Перейти до змісту

Незалежна церква

Plum

Рекомендовані повідомлення

Москалі дзвонили, теж питали, чи правда в мене під диваном кулемет лежить, а по вулиці всі зі шмайсерами ходять?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 198
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

блін, флуд якийсь вже виходить, а не дискусія по темі

З.Ы

доречі, в америці у нас вулиці патрулюють джедаї в білих адєждах

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Скільки людей - стільки думок. А чому б не повернутись до релігії, яка була на Русі до хрещення, яке відбувалося в основному примусово? Язичництва?

Я православний. Причому хрещений в свідомому віці. Але в церкву як Київсього так і Московського патріархату не ходжу. Вважаю це непотрібним для себе. А коли буде потреба... А чи буде? Хто править в тих храмах? Незалежно від приналежності до того чи іншого патріархату. Навіть релігію перетворили в політику.

До речі, в чому різниця між Московським та Київським патріархатом?

Можна добитися незалежності УПЦ КП від УПЦ МП, а чи можливо буде добитися того самого від політики?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

блін, флуд якийсь вже виходить, а не дискусія по темі

З.Ы

доречі, в америці у нас вулиці патрулюють джедаї в білих адєждах

Хочеш назву автора першого флудного-флемового поста?

Чомусь Росія вирішила, що вона в праві вирішувати, що робити Україні, а що ні. Нам потрібен Сильний президент а не мямля, який зможе сказати "Ні!". А Росії пора вже врешті позбутися диктатури в особі родини Путіних-Мєдвєдєвих. Тоді й жити будемо дружніше.

Пам'ятаю випадок, коли мама моя поїхала у РОсію, до батькової сестри в гості. І Їхавши у електричці, побачила молодика, який продавав газети і голосно так коментував заголовки: "Украина на грани гражданской войны!"

"В Украине война!" "Украина в нищете..голоде."! і тому подібну ахінею.

Мама злякалася, думає та невже за 2 дні вже щось сталося? Взяла газету і почитала.. ТЬФУ!!

Тупе противне і кончене затравлювання і повна дезінформація населення.

Теж саме і в церкві. Московські попи (ну, московського патріархату) вже не вважають Українську церкву, як таку. Сестра моя мені взагалі заявила "А ти не хочеш дітей перехрестити в правильній церкві, бо та розкольницька.." Я її вигнав з квартири.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я не православний, але мене дуже дивують і бісять такі вислови в російських ЗМІ: "Каноническая Украинская православная церковь Московского патриархата (УПЦ МП) и раскольническое движение "Украинская православная церковь Киевского патриархата" (УПЦ КП) создали рабочие группы по подготовке двустороннего диалога" (пише пропутінське "жовте" онлайн-видання Lenta.ru).

Хто їм дав право вирішувати, яка церква на Україні є канонічною, а яка ні? Яке вони мають право називати українську православну церкву "раскольники"? ІМХО якраз росіяни, які лізуть у внутрішні справи України, і є "раскольники", вони намагаються розколоти Україну через церкву.

ну ти дайош! тебе дивують? тебе вони якраз не повинні дивувати, ти з тих, хто ознайомлений з нашою історією

такі вислови можуть дратувати, обурювати, але дивувати? та ні, це звичайна риторика російської владної політики 

але якщо так задуматися - кому потрібна та канонічність? люди з вірою в серці завжди знайдуть порузуміння. церква була первинно створена, щоб об’єднати християн, а це що є зараз має мало спільного з тим, що казав Христос...

тому пропоную забити на це болт, "сабака лаєт, караван ідьот" - головне не сваритися із-за таких речей хоча б на рівні нашого форуму

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

По своїй суті УПЦ МП взагалі не є українською, як її звикли називати. Правильніше буде її ідентифікувати як Російська православна церква в Україні. А канонічність - це не те що приходить від Бога, це те що вирішили між собою такі ж самі люди як і ми.

Якщо з Росії мені вказують не ходити в ту церкву, бо вона "розкольницька і неканонічна", то може мені взагалі виїхати з України, бо майже теж саме вони думають і взагалі про всю мою країну.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Московський Патріархат в Україні, це така сама реалія, що склалась історично, як і російськомовні громадяни України. В Києві був митрополит. Коли Москва набрала силу, а Київ занепав, митрополит переїхав в Москву - де багатше, сильніше і спокійніше. Далі московське князівство стало крепчать і розвиватись, князь московський захотів називатись царем - вищим від інших руських князів, от йому і потрібен був не присто митрополит, а священник з вищим статусом - патріарх. Великий цар = патріарх. І щоб не втручались у внутрішні справи, ті з Костантинополя - їхні царі і Вселенський патріарх, ми тепер вже самі маємо свого царя і свого патріарха.

