Plum Опубліковано 2 Грудня, 2008 в 18:44 #1 Опубліковано 2 Грудня, 2008 в 18:44 Криза в розгулі. Грошей в людей немає. Роботи в багатьох немає. Йде зима, йдуть свята... хочеться і вдягнутись, і погуляти на Новий рік... Як кажуть представники міліції в неофіційних розмовах, на період новорічних свят очікується серйозний сплеск злочинності. Малолітня гопота буде "заробляти" собі на подарунки. Був я сьогодні в Волиньзброї, купував патрони для травматичного пістолета, і привернула мою увагу одна річ. Коли я зайшов в магазин, то якраз одна людина купувала газовий пістолет, і ще два явних малолітніх гопника (спортивні костюми, чорні окуляри в приміщенні, натягнуті по самі очі капішони, "блатна" мова, в якій 80% слів -- мати) кучкувались в куточку. Коли підійшла моя черга, я сказав які саме патрони хочу, продавець попросив мене показати дозвіл. Я показав, і "гопники" чомусь відразу вийшли з магазину. Я взяв куплене, розрахувався і вийшов з магазину. А там мене чекали ті двоє. Підійшли і запитали чи не можу я купити їм патрони. Я відповів що не можу, і пішов до машини. З цього я зробив один невтішний висновок -- "гопота" озброюється Схоже, стріляти в них є з чого (для чого інакше патрони, по 6 грн за штуку?), а дозволу немає (інакше б купили їх самі, та і років ще явно недостатньо для дозволу). І якщо в них є з чого стріляти, то я впевнений, що так чи інакше, але купити патрони вони сьгодні змогли. І дай Бог, щоб стріляли вони лише по мішенях чи пляшках... Люди (особливо жінки і дівчата) -- не ходіть вечорами самі темними провулками!
Zevs_Isver Опубліковано 2 Грудня, 2008 в 18:56 #2 Опубліковано 2 Грудня, 2008 в 18:56 так было всегда пагано что "разрешиние на оружие" может любой порешать за приемлимую сумму денег
8a8asik Опубліковано 2 Грудня, 2008 в 19:06 #3 Опубліковано 2 Грудня, 2008 в 19:06 Якщо чесно на днях був у лікарні бачив до смерті побитого чоловіка, і ще недавно знайомого побили також...Так що якщо їх пару їм і пістолет не треба щоб напасти,побити а деколи і вбити за якихось нещасних 5 грн....
Plum Опубліковано 2 Грудня, 2008 в 19:33 Автор #4 Опубліковано 2 Грудня, 2008 в 19:33 Так що якщо їх пару їм і пістолет не треба щоб напастиДа, але зброя в кишені завжди добавляє +500% сміливості таким виродкам, а з іншого боку позбавляє шансу навіть фізично розвинуту людину протистояти нападу. Ти б став намагатись відбитись, якби тобі в лоб дивився отвір 9 мм? Отож....Злодій погрожує ножем перехожому: -- Життя або гаманець! Швидко! -- Я дуже перепрошую, але останні свої заощадження я витратив на купівлю ось цього револьвера...
zaHARE Опубліковано 2 Грудня, 2008 в 19:55 #5 Опубліковано 2 Грудня, 2008 в 19:55 Якщо криза буде посилюватись,то в кримінал піде багато люду,а в першу чергу молодь.Чув,що в Луцьку вже побільшало квартирних крадіжок.Н уце пока так,тихі злочини,але є прогнози,що чим гірше буде з економікою,то тим більше бюуде зухвалих злочинів.Хоч я й пацифіст,але вже подумую про зброю.
Gabriel Опубліковано 2 Грудня, 2008 в 20:25 #6 Опубліковано 2 Грудня, 2008 в 20:25 Також якось недавно почав задумуватись про ріст криміналу внаслідок кризи. І не просто криміналу. Знову почнеться відтік наших людей в Росію, Європу заробляти гроші. Знову діти без батьків (так виростають гопники). Моральна деградація населення.Боротьба за виживання...Про зброю не думаю, але на душі не зовсім спокійно.
