Перейти до змісту

Велика Переможна війна за Незалежність .

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)
2 хвилин тому, SergLutsk сказано:

Скільки вже таких прогнозів було, всіх і не перелічити. З найсвіжішого: на початку грудня безапеляційно налаштовували нас що на новий рік буде наступ на західні області...

в ГУР такого не говорили, навпаки:

Цитувати

Станом на 1 грудня українська розвідка не фіксує ознак створення потужного ударного угруповання на території Білорусі.

https://suspilne.media/329814-oznak-pidgotovki-nastupu-z-bilorusi-nemae-gur/

Змінено користувачем case_l
  • Відповідей 16,3 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

• Bliksss

1686

• case_l

1146

• romanc

1057

• volks

1010

Топ авторів теми

Опубліковано (змінено)
45 хвилин тому, case_l сказано:

чекаємо ще один великий наступ :blink:

@Профессиона́л ти готовий?

ну х.з.  дивлячись що розуміти під словом "готовий"...

я  ситуацію порівнюю з минулою весною - кругом блокпости, люди згуртовані, Тиводар і в військоматі запевняють, що зброї вистачить всім, активно обговорюються партизанські дії і т.д. зараз же повна тиша, блокпости розформовані, військомат всі обходять стороною, народ в домашніх клопотах. 

А мені тривожно на душі... Недавно взнав, що минулий рік забрав аж 14 побратимів з мого взводу(правда двоє числяться зниклими). В живих залишилося лише двоє. Їх всіх в лютому-березні повторно призвали в різні формування. І ця інформація не дає мені спокою. 

на днях прийшла звістка, що загинув однокласник. В вайбері весь клас висловлював співчуття, а на похоронах був лише я. Виявляється, що більшість за бугром... Ладно дівки там, но хлопаки, здоровезні бугаї...  втекли, як щурі. та ппц. Мій світогляд і віра в якусь справедливість рухнули.

Змінено користувачем Профессиона́л
  • Дякую! 1
  • +1 1
Опубліковано (змінено)

14 хвилин тому, Профессиона́л сказано:

зараз же повна тиша, блокпости розформовані, військомат всі обходять стороною, народ в домашніх клопотах. 

Якщо так розтягувати війну в часі, як це роблять союзники, то звичайно це приносить втому усім. В чому була проблема дати засоби ППО вчасно, щоб не роз..ли енергетику? Зараз бронетехніку вони дають з запізненням на кілька місяців. Літаки і ракети не дають взагалі. В них інші задачі, ніж у нас. Якби прилетіло хоча б пару томагавків з написом Герань-3  по Мавзолею і Кремлю, не треба було б навіть питати шо з ї..лом і риторика б помінялась. Якщо ще чекати, коли ж вони проведуть чергову мобілізацію і кинуть ще півмільйона, а потім ще і ще, то так це може тривати роками. Було б достатньо зброї, нанесли б ракетні удари по виробництву ракет і думаю реально було б відкинути їх на кордони, а звідти вони таких руйнувань не нанесуть. А так гине дуже багато воїнів і мирне населення, руйнується промисловість, енергетика, інфраструктура, житловий фонд.  

Змінено користувачем Black
  • +1 2
Опубліковано (змінено)
9 хвилин тому, Black сказано:

Якщо так розтягувати війну в часі, як це роблять союзники, то звичайно це приносить втому усім. 

хєрнею займались із 2014 року і західні союзники і ми. Нам ніхто не заважав наклепати балістичних ракет із 2014 року      

Опубліковано (змінено)
4 хвилин тому, case_l сказано:

хєрнею займались із 2014 року і західні союзники і ми. Нам ніхто не заважав наклепати балістичних ракет із 2014 року      

Та навряд чи серійне виробництво могли б налагодити так швидко. Це ж і розробка і випробування, і пускові установки, і керування, шасі. І думаю раша це тримала на контролі. 8 років налагоджували виробництво снарядів 152 мм і то мабуть місячного виробленого об'єму аби на день вистачило.