Ну так це реаліїї 15-16 століття. Коли церква мала тотальний вплив на людей. А тепер. Гляньте навіть на цей, місцевого рівня форум. Скільки тут є дійсно віруючих людей? А скільки тут "практикуючих вірян" - тобто тих хто ходить в церкву? Коли тут же звинувачуюють в пропагуванні віри і релігії і "тупому цитуванні біблії". Навіщо тоді нам помісна церква якоїсь однієї конфесії, коли в Україні присутні стільки інших релігій? Щоб показати москалям що ми самі і без них можем? Так давайте просто могти. Хто хоче хай ходить в церкви московського патріархату, хто київського, а хто в "молоді протестанські церкви" (подобається мені таке визначення церков інших кофесій :) ) І тоді не буде поділу людей за релігійнимим чи нац. приналежностями, а буде просто - громадяни України.

"Люди мои - вы все мне одинаково дороги" (цитата, фільм "Гараж")

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Luychi, та питань не було б, якби не:

1. Тупе нав'язування Москвою свого патріархату і відомова у визнанні Київського, обзивання величезної кількості людей, громадян України, "раскольники".

2. Політичні агітації і маніпулювання свідомістю громадян України через священників Московського патріархату.

І перше і друге свідчить про те, що УПЦ МП -- це не стільки релігійна, скільки політична організація. Саме тому топік про православну церкву я створив в політиці, а не в релігії. На даному етапі питання вибору патріархату не є питанням віри, це більше схоже на партійну приналежність. І до про-путінської "партії" належить чималий відсоток громадян України. Саме це мене і турбує.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Угу. Агітація за Януковича напередодні помаранчевого бунту.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Один вже пішов курити РО. Такий чорний (ой вибачте афроукраїнець), схожий на обаму.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я лиш можу згадати вислів одного відомого проффесора,-" Еті казли мішают нам жить"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Один вже пішов курити РО. Такий чорний (ой вибачте афроукраїнець), схожий на обаму.

[offtopic]

цілих 20 днів?? ти здурів. А хто ж нас розважати буде.. скучно буде, як без Макса..

Можна я днів 15 скину?

[/offtopic]

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Лично я вешал бы большой и толстый навесной замок на дверь каждой церкви (мечети, синагоги, кирхи и т.п.), замеченной в малейшей попытке интеграции в светскую (мирскую) жизнь или политику. Давно тошнит от священнослужителей в парламенте...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ага і від політиків в церкві.. всі мля правильні, моляться - лоби об підлогу б'ють.. хрестяться аж зі свистом махають руками, і такі вже фізіономії у всіх чесні і праведні.. ну прямо хоч німб вішай..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Можу сказати по поводу церков лише одне, доки люди в масі своїй будуть перетворюватись на покірне стадо доти тим стадом будуть керувати та оболванювати.

Здавалось би, пересічній людині ніякої різниці який патріархат у церкви, молитви ж спрямовуються до Бога, вірить людина в Бога чи Ісуса а не в протоєрея чи диякона... взагалі молитись з тим же успіхом можна в чистому полі... але ні наше життя наповнене абсурдом. Десь пригадую читав що перед кінцем світу буде суцільна підміна понять, біле видаватимуть за чорне, а чорне за біле, от тепер і віру вже змішали з церковними бізнесами двох угруповувань... Значить час ікс блізок, треба готуватись :)

Я цілком розділяю думку що в Україні має бути лише одна українська церква, нажаль в нас ще великий процент людей вважаючих що окрім релігії церква ще мусить поширювати московську пропаганду...

Ще два слова встромлю по-поводу патріархатів. Найбільш кумедним мені було спостерігати візит Кирила в Україну, кожне місто його візиту вже не знало чим то ще таким вистелити його стежку, вже всілякі композиції з квітів викладали, мало не тінь його цілували. По інтерв’ю вірян для новин складалось враження що саме заради цієї події вони жили своє життя. А що ж було насправді??? Просто свій філіал відвідав генеральний начальник попів московського патріархату, це їхній директор. Він не мессія, не пророк, не обранець божий. Його обрали попи зпоміж себе для того щоб хтось керував процесом. На нього не сходила благодать божа у вигляді голуба. І судячи з його політ-освідченості та офіцерського рангу ніколи й не зійде. Керівник приїхав просто переконатись що свічки справно продаються, заодно опять пропіарити велику імперську церкву.

А для народу це здалось пришестям...

