Перейти до змісту

За что я ненавижу Линукс

D@ve

Рекомендовані повідомлення

У мене ВінХР і Убунта на компі.

Останнім часом майже постійно сиджу в Убунті. Все налаштував: відео, музика, інтернет, аська, джаббер, торенти роздаються. Особливо великих зусиль і не прикладав. Все працює стабільно і нормально.

В чому тоді проблема з Лінуксом? :horse:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 222
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

В чому тоді проблема з Лінуксом?

в том, шо на ХР я скачаю клиент, потом торрент, потом раздам его, запишу на диск, он распространится в сети. И все это быстрее, чем ты установишь клиент.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В чому тоді проблема з Лінуксом?

в том, шо на ХР я скачаю клиент, потом торрент, потом раздам его, запишу на диск, он распространится в сети. И все это быстрее, чем ты установишь клиент.

Ага, так важко написати в консолі, наприклад sudo apt-get install transmission і почекати десь 1 хв.

І, між іншим, в Убунті відразу установлений торент-клієнт і вищенаведені операції я проведу не повільніше ніж ти на Вінді, так що не треба ля-ля :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

настроить блютуз с клиентом в убунте мне вапсче не удалось... в винде - за 24 секунды. видимо я таки косолапый..эээ.. криворукий, извините.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

жена говорит что ей одинаково отлично работать и с убунту и с

виндой, когда рядом есть я. И одинаково плохо - когда меня рядом нет ;)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Легальний Халівар? Не зобанять? :)

Довго юзав бунту, зараз на ХР.

ІМХО бунта зручніша... зате ХР бігає ніби швидше.. правда з антивірускою те саме шо і бунта:). А вцілому софту і там і там вистачає, якщо руки прямі (а не як в мене) то і те і те буде цілком юзабельне

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

вінда і справді краще юдя юзвіра ніж ліна.

я юзаю убунту вже рік і час від часу вона падає з невідомих причин, а ще жере багато ресурсів і іноді намертво висне.

радує велика кількість програм і відсутність вірусів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

вінда і справді краще юдя юзвіра ніж ліна.

я юзаю убунту вже рік і час від часу вона падає з невідомих причин, а ще жере багато ресурсів і іноді намертво висне.

радує велика кількість програм і відсутність вірусів.

:D :D :D :D :D :D

повернись на ХР якшо вже лінух падає....

З.І. Убунта влаштовує по всіх параметрах в роботі і дома... ніхто не заставляє працювати із графою і компізом...думаю просто дійсно варто визнати що ця ОС не для юзерів і не для простих прикладних задач типу фільми та ігри.. я до убунти ставлюсь як до серверної ОС.. і відповідно із нею поводжусь ) не ображаюсь.

З.І.З.І. спеціально для тебе: у мене сервачоГ стоїть із uptime 1,3 роки причому ще на 6.10 версії убунти.. і уяви навіть не впала ніразу )))))) відповідно і не бачу потреби обновляти її, влаштовує на всі 99%...)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В тому то й справа, що ікси ти не юзаєш.

Я вже сижу на другій версії убунту (8,04, зараз 8,10) з іксами, компізом, фільмами, звуком, поштою і т.д. Так от глючить вона. То звуковий сервер відвалюється так, що тільки ребут допомагає, то ще щось. Не сильно, і не так, щоб через це її міняти хотілось, але все таки казати, що лінукс безглючна ОС в якості десктопу (принаймні убунту) може той, хто юзає її без іксів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тожа чьот згадалось:

В свій час поюзавши пару юніксових сірвачків для своїх потреб, вирішив встановити собі лінух на тачку дома, мол побачити да пощупати ікси і супер-пупер лінуховий софт.

Першою радістю стала Федора, встановилась без проблем, дрова поставились, в общем пісня, але шо з нею робити далі? Моїми сподіваннями було те - що раз вона іде здарова дура аж на цілий DVD, то там на ньому має бути просто ВСЬО-ВСЬО шо нада, в реалі ця зараза навіть mp3 не могла зрозуміти, не те що якесь відео(а тачка то домашня, і інтернета в мене на той час дома не було), подивившись пару днів на холодні і не юзебільні без нета ікси, які крім того тормозили і вісли(в порівнянні з форточками), Федора спокійно пішла в утіль...

