Перейти до змісту

Велика Переможна війна за Незалежність .

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)
В 25.05.2024 в 09:27, MACCEN сказав:

Зараз думаю твердопаливний котел та сонячні батареї та генератор рублять. В знайомого якраз це все є і він плюс мінус автономний щоб приготувати їжу, накачати води. Та зарядити рацію та ліхтарики.

Камін теж купив з повітряним контуром для опалення. Труби розкинув по хаті. На виході з топки в трубі спеціальний вентилятор, який буде ганяти по хаті повітря тепле.

Залишилось це все діло встановити, підключити і дровами запастись. Ну й бензину літрів 100 закупити, щоб не стояти потім годинами на заправках за 20л. Вже таке проходили, думаю знов таке може бути.

Теж буде +/- автономія

Змінено користувачем WebTraveller
  • +1 3
  • Відповідей 16,3 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

• Bliksss

1686

• case_l

1146

• romanc

1057

• volks

1010

Топ авторів теми

Опубліковано
В 25.05.2024 в 09:33, WebTraveller сказав:

Камін теж купив з повітряним контуром для опалення. Труби розкинув по хаті. На виході з топки в трубі спеціальний вентилятор, який буде ганяти по хаті повітря тепле.

Залишилось це все діло встановити, підключити і дровами запастись. Ну й бензину літрів 100 закупити, щоб не стояти потім годинами на заправках за 20л. Вже таке проходили, думаю знов таке може бути.

Теж буде +/- автономія

Можеш газовий карбюратор ще поставити на генератор і пару балонів пропану купити. Вдвічі дешевше за бензин.

Опубліковано
В 25.05.2024 в 13:48, MACCEN сказав:

Оновив дані, нічого нового, все і так записано в приписному, так що сцяти немає чого :)

В резерві?

Опубліковано
В 25.05.2024 в 13:54, romanc сказав:

Можеш газовий карбюратор ще поставити на генератор і пару балонів пропану купити. Вдвічі дешевше за бензин.

Не хочу гратись і заморочуватись. Вистачить і бензину я думаю

Опубліковано
В 25.05.2024 в 17:54, xPON сказав:

Тю, то лайтово. А ти но в тцк сходи та влк пройди.

Я думаю вони рано чи пізно і з резерв+ виклик зроблять в тцк, хіба ні ? Чого самому ломитись. Я так зрозумів принаймні.

А щодо запасів на зиму і автономності житла, що тут згадували, то всі вони на 90% лише для власників свого будинку. А в квартирі практично нічого з цього не приміниш і твій максимум це бочка води і пара павербанків для девайсів :D. Про генератори на балконі певно скоро будуть анекдоти складати.

• +1 1
Опубліковано
В 25.05.2024 в 18:33, SergLutsk сказав:

Я думаю вони рано чи пізно і з резерв+ виклик зроблять в тцк, хіба ні ? Чого самому ломитись. Я так зрозумів принаймні.

Не знаю, звідки той Резерв+ бере інфу, я встановив його задля цікавості після закінчення епопеї з тцк, і там інфа не зовсім коректна по мені відображається.

Опубліковано
В 25.05.2024 в 18:52, xPON сказав:

Не знаю, звідки той Резерв+ бере інфу, я встановив його задля цікавості після закінчення епопеї з тцк, і там інфа не зовсім коректна по мені відображається.

А яка ж там інфа не зовсім коректна може бути як її там самий мінімум: ПІБ, адреса проживання, телефон і ел. пошта. Я востаннє був в тцк в 2021 році, тоді ж проходив і влк, отримав чергову приписку в папірці в/з про обмежено придатного. А зараз в додатку як авторизувався, то лише дописав ел. пошту, а все інше вже і так було вписане, написали що дані оновлено і на тому все. Тепер чекаю коли пришлють якесь повідомлення, що йди в тцк чи влк :D  Сам ніби не збираюсь поки йти. 

Опубліковано (змінено)
В 25.05.2024 в 19:30, SergLutsk сказав:

А яка ж там інфа не зовсім коректна може бути як її там самий мінімум:

В резерві я так і є обмежено придатний в воєнний час, а в воєнніку я вже повністю придатний. Плюс, не знаю чи це має відображатися, але мені дали повістку на липень, в резерві ніякої інфи по цьому нема.

Змінено користувачем xPON
Опубліковано

Тю, то лайтово. А ти но в тцк сходи та влк пройди.:D

в резерві пише що ВЛК маю пройти в 2204 році, так що може вони знають що я буду жити ще довго :)

• Ха-ха 2
Опубліковано

а смисл з ВЛК, вони й по фотографії визначають що придатний.