Так само я відношусь й до українських патріархів, вони не святі, не мессії, вони слуги Господа, в якого ми віримо, а не цілуємо асфальт по каторому попи ходили....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

зверніть увагу: більшість на форумі не захищають священноСЛУЖИТЕЛІВ, тобто молода частина суспільства вже має власне бачення ставлення до релігії і віри... ми не б’ємо один одному пики за належність до конфесії, не воюємо за храми... ми ВЖЕ інші... так що все налагодиться, просто керуйтеся власними, а не нав’язаними думками, і думайте, чи певні дії не направлені на те, щоб перетворити вас на стадо і кому це може бути вигідно...

хай бабульки з дідульками ще повоюють, їх вже не зміниш, а через років 20 на таку лапшу вже мало хто поведеться

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хто за чим в церкву ходить то і те собі находить. Я наприклад хожу до церкви, щоб взяти участь в літургії, сповідатись і причаститись, тобто, зробити те, що наказав Христос зробити на згадку про нього.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

зверніть увагу: більшість на форумі не захищають священноСЛУЖИТЕЛІВ, тобто молода частина суспільства вже має власне бачення ставлення до релігії і віри... ми не б’ємо один одному пики за належність до конфесії, не воюємо за храми... ми ВЖЕ інші... так що все налагодиться, просто керуйтеся власними, а не нав’язаними думками, і думайте, чи певні дії не направлені на те, щоб перетворити вас на стадо і кому це може бути вигідно...

хай бабульки з дідульками ще повоюють, їх вже не зміниш, а через років 20 на таку лапшу вже мало хто поведеться

Дуже хочеться вірити в твої слова, що саме так воно і станеться.

Але наприклад вже серед моїх знайомих і друзів є чимало таких, яким мізки засрала пропаганда щодо канонічності і т.п.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Але наприклад вже серед моїх знайомих і друзів є чимало таких, яким мізки засрала пропаганда щодо канонічності і т.п.

А ще плюс до того вплив батьків на чиїх поглядах виховується теперішнє покоління. Про це теж не варто забувати. Не рідко доводиться чути від молоді умозаключєнія чи заяви яких із власного досвіду вони робити не можуть в принципі, бо його в них попросту нема.

Так що не все так гладко як хотілося б...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну давай так - хто на Борді є запеклим прихильником "канонічності" однієї з конфесій? я таких не помітив... тут зібралися переважно розумні люди, ну так, в кожного свої приколи, але це вже нюанси - всі ми інтуїтивно догадуємося, що "щось тут неправильно" з цими конфесіями і їхньою возньою, навіть ті, хто чітко себе асоціює з певним патріархатом

так, можливо, голови всіляких обивателів легше забити "канонічністю" і т.д. - але давайте починати з себе, якщо ми зможемо сприйняти думку іншого, не казати, що вона правильна чи ні, а просто сприйняти як явище, тоді побачимо, що вся ця метушня зовсім не така і важлива, коли придивитися уважно...

ще по темі патріархатів - ну приїхав російський патріарх, ну щось там ще зараз пошумлять російські ЗМІ про канонічність, - і що це міняє в вашому житті? ну співпрацюють вони з ФСБ, та флаг їм в руки - просто не сприймайте такі "тєлодвіженія" як особисті образи - і такі візити і новини не будуть мати майже ніякого впливу на наше суспільство... їхнє завдання - зачепити вас, в ідеалі щоб ви закликали до масових розстрілів, добре було б щоб відбулося якесь масове побиття - оце був би інформ-привід!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну що значить до сраки канонічність!

Церкви повинні жити у мирі і дружбі, в любові між собою. Щоб між ними існував звязок, щоб між ними існувала спільність - канон. УПЦ КП прагне канонічності з усіма церквами і дефакто так воно і є. Я як православний кожен раз в церкві виголошую молитву Символ Віри де кажу що Вірую, і серед ішого по тексту я,- вірую в єдину святу апостольську церкву. Проте я прагну правди і її оголошення, РПЦ правду не тільки відкидає, приховує, але що ще страшніше відкидає.

З історії що таке коли б церкви не хотіли єдності. Колись був розкол в церкві через владу Рим відділився і утворились якби католики які знаходяться не в канонічній, не в рідстві з Вселенською церквою. Що з цього вийшло. А вийшло те що католики в свй час під прапором христа ішли війнами, зробили з церкви бізнес. Із-за цього утворились різні церкви протестанського спрямування, бо вони не могли терпіти того на що перетворилась церква. Проте вони не повернулись до православя а утворили свою церкву, а далі взагалі я і навіть не можу перечислити скільки є різних церков. Ось що з цього виходить.