Спроба нумер 2 відбулася через рік чи два, коли вже на новій роботі всі розхвалювали Сьюз(але ніхто напостійно на неї не переходив чьота ;), і софта зручного для роботи не було, та і взагалі, развє шо по RDP на віндовій тачці працювати, але смислу-то тоді), встановив дома, поставив(вже на щастя інтернет був) кодекі, прогі всі шо нада додаткові, піднастроїв, вродь працює, але лагає жесть(там де вінь літає) і вісне що не день, розумію звичайно, що залізо на той час було нотіком, що ніяк не можна назвати стандартним, але для чього юзверу про це думати????

Шо добило, навіть довбаний месенджер шоб настроїти більш-менш юзебільно, треба потратити с півгодинки, розібратись де які галочки ставити і тд, і тп, і так зі всім, відеоплеєр не хотів відео показувати поки в закромах не нашов завітну опцию - і нафіга воно таке???

Далі були сплошні заморочкі, будь-яка задача перетворювалась в півгодинне колупання, поки не розумієш - шо ікси тупо "обрубані" і не дадуть тобі налаштувати так як ти хочеш.

Далі Сьюз пішла услід Федорі, а на місце повернулися "глюкнуті, завірусовані і тормозні" форточки, які в мене спокійно живуть протягом 2-ох років(а з врахуванням того як я їх сношаю, то мене аж дивує) і головне чітко і просто виконують поставлені мною задачі.

Юніксовий сервак - благо, але робочо-домашня тачка на лінуксі - просто ШЛАК, хтоб там шо не говорив...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Погодився з автором

Трохи неврівноважено, але загальна думка вірна

Сучасні ос черезмірно люблять ресурси

На попередній роботі ХП (аптайм до 2-х тижнів) з купою портованого серверно-ніксового софта шевелилась швидше, за чисту убунту (памяті маловато було)

Дома 2 ХП і рутер на фрі

в мене хп перевстановлюється десь раз в 3 роки, восновному при радикальній заміні заліза %)

в дружини частіше - полюбляє екперементувати з графічними пакетами, частина з них криво деінсталюється і сильно загажує систему

фря взагалі, як поставилась, так і стоїть

що до встановлення, ІМХО, загалом для користувача встановити нову програму на вінді простіше

upd

автор не правий, щодо мака і фрі

за фрю вже писав КМД

в макаж інакша ідеологія: вони продають не ОС, вони продають комп*ютер як програмно-апапратний комплекс, де ОС невід*ємна частина від заліза

відповідно, завісання ОС - поломка ПК і привід до звернення в сервісний.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а от я люблю лінукс, так вінда зручна для користувача, але... Але це результат того, що на неї працює армія розробників, які цей комфорт і створюють. Якби всі цю люди працювали б на хоча б убунту, то результат був би в рази ефективніший, ніхто ж навіть не задумується як важко цей комфорт створювати на вінді. Так шоб результат був ефективний тре лінуха пристально розібрати, але це буде лише раз! Далі можна буде просто працювати на благо користувачів. А коли в вінді параметр однієї із її програм, який має тільки занчення так або ні, записується у рядковому(!!!) типі даних так: "1" або "0", то про яку спокійну роботу на благо користувача можна говорити? Одні підводні камні. Лінух ідеальна система для користуача, просто цього ще не розуміють розробники, і не працюють у цьому напрямку, щось типу того:) блін важко ж зранку думати.....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

записується у рядковому(!!!) типі даних так: "1" або "0"
ну, достатньо ж лише раз розібратись з Булевими величинами...

^_^

схоже на помилку програміста при створенні ключа реєстру )

з розрахунку, що в реєстрі булеві змінні відображаються типом байт, принципової різниці немає

UPD

прогнав :)

в реєсті нема байта

є дворд )

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Шо таке буль я знаю, і того я це і росказав. Тепер роскажу якось доходчівей чи шо...

