Перейти до змісту

Шкала цінності стосунків


Юлямпочка

Рекомендовані повідомлення

Скомуніздила з жж френдки http://ir-realna.livejournal.com/

Хіба ти дивишся на небо тому, що не бачив його раніше? (с)

На вечір хочеться плакати. Їй - тому що полаялася з коханим на рівному місці. На її запитання "Хіба в тебе були стосунки кращі за ті, що зі мною?" він відповів просто "Так". Вона поїхала від нього зібравши всі свої речі.

Яке питання, така і відповідь. Яке питання - такий і ти.

На вечір хочеться плакати. Йому - тому що кохана образилась на нього на рівному місці. На її запитання, чи були в нього кращі стосунки, він відповів "Так". Правда, були.

Мій коментар: грусна. Але якщо були кращі, то нафіга тоді погоджуватися на гірші? Ну і, такі, да, дурні питання - дурні відповіді.

ЇЇ відповідь: мені радше здається, що нема ні кращого ні гіршого, є просто інші. і всьо. оці шкали і вимірювання на кращість гіршість не ображають стосунки. не знаю, як в школі: з тобою я кохаюся на трієчку, а от зі своєю колишньою було на пять з плюсом. а предмети то різні, як алгебра і література. ну такі от метафори =)

І ще один коментар: дурне-то дурне запитання, але шо і казать, я би теж задала, якби негативна відповідь змогла врятувати взаємини. бляя... ну і нах він сказав "Такк?!", шоб бути чесним?...

ВНІМАНІЄ ВАПРОС: що ви думаєте з цього приводу??? Чи варто погоджуватись на гірше, якщо було краще? Чи, взагалі, варто давати оцінку теперішнім і колишнім стосункам? Чи можна їх порівнювати: буває ж зараз і сваряться і як завгодно, але любов до гроба, а тоді не сварились і сюсі-мусі, але ж розсталися (була ж причина)? Ну, вільний політ фантазії.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І що буде, якщо порівнювати колишні і теперішні стосунки не можна? Все одно мислячі люди це роблять. Постійно порівнюють: тодішнього кавалера з теперішнім, подружку з жінкою і т.п. Ну хіба що не порівнюють ті, хто чудово володіє самовнушенієм))) або ті, кому вдалося поламати закони психології.

Так, в мене особисто найкращі стосунки були 3 роки тому. Кращі навряд чи будуть. Але оскільки мої стосунки наразі за серйозністю більше прирівнюються до дружби, ніж до передшлюбних танців, і оскільки стосунки є абсолютно не основним у житті, то уваги я цьому не надаю :).

А казати партнеру треба правду. Я усвідомлюю, що в декого були і кращі, ніж я (ну що ж - ніхто не тримає блін :):):)), а хтось краще мене і не побачить (не мої проблеми. вибір було зроблено самостійно), але трагедії з цього виставляти не варто.

Людина по природі своїй є вільна, тільки багато хто заганяє себе в рамки і пісяє кип*ятком, так боїться втратити те, що є. І це теж їх вибір. Але не мій :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну розійшлись і слава Богу. Не буде потім криків "Я на тебе потратила/в кращі роки" ітд, і дітей напівсиріт не буде. Все вобщем доволі позитивно.

Але в будь-якому разі відповідь, що ваші стосунки не самі кращі з тих, що в нього були, опустить самооцінку партнера нижче плінтуса. вмене після таких слів тільки одне б питання залишилось: якого (пардон дівчатка) куя ти ще зімною?

ЗІ завжди порівнював теперішні стосунки з попередніми. завжди бачив позитивну динаміку, оскільки з новими приходило те, чого не було в старих. ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Порівнюємо ми колишніх з теперішніми мимоволі. Тому що все пізнається в порівнянні. Але буває по-різному . Як казала моя знайома : якби я не вийшла заміж вдруге, то не пізнала б який класний був у мене перший чоловік :D Але в будь в якому випадку ніхто не відміняв свободу стосунків і свободу вибору проживання. Якщо щось не влаштовує в стосунках, то ніхто ж не примушує їх продовжувати. Маємо шукати те, що нас влаштовує. І хтось з двох завжди має бути мудрішим. І на гірше, думаю, не варто погоджуватись : риба шукає, де глибше, а людина - де краще.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ЗІ завжди порівнював теперішні стосунки з попередніми. завжди бачив позитивну динаміку, оскільки з новими приходило те, чого не було в старих. ;)

Аналогично. Всегда сравнивал. На худшее не соглашаюсь.

И на счет того, что они разбежались - действительно, лучше уж так, чем "а в мене колись з іншою/іншим було краще".

И еще. IMHO пары, которые периодически ссорятся, имеют куда больше шансов счастливо прожить вместе всю жизнь, потому как в споре рождается истина. Исключение - если кто-нибудь один постоянно уступает. На компромисс должны идти оба.

И наоборот - я считаю, что в тихом омуте черти водятся. То есть если все "тихо-мирно", то вероятность того, что они рано или поздно расстанутся, все же повыше будет, чем у "буйной" пары.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Людина шукає де краще, але головне не заблукати в пошуці...треба знати, що шукати.

Все пізнається в порівнянні.

Питання дійсно дурне, як і відповідь. Раз він з тобою, значить ти краща.

Така вже жіноча природа, що ми хочемо чути, що ми най...най...най :D

Чи варто погоджуватись на гірше, якщо було краще? Буває, що і варто, в житті всяке трапляється. Наприклад, коли смерть розлучає людей.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дурнувате жіноче запитання (пробачте дами) - А чому я?. (чому ти саме зі мною?)

І проста чоловіча відповідь: а чому б і ні? Чим ти гірша від інших?

Жінки - радійте, що ваші мужчини саме з вами , а не з тими, на кого вони дивляться.. (меню теж дивляться, не значить , що будуть замовляти). Цінуйте їх за те.

А от мені добре з тим з ким я є. Було б не добре - розбіглися б давно..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 тижня потому...

Порівнювати себе з іншими - прояви мазохізму. Не буває людей кращих чи гірших - в кожного є своя "ізюминка", як і власні "таракани". Та й славнозвісне - на кожен товар свій покупець... Якщо ви разом, значить в якийсь момент ви стали один одному найкращими людьми на світі (за умови щирих почуттів), або нічого кращого не підвернулось (за умови їх повної чи часткової відсутності).

І, мабуть, не варто задавати чоловікам такі провокативні запитання. По своїй природі одиниці з них заглиблюються в себе, щось аналізують, порівнюють (на відміну від нас, жінок). І якщо вже він собі щось надумає - ви помітите це досить швидко. А поки все добре - тіштеся і дивіться у перспективу, щоб завжди залишатись найкращою. ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...