_sergius Опубліковано 5 Травня, 2009 в 10:52 Поділитися #26 Опубліковано 5 Травня, 2009 в 10:52 І після цього ще дехто наважується на весь голос кричати, що їх права притісняються.Це якраз нас заставляють у власному домі відчувати себе гостями. Яка ж може бути реакція... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
GreyHairs Опубліковано 5 Травня, 2009 в 12:12 Поділитися #27 Опубліковано 5 Травня, 2009 в 12:12 Село Мерва (горох р-н) и соседнее село (уже львов обл) Сельхоз работы (студенты), я старший (преподаватель). Время 91 год. На крыльце объясняю двум фефочкам, что задолбали ночными походеньками и б..ством в детских комнатах (жили в детсаде). Одна из луцких (русская, папа военный), вторая из Грузии (мама в с Волыни) естественно разговор на русском. "Либо приходите до часу ночи, либо гуляете до утра, двери закрываю". Из темноты: - Ти українець? - Українець. - То чого ти падла розмовляешь не на державній мові! (дословно) А таксиста надо было из ТТ растрелять, бо подлый москаль зажралься на исконно украинских землях. Также хотелось бы сказать ДрФаусту по поводу суржика и збочень: Так исторически складывается, что близлежащие территории соседних государств имеют так называемый суржик - помесь языков, из-за териториальных и этнических помесей. Так какой язык (суржик) считать настояшим украинским закарпатский, галычанский, херсонский, полтавский и т.п. или язык Зварыча (который Роман) и Кати Ю.? Возьмем для примера Польшу - ох как сильно отличается польский восточный и польский западный и польский южный (я имею ввиду говор и используемый запас слов, которыми и не пахнет в других местностях, помешаны с немецким и словацким и украинским). Возьмем Америку - каждый штат имеет свой акцент (особенно удаленные и национально разные) - который обусловлен этнической составляющей того или иного региона. Я уже не говорю об Английском английском в сравнении с американским. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
difoto Опубліковано 5 Травня, 2009 в 12:21 Поділитися #28 Опубліковано 5 Травня, 2009 в 12:21 А таксиста надо было из ТТ растрелять, бо подлый москаль зажралься на исконно украинских землях. А с каких пор Крым стал исконно украинскими землями? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
GreyHairs Опубліковано 5 Травня, 2009 в 12:22 Поділитися #29 Опубліковано 5 Травня, 2009 в 12:22 А таксиста надо было из ТТ растрелять, бо подлый москаль зажралься на исконно украинских землях. А с каких пор Крым стал исконно украинскими землями? Дык и я о том! Спорный вопрос для многих территорий Украины, з огляду на историю. Поляки вон по жизни ложат гляз на наши западные земли, румыны и венгры на юго-запад, учитывая донбасс и крым туда поглядывает россия с татарами и турками (по крыму) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
STRIKER Опубліковано 5 Травня, 2009 в 12:32 Поділитися #30 Опубліковано 5 Травня, 2009 в 12:32 А с каких пор Крым стал исконно украинскими землями? Ходять чутки, що приблизно за 1100-1200 років перед тим, як він став золотоординським ("ісконна русскім", по вашому). Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
kudrom Опубліковано 5 Травня, 2009 в 12:37 Поділитися #31 Опубліковано 5 Травня, 2009 в 12:37 Та нема в більшості лучан антиросійського настрою, нема!Луцьк взагалі супертолерантне місто...Якщо ми з чимось не погоджуємося, це не значить, що це це ненависть. В нас нема "єдіноправільной" точки зору і навіть Борда цьому доказ. Якщо тебе хтось там образив пару раз, то по-перше, це не значить, що такі "всі", і по-друге - а чи не пробував ти шукати причину в собі? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
GreyHairs Опубліковано 5 Травня, 2009 в 12:41 Поділитися #32 Опубліковано 5 Травня, 2009 в 12:41 Ходять чутки, що приблизно за 1100-1200 років перед тим, як він став золотоординським ("ісконна русскім", по вашому).А кого 3,14здить индейцам, бо не по чутках лет 250-300 назад гамериканцив там и не стояло.Та нема в більшості лучан антиросійського настрою, нема!Луцьк взагалі супертолерантне місто........Однозначно погоджуюсь. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Harvester Опубліковано 5 Травня, 2009 в 12:42 Поділитися #33 Опубліковано 5 Травня, 2009 в 12:42 ...Стоит заметить что в России в частносит Москве и Питере анти украинскими настроениями даже и не пахнет Попробуйте заікнутись там про Крим чи Чорноморський флот Звичайно, до конкретного українця, який не кичиться своїм українством відношення буде нормальне. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
