Перейти до змісту

Шлюбний контракт


laska

  

39 проголосували

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Що  таке шлюбний контракт і з чим його їдять, думаю знаєте.

От цікавить ваше ставлення до такої угоди подружжя.

Що це для вас: здоровий меркантилізм чи прояв недовіри?

З аргументами, звісно 

:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Спочатку ставлення було виключно негативним, і при розгляді питання про шлюб варіант з таким контрактом відкидався як щось зле і недобре (ех..лябов! :))

А зараз думається інакше... людина людині може стати вовком за певних обставин. І ніколи не вгадаєш, коли ці обставини настануть. Чужа душа - патьомкі :)

Тому, як на мене, шлюбний контракт - це річ все-таки не абсолютно непотрібна. З одного боку це є виявом недовіри, так. З іншого боку - це є такий собі міні-гарант того, що в разі розлучення якась одна половинка не привласнить собі все майно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цікава тема :ok2: Особисто я відношусь до шлюбного контракту позитивно. Хоча шлюб має грунтуватись на довірі та взаємоповазі, але життя є життя і хтозна як воно повернеться і наскільки можуть змінитися обставини. І, наприклад , складаючи шлюбний контракт в майбутньому хотілося б захистити насамперед інтереси майбутніх дітей.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А як же довіра? Любов, про яку всі вуха тут прожужжали? Якщо є шлюбний контракт - тоді яке ж це подружжя?. Це угода. Бізнес.

Це моє - не чіпай - а це моє не чіпай, бо так написано в договорі.

на мою думку, це цікаво багатій людині, яка боїться за свої статки!

ось Вам - в тему:

img_36952011_612_1.jpg

Я проти.

P.S. Менталітет у нас не той...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я тоже против.

не потому что я - мужчина и основной добытчик (на данный момент)

все может поменяться и жена может зарабатывать больше

не в этом дело.

просто по-людски надо жить, а если расходиться (не дай бог) - тоже по-людски

а если кому-то охота половинку нажучить - то и с контрактом будет налево сливать деньги, оформлять покупки на кого-то и пр.

и никакой контракт потом ничего не докажет.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А ще шлюбний контракт є класною фішкою, за допомоги якої можна вивести майно з-під іпотеки чи застави :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я теж проти подібних контрактів. Уже з перших днів шлюбу над новоспеченим подружжям нависнуть якісь умови, яких треба дотримуватись і які не можуть передбачити всього наперед. В торгові контракти вносять зміни, укладаючи додаткові угоди. Подружжю також необхідно буде укладати щось подібне, якщо обставини зміняться?! Тоді ж відразу включається меркантилізм, який зруйнує шлюб, дуже швидко зруйнує, бо здійснення кожної значимої покупки призводитиме до попереднього аналізу, а навіщо я це купуватиму, якщо (у разі чого) воно дістанеться не мені. А я ж так важко заробляв, щоб це купити. Задумайтесь. Будьте чемними, дослухайтесь і поважайте своїх половинок.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не укладали. І до теперішнього часу нам нема що ділити. :P Знаю, що можна його укладати і після укладання шлюбу. Пан меценас тут хорошу ідею підкидає, треба "намотати на вус". ))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сміжні емоції викликає питання.

Я вважаю, що дану тему потрібно аналізувати глибше та включити різні чинники. Перебирати ці чинники не буду, бо можу викликати бурю емоцій. Наведу лиш найпростіший - вік обох.

Буває так, що люди починають зустрічатись ще з лави університету, статок батьків в обох середній (стандартний, якщо можна так виразитись). Потім вони одружились, пішли на роботу... почали здобувати майно разом. Шлюб перевірений роками (їх - років, може бути небагато). В такому випадку звичайно шлюбний контракт не потрібний.

