Перейти до змісту

Підвищення акцизу

Alto®WoLF

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
Чому там реально на вулицях так часто не побачиш Паджеро, Лексусів, і Крузерів?

за месяц пребывания в Афинах не видел ни одной из вышеперечисленных машин :)

популярно:

Smart, Citroen C1, Peugeot 107, 206, Skoda Fabia, Chevrolet Lanos

• Відповідей 70
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
Чому там реально на вулицях так часто не побачиш Паджеро, Лексусів, і Крузерів?

за месяц пребывания в Афинах не видел ни одной из вышеперечисленных машин :)

популярно:

Smart, Citroen C1, Peugeot 107, 206, Skoda Fabia, Chevrolet Lanos

А в Греції взагалі є своя специфіка: в парні дні дозволяється їздити автомобілям, в яких ноемр закінчується на парну цифру, (чи щость вроді того), а в непарні - навпаки. Тому в багатьох грецьких родинах є два автомобілі: один - на парні дні, інший - на непарні.

Опубліковано
А в Греції взагалі є своя специфіка: в парні дні дозволяється їздити автомобілям, в яких ноемр закінчується на парну цифру, (чи щость вроді того), а в непарні - навпаки. Тому в багатьох грецьких родинах є два автомобілі: один - на парні дні, інший - на непарні.

откуда дровишки инфа? :)

не, что-то не так... у меня коллега эвридей приезжал на одном и том же авто (Fiat Palio вроде)

Опубліковано
откуда дровишки инфа? :)

Я трошки поплутав...

http://www.greece-best.ru/auto/

В Афинах лучше воспользоваться такси, т.к. узкие улицы и огромное количество машин создают пробки. К тому же въезд в центр разрешен по четным дням автомобилям с четными номерами, по нечетным дням - с нечетными.

Колись давно в якомусь туристичному журнальчку про це читав, і вже підзабулося, що то не в усій Греції, а лише в центрі Афін :)

Опубліковано
а чому кильки в бочку взалит больше чем хамсы? ;)

Ну, це аргумент достойний свого автора, не заперечую.

а если чуть-чуть подумать, то совсем понятно что автор хотел сказать, и сарказм немного не в тему.

смарты и прочая популярны потому что проблем с парковкой намного меньше чем с линкольном навигатором, и государством решение проблемы парковок стимулируется, а в следующую очередь уже расход топлива и такое прочее.

А у нас проблема совсем дургая - бабла срубить по легкому, про улучшение ситуаций в городах и на трассах никто речи не ведет.

Но, конечно, проще авторитетно ляпнуть про автора свысока своего пьедестала <_<

А при чому тут це? Мова йшла за європейські малолітражки, а не про СО старих зарубіжних і нових вітчизняних автомобілів. А конкретно - була теза "вся Європа їздить на малолітражках". Так що твій крик душі тут не по суті.

так то европа а то мы, разницу чувствуешь? Европа ездит на европейских автомобилях, а мы - на чем прийдется :)

Опубліковано

угу, в Німеччині всі їздять на смартах, пижах 107 і т.д. :D :D :D

а що до транспортного ПОБОРУ - там (за бугром) він включений в ціну палива, що є найправильніше!

наведу приклад, є в людини ГАЗ 69 на якому вона виїзждає разів 10 в рік на полювання, так якого уя вона повинна платити в повному розмір цей тран. збір, а вмене машина в ремонті буде з пів року - чому я маю платити?

Їздиш на авто - платиш! Великий об"єм двигуна, велика витрата пального - купиєш більше пального, платиш більше!

Це ж логічно!

Але нашому БИДЛУ в ВР і Кабміні з прищавим п...ом цього не зрозуміти! Їм краще щоб люди платили збори і побори, а гроші уходили в невідомому напрямку!

Опубліковано
а що до транспортного ПОБОРУ - там (за бугром) він включений в ціну палива, що є найправильніше!

це реально правильно, супер.