Опубліковано
44 хвилин тому, Профессиона́л сказано:

Ладно дівки там, но хлопаки, здоровезні бугаї...  втекли, як щурі. та ппц. Мій світогляд і віра в якусь справедливість рухнули.

То не варто дивуватись, що вата на сході чекає русню, яка їх бомбить. У нас таких також купа 

Опубліковано

Вчора читав текст армійця нашого, як їм наказали захопити посадку... З описом всієї жопи що творилася.. зайшов щоб сюди перепостити, а вже немає... напевно дали по шапці... не патріотично таке писати..

Опубліковано
25 хвилин тому, Black сказано:

8 років налагоджували виробництво снарядів 152 мм і то мабуть місячного виробленого об'єму аби на день вистачило.

ну якщо в нас на складах було підірвано 200 тисяч тон снарядів, а порошнко запускав лінію із виробництва 20 000 снарядів, років 100 їх треба було випускати 

Опубліковано (змінено)
52 хвилин тому, Профессиона́л сказано:

Мій світогляд і віра в якусь справедливість рухнули.

Та яка там справедливість, що ті, що віддали ядерну зброю, залили пускові шахти чи розпиляли стратегічну авіацію і заплатили ракетами за газ визнають помилку і підуть воювати? Чи Ахметов може з Фірташом піде? Так само і дехто думає, я прожив тут все життя в ніщеті, проще заплатити, переїхати в іншу країу і нормально жити, відбити ті гроші за кілька місяців та й все, скільки чекати з моря погоди в тій Україні, 8 років війна і майже нічого не змінюється всередині. Війна, десятки тисяч смертей, а далі грабують Україну і десятки кілометрів черги були на нульове розмитнення, щоб нажитись на продажі автомобілів. І на генераторах, плитах, павербанках, інверторах.

• +1 6
Опубліковано
4 хвилин тому, Black сказано:

Так само і дехто думає, я прожив тут все життя в ніщеті, проще заплатити, переїхати в іншу країу і нормально жити, відбити ті гроші за кілька місяців та й все, скільки чекати з моря погоди в тій Україні

бути замкненим в кордонах однієї країни - це також абсурдно, світ давно глобалізувався, крім деяких ізгоїв, люди вільно вибирають країну проживання, місце роботи

• Дякую! 1
  • +1 2
Опубліковано
1 хвилина тому, case_l сказано:

бути замкненим в кордонах однієї країни - це також абсурдно, світ давно глобалізувався, крім деяких ізгоїв, люди вільно вибирають країну проживання, місце роботи

Про це й мова. 

• +1 2
Опубліковано
2 годин тому, Профессиона́л сказано:

ну х.з.  дивлячись що розуміти під словом "готовий"...

я  ситуацію порівнюю з минулою весною - кругом блокпости, люди згуртовані, Тиводар і в військоматі запевняють, що зброї вистачить всім, активно обговорюються партизанські дії і т.д. зараз же повна тиша, блокпости розформовані, військомат всі обходять стороною, народ в домашніх клопотах. 

А мені тривожно на душі... Недавно взнав, що минулий рік забрав аж 14 побратимів з мого взводу(правда двоє числяться зниклими). В живих залишилося лише двоє. Їх всіх в лютому-березні повторно призвали в різні формування. І ця інформація не дає мені спокою. 

на днях прийшла звістка, що загинув однокласник. В вайбері весь клас висловлював співчуття, а на похоронах був лише я. Виявляється, що більшість за бугром... Ладно дівки там, но хлопаки, здоровезні бугаї...  втекли, як щурі. та ппц. Мій світогляд і віра в якусь справедливість рухнули.

І в мене щось схожі відчуття. Скільки людей сьєбали за кордон це жесть. Де суди і реальна відповідальність за злочини перед народом? Де суди за повне і тотальне розкрадання ЗСУ? Де суди за піздьошш і розкрадання бюджету на ракети великої дальності?  Де закони про статус і пожиттєві пенсіі для інвалідів війни? Де закони про пенсіі для вдів і сімей Героїв, які вже в кращому світі? Де реальна реформа штабів ОК, генштабу? Чому служба тилу ЗСУ так і залишилася службою тилу ЗСУ? А нема нічого. Значіт так нада. Значки з грамотами роздаєте… До самої сраки їх собі причепіть. 

