Перейти до змісту

Пропоную акцію - боротьба зі штрафами.

Harddriver

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

ну але ж і "ліхачєй" поменше стало .... навіть йа тепер пристьобуватись почав =)

донабор!

а про пішоходів от шо хочу сказати ...

купа випадків, коли "воно" знає шо огого які штрафи, і летить на дорогу причому пофік де.. і пофік яке світло .... шо нє ? мало таких ?

візьот просто до пори до часу ... і проскакують ...

• Відповідей 224
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

Опубліковано
СП: Луценко призвал ГАИшников собирать штрафы "на грани фола" - TCH.ua

Доречі, Толік, пішоходам тут - не місце. Створюте розділ "пішоходи" - і там спілкуйтесь, скільки можна повторювати.

Розказати тобі, куди тобі йти чи їхати? :D

Опубліковано
А шо тут? А Велосипедистам можна пару слов сказать?

Діфото, у вас там своя пєсочніця- туда бігом, а то Хард січас ругатиме:)

Опубліковано

нада би голосувалку устроіть =)

приклад:

дорога з "отбойніком", з одної сторони іде пішохід, з другої тєло на вєліку! об*їхать і то і друге нереал! нада когось збивать ... ваші дії ?

імхо раціональніше збити тєло без вєліка ... а то ше потім вєлік йому ремонтуй .. якшо виживе ...

Опубліковано
"Вместе с тем количество ДТП со смертельным исходом уменьшилось на 42% (с 1045 до 606 человек), количество травмированных участников дорожного движения - на 40%."

АГА! Какаето нескладуха с процентами. Если те 42 процента которые не умерли, значит получились травмироваными. Значит травмированых стало больше на 42%. В то же время травмированых по статистике стало на 40% меньше ---- ЭТО КАК? Вот так вот и замыливают глаза.

звертаю увагу на фразу: уменшилось количество ДТП...

Опубліковано
Доречі, Толік, пішоходам тут - не місце. Створюте розділ "пішоходи" - і там спілкуйтесь, скільки можна повторювати.

Harddriver, легше

давай я спочатку спробую визначати кому чи чому тут не місце. для початку не місце грубості і відсутності такту в спілкуванні

А шо тут? А Велосипедистам можна пару слов сказать?

а в мене 2 машини/2 велосипеда і ще дуже люблю гуляти пішки :) я хто?

Опубліковано

DarkMonk, цифры абсолютные.

насмерть сбито не 1045, а 606 человек.

это не значит, что 439 человек разницы вообще сбивали.

Опубліковано

Дуже довго забороняв собі навіть читати тему, так як знав про що писатиму. Для «расистів», ага, зауважу, що я і водій і пішохід.

Звісно штрафи високі і звісно їх важко плати як в фінансовому, так і в моральному аспекті, але тільки сліпа і не далека людина не бачить в них позитиву. Власне справа навіть не в самих штрафах, а в нашому відношенні до тото за що їх платити, так як нас заставили виживати і порушувати закон у нас (нас з вами) в крові. Ми будемо кидати лайном в «мєнтов», але це до першого випадку коли з вашою сім’єю майном щось не станеться – тоді ми жалкуємо, що відмінили смертну кару. Теж саме зі штрафами, тільки на дорозі в покидька значно більше шансів вбити близьку Вам людину і бути не покараним і поки це не торкнеться деяких твердолобиків особисто, то вони будуть пижитися і всім розказувати де і як їздити і ходити.

Выжгли вы из души Дракона, Виктор. Выжгли начисто! (с) Сергей Лукьяненко / Ник Перумов

Опубліковано
Некоторые люди так и не поймут НИКОГДА!! Что законы не для всех одинаковы.... что нельзя расстреливать 100 человек по тому что 1 из них убийца ..... что как генералы (смотрим предыдущую тему) ездили 120 км/ч и обкладывали КУЯМИ ментов так и будут делать. А вот платить за это будем МЫ. Они хотят "на грани фола" штрафы собирать. ХРЕН им , а не штрафы.

Так не платіть ... якщо не порушуєте, а якщо Ви не генерал, а хочете "гасати" яу вони, то "звєняте, бабанєв нєма".

Ті генерали "кончені" люди, а Ваші діти прийдуть їм на зміну. А якщо Ви, їх батько, навчите казати "куй те, а не штраф", а не дотримуватися правил ДР, то говорити нема про що.

Починати міняти свідомість потрібно в першу чергу з себе самого.

Опубліковано
xxx:

Знакомый настраивает аппаратуру скоростных камер-радаров ГИБДД на территории Москвы. Говорит,что до сих пор система не может работать в автоматическом режиме лишь из-за того, что отфотографировать и отпечатать всех нарушителей получается только за первый час настройки. Потом в станках, рассчитанных на Европу, тупо заканчивается или бумага, или краска.

Еще раз обращаю внимание автомобилистов и пешеходов тоже, вообще всех!

В европах не нарушают всякие правила не из-за величины штрафа, а из-за необратимости наказания.

Опубліковано
В европах не нарушают всякие правила не из-за величины штрафа, а из-за необратимости наказания.