Shura Опубліковано 2 Грудня, 2008 в 20:46 #7 Опубліковано 2 Грудня, 2008 в 20:46 Хоч я й пацифіст,але вже подумую про зброю.зря... в большинстве случаев оружие, предназначеное для защиты, являлось орудием нападения и нанесения увечий...купить пистолет - одно, а вот уметь успеть им воспользоваться - совсем другое
ProektanT Опубліковано 2 Грудня, 2008 в 21:35 #8 Опубліковано 2 Грудня, 2008 в 21:35 Дивлюся сьогодні новини і відчуваю, що перехожу в стан незначного шоку... вже з телеекранів почали психологічно підготовлювати людей до наслідків кризи, як для кожного окремо так і для всіх загалом... якщо почали відверто говорити в якій жо...і країна знаходиться, значить все набагато гірше ніж ми думаєм, хоча на оптимістичний розвиток подій дуже надіюся...після новин зробив висновкі, що курс гривні явно не зміниться в кращу сторону, мова вже йде про масове неповернення кредитів, звільнення, пограбування (мотивація для яких росте з кожним днем) та ще й про прогнозовану ліквідність банківської системи згадали... і звичайно - ріст цін на все... іншими словами - інфляція рулить.... люди тримайтесь, як можете...от і тримаємся: в жовтні скоротили дружину, в листопаді батька, а з грудня мене... навіть останню зарплату затримують, була б в вона в баксах, то і не такою страшною затримка була...не ми такі... - держава така (((
"ALEX" Опубліковано 2 Грудня, 2008 в 21:43 #9 Опубліковано 2 Грудня, 2008 в 21:43 Хоч я й пацифіст,але вже подумую про зброю. зря... в большинстве случаев оружие, предназначеное для защиты, являлось орудием нападения и нанесения увечий... купить пистолет - одно, а вот уметь успеть им воспользоваться - совсем другое Воно то так, але уяви собі ситуацію що ти перед Новим Роком, отримавши зарплату, ідеш до магазину купувати подарунки своїй сім'ї, друзям ну мало ще кому, і тут малолітня гопота наносить тобі побої і забирає кровно зароблені гроші. Приємно тобі буде на душі? Думаю ні... А "жертву" гопота також вибирати вміє, до впевненої в собі і рішучої людини вони набагато рідше будуть приставати, а зброя чи хоч якесь принаддя для самозахисту впевненості тобі точно добавить. Робимо висновки. P.S. Задумуюсь над купівлею пневматичної зброї, адже за останній місяць вже 2 рази до мене дойо.. гопота , але все вирішилось успішно на рівні розмови
keepo Опубліковано 3 Грудня, 2008 в 07:11 #10 Опубліковано 3 Грудня, 2008 в 07:11 Хм, на пістолет явно грошей не вистачить, а от від порад, де купити кастет не відмовлюсь (можна в приват).
ko5teg Опубліковано 3 Грудня, 2008 в 07:25 #11 Опубліковано 3 Грудня, 2008 в 07:25 А у мене друга закопали до смерті 2 місяці тому .. певно якоюсь пляшкою ... чи чиммсь тяжким ззаді по голові ... ну і далі ногами ... (прямо біля власного під"їзду, на ГПЗ (по крайній мірі там його знайшли))тиждень в реанімації ... і не витягнули ... 23 роки....з.і.власне я часто стикався з таким випадком як описав топікстартер.. тіко я до мєлкокаліберного ружжа купляю патрони завжди ... ну інколи і гумові до пєстоля, але в мене навіть дозвіл вже не просили останні 2 рази =) (в мисливці десь днів 10 тому купляв)З.І.І.був у києві на виставці бронежелетів, всяких міні сейфів, кейсів і все таке інше ... Кевларовий бронік, вагою ~1-1.5 кг (пістолет онлі) від 600$ ... виглядае як біш менш пристойна желетка (безрукавка, навіть з кишенями)
Zheny@ Опубліковано 3 Грудня, 2008 в 07:33 #12 Опубліковано 3 Грудня, 2008 в 07:33 Також якось недавно почав задумуватись про ріст криміналу внаслідок кризи. Знову почнеться відтік наших людей в Росію, Європу заробляти гроші.не згоден. криза -СВІТОВА а не наша місцева, із Росії Німеччини Італії і т.д. повертаються наші працівники. Чим вони займатимуться тут? Тут ні роботи нічого, в багатьох вже й сімей не лишилося.. Тому всі будуть тут. А "гопота".. хм.. подумую про індивідкальний захист від таких. Зброю купити не зможу, а от щось поцікавіше і непомітне - варто придумати.. є кілька ідей. Озвучувати їх тут не стану, щоб не скористалися ті, хто потім піде на "промисел"...