• +1 4
Опубліковано (змінено)

Якби це цинічно не звучало, але без цієї війни Україна могла б перестати існувати, могла б бути поглинутою кацапстаном. Якби хуйло не напало, так би і далі більшість населення вважало кацапів братами, не було би заборони кацапської культури і мови. У маршрутках в нас навіть після 2014 року грали кацапські пісні. В Донецьку пиздили за українську мову (після звільнення буде навпаки ). Про ЄС і НАТО можна було б забути. Зараз є дуже великий шанс вилікуватись від цього. Головне все не просрати в черговий раз. 

• +1 1
  • -1 1
Опубліковано (змінено)
37 хвилин тому, case_l сказано:

В Донецьку пиздили за українську мову (після звільнення буде навпаки ).

мінуснув, бо це піздьож!!!

Я особисто 2013 рік прожив в Донецьку і Маріуполі ( будували  ПортСіті)

Принципово говорив скрізь лише українською. Єдиний раз коли "домахались", це при продажі пива перед футбольним матчем:

- Дайте чернігівське світле

- а Вы из Украины?

- а ви ні? 

- ну Вы с настоящей, западной... 

2013-03-05 10.08.03.jpg

останні мої фотки цілого аеропорта. через півтора року я  був в трьох кілометрах від нього, в окопах

2013-02-19 15.01.34.jpg

2013-02-20 17.34.03.jpg

2013-02-20 17.34.24.jpg

Змінено користувачем Профессиона́л
  • +1 2
Опубліковано

І я не чув щоб в Криму чи Донбасі пиздили за мову до 14 року. А в село поїдь - що там ,що там що ,Харківщина… кругом було чути українську. В лікарнях ,в маршрутках, на базарі…

Опубліковано

в 2015-му напроти моїх окопів були хлопаки, в яких ми приймали роботи по будівництву. ми неодноразово спілкувалися по телефону. Їх примусово загнали воювати, погрожуючи "значним погіршенням життя близьких". Далі втрати, ворожнеча, відчуття несправедливості, злості і бажання помсти... і понеслось

• +1 3
Опубліковано (змінено)

Мені ще чогось кацапури в Україні нагадують чурбанів емігрантів в ФРН. Вони в містах переважно, де відносно легких хліб. Таксі, шаурма, перукарня, готельні професії … А німці переважно в селі. Або катаються на роботу з пригороду та села в місто на роботу. Те саме в Голандії, Бельгії…. Така сама аналогія з какцапами в Україні.

Змінено користувачем Alex S
  • +1 1
Опубліковано

На фото з 14 року літак АТР 72, однієї з найбільших москальських авіакомпаній . Домовилися з головним авіатором України, зробили тимчасову українську регістрацію, нанесли вишиванку на килі, і спокійно рубали грошики. Компанія змішана, і літаки і вертольоти. Флот великий. В основному транспорті літаки та важкі вертольоти. Куди б Африку не прилетів раніше завжди було видно їх спиті морди.  Працювали масово на ООН і Ред Крос. До 2000 чи до 2001 року звалися Тюмєньавиатранс, потім ЮТіейр ( Ухта - Тюмень Ейрлайнз) На цю пору випиздили всіх додому. Як і всіх інших.

73BCA1B8-219A-49AC-9FF6-3563751ECAD4.jpeg

• Дякую! 2
Опубліковано
1 година тому, Профессиона́л сказано:

Їх примусово загнали воювати, погрожуючи "значним погіршенням життя близьких"

дивно що ти повівся на цей піздьож 

Опубліковано
1 година тому, Профессиона́л сказано:

мінуснув, бо це піздьож!!!