В основному, в реєсті бульові параметри можуть записуватися процедурами (для дельфів) WriteInteger(ну тут теж тре бути обережним що число окрім 0 або 1 не вліпити) i WriteBoolean. А ключ реєстру цей створюється при встановленні операційної системи, це не програміст винуватий, хоча ні програміст, але цей програміст стопудово працює в мелкософті. Цей ключ відповідає за якийсь параметр завантаження системи(точно не пригадаю який). І він може бути записаний або нулем або одиничкою у рядковому типі даних(так і тільки так), інакше система просто стикнеться із серйозною проблемою. Тобто цей параметр можна змінювати лише процедурою (опёть дельфа) WriteString

Тому вважай ти не розібрався з булевими величинами в вінді за раз ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В кого є час і терпіння той ставить Лінукс і довго розказує як це класно, якщо часу і терпіння не вистачає ставлять Віндовс + відповідне ПЗ і просто користуються дивлячись з нерозумінням на людей які оставили Лінукс.

PS: Лінуксам ще довго щоб зробити настільки юзабільною свою операційну, як Віндовс, але з кожною версією Убунти бачу що все краще і краще.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А от Лінухі для юзверя це мягко кажучи лайно.
я убунту тоже не люблю.

работаєд работаєд...

ТИЦ! - і нє работаєд.

але робочо-домашня тачка на лінуксі - просто ШЛАК

Для чого ви тут на форумі розказуєте всім, про свою неспроможність працювати з новим для вас програмним забезпеченням? Навіть школи переходять на лінукс і школярі з ним працюють, а ви не можете. Своїми постами ви просто робите "медвежу" послугу мікрософту і лякаєте нових користувачів "таким поганим лінуксом". Перечитайте ще раз уважно, те що запостив автор теми. Там не тільки говориться про лінукс, там віндовс також згадується.

Якщо ви такі "спеціалісти" у своїй улюбленій операційній системі, то краще допоможіть тут людині: http://board.lutsk.ua/index.php?showtopic=31196

PS до речі в убунту є платна підтримка. Може вам краще туди звернутись?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для чого ви тут на форумі розказуєте всім, про свою неспроможність працювати з новим для вас програмним забезпеченням? Навіть школи переходять на лінукс і школярі з ним працюють, а ви не можете. Своїми постами ви просто робите "медвежу" послугу мікрософту і лякаєте нових користувачів "таким поганим лінуксом". Перечитайте ще раз уважно, те що запостив автор теми. Там не тільки говориться про лінукс, там віндовс також згадується.

Якщо ви такі "спеціалісти" у своїй улюбленій операційній системі, то краще допоможіть тут людині: http://board.lutsk.ua/index.php?showtopic=31196

Ти якіта конфліктной, хтота тобі шота росказує, люди діляться досвідом в тему, не більше і не менше.

Чи тобі Гейтс в кашу насрав? - признайся ;) Чи ти папсу так сильна не любиш... Ну так це ІМХО, як і в мому випадку, але я його нікому не навязую

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ІМХО бунта зручніша... зате ХР бігає ніби швидше.. правда з антивірускою те саме шо і бунта

Ubuntu вийшов в 2008 році, XP в 2001. Як таке можна порівнювати? Ти ще Ubuntu з ms dos порівняй...

На прилавках повылазят книжки "Чего хочет операционная система", "Как завоевать доверие операционной системы", "Искусство подчинять себе операционную систему", "1001 способ произвести впечатление на операционную систему"...

Все таки операційна система - це складна програма, її розробляють тисячі програмістів. Це ж не пасянс "Косинка"...

Швидше за все в тебе проблеми з "залізом". Попробуй в убунті, наприклад, замінити свій відеодрайвер на vesa, або попробуй поставити інший дистрибутив. Якщо маєш мало пам'яті, попробуй поставити XUbuntu

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ти якіта конфліктной, хтота тобі шота росказує, люди діляться досвідом в тему, не більше і не менше.

Чи тобі Гейтс в кашу насрав? - признайся ;) Чи ти папсу так сильна не любиш... Ну так це ІМХО, як і в мому випадку, але я його нікому не навязую

Написати "лайно" без всяких пояснень - це тепер називається "поділитись досвідом".

Давай я зараз напишу, windows xp - це лайно

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ця ОС не для юзерів і не для простих прикладних задач типу фільми

Не розумію, які там проблеми з фільмами? Ubuntu сама шукає кодеки. А в тебе XP так може?

я до убунти ставлюсь як до серверної ОС..

Ubuntu все таки більш позиціонують як десктоп ОС

То звуковий сервер відвалюється

Який pulseaudio? І що він призводить до зависання?