Тут чинуші бідкаються сильно про екологію і придумують все нові і нові податки, а потрібно просто виконувати законодавство, ось наприклад проходження ТО, як це ТО може пройти 20-річний камаз з труби якого така фігня вивалюється, що їдучи ззаду в тумані можна просто очманіти. Хто видає дозвіл на рух такою тарадайкою, чому б його не посадити, або краще розстріляти ту скотину, як дозволяє забруднювати середовище прикрившись службовим становищем.

Опубліковано
Тут чинуші бідкаються сильно про екологію і придумують все нові і нові податки, а потрібно просто виконувати законодавство, ось наприклад проходження ТО, як це ТО може пройти 20-річний камаз з труби якого така фігня вивалюється, що їдучи ззаду в тумані можна просто очманіти. Хто видає дозвіл на рух такою тарадайкою, чому б його не посадити, або краще розстріляти ту скотину, як дозволяє забруднювати середовище прикрившись службовим становищем.

romaxa11, так камаз це ж дизель. наскільки ще з школи пам'ятаю, викиди дизелю якими б хмарами не йшли - все одно екологічніші за викиди бензинового двигуна

Опубліковано
Прийнятим же законом транспортний збір на автомобілі із двигуном від 1, 8 л до 2,2 л залишається незмінним (як нові, так і старі), а з 2,2 л до 3 л становить 75 грн за 100 куб. см для нових та 90 грн для експлуатованих до 8 років, і залишається незмінним для авто старших 8 років - 750 грн за 100 куб.см. На автомобілі з двигуном від 3 л ставки відповідно встановлені в розмірі 120 грн, 135 грн та 1 тис. грн за 100 куб.см.

Народ я правильно читаю закон: 75 грн это от 2201 до 3000, а уже с 3001 - 120грн., или 75 грн с 2200 до 2999, а с 3000 уже 120 грн.?

Опубліковано

Я щось думаю що від 2200 до 2999 і від 3000 і вище ;) Хоча в технічних характеристиках трьохлітрового мотору найчастіше буде зазначено 2998 кубічних сантиметрів.

Опубліковано
Я щось думаю що від 2200 до 2999 і від 3000 і вище ;) Хоча в технічних характеристиках трьохлітрового мотору найчастіше буде зазначено 2998 кубічних сантиметрів.

В техничных да, но вот у меня в техпаспорте сейчас например 2000 написано, а реально по данным опеля 1998. Вот и думаю что если буду брать 3000 надо еще решать чтобы красиво было написано в техпаспорте чтобы не было потом казусов.

Опубліковано
В техничных да, но вот у меня в техпаспорте сейчас например 2000 написано, а реально по данным опеля 1998. Вот и думаю что если буду брать 3000 надо еще решать чтобы красиво было написано в техпаспорте чтобы не было потом казусов.

Рішай так, щоб писало в техпаспорті так само, як в технічних характеристиках машини в супровідній документації на авто - не помилишся :) Всі виробники знають про можливі нюанси, і тому двигун об'ємом 2,5 - реально від 2489 до 2499 кубиків, і т.п. Навіть скутера-полтінніки всі, як один, мають 49 куб. см.

Опубліковано

........я зрозумів що основній массі на форумі все пофігу?! "Треба платити більший податок - заплатимо! - які проблеми <_< "....... А діди батьки на волгах і узиках нехай теж платять!!!???? .... Що тому ж самому депутату заплатити за ХАММЕР на пару балабасів більше, а що мужичку з села віддати піврічну зарплату!!!

Опубліковано
так камаз це ж дизель. наскільки ще з школи пам'ятаю, викиди дизелю якими б хмарами не йшли - все одно екологічніші за викиди бензинового двигуна

від нормально працюючого дизеля ні диму ні запаху майже немає (приклад - Freightliner з двигуном CATERPILLAR ) у мене на роботі, який зі Штатів пригнали вже з пробігом від Землі до Місяця, а він як годинник.

Інша справа МАЗи, що з армійського запасу,котрим по 20-25 років, що сучасні з турбінами, коптять всі нещадно і труять навкруги все...