У Бахмуті попрощалися з Артемом Мірошниченком, якого вбили за українську мову

https://www.unian.ua/society/10785482-u-bahmuti-poproshchalisya-z-artemom-miroshnichenkom-yakogo-vbili-za-ukrajinsku-movu.html

Опубліковано
43 хвилин тому, case_l сказано:

У Бахмуті попрощалися з Артемом Мірошниченком, якого вбили за українську мову

https://www.unian.ua/society/10785482-u-bahmuti-poproshchalisya-z-artemom-miroshnichenkom-yakogo-vbili-za-ukrajinsku-movu.html

ну так це після 2014-го. коли вже розкрутили маховик ненависті.

46 хвилин тому, case_l сказано:

дивно що ти повівся на цей піздьож 

от якраз тут його і нема. я з чуваком не одне застілля пройшов... в нього небуло причин брехати. 

в 2014-му він виїхав з дружиною та сином в Києв, по-роботі. Батьки залишились в Донецькому районі. В їх хату прилетів снаряд і він поїхав її ремонтувати. Сам будівельник професійний. Коли вертався назад, сєпарня не випустила і примусово забрала в "ополчєніє", погрожуючи при цьому як йому, так і батькам. весь 15 рік він провів в окопах, маючи дружину і дитину в Києві. Кілька разів намагався самовільно перетнути сіру зону, в тому числі і з моєю допомогою. Але не склалось. Дуже боявся СБУ і розстрілу. Останній раз з ним спілкувався в березні 2016го. від приязності нічого не залишилось.

Опубліковано
48 хвилин тому, Профессиона́л сказано:

ну так це після 2014-го. коли вже розкрутили маховик ненависті.

це підконтрольне Україні місто, на окупованих чомусь не вбивали за російську

Опубліковано (змінено)
7 часов назад, Black сказал:

Якщо так розтягувати війну в часі, як це роблять союзники, то звичайно це приносить втому усім. В чому була проблема дати засоби ППО вчасно, щоб не роз..ли енергетику? Зараз бронетехніку вони дають з запізненням на кілька місяців. Літаки і ракети не дають взагалі. В них інші задачі, ніж у нас. Якби прилетіло хоча б пару томагавків з написом Герань-3  по Мавзолею і Кремлю, не треба було б навіть питати шо з ї..лом і риторика б помінялась. Якщо ще чекати, коли ж вони проведуть чергову мобілізацію і кинуть ще півмільйона, а потім ще і ще, то так це може тривати роками. Було б достатньо зброї, нанесли б ракетні удари по виробництву ракет і думаю реально було б відкинути їх на кордони, а звідти вони таких руйнувань не нанесуть. А так гине дуже багато воїнів і мирне населення, руйнується промисловість, енергетика, інфраструктура, житловий фонд.  

Воно все так, але якщо їбануть тактичною адерною зброєю, що далі? Думаєш прилетить отвєточка їм? Чи думаєш пересічний німець переживає за нас? Так само як ми переживали за боснійців чи іракців чи сирійців, щось я не чув що б в нас розгортали табори щоб прихистити цивільне населення якн тікає від війни, чи коли напали на нас це зовсім інше?

Треба дивились правді в очі, війна це бізнес, тому так і виходить коли нам треба 1000 танків нам дають 10, і так далі. В Німеччині якщо вірити вікіпедії всього там 400 танків, щось якось мало. І скільки вони їх можуть дати, та й чому взагалі повинні нам їх надавати?

Чому певний час щоб ввести генератор і товари які вкрай необхідні було мито? Чому то все коштує просто не реальних грошей?

Та й досі в війну вспливає інфа що крадуть гум допомогу, перепродують її і так далі. Також недавно може це і вброс что мін. оборони в три дорого купує товари, а всі типу "ой ой будемо розслідувати, і когось покараємо" аж смішно стало. Це мені нагадує те, що якийсь дільничний не знає що продають самогон, чи сурогат в нього на ввіреній йому території, так само й наркоту і все інше. Всі все знають, тут десь пункт на ДПЗ поки доїдеш, всі всі будуть знати що ти їв, так само скрізь.