• +1 1
Опубліковано

в мене така хвороба, я явно не буду корисним в бою, підмогу не зможу викликати :)

Опубліковано

в мене така хвороба, я явно не буду корисним в бою, підмогу не зможу викликати :)

Опубліковано
В 25.05.2024 в 20:03, xPON сказав:

В резерві я так і є обмежено придатний в воєнний час,

А як ти там взагалі побачив такий свій статус ? Я там бачу лише "дані оновлено", "на обліку", і все, ніяких деталей щодо статусу придатності

• +1 1
Опубліковано
В 26.05.2024 в 00:48, SergLutsk сказав:

А як ти там взагалі побачив такий свій статус ? Я там бачу лише "дані оновлено", "на обліку", і все, ніяких деталей щодо статусу придатності

Нажми на кнопку плюс там буде меню тицьни на повна інформація

• +1 1
Опубліковано
В 26.05.2024 в 05:53, MACCEN сказав:

Нажми на кнопку плюс там буде меню тицьни на повна інформація

Та дивився там, то ж кажу, що пише просто "на обліку", а нижче назва тцк, моєї типу військової спеціальності (хоча умовно військової, скоріше цивільної), її код, і ще якийсь унікальний код. Та і все. Про придатний/обмежено придатний ні слова. І ніби ні вверх ні вбік те біле віконечко не тягнеться щоб ще якусь інформацію побачити.

Опубліковано

статус

Ті, хто проходив ВЛК, мають такий рядок статусу. Значить, крім "оновлення даних", попереду ще й ВЛК. Ну, або дані в реєстрі не повні.

• +1 1
Опубліковано (змінено)

Там, де знизу прізвище і ім'я, натискаєш на плюс і  далі "повна інформація", саме там відображається придатність і дата проходження останньої влк. Напевно, як каже Віталій, в тебе нема тому, що ти не проходив з початку війни влк.

Опубліковано (змінено)
В 26.05.2024 в 10:05, xPON сказав:

Там, де знизу прізвище і ім'я, натискаєш на плюс і  далі "повна інформація", саме там відображається придатність і дата проходження останньої влк. Напевно, як каже Віталій, в тебе нема тому, що ти не проходив з початку війни влк.

Тепер зрозумів, дякую. Так, в мене влк 2021 року випуску :)  

Доречі, хто цього року проходив ВЛК, поділіться враженнями, все так само пічально з ним як і раніше ? Отримуєш папірчик і сидиш в черзі під кожним кабінетом по черзі ? Просто як згадаю як це все жахливо і повільно було в мирному 2021 році, коли разом з тобою його проходило 20-30 планово викликаних бідолах.... То боюсь уявити як це може бути зараз....:(

Змінено користувачем SergLutsk
Опубліковано (змінено)
В 26.05.2024 в 10:18, SergLutsk сказав:

Доречі, хто цього року проходив ВЛК, поділіться враженнями, все так само пічально з ним як і раніше ? Отримуєш папірчик і сидиш в черзі під кожним кабінетом по черзі ?

Ага, бо скрізь черги великі, а якщо відправлять ще в міську лікарню з актом на дообстеження, то там може бути ще сумніше. В деякі кабінети прориваєшся з боєм, навіть враховуючи, що тебе мають без черги пропускати.

Опубліковано
В 26.05.2024 в 10:33, xPON сказав:

Ага, бо скрізь черги великі

І враховуючи фактор війни і необхідність прискорити якось цей процес так і далі все пишуть на папірцях і так і не організували якогось злагодженого "конвеєра" руху "пацієнтів" ? Чи так і далі як придурок бігаєш займаєш чергу в 3 кабінети одразу намагаючись вгадати куди проскочиш раніше і де краще стояти в даний момент ?

• Cумний 1
Опубліковано
В 26.05.2024 в 10:50, SergLutsk сказав:

І враховуючи фактор війни і необхідність прискорити якось цей процес так і далі все пишуть на папірцях і так і не організували якогось злагодженого "конвеєра" руху "пацієнтів" ?

Звісно, все пишеться на бумажках, потім лише голова комісії заводить в пк. Ходиш з папкою бумаг, переживаючи, щоб шось не випало. Раджу відразу виділити тиждень для оцієї всієї фігні, особливо, якщо є болячки, для яких необхідно дообстеження. Хоча, в моєму випадку, і 2-х тижнів ледве хватило.

Гість
Ця тема закрита для опублікування відповідей.

• Створити...