Перейти до змісту

Підкажіть порадою

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Живу на дачному масиві.Мало того що ціна за Кв.2,50 грн,то ще і світло регулярно пропадає.Може на декілька хвилин,а може і на цілу ніч.Лінії не розраховані на такі навантаження,багато людей мешкає.Зараз зима,ще й обігрівачі додалися.

Що можна поставити,щоб котел/колонка був постійно включений?Типу УПСа,чи як? Трохи профан в тих питаннях.Якщо можна дайте посилання,на що дивитися.Чи наводку,де в Луцьку можна купити за адекватні гроші.Особливо з власного досвіду.Буду вельми вдячний.

Опубліковано (змінено)

Так.Опалення в мене на газові.Просто зі свіилтом постійні трабли.

І ще й напруга постійно скаче.Можливо є якась штука разом зі стабілізатором.Хоча стабілізатор і так в мене стоїть на котел.

Так.Струмівка.Правильніше Лище.Діброва.Я з сім"єю там приписані.

Змінено користувачем zigorko
Опубліковано
Щойно, zigorko сказано:

Можливо є якась штука разом зі стабілізатором.

автомобільний аккумулятор + інвертор самий дешевий варіант.

УПС такої потужності - дууууже дорого.

• +1 4
Опубліковано
2 хвилин тому, zigorko сказано:

Так.Опалення в мене на газові.Просто зі свіилтом постійні трабли.

І ще й напруга постійно скаче.Можливо є якась штука разом зі стабілізатором.Хоча стабілізатор і так в мене стоїть на котел.

на напругу то треба ставити потужний якісний стабілізатор на всю оселю

• +1 3
Опубліковано

А можна посилання на такий стабілізатор?Як вирахувати його потужність,щоб вистачило на 2 поверхи?

Опубліковано
5 хвилин тому, Bliksss сказано:

автомобільний аккумулятор + інвертор самий дешевий варіант.

але це треба щоб воно саме вмикалось при потребі і саме заряджалось

Опубліковано
1 хвилина тому, zigorko сказано:

А можна посилання на такий стабілізатор?Як вирахувати його потужність,щоб вистачило на 2 поверхи?

А що в будинку буде увімкнуто ? Праски, чайники, пральні машинки? Що буде працювати одночасно?

Опубліковано

Все як і у всіх.

Пралка,мікрохвильовка,духовка,праска,електрочайник.Треба з запасом (можливо кондиціонери)Що одночасно? ХЗ.Що дружина включить)

Опубліковано (змінено)
2 хвилин тому, zigorko сказано:

Все як і у всіх.

Пралка,мікрохвильовка,духовка,праска,електрочайник.Треба з запасом (можливо кондиціонери)Що одночасно? ХЗ.Що дружина включить)

які автомати стоять на вході будинку в щитку, скільки ампер?

Змінено користувачем alexvvv
Опубліковано (змінено)
3 хвилин тому, zigorko сказано:

На вході,по пам"яті 16 ампер

ну якщо 16, то це чайник і пралку може не тримати  такий автомат одночасно,  а стабілізатор можна брати такий на 25а:

http://volter.220.expert/купить/стабилизатор-напряжения-volter-smart-5,5/

http://volter.220.expert/купить/стабилизатор-напряжения-volter-etalons-5,5/

Змінено користувачем alexvvv
  • +1 1
Опубліковано
13 хвилин тому, alexvvv сказано:

але це треба щоб воно саме вмикалось при потребі і саме заряджалось

в ідеалі - так, хоча, якщо раз-два в тиждень вирубається світло, то можна і в ручному режимі.

А взагалі, не так складно зробити щоб автоматом все відбувалось, але це вже повноцінний УПС вийде, тільки - значно дешевший.

• Дякую! 1
Опубліковано
1 хвилина тому, zigorko сказано:

Ого.Нормальна така вартість тих стабілізаторів)

це ще при тому, що стабілізатор  не вирішує відсутність електрики

• +1 3
Опубліковано
3 минуты назад, Bliksss сказал:

в ідеалі - так, хоча, якщо раз-два в тиждень вирубається світло, то можна і в ручному режимі.

А взагалі, не так складно зробити щоб автоматом все відбувалось, але це вже повноцінний УПС вийде, тільки - значно дешевший.

Хтось мені розказував, що купує упси з дохлим 12 вольтовим акумулятором і замінює його автомобільним і получається бюджетна автономка.

• +1 1
Опубліковано
Щойно, nickel сказано:

Хтось мені розказував, що купує упси з дохлим 12 вольтовим акумулятором і замінює його автомобільним і получається бюджетна автономка.

кажуть що воно не дуже норм

https://www.shtyl.ru/support/articles/mozhno-ispolzovat-avtomobilnyj-akkumulyator-dlya-ibp/#nesootvetstvuyushhij-tok-zaryada

Опубліковано (змінено)
3 хвилин тому, nickel сказано:

Хтось мені розказував, що купує упси з дохлим 12 вольтовим акумулятором

якщо з 12 вольтовим - може бути, але, ток заряду - менший, мабуть - таки потрібно трохи шаманити.

Змінено користувачем Bliksss
Опубліковано

щоб довго котел працював автономно, то дешевого рішення не буде, треба якийсь упс шукати із синусоїдою і акб на літії 

Опубліковано
2 минуты назад, alexvvv сказал:

Це як пояснення чому краще використовувати оригінальні чорнила для принтера. :) І ніби правда, але й неоригінальними ж можна друкувати. Срок служби акума напевно знизиться, але і економія в порівнянні з повністю готовим УПСом перекриє. 

Опубліковано
1 хвилина тому, nickel сказано:

Це як пояснення чому краще використовувати оригінальні чорнила для принтера. :) І ніби правда, але й неоригінальними ж можна друкувати. Срок служби акума напевно знизиться, але і економія в порівнянні з повністю готовим УПСом перекриє. 

Автомобільні акумулятори довго не служать в такому режимі роботи, треба літієві. В мене на електролодочках автомобільні акуми вмерли за два місяця роботи.

• +1 1
Опубліковано

Довго це скільки? 

За всю зиму,поки що світло,більше як на 12 год.пропало тільки раз.І то на сусідній вулиці.Там щось з фазою було.Зазвичай якісь планові відключеня від Обленерго.Раз на тиждень,два.Може бути 3-4 години.Найчастіше це на 2-3 хв.Але може бути підряд,на протязі якоїсь години часу.Вчора раз пропало на 2 хв,майже в 12 ночі.Котел то сам вклюється,перезапускається.Боюся аби не пенькнув.

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...