в реалі ця зараза навіть mp3 не могла зрозуміти

Це не вина Fedora. Причина в ліцензійних законах Америки. В mandriva, наприклад, mp3 вже є на DVD. Ніхто тобі на Fedora mp3 ставити не заважає. Ти в XP кодеків напевно не ставиш?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Написати "лайно" без всяких пояснень - це тепер називається "поділитись досвідом".

Давай я зараз напишу, windows xp - це лайно

пиши, хто ж забороняє :), мені особисто по*,

я свою особисту думку пояснив, якщо не вистачає системності попробую по пунктах.

Мені не підійшов Лінукс тому-що(порівнюючи з віндою):

1 Більш жоско привязаний до Інтернета;

2 Якшо говорити про ікси більш лагає і більш привередливий до заліза, з деяким залізом працювати взагалі не буде, або буде але після тижня бубнів;

3 Якщо навіть є спеціалізований софт, він розвивається значно повільніше ніж під вінду і тому скоріш за все 50% функціональності софта під вінду буде недоступно;

4 Якщо говорити про ікси, то в більшості дистрибутивів присутня гнучкість софта урізана, тобто налаштувати можна, але треба знову ж або лізти в конфігураційні файли і руцями правити, або навіть цей варіант недоступний;

5 Софт в основному пишеться сторонніми розробниками, акі не особливо дбають про юзерфрендлі і інтуітивність інтерфейсу, а це як на мене серйозна сторона розробки софту і потребує серйозного тестування, чього собі опенсорсніки навіть дозволити не можуть;

6....

Продовжувати можна довго але чи варто

Ти в XP кодеків напевно не ставиш?

Не ставлю звичайно, я ставлю плеєр в якому є відразу всі кодеки, вплоть до HDTV, причому таких плеєрів цілий список.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

але лагає жесть(там де вінь літає)

Ти ставиш не те що треба. Спочатку треба читати системні вимоги, тоді ставити. В тебе до речі Windows Xp буде працювати з пам'ятю 32Мб? Лінукс може.

Шо добило, навіть довбаний месенджер шоб настроїти більш-менш юзебільно, треба потратити с півгодинки, розібратись де які галочки ставити і тд, і тп, і так зі всім, відеоплеєр не хотів відео показувати поки в закромах не нашов завітну опцию - і нафіга воно таке???

Кожна програма має свою документацію або довідку. Ти стверджуєш, що її читати не потрібно?

Кілька днів тому ставив pidgin. Ввів своє icq за 1 хв. Так в кого з нас криві руки? Той же самий pidgin багато хто використовує в віндовсі. Причому тут лінукс?

загалом для користувача встановити нову програму на вінді простіше

а в віндовсі, напевно, вже зробили щось схоже до пакетного менеджера... В лінукс простіше. Є для цього всі інструменти

Але це результат того, що на неї працює армія розробників, які цей комфорт і створюють.

Є така статистика, що в США процент програмістів, які працюють в лінукс складає 10%, в той же час як користувачів лінукс 2%. Ситуація вже починає змінюватись

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

лично меня case0lc убедил. оятаюсь на ХР.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Значит, господа, внесу ясность. Любовь к венде закончится с росчерком пера на законодательном документе который ужесточит процедуру проверки наличия нелицензионного софта, и поверьте мне, 1 2 ч показательных процессов с головой хватит для того что бы все срочно полюбили линухи (тут записать то что на халяву и подойдет по развалу схождения руков).

З.Ы.Билли явно не хватает бабосов протянуть подобный документ через всех властьимущих.

З.Ы.Ы. Еще раз повторяю не будте такими категоричными, все что мы обсуждаем - дело привычки. Линухоиды- не надо срать в сторону вендыов, виндузятники - не стоит плевать в сторону клонов/продолжателей UNIX; "вы просто не научились их готовить правильно"

З.З.Ы.Ы. Даже зайца можно научить курить...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

лично меня case0lc убедил. оятаюсь на ХР.

О да, сей товарищ убедит кого угодно)))))

И та и та операционка имеет свои плюсы и минусы)

Скажу так, если нет времени/желания/возможности разбираться в Линуксах, лучше посидите на ХР, пока всерьез за пиратов не взялись)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...