killabee Опубліковано 3 Грудня, 2008 в 08:58 #13 Опубліковано 3 Грудня, 2008 в 08:58 P.S. Задумуюсь над купівлею пневматичної зброї, адже за останній місяць вже 2 рази до мене дойо.. гопота , але все вирішилось успішно на рівні розмовиЯк на мене, то пневматична зброя мало ефективна в самозахисті. Хіба виглядом когось налякати може.
BARAKUDA Опубліковано 3 Грудня, 2008 в 09:24 #14 Опубліковано 3 Грудня, 2008 в 09:24 Самий оптимальний варіант - пістолет із гумовими набоями. Отримати дозвіл не просто, але можна - один із варіантів стати членом варти порядку.
zaHARE Опубліковано 3 Грудня, 2008 в 09:44 #15 Опубліковано 3 Грудня, 2008 в 09:44 Хоч я й пацифіст,але вже подумую про зброю. зря... в большинстве случаев оружие, предназначеное для защиты, являлось орудием нападения и нанесения увечий... купить пистолет - одно, а вот уметь успеть им воспользоваться - совсем другое не,я не про пистолет,я про шашку или мачете,шоб руки загребущие сразу на месте рубать.
irokez Опубліковано 3 Грудня, 2008 в 09:53 #16 Опубліковано 3 Грудня, 2008 в 09:53 Да, зараз з кожним днем треба бути обережнішим.
Plum Опубліковано 3 Грудня, 2008 в 11:15 Автор #17 Опубліковано 3 Грудня, 2008 в 11:15 Пневматична зброя не зупинить нападника, а тільки розізлить його. Ну хіба що якщо в лице стріляти, але я не думаю що воно того варте. Так само як "капсюльні" пістолети -- вони не мають зупиняючої дії. Куля просто входить під шкіру, спричиняючи незначний пекучий біль. А от гума -- вона по-перше передає тілу суттєвий зупиняючий імпульс, по-друге біль набагато більший, при "вдалому" попаданні навіть ребра ломає, і до того ж психологічний фактор спрацьовує -- звук пострілу, полум'я зі ствола, дим і запах пороху, і все це супроводжується сильним поштовхом і болем. Відразу думка -- "фсьо, мене підстрелили!".А взагалі, топік про це вже був, так що не варто відволікатись на цю тему. Мова про інше -- про обережність і обачливість, особливо напередодні свят і в пік загострення кризи.
RomanuZ Опубліковано 3 Грудня, 2008 в 11:49 #18 Опубліковано 3 Грудня, 2008 в 11:49 А ще краще - качаєтесь і стаєте бугайом, як Джейсон Стетхем, після чого ходите і лупите всіх хто під руку попаде
SunSeth Опубліковано 3 Грудня, 2008 в 17:13 #19 Опубліковано 3 Грудня, 2008 в 17:13 У Луцьку розповіли, що 1% спаду в економіці призводить до 5% зростання злочинності
foxx77 Опубліковано 3 Грудня, 2008 в 19:20 #20 Опубліковано 3 Грудня, 2008 в 19:20 Криза в розгулі. Грошей в людей немає. Роботи в багатьох немає. Йде зима, йдуть свята... хочеться і вдягнутись, і погуляти на Новий рік...Як кажуть представники міліції в неофіційних розмовах, на період новорічних свят очікується серйозний сплеск злочинності. Малолітня гопота буде "заробляти" собі на подарунки. Був я сьогодні в Волиньзброї, купував патрони для травматичного пістолета, і привернула мою увагу одна річ. Коли я зайшов в магазин, то якраз одна людина купувала газовий пістолет, і ще два явних малолітніх гопника (спортивні костюми, чорні окуляри в приміщенні, натягнуті по самі очі капішони, "блатна" мова, в якій 80% слів -- мати) кучкувались в куточку. Коли підійшла моя черга, я сказав які саме патрони хочу, продавець попросив мене показати дозвіл. Я показав, і "гопники" чомусь відразу вийшли з магазину. Я взяв куплене, розрахувався і вийшов з магазину. А там мене чекали ті двоє. Підійшли і запитали чи не можу я купити їм патрони. Я відповів що не можу, і пішов до машини. З цього я зробив один невтішний висновок -- "гопота" озброюється Схоже, стріляти в них є з чого (для чого інакше патрони, по 6 грн за штуку?), а дозволу немає (інакше б купили їх самі, та і років ще явно недостатньо для дозволу). І якщо в них є з чого стріляти, то я впевнений, що так чи інакше, але купити патрони вони сьгодні змогли. І дай Бог, щоб стріляли вони лише по мішенях чи пляшках... Люди (особливо жінки і дівчата) -- не ходіть вечорами самі темними провулками! А є стаття за передачу травматичних патронів? Давно вже думав про резонострел, як би то стати журналістом, чи дружинником? Хтось має таку практику?