Так от В УПЦ КП, УПЦ МП, РП немає розбіжностей в православї. Всі книги тлумачаться однаково. Служба ведеться за однаковими правилами.

ТОму ми прагнемо канонічності. Але ми нарвались на політичну перешкоду. Історична правда про УПЦ, тобто її канонічністьпідриває канонічність РПЦ МП. Ось в чому вся причина. Канонічність нашої церква яка є єдиною відбулась за Київського патріархату. Силою (утриманням Вселенського патріарха у вязниці москви) було змінено патріархат з Київсько на Московський і мало того, а власне підпорядкування Києва Москві з пониженням Києва у статус митрополії. Це нонсенс. На той час ніхто цього не визнавав але під тиском сили був вчинений такий гріх. Констатинопіль впав і немав змоги виправити свої помилки, хоча і були спроби і є документи тому і УПЦ КП бореться за цю правду.

Якби було добре якби ми РПЦ І УПЦ помирились, відкинули той гріх і стали жити в спільній молитві. Це було б для церкви величезна перемога. Мало того більшість священнослужителів знають правду і прагнуть канонічної єдності двох патріархатів це УПЦ (КП) і РПЦ (МП), проте політика РФ прагне через церкву в україні розділити наше суспільство, власне як і через мову.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Знаєте, народ, відкрию вам таємницю - голосувала "під час помаранчевого бунту" за Януковича і ходила в церкву Київського патріархату, в собор Святотроїцкій тобто. Там молились за Віктора, точно не за Федоровича і теж агітували не за Януковича. А коли я рік тому мала хрестити дитину, батюшка перше що мене спитав - в яку церкву ходжу... ну я ж приховувати не буду...щас ..не дождетесь.

Точно знала, що нарвусь але сказала - в Собор. І реакція батюшки -Київський патріархат - грішниця, покайся, перехрестись, тоді дозволю хрестити! А я йому - батюшка, а якщо через 100 років київська церква буде визнана канонічною, що ви тоді скажете. І батюшка замовк, він то точно вірить в безсмертя душі. А потім - все одно не дозволю, ти неправильна. А я йому - якщо ваша совість дозволяє, поступайте як вважаєте правильним... через кілька хвилин батюшка змилувався і дозволив хрестити мені новонароджену дитину.... Це я до чого - ну "совєти" будували залізну завісу,щоб ворожі ідеології не проникали. Давайте і ми,якщо совість дозволяє, всіх неугодних, закордонних повиганяєм і будем будувати "істинно правильну, вірну і канонічну церкву і релігію".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Виберіть мене президентом. Обіцяю створити помісну католицьку церкву на чолі з папою львівським, українську мусульманську церкву з аятоллою кримським, українську буддистську церкву з ламою київським, потім всіх обєднати і на чолі поставити патріярха з титулом всієї України та її околиць.

Конкретно: чому ніхто не обговорює проблему єднання, наприклад, баптистів з адвентистами? Чому вам так коле очі московський патріарх? Він приїхав до вірних УПЦ, а не до Вас, шановні поборники КП! Дайте людям можливість нормально зустріти свого патріарха! Адже, коли Філарет приїзджає до Луцька на день Святого Духа, ніхто ж його не пікетує і не виганяє, правда ж?

_________________________.doc

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Він приїхав до вірних УПЦ, а не до Вас, шановні поборники КП!

То з ваших слів виходить, що Київський патріархат зовсім не український, а я хожу в якусь молдовську чи сербську церкву. А те що ви називаєте УПЦ (МП) правильніше буде перейменувати в Російську православну церкву в Україні. От тоді він дійсно буде приїзжати до своїх вірян. А не так як зараз, пропагуючи відверту дезу та розбрат в суспільстві.

Адже, коли Філарет приїзджає до Луцька на день Святого Духа, ніхто ж його не пікетує і не виганяє, правда ж?

А щодо приїзда Філарета, то щось я ніразу небачив такого дурного ажіотажа. І коли він приїзжає в Луцьк, то місто не перекривають на цілий день.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так. Київський патріархат безперечно український ( в жодній православній державі світу немає такої кількості православних конфесій). І це наша біда і скорбота, бо чинити розкол - тяжкий гріх.

А дурний ажіотаж створила партія "Свобода" і група революційно настроєних людей (зауважте, якраз під стінами цирку). І, можливо, Ви вважаєте, що тисячі людей, котрі зустрічали патріарха Кирила - росіяни? Ні, панове, це були українці. Тому російською церквою УПЦ аж ніяк не є.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...