Перейти до змісту

Криза + Кримінал

Plum

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Я собі вже уявляю ці "отстрєли" в транспорті в час пік, в чергах за маслом, ну і, звичайно, отстрєли "любімих" тьощ і надоїдливих сусідів :0024:

• Відповідей 139
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

10хв тому дзвонила подруга з плачем. Знімала гроші в банкоматі (на Молоді, при вході в юнацьку бібліотеку). Якесь малолєтко вихопило гроші разом з карточкою і п*ятами накивало....

ппц.

Так що будьте обережні і 3,14здьте їх всіх! :angry:

Опубліковано
Я собі вже уявляю ці "отстрєли" в транспорті в час пік, в чергах за маслом, ну і, звичайно, отстрєли "любімих" тьощ і надоїдливих сусідів :0024:
Ну для чого розводити соплі і істерику, прогнозуючи армагедон?

1. Травматичну зброю цілком легально можна купити в багатьох країнах світу (зокрема в тій же Росії вільно продається травматичний пістолет "Оса", і нічого, масових перестрілок на п'яну голову там немає).

2. Практично кожен бажаючий на Україні може зробити собі дозвіл і купити мисливську гладкоствольну зброю (зокрема "недо-калаш", "Сайгу") і щось на вулицях і в випусках новин не спостерігається масових вбивств/розстрілів "улюблених" тещ з застосуванням цієї зброї.

Опубліковано
Ну для чого розводити соплі і істерику, прогнозуючи армагедон?

Немає ні соплей ні істерики. Не маю до цього нахилу.

зокрема в тій же Росії вільно продається травматичний пістолет "Оса", і нічого, масових перестрілок на п'яну голову там немає
Переглянь архіви їхніх СМІ. Стріляють більш ніж треба, і стріляють не захищаючись від нападників, а просто в побутових сварках.
Практично кожен бажаючий на Україні може зробити собі дозвіл і купити мисливську гладкоствольну зброю
Тут ключові слова "зробити дозвіл" і "мисливську". Дозвіл - це дорого і довго, та й мисливську зброю в кобурі під мишкою не поносиш.

Plum, ну невже ти не розумієш до чого я веду? Я не проти зброї на руках, я проти її вільного продажу всім і кожному. Якщо ти собі зробив дозвіл, потратив купу грошей і часу (який для тебе теж гроші), значить тобі це дійнсно потрібно і ти (я сподіваюсь) пройшов медичне обстеження. Ти дорослий чоловік, з устоявшимися моральними принципами і нормами, а не 18 річний долбо*об, якому цяцьку захотілося. Так зрозуміліша стає моя позиція?

Апдейт.

10хв тому дзвонила подруга з плачем.
Якби в неї була "волина" все склалося б інакше?

Ще один мій посил — будьте уважні і обережні з револьвером ви в кармані чи без!

Опубліковано

Продавати однозначно тільки особам старше 21 року і які пройшли психіатричне обстеження :) Як тільки приймуть рішення про вільний продаж я стаю першим в чергу щоб купити собі пістолет травматичної дії

Опубліковано

Так зачекайте, шановні. Давайте ще раз процитуємо шановного міністра Луценка:

"...Ми вирішили підготувати документи, щоб дозволити усім без виключення категоріям громадян, окрім наркоманів і алкоголіків, вільно придбати пістолет травматичної несмертельної дії"

А це значить, що дозвіл, як і в випадку з мисливською зброєю, ПОТРІБЕН, але щоб його отримати не обов'язково буде стати журналістом, дружинником, депутатом або бандитом (власне, останні два поняття тотожні) -- дозволи будуть видавати всім здоровим і морально стабільним людям.

Для отримання дозволу крім справки від лікаря потрібен ще рапорт від дільничого міліціонера. А він, я так думаю, не стане підтримувати видачу дозволу всяким виродкам, бо йому зайві важкі злочини на ділянці не потрібні -- вони псують статистику :)

Що стосується твого запитання, чи змінилася б ситуація, якби в дівчини була "волина" -- змінилася б. Не тому, що дівчина почала б стріляти вдогонку злодію, а тому, що злодій, перш ніж напасти, десять разів подумав би -- а чи немає в неї зброї? Особливо якщо зброю буде легко купити і одного-двох-п'ятьох таких малоліток підстрелять. Насправді вони, в основній масі, (цикунu, і під кулі підставлятись не захочуть.