MANJAK11 Опубліковано 3 Грудня, 2008 в 22:16 #21 Опубліковано 3 Грудня, 2008 в 22:16 Пневматична зброя не зупинить нападника, а тільки розізлить його. Ну хіба що якщо в лице стріляти, але я не думаю що воно того варте. Так само як "капсюльні" пістолети -- вони не мають зупиняючої дії. Куля просто входить під шкіру, спричиняючи незначний пекучий біль. А от гума -- вона по-перше передає тілу суттєвий зупиняючий імпульс, по-друге біль набагато більший, при "вдалому" попаданні навіть ребра ломає, і до того ж психологічний фактор спрацьовує -- звук пострілу, полум'я зі ствола, дим і запах пороху, і все це супроводжується сильним поштовхом і болем. Відразу думка -- "фсьо, мене підстрелили!".А взагалі, топік про це вже був, так що не варто відволікатись на цю тему. Мова про інше -- про обережність і обачливість, особливо напередодні свят і в пік загострення кризи.особисто мені здаєтся,що краще вистрелити всетаки в лице і заплатити 5 штук баксів (сумма навмання) щоб відкупитись потім в міліції чим зо дві штуки на лікування,або ж не дай бог остатись інвалідом, та й не думаю я ,що навіть при правомірному використанні травматичної зброї вдастся безкоштовно потім відкараскатись від міліції в разі чого
Гість Опубліковано 4 Грудня, 2008 в 07:16 #22 Опубліковано 4 Грудня, 2008 в 07:16 Дивлюся сьогодні новини і відчуваю, що перехожу в стан незначного шоку... вже з телеекранів почали психологічно підготовлювати людей до наслідків кризи, як для кожного окремо так і для всіх загалом... якщо почали відверто говорити в якій жо...і країна знаходиться, значить все набагато гірше ніж ми думаєм, хоча на оптимістичний розвиток подій дуже надіюся...після новин зробив висновкі, що курс гривні явно не зміниться в кращу сторону, мова вже йде про масове неповернення кредитів, звільнення, пограбування (мотивація для яких росте з кожним днем) та ще й про прогнозовану ліквідність банківської системи згадали... і звичайно - ріст цін на все... іншими словами - інфляція рулить.... люди тримайтесь, як можете...от і тримаємся: в жовтні скоротили дружину, в листопаді батька, а з грудня мене... навіть останню зарплату затримують, була б в вона в баксах, то і не такою страшною затримка була...не ми такі... - держава така (((А держава складається не з нас? В тому то і справа, що ми такі. Тут можна сказати лише те, що не всі такі, але нормальних мало.