Не зовсім так.

Мене майже два тижні не було на форумі - тому що мав автобусний тур Європою (Прага - Париж - Барселона - Ніцца - Канни - Монако (Монте Карло) - Венеція - Відень). За 12 днів не бачив жодної ДТП навіть в містах, які сильно насичені транспортом. І за цей час поїздки отримав чимало позитивних вражень від дорожньої ситуації в Європі.

Шансів порушувати в Європі - куди більше, ніж у нас. Тому що ментів на дорогах немає; фотокамери і радари відмічені дорожними знаками задовго до зони їх дії... порушуй - скільки хочеш. Але не порушують. Поляк, який вів наш автобус, на моє питання, чи порушує він правила - відповів: "Так, інколи їду сто десять [кілометрів за годину], а маю їхати сто". А в нас перевищення швидкості на 20 км/год - навіть не вважається порушенням.

Немале значення в Європах мають і такі фактори, як грамотна розмітка, хороші дороги, внятні і адекватні дорожні знаки та надзвичайно грамотно встановлені і врегульовані світлофори. Там немає періоду, коли пішохід ще не закінчив переходити, а автомобілі вже їдуть. Між початком червоного для пішоходів і зеленим для автомобілів проходить секунд 5-10, залежно від людності місцевості. Але навіть якби того всього не було -в Європах трохи ставлення до того інше. Там водії не змагаються в тому, хто раніше втиснеться, стартане, підріже чи проскочить. Я б сказав, що там змагаються у ввічливості і толерантності по відношенню до інших учасників руху.

Наглого бидла в нас забагато, скрізь. У Франції в закритих приміщеннях, я так розумію - просто прийнято вітатися, бо поки пройшов увечері по холлу готелю, від кожного зустрічного (чи то мешканця, чи працівника готелю) чув "Бон суа!" При вході в автобус французи кажуть "Бонжур, мерсі!" Бонжур - це до тих, хто вже в автобусі, мерсі - це водієві за те, що спинився, відкрив двері.

Автобус там пропускають із зупинки відразу, і йому не доводиться чекати, поки всі проїдуть - достатньо включити поворотник, і машини спиняються, аби його випустити. Пішохода також пропускають, за що пішоходи завжди дякують вголос та кивком голови.

Якби була моя воля - я б ще в екзаменаційні листи водіям ввів би складання іспиту з толерантності й ввічливості. Звичайно, з окремими нашими пішоходами ввічливим важко бути - сам одного разу спинився, і пояснив товстосрацій корові (так її й назвав, не стримався - але то було до поїздки в Європу :)), яка ще й тягнула з собою за руку дитину, що перехід дороги на червоне світло може зашкодити здоров'ю, і якщо їй жити не хочеться - хай дитину з собою не тягне. Надіюся, наступного разу не стане кидатися під колеса машини хоча б з остраху почути комплімент на адресу своєї фігури.

Мушу визнати, що все-таки переважна більшість водіїв є нормальними, адекватними людьми. Але є й чималий відсоток бидла, який псує всю загальну картину.

Тези на зразок "Я буду порушувати, тому що генерали теж порушують - і при цьому не платять штрафів" - аргументами просто не вважаю. Просто для людини треба знайти виправдання своїй манері їзди, своїм звичкам і т.д. Тому й придумує такі доводи. Особисто я для себе вирішив в Європі вести себе по-європейськи: горить червоне світло пішоходам - значить, стій. Невеличка група (чоловік 10) "наших" переходила дорогу. Більша частина пішла на червоне - машин же не видно! а менша (в т.ч. я) залишилася стояти. На наступному переході ніхто з групи не поліз на червоний - хоча могли.

З себе треба починати європу, а не з відмазок типу "генерали не платять"...

Опубліковано

Хехе, ді, повеселив :) Слов'янська ментальність :)

Доречі, хочу розставити деякі точки над і.

Я не хочу сказати, що штрафи непотрібні, чи платити по 17 грн. за більшість з них - це добре. Просто стрибок з 17 до 340 це явно занадто. Втім, "перегиби" - також наше всьо.

Опубліковано

На жаль тут ненаведена статистика по процентному відношенню у видах штрафів і думається мені що більша частина цих ПОРУШЕНЬ!!!!!, це банальне паркування під знаком, які як гриби після дощу виросли разом з новими штрафами і це тільки в тих місцях де зупинка просто необхідна (біля ринків), а за таке порушення доведется викласти 260-340 грн.

Цікаво як зупинка під знаком впливає взагалі на смертність на дорогах?

Тут багато аналітиків які бачать великий позитив в збільшені штрафів. І тут я щиро погоджуюсь, а тапер давайте розвинемо логіку цього позитиву і наприклад введемо мінімальний розмір штрафу за найлегше порушення від 5000грн, ви собі тільки можете уявити скільки людських життів буде збережено коли штрафи підняти до такої кількості папірців, а це ж життя громадян. Ми практично вкорні знищемо саме явище порушення правил, короче тут є над чим працювати і давити-давити поганих порушників правил ДР.