vanus Опубліковано 5 Травня, 2009 в 13:09 Поділитися #34 Опубліковано 5 Травня, 2009 в 13:09 Лол, тема явно провокативна. Щось я не помітив такого в Луцьку. Особливо на концерті ДДТ, всі вийшли і скандували геть, геть, геть Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
_sergius Опубліковано 5 Травня, 2009 в 13:38 Поділитися #35 Опубліковано 5 Травня, 2009 в 13:38 Спорный вопрос для многих территорий Украины, з огляду на историю. Поляки вон по жизни ложат гляз на наши западные земли, румыны и венгры на юго-запад, учитывая донбасс и крым туда поглядывает россия с татарами и турками (по крыму) А де ж тоді мені жити? Де тоді моя Україна? І ще, блін, я винен в тому, що доводиться бідкатись у власній оселі А потім починаються дискусії про високі матерії, мовляв чому ви не любите тих, не терпите інших... Та радіти треба, що в нас це все проходить мирно і спокійно. В іншій країні навряд чи хто б терпів подібне. Ну не розуміють люди по-хорошому... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Zevs_Isver Опубліковано 5 Травня, 2009 в 13:51 Поділитися #36 Опубліковано 5 Травня, 2009 в 13:51 Лол, тема явно провокативна. Щось я не помітив такого в Луцьку. Особливо на концерті ДДТ, всі вийшли і скандували геть, геть, геть а ты смотри ОРТ чаще.... там такого понаросказывают..... ууууУУУУУ..... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
laska Опубліковано 5 Травня, 2009 в 15:24 Поділитися #37 Опубліковано 5 Травня, 2009 в 15:24 Мене більше дивують українці, котрі волею долі попадають у Росію або на схід України і асимілюються там повністю. Коли від куми в Севастополі чую, що похресник мусить вчити українську бо треба буде ЗНО проходити, то мене коробить. Виявляється, це єдина мотивація. А проросійськи зомбований кум (вихідець з Луцька!!!) схвильовано запитує чи правда, що в нас тут іде озброєння населення УПА, а сам в той час патрулює узбережжя Грузії на російському кораблі. І на моє питання: - якого дідька ти там робиш? Відповідає: - Родину защищаю, постреливая иногда. Але і їх я не ненавиджу. Я їх в обіймах задушу Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
romaxa11 Опубліковано 5 Травня, 2009 в 15:56 Поділитися #38 Опубліковано 5 Травня, 2009 в 15:56 Золоте правило: в чужий монастир з своїм уставом не ходять. А такі як ти прийшли і не тільки не змінили свою програму, а й навпаки, чужий устав переписали на свій.Тут вже проблема культури, точніше її відсутності, шкода що на рівні цілого народу, та й ще сусіднього. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Medvedko Опубліковано 6 Травня, 2009 в 01:43 Поділитися #39 Опубліковано 6 Травня, 2009 в 01:43 Мене більше дивують українці, котрі волею долі попадають у Росію або на схід України і асимілюються там повністю. Что удивительного тут, что асимілюються там повністю? Между русскими и украинцами есть коренные различия? Или украинцами на западе и востоке? Я полагаю что нету - поэтому и ассимилируются, но то что полностью - не согласен .. проросійськи зомбований кум (вихідець з Луцька!!!) Вау! наконец-то нашел себе определение. Я тоже кум Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Fagot Опубліковано 6 Травня, 2009 в 04:47 Поділитися #40 Опубліковано 6 Травня, 2009 в 04:47 Вау! наконец-то нашел себе определение. Я тоже кум "куме! так ви москаль...!! ловіть топірця, куме" Ну а якщо серйозно, то чому дійсно стільки агресії, використання укр мови на території України повинно бути просто необхідністю, інакше ніяк, і головне ніякої агресії, от ЗНО - це правильний крок (бугага!!), і таких кроків повинно бути багато, щоб людина на сході, чи де завгодно, розуміла необхідність говорити українською. Так нє, там навпаки, їздять умніки з наклейками "Говорю по русски!", і саме головне їх там за це не штрафують, хм... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
laska Опубліковано 6 Травня, 2009 в 06:47 Поділитися #41 Опубліковано 6 Травня, 2009 в 06:47 Что удивительного тут, что асимілюються там повністю? Между русскими и украинцами есть коренные различия? Или украинцами на западе и востоке? Я полагаю что нету - поэтому и ассимилируются, но то что полностью - не согласен .. Ти перечиш сам собі. Раз визнаєш, що асимілюються, значить визнаєш і відмінність. Ловіть топірця, куме © Fagot Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Alisa Опубліковано 6 Травня, 2009 в 08:23 Поділитися #42 Опубліковано 6 Травня, 2009 в 08:23 Вчора на ОРТ в новинах показували "вопіющєє бєзобразіє" української влади. Виявляється, в Криму паніка і шок, бо інструкції для ліків на українській мові. Бідні рускіє українці травляться ліками, бо за все життя не навчились навіть читати. Вразили перші слова журналістки: "С тех пор, когда "скорая помощь" стала "швідкой допомогой"...І коли брали інтерв’ю в не дуже старої пенсіонерки, вона, махаючи інструкцією, волала: "Кому это надо!"Це нормально?! Це не москалізм?В мене такі люди асоціюються з, вибачте, глистами, які влізли всередину, присмоктались там і ще керують, що їсти, щоб їм там комфортно було.Тепер треба чекати російських військ в Криму, бо ж це "явна агресія, спрямована на беззахисних російських громадян" (навіяно війною в Грузії). Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