zaHARE Опубліковано 4 Грудня, 2008 в 12:08 #23 Опубліковано 4 Грудня, 2008 в 12:08 Как сообщает "Обком", в полном соответствии с эпохой кризиса пресс-служба МВД распространила антиуголовные рекомендации для украинских граждан из серии тех, что ранее выдавались только для еврограждан, которых туризм занес на наши просторы.Финансовый кризис, который не обошел и наше государство, уже начал негативно отражаться и на состоянии отечественной экономики, и на благосостоянии граждан. Сокращение рабочих мест на производстве, банкротство нестабильных и малых фирм, по прогнозам аналитиков, оставят безработными немалое количество украинцев. И, безусловно, вероятность того, что в поисках новых источников существования недобросовестная часть граждан начнет овладевать «новыми специальностями», идущими вразрез с законом, очень велика.Поэтому совсем очевидно, что волна имущественных преступлений прокатится по нашим населенным пунктам, коснувшись их в большей или меньшей мере, в зависимости от экономической стабильности региона. И хотя милицейская статистика пока не свидетельствует об этом, не будет лишним напомнить: одной профилактической работы милиции по предупреждению таких преступлений мало. Чтобы не стать жертвой краж, грабежей, разбоев, мошенничества, гражданам, в первую очередь самим нужно быть внимательными и бдительными.Недоверие к банкам привело к тому, что многие граждане поснимали денежные вклады с банковских счетов и хранят их дома, причем чаще всего открыто обсуждают это со своими знакомыми. А стоит задуматься о целесообразности таких разговоров!Одиноким гражданам и людям преклонных лет, которые ежедневно слышат по телевизору о сложности выживания во время экономического кризиса и хранят «копейку» на черный день, не стоит доверять посторонним людям, которые приходят под видом работников пенсионных фондов или социальных работников и обещают обменять старую «заначку» на новые деньги. Не впускайте в свой дом посторонних людей!Для общей безопасности стражи порядка предлагают прислушиваться к таким правилам. Если к вам подошли на улице или постучали в двери незнакомые люди с предложениями погадать, снять порчу, помочь в обмене либо получении денег и т.д., пытайтесь как можно быстрее избавиться от навязчивых «доброжелателей» - закрыть двери либо просто уйти.Если же это не удастся сделать или если в ваш дом настойчиво пытаются проникнуть, громко зовите на помощь. Появление постороннего человека отвлечет от вас внимание, и это поможет вам избежать беды.В любом случае не давайте посторонним свои вещи, драгоценности, ни при каких условиях не пытайтесь достать из тайника дома деньги, даже если они находятся в другой комнате, куда, как вам кажется, не упадет глаз постороннего.Если непрошенный гость все-таки зашел в ваше жилье, не стесняясь, спасайте положение: обратитесь за помощью к соседям, чтобы выпроводить его.Находясь в местах скопления людей, скупаясь в магазинах и на рынке, не раскрывайте свои бумажники в толпе, пересчитывая деньги, не держите их в полиэтиленовых пакетах, открытых сумках или в карманах курток и пальто. Кладите бумажники хотя бы во внутренние карманы одежды, при этом застегивая их на пуговицы и «молнии». Не носите с собой без необходимости документы, такие как паспорт.Мобильные телефоны, даже если они надежно закреплены на шнуре или тесьме, не должны быть на глазах - уберите их с чужих глаз - и их не сорвут в толпе. В темное время суток они особенно становятся наглядным и ярким предметом риска.Добираясь в темное время суток домой, пытайтесь выбрать более освещенные участки пути. По возможности идите со спутниками или встречайте друг друга.
Fagot Опубліковано 4 Грудня, 2008 в 13:49 #24 Опубліковано 4 Грудня, 2008 в 13:49 Свого часу поїздив та трохи подивився на життя України, в нас з вами тихе провінційне містечко з низьким рівнем злочинності, а вот більшість міст східної України і так жили в "туманних 90-их"(просто острів з іншого часу ), а зараз там буде просто ппц, більшість людей там живуть за мізерні зарплати, а з врахуванням того що заводи зупиняють виробництво і велика маса "голоти" вийде в місто з пустими кішенями...
Chudakully Опубліковано 4 Грудня, 2008 в 13:56 #25 Опубліковано 4 Грудня, 2008 в 13:56 Свого часу поїздив та трохи подивився на життя України, в нас з вами тихе провінційне містечко з низьким рівнем злочинності, а вот більшість міст східної України і так жили в "туманних 90-их"(просто острів з іншого часу ), а зараз там буде просто ппц, більшість людей там живуть за мізерні зарплати, а з врахуванням того що заводи зупиняють виробництво і велика маса "голоти" вийде в місто з пустими кішенями... угу, а де гарантия, что со временем, они не захотят "завітати" в наш спокойный провинциальный городок...
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.