Де ті фури білоруські які конфіскували де вони стоять, в кого, куди їздять? Волинь 5та по гум допомозі (це якщо вітерити інтернету) де вона вся, кому надали її, де звіти?

Так свомо пишуть сьогодні зустрічаємо померлого героя з почестями і так далі там то, щось мало віриться що їх всього декілька, а не десятками. Чому інших зустрчаюсьь з почестями що навіть в ЗМІ повідомляють, а інших що тихенько ховають? Чому так?

Так само чому холостячка може виїхати, а холостяк ні. Чому ж тоді всі боролись за рівноправність. Чому ті в кого троє дітей можуть виїхати, а ті в кого менше ні. Виходить ті, в кого троє дітей совість чиста, може не захищати державуч а всі інші повинні?

І нікого не посадили на кол за розкрадання гум. допомоги, та віддавання наказів які привели до гибелі людей, думаю такі теж були, чи у нас все так ідеально?

Змінено користувачем MACCEN
  • +1 2
Опубліковано
5 хвилин тому, MACCEN сказано:

Воно все так, але якщо їбануть тактичною адерною зброєю, що далі? Думаєш прилетить отвєточка їм? Чи думаєш пересічний німець переживає за нас? Так само як ми переживали за боснійців чи іракців чи сирійців, щось я не чув що б в нас розгортали табори щоб прихистити цивільне населення якн тікає від війни, чи коли напали на нас це зовсім інше?

Треба дивились правді в очі, війна це бізнес, тому так і виходить коли нам треба 1000 танків нам дають 10, і так далі. В Німеччині якщо вірити вікіпедії всього там 400 танків, щось якось мало. І скільки вони їх можуть дати, та й чому взагалі повинні нам їх надавати?

Чому певний час щоб ввести генератор і товари які вкрай необхідні було мито? Чому то все коштує просто не реальних грошей?

Та й досі в війну вспливає інфа що крадуть гум допомогу, перепродують її і так далі. Також недавно може це і вброс что мін. оборони в три дорого купує товари, а всі типу "ой ой будемо розслідувати, і когось покараємо" аж смішно стало. Це мені нагадує те, що якийсь дільничний не знає що продають самогон, чи сурогат в нього на ввіреній йому території, так само й наркоту і все інше. Всі все знають, тут десь пункт на ДПЗ поки доїдеш, всі всі будуть знати що ти їв, так само скрізь.

Де ті фури білоруські які конфіскували де вони стоять, в кого, куди їздять? Волинь 5та по гум допомозі (це якщо вітерити інтернету) де вона вся, кому надали її, де звіти?

Так свомо пишуть сьогодні зустрічаємо померлого героя з почестями і так далі там то, щось мало віриться що їх всього декілька, а не десятками. Чому інших зустрчаюсьь з почестями що навіть в ЗМІ повідомляють, а інших що тихенько ховають? Чому так?

• Ха-ха 2
  • +1 1
Опубліковано
7 годин тому, Black сказано:

Та яка там справедливість, що ті, що віддали ядерну зброю, залили пускові шахти чи розпиляли стратегічну авіацію і заплатили ракетами за газ визнають помилку і підуть воювати? Чи Ахметов може з Фірташом піде? Так само і дехто думає, я прожив тут все життя в ніщеті, проще заплатити, переїхати в іншу країу і нормально жити, відбити ті гроші за кілька місяців та й все, скільки чекати з моря погоди в тій Україні, 8 років війна і майже нічого не змінюється всередині. Війна, десятки тисяч смертей, а далі грабують Україну і десятки кілометрів черги були на нульове розмитнення, щоб нажитись на продажі автомобілів. І на генераторах, плитах, павербанках, інверторах.

Не знаю за автомобілі,а за генератори та павербанки можу точно сказати.

Зараз продаю на тридцять відсотків дешевше від закупки.

Важко назвати наживою.

Гість
Ця тема закрита для опублікування відповідей.

• Створити...