У всьому цьому є одне но про яке вже говорив difoto і воно дуже суттєве, це коли закон приймається для того щоб він усіма виконувався і тут виходить нескладуха, якщо я суддя чи прокурор, мені взагалі пох... всі закони разом з дайцями з полосатими палками, це ж стосується мєнтів, есбеушніків, чиновників різного рівня, самих даїшників і звичайно-що родичів, друзів, короче близьких людей і коли цей контингент скласти до купи вийде ціла купа народу яким можна, і вона практично співрозмірна з іншою купою, яка просто зобов'язана платити за порушення і за рахунок якої й живе підвид паличкомахальних.

Отже проблема не в тому який розмір штрафу, а в тому що цей штраф повинні платити всі хто порушив, коли цього не відбувається тоді взагалі нафіг правила, владу і штрафи - анархія мать порядка.

Опубліковано

Всі хочуть жити в ЄврОПІ, але живемо тільки в другій частині, так як керуємося в житті кредо - "Я за колгосп тільки не в нашому селі".

Більшість хоче щоб в країні не крали, але перестати красти першими не стануть. <_<

Усьо, как говориццо, с вами ясно.

Опубліковано

Не треба ставити знак рівності між порушенням біблейської заповіді і недофінансуванням злочинної піраміди влади. Тут не все просто :)

Імхо на власній шкурі це треба відчути, для ясності.

Опубліковано
Не треба ставити знак рівності між порушенням біблейської заповіді і недофінансуванням злочинної піраміди влади. Тут не все просто :)

Кх кх ... клепка є?

З "злочинної піраміди влади" туєвій хучі платять ЗП, в тому числі і людям які втратили роботу, не кажучи про медецину та освітй, які і так в ОПІ і так. Чи може те що ти порушиш, але зекономиш 500 грн допоможе якось соцсферам?

Опубліковано
Так завязываем с нарушениями и финансирования не будет! :)

difoto, я прекрасно розумію, що Harddriver дає штраф на лапу ДАІцям, але це його вибів і не варто тепе кричати, що погодження з штрафами - це "фінансуванням злочинної піраміди влади". Цей вибір робить він сам, як і той порушувати чи ні.

Опубліковано
На жаль тут ненаведена статистика по процентному відношенню у видах штрафів і думається мені що більша частина цих ПОРУШЕНЬ!!!!!, це банальне паркування під знаком, які як гриби після дощу виросли разом з новими штрафами і це тільки в тих місцях де зупинка просто необхідна (біля ринків), а за таке порушення доведется викласти 260-340 грн.

З цього приводу теж хочу поділитися досвідом Європи.

На ринок, Ромаха, там не їздять на бусах. На джипах теж. В Іспанії Mitsubishi Pajero взагалі не побачиш, хібо що в заїжджих - адже Pajero в них читається, як "пахеро", що означає "мастурбатор", "дрочила". На ринок там їздять малолітражками, мопедами (яких на місце буса може вміститися 8-10), велосипедами, метро і автобусами. Тому, безперечно, якщо ти підкотив на ринок бусом, а там вже із-за таких бусів нема де стати - є явною проблема парковки. Але парковка не означає, що ти маєш ставати, де тобі заманеться. Це ти стаєш там, де дозволено, а потім пішки йдеш туди, куди тобі треба.

Для Діфото буде цікаво: у Парижі (хоч мер там і підарас - але то в хорошому розумінні цього слова), Барселоні, Відні на багатьох зупинках транспорту є муніципальні велосипеди: стоїть турнікет, до якого вчеплені 15-20 велосипедів. В турнікет встромлюєш кредитку, турнікет тобі дає велосипед. Поїздив по місту, підкотив до найближчої зупинки, поставив велик в турнікет, знову вставив кредитку - і все ок. Гроші знімуться тільки в тому випадку, якщо не повернеш велосипед. І мешканці міст користуються таким транспортом.

Опубліковано
Для Діфото буде цікаво: у Парижі (хоч мер там і підарас - але то в хорошому розумінні цього слова), Барселоні, Відні на багатьох зупинках транспорту є муніципальні велосипеди: стоїть турнікет, до якого вчеплені 15-20 велосипедів.

А также на вокзалах, аэропортах и пр. местах есть глобальная система велостоянок/парковок, плюс ездит городской транспорт, куда можно заходить с великом и еще много чего, что мы хотим увидеть у себя хотя бы глазами наших внуков и детей.

Опубліковано
З "злочинної піраміди влади" туєвій хучі платять ЗП, в тому числі і людям які втратили роботу, не кажучи про медецину та освітй, які і так в ОПІ і так. Чи може те що ти порушиш, але зекономиш 500 грн допоможе якось соцсферам?

Глянь на ukrstat.gov.ua   як Кіпр по оборотам більш як в 10  раз обходить Китай, може не будеш таким наївним. 

Опубліковано
Глянь на ukrstat.gov.ua   як Кіпр по оборотам більш як в 10  раз обходить Китай, може не будеш таким наївним. 

А взагалі у всьому винні москалі з америкосами :jeer:

З.І. Кличте сюди max-а, бо я пішов геть.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...