laska Опубліковано 6 Травня, 2009 в 08:40 Поділитися #43 Опубліковано 6 Травня, 2009 в 08:40 Бідні рускіє українці травляться ліками, бо за все життя не навчились навіть читати. Китайці примушують населення палити, а ми потравим ліками. Відбір Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Harvester Опубліковано 6 Травня, 2009 в 09:44 Поділитися #44 Опубліковано 6 Травня, 2009 в 09:44 Дивно. Більшість інструкцій до ліків написано двома мовами - на одній стороні - українстька, на другій - російська. До речі. В українському паспорті також на двох мовах основні записи. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
_sergius Опубліковано 6 Травня, 2009 в 10:38 Поділитися #45 Опубліковано 6 Травня, 2009 в 10:38 До речі. В українському паспорті також на двох мовах основні записи.Питається: а на фіга воно треба? В нас ще, дякувати Богу, тільки одна державна мова - українська. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Shura Опубліковано 6 Травня, 2009 в 10:42 Поділитися #46 Опубліковано 6 Травня, 2009 в 10:42 с двуязычным паспортом можно ездить по всему СНГ.иначе - извольте получить заграничный... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
IncvizitoR Опубліковано 6 Травня, 2009 в 16:17 Поділитися #47 Опубліковано 6 Травня, 2009 в 16:17 Приголомшений з першого рядка Думаю не секрет для вас что у большенства Лучан анти росийские настроения Мало того що невідомо з чого взявся висновок про "большенство", на основі яких даних, переконаний що лише по постам на форумі, а по-друге не треба плутати анти-російські з анти-москальськими. Росіян в мене немає ніяких підстав нелюбити чи не поважати, в самого є рідня в Росії, але перепрошую москалі нам не друзі. Із їхніх уст непреривною рікою доноситься про братерство, рідність народів, словянську любов а з-за спини чомусь виглядає сокира: то мову їхню тут ущімляють так що за роки незалежності в Криму може й відкрили якусь одненьку українську школу а може й ні, паспорти російські там же роздаються всім охочим, пропаганда по Російським каналам довела до того що більше половини населення Росії вважає українців ворожою нацією, мери російської столиці активно пропагують відєднання Сходу в окрему державу, роблячи це на території моєї країни, чуть шо не так так вентиль перекриють з газом шоб тіпа не воровали, свої аргументи можу згадувати дуже довго... Але раптом я дивлячись скоса на сокиру за спиною позволю усомніцца в цій "братерсько-славянській" любові так зразу бац і я фашист або більше того бандерівець недабітий. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Ridiska Опубліковано 6 Травня, 2009 в 18:26 Автор Поділитися #48 Опубліковано 6 Травня, 2009 в 18:26 Рідіска, поїдь в Луганськ чи Донецьк, і позапитуй в людей українською мовою, щось на зразок: "Підкажіть, будь-ласка, котра година", або "Як пройти до залізничного вокзалу", або в Одесі на базарі запитай щось українською. Тоді побачиш, хто і кого ненавидить. Вони нас - ненавидять. Ми ж їх - терпимо. Тому що коли в нас запитують щось російською мовою - ми відповідаємо. Навіть на такі дибільні й провокативні питання, як твоє, в першому пості.Чомусь на російських форумах українська мова обсираєтсья і не підтримується, а в нас ти можеш російською писати.Чомусь росіяни жаліються, що в Україні мало російських шкіл, а коли їм дорікнули, що в Росії, незважаючи на велику кількість українців - ВЗАГАЛІ нема шкіл україномовних - росіяни відповіли: "А зачєм? Вєдь язикі настолько похожиє, што смисла нєт устраівать украінскіє школи..."Так що чия б корова мичала про те, хто кого ненавидить.Ежу в луганс каждое лето и расговариваю на укр языке специально реагируют на меня так же как ту на русский Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Taurus Опубліковано 6 Травня, 2009 в 19:48 Поділитися #49 Опубліковано 6 Травня, 2009 в 19:48 Ежу в луганс каждое лето и расговариваю на укр языке специально реагируют на меня так же как ту на русский Бр-р, це якою мовою? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
SunSeth Опубліковано 7 Травня, 2009 в 08:31 Поділитися #50 Опубліковано 7 Травня, 2009 в 08:31 http://ukrbash.org/quote/12559 Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.