Перейти до змісту

Діти і інтернет


Plum

Рекомендовані повідомлення

Хочу розпитати вельмишановне суспільство з приводу такого делікатного питання.

У багатьох з нас ростуть діти. І мало хто з нас зараз мислить своє існування без комп'ютерів взагалі і без інтернету зокрема. І всі ми усвідомлюємо, що дітей потрібно вчити користуватись як комп'ютером, так і інтернетом, оскільки від такого вміння в майбутньому може залежати їхнє місце в житті і на соціальній драбині. Але разом з тим, інтернет несе в наші домівки не лише добро і користь, але і величезну кількість бруду. Особливо цим славиться рунет -- величезна кількість банерів зі змістом еротичного і порнографічного характеру на більшій половині вільно доступних сайтів, включаючи такі цікаві для дітей ресурси, як сайти про комп'ютерні ігри, різноманітні сайти з анекдотами, з відеороликами тощо. Навіть "поважні" сайти з новинами (наприклад, такі як "Українська правда") інколи вміють "блиснути" досить відвертими фото.

Власне, в зв'язку з цим і питання -- як ви, батьки, вирішуєте це складне питання? Тримаєте дітей подалі від комп'ютера? Блокуєте вихід в інтернет? Блокуєте графіку в браузері? Перебуваєте поряд з дитиною, коли вона користується комп'ютером і вручну "адмініструєте" доступ дітей до тих чи інших ресурсів? Пояснюєте дітям що зображено на банерах і даєте якісь поради стосовно реакції дитини на них? Мовчки спостерігаєте зі сторони за цим всім? "Забили" на цю проблему і пустили на самотьок? Інший варіант?

Я розумію, що постійно контролювати дитину не реально, і рано чи пізно вона все одно вийде у "вільне плавання". Але хотілося б, щоб це відбулось вже в більш-менш зрілому віці, коли дитина зможе хоч якось розуміти і "фільтрувати" всю цю делікатну інформацію, яка на неї звалиться. Діліться своїми варіантами і думками з цього приводу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Проблема - под личным контролем. Но хотелось бы это дело автоматизировать. Детю 11 лет

З.Ы. Бывает там 2 раза в месяц

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Adblock юзаем для себя и пополняем базу фильтров.

не думаю что ребенки сильно потеряют что лет до 12

этого инета вообще видеть не будут.

развивающие книги, игры и родителей никто не отменял.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну от поки так і поступаємо, діти інет бачать тільки зрідка через моє плече. І коли вони в мене щось питають, я не відправляю їх в google :smile3:

Поки що інтерес до інтернету відбиваємо як можем

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нам майже 7 років.

Комп для перегляду мультиків, та ігор типу такої.

А далі будемо бачити. Буде проявляти інтерес до комп'ютера, я ,як адмін, буду вчити її збирати компа, як конструктор Лего! :D

Крім того ми займаємося гімнастикою. Мала ходить із задоволенням. Їй подобається.

icon_plus_1.gifпоперечний шпагат
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

нам еще рано, но мысли я уже тут высказывал.

1. воспитание прежде всего. от этого зависит последующее посещение сайтов ребенком.

2. ну, блокеры тоже не помешают. даже сейчас, для себя, установил фильтры на всякую ерунду.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Опера під різними обліковими записами. Різні налаштування фільтрів - для себе і для дитини.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

не сторонник того что бы дети сидели в инете и ваабще за компом. у дочки (скоро 8) есть игруля в которую время от времени играет, но не более 30 минут за подход. Инет видит только тогда когда возникает затык мыслей - не далее как вчера ребенок задал вопрос кто такие альбиносы и про группу крови. Поскольку на этот вопрос возникло 2 точки зрения, - мамина и не правильная, то не правильная сторона залезла в интернет и показала картинки и прочитала вслух то что там написано. Детенышу понравилось.

Мелкий же (скоро 3), интересуется всем... с интересом наблюдал когда ковырял компу внутренности, перенял у родителя запуск сарая с пинка (ну лень нагибаться, ногой включаю) и т.д.

З.Ы. Интернет детишек интересует только по вопросу стянул ли папа мультяхи новые...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

кстати, да.

в молодости сопровождал я технику у одной своей знакомой.

зачастую, рядом находился ее сын. периодически задавал вопросы, подсматривал, учился

в итоге, сын знакомой вырос и сейчас админом работает.

я горд тем, что частичка его знаний передана мной :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Моему малому уже 13.5 так что прятать особо незачем, будешь сильно прятать --- будет сильнее интересоваться , потом пойдёт к друзьям и там клондайк. В нете сидит уже года 3, полтора из них в основном на сайтах с машинами, там поревских банеров нет вообще. Сейчас уже расширяет свой кругозор, но я его предупредил что в нете много того чего ему смотреть не следовало бы, и если я замечю то ОБРУБАЮ нет НАВСЕГДА. А инет ему нужен для КОНТРЫ :) у них там кланы и всё такое :) . Контролирую выполнение моих требований переодическим просмотром хистори в опере. Ну и как вспомогательный подглядывающий инструмент у малого на компе стоит Radmin , когда он в нете я тихонько подглядываю на его рабочий стол - что он смотрит в данный момент.

Вывод: Пускать на самотёк не стоит , НО шила в мешке ВЫ всё равно не утаите. Чем сильнее запрет , тем сильнее интерес к нему.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нам тоже пока рано,но понял одно,что чем чаще ребенок будет видеть вас за компом,тем бесполезнее ваши действия по контролю и ограничениям.Сейчас стараюсь в присутствии дочки читать книги или с ней играться.Потому как только сажусь при ней за комп-сразу рвется на руки и стучит по клаве.И еще,если нам,взрослым тяжело вылезти из сети,то ребенку там потеряться навсегда как два пальца...И не факт,что через годы это выльется в позитив.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В Вісті є гарне налаштування - зветься Parental Control. Там можна налаштовувати всілякі дозволи та заборони для акаунта , під яким сидить дитя. (дозволені/не дозволені програми, сайти, тощо.)

Схожа штука є у роутері D-Link 2640U (стосовно інету) - не пробував, бо ще немає потреби.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Младшей - 8, комп она знает только по Dx-Ball и как-то не горит желанием. Из телеканалов - Jetix, на котором только мульты типа галактик футбол и онемэ всякое. А старшей - 16 скоро, ей без гугля, Википедии и справочников по химии - никуда. Племянник тоже, в контру рубицца про сети :) А я за этим не слежу, если чесно... ибо раз в месяц случается что-то типа "Тато , інтернета нема!" Я прихожу, попингую, перенастрою - работает. И открывается вкладка с биографией Тургенева или страничка из Википедии про свойства брома. Ну или сайт с вязанием :) Так чтоя лично проблем совсем не вижу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Моєму старшому 8 років. За компом дозовано з 4 років. Спочатку були розвиваючі, навчальні ігри, англійська, гонки з рулем і педалями. З 6-ти років має свій окремий комп, без виходу в інтернет. Ігри встановлює сам, з мого дозволу (теж освоїв спостерігаючи). Найулюбленіша гра "Козаки". Взагалі комп"ютер вмикає тільки з дозволу дорослих. З цим проблем нема.

Інтернетом користується раз в тиждень за нашим компом і з нашого дозволу. Відвідує сайт "Зоряні війни", "Несквік", спілкується з родичами з Севастополя через Mail.RuAgent. Я над ним постійно не стою, але наглядаю.

Поки ситуація контрольована.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...