Перейти до змісту

Тихе полювання (любителям грибів)

Zheny@

Рекомендовані повідомлення

Я бы не сказал , что это "целый багажник"))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 1,7 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

повиривав гриби з корінням..замість того щоб зрізати.. а ше стільки грибів могло вирости на їх місцях

чув, що навпаки - якщо зрізати, то грибниця загнивається і не буде гриба на тому місці

насправді - пофіг. Можна так і так.

тесть казав, якщо вже викрутив повністю - то присип мохом чи землею, щоб грибниця не пересихала.

щодо зрізання, то хіба цілий гри який в природі без людського втручання не згниє на фіналі?

Десь треба зі своєї енциклопедії грибної зробити скан. там науково все гарно описано. Суть - що обидва способи не несуть шкоди :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

чув, що навпаки - якщо зрізати, то грибниця загнивається і не буде гриба на тому місці

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

цей відеофакт спростовується дуже просто - менший гриб не був помітний на той час, як зрізали більший... вот і все

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кожен рік одне й те ж саме обсусолюєте: зрізать\викручувать\виривати. А до істини не доходите. Не набридло?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

як думаєте гриби ще будуть нові цього року?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Моя сьогодня веловилазка до ківерцівських лісів:

Oc8tX.th.jpg 40LnH.th.jpg gAQME.th.jpg HTcF.th.jpg JGW5q.th.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

хоть хтось розкаже де ті ківерцівські ліси? Куди саме, хоч напрямок, поїхати позбирати гриби біля ківерець?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

хоть хтось розкаже де ті ківерцівські ліси? Куди саме, хоч напрямок, поїхати позбирати гриби біля ківерець?

Навколо Ківерець, наприклад, Діброва (на карті видно)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Їдьте в Цуманську Пущу в район урочища Майдан,там всім хватить грибів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Був сьогодні знову на маслюках в Рожищенських околицях, маслюків в соснині просто валом, хоч і люди є але все не визбирав ніхто, маленьких ще теж лізе досить багато. Просто відрами можна косити, ростуть цілими сімями що аж стежки в різні боки розходяться. Вдома уже мої навіть не знають що з ними робити. Уже домовився що знайома завтра 10кг забере і крім того ще миска 20л вже начищених стоїть.

post-11163-0-93879700-1444154140_thumb.j

post-11163-0-16000900-1444154279_thumb.j

post-11163-0-31351300-1444154393_thumb.j

post-11163-0-41270200-1444154480_thumb.j

post-11163-0-80881700-1444154587_thumb.j

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

їздив в минулу суботу на бетонку в район біля повороту на Софьянівку і біля Яблоньки, сухо пусто, пору грибків. Щось мало гриба на бетонці, польського взагалі нема..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Був сьогодні знову на маслюках в Рожищенських околицях, маслюків в соснині просто валом, хоч і люди є але все не визбирав ніхто, маленьких ще теж лізе досить багато. Просто відрами можна косити, ростуть цілими сімями що аж стежки в різні боки розходяться. Вдома уже мої навіть не знають що з ними робити. Уже домовився що знайома завтра 10кг забере і крім того ще миска 20л вже начищених стоїть.

А де саме в Рожищенських околицях, якщо не секрет?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Красота. Хотілося біленьких нарешті в цьому році позбирати, але відать не доля.

post-224-0-79824500-1444210905_thumb.jpg

post-224-0-04793100-1444210936_thumb.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А де саме в Рожищенських околицях, якщо не секрет?

і бажано з gps координатами :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

VEnom

ЯК їх звать? підберезовикі?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

VEnom

Підосиновик.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це красноголовці такі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А де саме в Рожищенських околицях, якщо не секрет? і бажано з gps координатами

В усіх напрямках за межі міста де побачиш підходящі околиці, gps не включав тому координат не знаю, йшов по сонцю.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вивіз перший раз дружину на гриби. Виїхали в 11.00 вернулись в 15.00 Вол.Волинській напрямок десь 50 км. від Луцька. Білих найшли тільки 2 шт. остальне бабкі та маслюки. Казала дружина що хоче ще поїхати.

post-6067-0-96508700-1444223339_thumb.jp

post-6067-0-68239100-1444223345_thumb.jp

post-6067-0-97788500-1444223354_thumb.jp

post-6067-0-70508300-1444223363_thumb.jp

post-6067-0-16482900-1444223372_thumb.jp

post-6067-0-42841300-1444223379_thumb.jp

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

... Казала дружина що хоче ще поїхати.

Моя кохана те ж, побачивши мій вчорашній улов, вимагала сатисфакції. Завіз її на ті ж самі місця. Яке було моє здивування, коли там же ж вона знайшла білих, хоча я вчора "проутюжив" вздовж і поперек. Ще й зо 5 мацьопиків залишили на-виріст:

3Asri.th.jpg

На зворотній дорозі в посадках добрали піввідерця молоденьких маслюків:

o5PTp.th.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вчора погуляв 2 годинки лісом після роботи біля с. Дерно (Рівненська траса). Назбирав відро білих грибів (35 штук) і ще відро польських, синяків, бабок, піддубників, маслюків. Грибів дуже багато, особливо там де є мох, папороть, де більше вологи. Маслюків можна було набрати мішок, аби було бажання їх потім чистити. Білі залишив собі, всі інші віддав сусідові-дідусеві. Нажаль в телефоні сіла батарея, то сфотографував вже вдома.

post-11110-0-65065800-1444288511_thumb.j

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

с. Дерно (Рівненська траса).

По Гугл мапс, там якийсь маленький лісок. В основному молодий соснячок?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

відро польських,

???

УРА!! Женя їде по гриби. Мої гриби з'явилися нарешті!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

хто іде в цю суботу машиною. Візьміть двох пасажирів. на бензин сканимось)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...