Опубліковано

А ещё он подумал бы о том, как, чем и с какой силой "потрогать" девушку, дабы обезопасить себя от "волыны" :(

Опубліковано

ursa, вкрасти гроші і нанести важкі фізичні травми -- це зовсім різні речі, і частіше всього навіть ті, хто готовий вкрасти -- не зважаться на те, щоб бити і калічити. Це стосується і кишенькових злодіїв, і квартирних, і автомобільних -- при зустрічі з власником переважна більшість з них кидають все і просто втікають, а не починають розмахувати всякими важкими предметами.

Опубліковано
і частіше всього навіть ті, хто готовий вкрасти -- не зважаться на те, щоб бити і калічити
Да вот как-то чаще "отбор" денег сопровождается именно избиением, пусть даже "дружеским" хлопком по челюсти. И неужели, мало известно случаев, когда людей убивали из-за 2-3 гривен?

Но это я так, просто думаю о худших из возможных вариантах...

Опубліковано
що злодій, перш ніж напасти, десять разів подумав би -- а чи немає в неї зброї?

Ага. Він подумав би: бити її чи може відразу шмальнути їй в башню :(

Особливо якщо зброю буде легко купити і одного-двох-п'ятьох таких малоліток підстрелять.

А скільки на цю кількість буде підстрелених, так сказать, мирних громадян?

Та й взагалі ця дискусія толку немає, всі залишаться при своїх думках, а час нас розсудить.

Опубліковано

Погано що законодавчо не заборонять раніше засудженим видавати дозвіл. Дільничному звичайно проблеми на дільниці непотрібні, але проблеми на дільниці крім того ще і приносять гроші у вигляді хабарів. Тепер ще добавляться хабарі за бажання видати дозвіл. В нас як завжди, залишають людський фактор щоб можна було брати хабар. В США, якщо не помиляюсь, кожен нюанс прописаний, чиновник або зобовязаний зробити дію, або йому заборонено. Це в основі знищує хабарництво.

Опубліковано
За інформацією волинських правоохоронців, за останні місяці року, що минає, у зв’язку із фінансовою кризою зріс рівень крадіжок. Лише кількість квартирних крадіжок зросла на 27-30%. Про це «Волинську правду» повідомили у ВЗГ УМВС України у Волинській області.

©

• 3 тижня потому...
Опубліковано
Пневматична зброя не зупинить нападника, а тільки розізлить його. Ну хіба що якщо в лице стріляти, але я не думаю що воно того варте. Так само як "капсюльні" пістолети -- вони не мають зупиняючої дії. Куля просто входить під шкіру, спричиняючи незначний пекучий біль. А от гума -- вона по-перше передає тілу суттєвий зупиняючий імпульс, по-друге біль набагато більший, при "вдалому" попаданні навіть ребра ломає, і до того ж психологічний фактор спрацьовує -- звук пострілу, полум'я зі ствола, дим і запах пороху, і все це супроводжується сильним поштовхом і болем. Відразу думка -- "фсьо, мене підстрелили!".

А взагалі, топік про це вже був, так що не варто відволікатись на цю тему. Мова про інше -- про обережність і обачливість, особливо напередодні свят і в пік загострення кризи.

особисто мені здаєтся,що краще вистрелити всетаки в лице і заплатити 5 штук баксів (сумма навмання) щоб відкупитись потім в міліції чим зо дві штуки на лікування,або ж не дай бог остатись інвалідом, та й не думаю я ,що навіть при правомірному використанні травматичної зброї вдастся безкоштовно потім відкараскатись від міліції в разі чого

щоб не було потрібно платити "5штук баксів" почитайте уважно - Постанову верховного суду про необхідну оборону. № не памятаю, на компі десь лежить.

Опубліковано

+ "ударні" види спорту і бойових мистецтв ніхто невідміняв (пістолет можна і в дома забути) але з кожним роком в таких секціях народу все менше - краще за компом посидіти чи побухать чи курнуть. Куди ми катимся

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...