женщины, словно алмазы в грязи, - неограненные драгоценности. А ведь не хватает так мало, и так много одновременно: вкуса, самоуважения, очевидно, образования. Чтобы не одеваться так, чтоб сойти подороже - ведь не для продажи...

Порой женщины забывают, что улыбка - самое доступное украшение и все же такое редкое на их лицах.

Автор - Анна Гошко

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В самую точку!!! На сколько привлекательнее женщина смотрится в платье или не короткой юбке. Намного приятнее общаться с девушкой, которая не выставляет все свои прелести на показ. С ней и поговорить можно и не отвлекаешься постоянно на ее декольте и замечаешь в ней человека, а не конфетку в заманчиво-соблазнительной обертке.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цікаво подивитися на себе зі сторони.

Подорожую мало, тому порівнювати не берусь. Можу аналізувати лише те що бачу. Моїй мамі 65 років. Виглядає на 50-55. Елегантно одягається, ховаючи недоліки фігури. Ото і весь догляд. Ні кремів, ні масок, ні масажів. Лише робота і праця на дачі. Думаю таких багато. Я уже мовчу про рівень і доступ до салонів, якісної косметики і т.д. Це вам про бальзаківський вік. Я теж не проти свою маму побачити на крутій машині, подорожуючи Європою. І цікаво, як виглядала б та згадана жіночка сапаючи город. :D

Дала почитати статтю знайомому чоловіку. Він українець, але більше часу проводить за кордоном, об"їздив весь світ. І зараз за кордоном.

Так от він кардинально не згідний з автором. Сказав, що це міркування з точки зору жінки, а жінка ніколи не може бачити в жінці те, що бачить і підмічає в ній же ж чоловік.

Жінки радянського і пострадянського періоду не маючи доступу до різноманіття і якості, з "гімна" робили "цукерку". І це правда. Сама пригадую, як намагалася завжди гарно виглядати моя мама при пустих крамницях чи завалених нічними сорочками і сімейними трусами, і мінімальною зарплатою. Тому у наших жінок смак є.

Особливо не погодився з міркуванням, що вигляд українських жінок такий, який можна побачити тільки вночі за кордоном. Сказав, що очевидно вона в таких кругах бувала. Категорично заявиив, що в жінок, особливо в Німеччині, Італії смаку нема.

Думаю в кожного свої критерії оцінки смаку, кричущості, краси, стилю.

Звісно, посмішку ніхто не відміняв :) А от чому у порівнянні наші жінки посміхаються менше, думаю ви й самі знаєте ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не погоджуюся зі статтею. Так, в нас бракує дівчат, які могли б підкреслити свої достоїнства. Але їх стає чим далі - тим більше. Особливо у великих містах. А за кордоном мало кому є що підкреслювати.

А взагалі, прочитавши заголовок - "Миф об украинских женщинах", перше що спало на думку - це: "Женщіни, женщіни... всі баби бл...ді, окрім наших мам" :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

п.с взагалі мені на цю тему майже п*х і незрозуміло чому афтар цим переймаєтся , напевно в нього вже все є і нема чого робити

max не наїзджай. Тема таки актуальна.

Мені здається, що проблема українських жінок у провіційності. Україна довгий час була провінцією спершу Російської імперії, а потім СРСР. Містечовість, хуторянство - не люблю цих визначень, але мабуть таки вони у нас присутні. Подивіться як виглядають і одягаються наші жінки. Приїдьте у поліське село - всі, як один - трикотажні кофти, пластмасові штани чи спідниці. В більших містах/містечках - джинси (китайські переважно), гольфи, костюми сумнівної якості і однофасонні. А що ж тут такого? Всі ж так одягаються. Містечкова мода!

В школі читала Дюма "Десять років по тому...". Людовік ХIV приїхав в одне з провінційних містечок. Найбільший із місцевих вельмож дає бал в честь короля. Вся провінційна знать там. Людовік жахається - всі дами, кавалери одягнуті майже однаково - пилючні, позаминулої епохи сукні, костюми, помпезні і вульгарно-пишні. І лише одна молода дівчина, з досить бідного роду, була одягнена в просту, але вишукану за смаком і в модній тодішній тенденції, сукню.

Тобто не бідність, а відчуття смаку і уміння відійти від штампів, почуття міри, здатність мати власний погляд і власну думку навіть у таких речах як мода, одяг, макіяж, от що робить жінку, навіть з посередньою зовнішністю, саме жінкою - чарівною і привабливою.... Про це стаття... Мабуть...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Где-то через неделю после возвращения в Киев я шла по Крещатику, вспоминая слова историка моды Александра Васильева о том, что женщины в России и в Украине все еще озабочены сексом.

А чому дивуватись? Сексуальна революція в них відбулась в 60-х, а в нас сексу не було, хіба такий після якого плакати хочеться :D

c19c0a898d75.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На жаль, частково мушу погодитись з автором, бо дійсно багато українських жінок не те що не вміють себе вигідно подати, вони примудряються зіпсувати навіть те, що дано природою. З прикрістю доводиться спостерігати на вулицях як великих, так і провінційних міст жінок, які одягнені в мішкуватий, неякісний базарний одяг або інша крайність - ботфорди (які практично завжди не в тему), коротка спідниця у поєднанні з не завжди ідеальними ногами, обтягнуті випуклості, які, як правило, варто прикрити, а не вивалювати напоказ і на сміх людям, колготки-сіточки (і по фіг чи дозволяє денний та діловий етикет), і... Ну ще багато про що можна говорити. Колись була в міській раді, так склалось враження про деяких "працівниць", що вони не дойшли до роботи в "Світязь", таким "актуальним і доречним" було їх вбрання і загальний зовнішній вигляд. Після Євробачення на одному з сайтів прочитала статтю, суть якої зводилась до того, що Україна своїм конкурсантом вкотре довела, що у нас в фаворі повії та несмак, що з огляду на Лободу (її імідж та вигляд) є не безпідставним.

Мені пощастило багато де побувати за кордоном і, так як лашками та стилем я цікавлюсь, можу зробити кілька висновків. В Італії, Іспанії, Австрії, Франції я зустрічала багато стильно і зі смаком одягнених жінок, які були доглянутими і важко було вгадати 45 їм чи 35. Звичайно, багато впирається в фінанси, але, знаючи наших забезпечених жінок і спостерігаючи за їх екстер'єром, приходжу до висновку, що справа все-таки у смаку і відчутті міри. Англійки не можуть похвалитись природною красою і по великому рахунку не переймаються своїм виглядом. Як і голандки, які до всього ще й мають, як правило, кремезну тілобудову. Загалом зовнішність європейок відрізняється від вигляду більшості наших "красунь" наявністю смаку, почуттям стилю і загальною вихованістю, яка передбачає в тому числі допустимість одягу в тих чи інших місцях.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

От скажи... "сплю, сплю - мені сниться, піді мною молодиця". Ви їздили? Ви дивились? Ви включали? (Це знов не я, це цитата із фільму "Гараж")

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 тижня потому...

Я згідна, що багато жінок не мають смаку, а ще більше з них не мають можливості вдягатись краще... Але те саме стосується і багатьох чоловіків. А взагалі, смаки у людей розходяться, і те, що видається одному прекрасним і суперстильним, в іншого викликає кардинально протилежні емоції:) не забуваймо, всі ми різні ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...