А може бути і по іншому (наведу приклад коли домінує чоловіча стать, хоча варіант навпаки теж не виключений). Він з ранніх років щось здобуває, будує бізнес, зайнятий справами. В результаті успішних справ з'явилась квартира, автомобіль, будинок та інше ліквідне майно. Але враховуючи вік (візбмемо скажемо близько 30) і відсутність сім'ї "до" перебудовує своє життя на шлюб. І вона (років так 21-25) з "сумнівним минулим". В процесі "стрічання" все чудово, все як в книжці пише. А після шлюбу вискакують скриті приколи (описувати не буду домалюйте в уяві самі ;)). Так от в такому випадку - звичайно бажано укласти шлюбний контракт.

Тому я схиляюсь ближче до прихильників.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як відомо від любові до ненависті один крок.

Я за шлюбний контракт, хоча сам не укладав (він доцільний якщо пара вихідці з різним рівненм достатку, чи соц. щаблів).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 тижня потому...

Голосів мало, але і з того видно, що досвіду укладання нема.

Схоже думка психолога слушна:

- У нас дуже сильною є психологічна установка "соромно". Ми - суспільство невиправних романтиків. Про гроші - соромно, про любов з обранцем поговорити серйозно - соромно: "Раптом хтось подумає, що, як повія, - за гроші". Ми всього соромимося!

Інакше кажучи, шлюби укладаються на небесах, але розбиваються об землю. Чоловік і жінка повинні розкрити один одному свої очікування до, а не після весілля. Інакше - психічні травми, розлучення.

39para.gif

І ще цікава думка юристки Лесі Петрової

Правила гри, або Дещо про шлюбний контракт

Шлюбний контракт — не розкіш, а спосіб захисту ваших романтичних стосунків, інструмент стабілізації вашого шлюбу, гарантія цивілізованого розлучення і фінансовий фонд ваших дітей.

Скажіть, тільки чесно, чи можна відкрити свою справу, не знаючи кон’юнктури ринку або правового поля? Так, я теж думаю — можна, якщо хочеш швидко і повністю розоритися. А чому ви думаєте, що можете, вступаючи в шлюб, покластися на випадок? Мені чомусь здається, що жити, точно знаючи, що саме і кому на яких умовах належить, і ефективно управляти рухомим і нерухомим майном родини краще, спираючись на шлюбний контракт.

Те, що любов умирає через 48 місяців, а чоловіки полігамні — незаперечний факт, доведений як наукою, так і практикою. Припустимо, ви чоловіка тримати за штани не збираєтесь, якщо він: розлюбить, піде до іншої, загуляє по казино й інше. Розумію. Але скажіть мені, навіщо вам оплачувати із сімейного бюджету його: гру, захоплення, борги, жінок? Чи жити на те, що залишається після його розваг? А про дітей ви подумали? Чому вони повинні недоїдати, погано вдягатися або одержувати освіту і медобслуговування гірше, ніж його діти від наступного шлюбу? Чому вони мають відповідати за вашу благодушність?! Тому що ви не змогли чи визнали цинічним оформити шлюбний контракт?! Я ще можу зрозуміти жінку, яка не може (чи не хоче) захистити себе. Але зрозуміти матір, що не захищає інтереси і права своїх дітей, я не можу.

З другого боку, для чоловіків шлюбний контракт — це зручний юридичний інструмент офіційно визначити, хто в хаті хазяїн. Для чоловіка (усі з цим погодяться) головна якість — чесність. Уклавши шлюбний контракт, вони можуть чесно визначити, що належить дітям від першого шлюбу, від другого шлюбу і спокійно жити, не травмуючи близьких і без регулярних скандалів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Думка Лесі Петрової направлена швидше на тих, хто встиг обпектись. Люди схильні перебільшувати і згущати фарби, коли це вигідно. А Петровій якраз вигідно, щоб люди масово бігли укладати шлюбні контракти. Чесно кажучи, я навіть не знаю, що прописувати в контракті, якби зараз мені заманулось його підписати.

А ось з думкою психологів, не можна не погодитись. Дійсно, дуже багато конфліктів і проблем виникає через недомовки, які можуть виникати з багатьох причин: не надав належної уваги якомусь питанню, посоромився, чомусь захотів приховати... Спілкуватись потрібно дуже багато на абсолютно всі теми, які хвилюють. Сором? Який може бути сором між подружжям? Відкидати потрібно подібні думки і обговорювати всі питання!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...