Опубліковано
........я зрозумів що основній массі на форумі все пофігу?! "Треба платити більший податок - заплатимо! - які проблеми dry.gif

офф напевне,більш в політику :

як я бачу,тенденція така - защемити народ по повній - штрафи, потім податок, ринковий збір, сигарети+алкоголь , коливання долара -

наш уряд певно хоче вигнати народ на вулиці, потім посилаючись на масові страйки - обявити дефолт - і вуаля кредит від МВФ в кого потрібно кишені ;)

petrofm, таки офтоп. надалі утримайся!

Опубліковано

Обов'язкова автоцивілка тільки початок збору урожаю виходить?

За який х.р платити як в більшості випадків навіть чотири цифри об'єма двигуна правильно вписати неможуть. Невже держказну за рахунок автомобілістів (наповняти/рятувати) будуть? І як же не згадати про ГОСТ на автомобільні покриття, його вимоги, і що ми маємо.

Доречі чи можливо законним чином вимагати заміну техпаспорта з правильними данними?

Опубліковано

Возможно, высокий налог на транспортные средства с большим объемом двигателя отменят. В Верховной Раде зарегистрирован проект Закона Украины "О внесении изменений в Закон Украины "О налоге с владельцев транспортных средств и других самоходных машин и механизмов (относительно описания объектов налогообложения)" N3030 от 16 января 2009 года.

Законопроектом предлагается установить при первой регистрации ставку налога на легковые автомобили с объемом цилиндров двигателя от 2201 до 2500 см. куб. вместо 75 грн за 100 см3 – 25 грн, если автомобиль новый. А при перерегистрации и ТО снизить ставку до 25 грн за 100 см3. Так, при первой регистрации для новых автомобилей с объемом цилиндров двигателя от 2201 до 2500 см. куб., предусматривается уменьшение ставки налога с 75 до 25 грн со 100 см. куб., для бывших в использовании до 8 лет – с 90 до 30 грн со 100 см. куб.

Вместе с тем, предлагается установить ставку налога на легковые автомобили с объемом цилиндров двигателя от 2501 до 3000 см. куб., а именно, для новых автомобилей в размере 75 грн со 100 см. куб. Для авто, используемых до 8 лет, – 90 грн со 100 см. куб. За авто, бывшие в употреблении более 8 лет, предполагается ставка налога в размере 850 грн со 100 см. куб.

При перерегистрации или ТО с таких авто (2501-3000) будут взимать 75 грн за 100 см3.

Согласно этому законопроекту, среднестатистический владелец "Волги" должен будет заплатить 600 грн в. При этом в Украине действует 50%-ая скидка на авто до 90-го года.

Опубліковано

за 2,3 двіж - 575 грн/рік... уже щось більш-менш реальне... Хоча краще б не ділили проміжок від 1,8 до 2,5 як це було до кінця 2008...

А от відігралися на стареньких авто які 1 раз реєструються...

850 грн со 100 см. куб.

За 1,9 літровий гольфик 2000 року - 16150 грн в МРЕВ

Нічорта не вигідно гнати тачку з-за кордону... Тачка вартістю 4000 в німця 2000року буде коштувати 12000 Euro в Україні

Опубліковано

значить пожвавішає ринок наявних і уже розмитнених б/у авто з гевропи. вони можна сказати "останні" в такій ціні що зараз продаються. точно таку машину пригнати буде в 1,5-2 рази дорожче

Опубліковано

Кабмін має намір знизити розмір транспортного збору

Завтра Кабінет міністрів має намір схвалити проект поправок у ст. 3 закону "Про податок із власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів", що передбачає зниження ставок транспортного збору з автомобілів з великим об'ємом двигуна, повідомили в Державній податковій адміністрації (ДПАУ). За словами головного ревізора-інспектора департаменту оподатковування фізичних осіб ДПАУ Павла Рябокляча, їхнє відомство запропонувало з автомобіля із двигуном об'ємом 2,2-2,5 тис. куб. см стягувати 20 грн (зараз до 2,2 тис. куб. см - 10 грн; до 2,5 тис. куб. см - 75 грн), понад 2,501 тис. куб. см - 50 грн (75 грн) і при 3-3,5 тис. куб. см - 80 грн (75 грн і 120 грн).

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...