Перейти до змісту

Трошки про життя за кордоном.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
В 10.08.2026 в 10:52, MACCEN сказав:

Там на 1000 євро можна жити, ще й одяг купувати як не дивно, в нас не вистачає цієї суми взагалі.

В нас більшість країни живуть на меншу суму, і одяг купують...

• Подобається 1
  • +1 2
  • Відповідей 1,3 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано

Знаю німців сім'я без дітей, знімають житло, мають дві автівки, раз в рік їздять на відпочинок двоє. Далі їздять по родичам (самі переселенці по програмі колись в німців була). Ще й умудряються відкладати, на двох мають 3000 євро.

• +1 1
Опубліковано
В 10.08.2026 в 10:58, MACCEN сказав:

Знаю німців сім'я без дітей, знімають житло, мають дві автівки, раз в рік їздять на відпочинок двоє. Далі їздять по родичам (самі переселенці по програмі колись в німців була). Ще й умудряються відкладати, на двох мають 3000 євро.

Цілком реально

Опубліковано

Святе місце пусте не буває.

Ті, хто хотів виїхати- вже давно виїхав.

Ядро залишилось.

Позавчор був у компанії молоді . 20-25 років. 

Нормально вони заробляють і не ниють.

• Ха-ха 1
  • +1 1
Опубліковано
В 10.08.2026 в 14:36, Nokian сказав:

Позавчор був у компанії молоді . 20-25 років. 

Нормально вони заробляють і не ниють.

Не хочу навіть знати, як туди попаа

• +1 1
Опубліковано

Молодь 20-25 або тємщики, або айті. Все інше заробітку немає.

Айті ринок теж просів. Так що не всі заробляють нормально.

Попит на робочі руки є, але робочих місць мало.

• +1 3
Опубліковано
В 10.08.2026 в 17:05, MACCEN сказав:

Попит на робочі руки є, але робочих місць мало.

Поцікався розцінками будівельників зараз. І спробуй знайти вільного майстра для ремонту

• +1 2
Опубліковано
В 10.08.2026 в 19:08, volks сказав:

Поцікався розцінками будівельників зараз. І спробуй знайти вільного майстра для ремонту

От цікаво, який відсоток в цій сфері молоді 20-25 років?

• +1 1
Опубліковано

Доставка їжі Глово від 60 тис і вище, скільки накрутиш. На заводах конвеєр, підсобник на будівництві від 40 тис.

Люба кваліфікована відчутно вище. 

Ще помітив, як багато в Луцьку женуть офісних центрів. 

Прибуткова справа.

Опубліковано
В 10.08.2026 в 20:10, vampirich сказав:

От цікаво, який відсоток в цій сфері молоді 20-25 років?

Питання було про робочі місця для робочих рук

Опубліковано
В 10.08.2026 в 21:44, Nokian сказав:

Доставка їжі Глово від 60 тис і вище, скільки накрутиш

Погуглив, попитав. 60 тисяч це якщо зранку до смерканку, без вихідних, у великому місті, і якщо буде везти на хороші замовлення і чайові

• +1 3
Опубліковано
В 11.08.2026 в 08:32, vampirich сказав:

Погуглив, попитав. 60 тисяч це якщо зранку до смерканку, без вихідних, у великому місті, і якщо буде везти на хороші замовлення і чайові

Навіть 50 тисяч для Луцька зараз непогана ЗП

• +1 2
Опубліковано (змінено)
В 11.08.2026 в 09:09, WebTraveller сказав:

Навіть 50 тисяч для Луцька зараз непогана ЗП

Ну це тоді буде як в жарті "працюю на двох роботах, з"явились трохи грошей. але не тому що став більше заробляти, а тому що абсолютно не маю часу їх тратити"

P.S. Там вище @MACCEN писав що 1000 євро в нас не вистачає взагалі :) Це в копілку до іще чиєїсь фрази що авто за 4-5 тисяч баксів в Україні може дозволити собі кожен 

Змінено користувачем vampirich
Опубліковано
Цитата

Там на 1000 євро можна жити, ще й одяг купувати як не дивно, в нас не вистачає цієї суми взагалі.

@MACCEN людям, яким в Україні неможливо на 1000 євро прожити, в Європі буде ще важче на неї прожити

п.с. Як, після оновлення Борди, цитувати?

• +1 3
Опубліковано
В 11.08.2026 в 09:28, vampirich сказав:

P.S. Там вище @MACCEN писав що 1000 євро в нас не вистачає взагалі

Куча моїх знайомих якось живуть на 50 тищ, причому сумісного доходу чоловіка і жінки.

• +1 2
Опубліковано (змінено)
В 11.08.2026 в 08:35, nickel сказав:

людям, яким в Україні неможливо на 1000 євро прожити, в Європі буде ще важче на неї прожити

Та взагалі було неважко, набагато легше, ніж в Україні на цю ж суму в 22-23рр, або близько до того.

Змінено користувачем INVICTUS
Опубліковано
В 10.08.2026 в 21:07, MACCEN сказав:

Зараз дають прихисток в Німеччині жінка та діти чи ні? Просто цікаво.

Так, але тільки там, де ще приймають.

І через перенавантаження відомств це тут трохи довго, але дах над головою буде і з голоду померти теж не дадуть 

• +1 1
Опубліковано

Хто як звик жити, мабуть.

в мене в голові "в Україні неможливо прожити/важко прожити" і "1000 євро" якось в одне речення аж ніяк не складуються :)

Я живу сам з дванадцятирічною донькою на 30к +-, правда картоплю-бурячок-цибульку не купую, батьки діляться, ну але я то по можливості відпрацьвую :). В дитини не айфон, а моторола, авто стареньке і дуже бюджетне, але разом з тим уже в цьому році я ним доньку і племінницю (брат служить, то трохи стараюся "включатися") двічі возив в Карпати і один раз в Ужгород на кілька днів. Вистачає.

• Подобається 2
  • +1 1
Опубліковано
В 11.08.2026 в 09:30, INVICTUS сказав:

Так, але тільки там, де ще приймають.

І через перенавантаження відомств це тут трохи довго, але дах над головою буде і з голоду померти теж не дадуть 

Зараз приймають при умові, що ти маєш куди їхати. Тобто приїхати до умовних друзів, знайти хто пропише, де житимеш цей час,  і тоді вже бюрократичні процедури, які тягнуться зазвичай близько 2-3х місяців. 

Шукай в інтернеті актуальну інфу, які землі ще приймають біженців. 

Обирай, яка подобається більше і думай. 

Саксонія приймає через лагер. Або, як я казав, через знайомих, які зможуть орендувати житло і прописати там жінку з дитиною. І ця квартира повинна вимагати умовам. Тобто 2-кімнатна, бо мама і дитина і квадратура не більш ніж і не менш ніж. Щоб надалі Джобцентр міг її оплачувати. Окремо садочок, школа, ще спробуй знайти місце. 

Дуже багато нюансів. Дуже. 

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...