Перейти до змісту

Бойлера!!!

dimon18

Рекомендовані повідомлення

8 годин тому, Zheny@ сказано:

курва, обленерго висить особистий кабінет. падли.  Хтів глянути скільки "нагорало" поки мене не було.

але десь на ~500+ грн, проти ~700 грн зараз.

В місяць.

За рік мінімум окупиш. Або за півроку.  Все залежить від того, як ти використовуєш бойлер.

200 грн це нереально, думаю може хіба 20-30 ну 50 максимум.

В мене бойлер 100 який вже років 5 не виключається, середнє споживання 210 кВт а ще в міжсезоння і обігрівач електро вмикається

Змінено користувачем Gendruk
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

20 хвилин тому, Gendruk сказано:

200 грн це нереально, думаю може хіба 20-30 ну 50 максимум.

В мене бойлер 100 який вже років 5 не виключається, середнє споживання 210 кВт а ще в міжсезоння і обігрівач електро вмикається

Ось тобі!  :)

electro-2.png

Ціну за 1КВт знаєш?

Рахуй вигоду.

Але тут ще один момент. В мене електродуховка.  Поки я дома. Я щось вмію туди запхнути готуватися. М'ясо і т.д. Поки мене не було, дружина такого майже й не готувала. Більшість на газу.

(Скачок в травні бачиш?  Це я пік паску. Мала приїжджала з Києва, додатково фен для сушіння її довгого волосся)

Тобто це буде економія не лише на одному бойлері.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

9 часов назад, Zheny@ сказал:

Не зовсім.  Вона просто зменшила температуру. Але ,як казав @MANJAK11 Бойлер великий 100л. поки нагріється.

Ну в теорії, можна було б ще й вимикати на день повністю.

Кілька сот кіловат щомісяця.  Ніби трохи є.

Женя, ти сам собі собі суперечиш. Жінка "прикурчувала температуру", це означає, що вона заставляла бойлер рідше вмикатися, а я реле заставляю його ще рідше вмикатися, лише тоді коли потрібно. І якщо від "прикручування" є економія, то від вимикання вона ще більша.

Цитата

В мене бойлер виведений на щиток в коридор На автомат.

Щось я не дуже хочу чіпляти в туалеті розетку, в яку вмикати ще одну розумну розетку, в яку вмикати бойлер.

Якщо я буду певен, що це дасть фінансовий ефект,  то можна і заморочитися.

Ти можеш поставити смарт розетку, а не проставку. Ти можеш поставити реле перед автоматом. Тоді в квартирі ти навіть не помітиш змін, крім економії.

Спойлер

Sonoff Pow R2- WiFi Switch for Energy Usage Power MonitoringBlitzWolf BW-SHP8 3680W 16A Smart WIFI Настенная розетка Таймер Пульт  дистанционного управления Монитор мощности EU Plug Работа с Alexa Google  Assistant IFTTT – купить по низким ценам от 1542 руб в интернет-магазине

Змінено користувачем nickel
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

9 часов назад, Gendruk сказал:

Глянув вартість розетки в 950 грн аж стало цікаво за скільки часу вона себе окупить.

Я й дорожче можу знайти, але нащо?

Спойлер

image.png.f88502eb7e1e3cd67ec156383d1d7e5e.pngimage.thumb.png.d3cccd55242b69938ed33b94c7bbd96a.pngimage.png.2d9dc98ca1e79d046016726dd84ed35e.png

• +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

23 хвилин тому, Zheny@ сказано:

Ось тобі!  :)

electro-2.png

Ціну за 1КВт знаєш?

Рахуй вигоду.

Але тут ще один момент. В мене електродуховка.  Поки я дома. Я щось вмію туди запхнути готуватися. М'ясо і т.д. Поки мене не було, дружина такого майже й не готувала. Більшість на газу.

(Скачок в травні бачиш?  Це я пік паску. Мала приїжджала з Києва, додатково фен для сушіння її довгого волосся)

Тобто це буде економія не лише на одному бойлері.

То це просто ти багато використовуєш води гарячої і електрики загалом, а я питаю про економію бойлера при смарт розетці

• Ха-ха 1
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

7 хвилин тому, nickel сказано:

Я й дорожче можу знайти, але нащо?

Показати прихований контент

image.png.f88502eb7e1e3cd67ec156383d1d7e5e.pngimage.thumb.png.d3cccd55242b69938ed33b94c7bbd96a.pngimage.png.2d9dc98ca1e79d046016726dd84ed35e.png

При такій вартості можна спробувати

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 минуту назад, Gendruk сказал:

При такій вартості можна спробувати

Я реле взагалі по акції брав + кешбек і вийшов на ціну менше 10 доларів.

• +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 хвилина тому, Gendruk сказано:

То це просто ти багато використовуєш води гарячої і електрики загалом, а я питаю про економію бойлера при смарт розетці

Я ніде  не писав, що у мене є смарт розетка!  Я писав про ефект від зменшення температури.

Хоча яка різниця.  якщо заморочуватися і щодня гратися із нагрівом руцями - вийдеш на той же ефект.

Поки мене не було, то дружина з 7,30 до 17 не юзає воду бо її немає вдома.

Малий воду не юзає вдень взагалі. Вмитися.

Мама зготує їсти і помиє посуд.  з 11,00-12,00 год фактично до 17 бойлер не потрібен. ~5-6 год. Але вимкнутися він має гарячим.

Ввечері від 17 до 21-22 воду юзають всі потрохи. Вимикати треба о 24,00, щоб нагрілася хоча б трохи. і вмикати о 5,00 що догрілася трохи.

10 годин на добу він не буде працювати.

• Cумний 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дочекайтеся 25 травня, поки нас гпз-овців прирівняють до простих смертних і вимкнуть котельню і нам. Я тоді ввімкну бойлер і деньок побуду без реле. Я вже це заміряв, але скидав телефон до заводських налаштувань, а скріншоти в мене не синхронізувалися з хмарою. Тому не маю що показати. Але по пам'яті, без реле, бойлер хавав до 3 кіловат в день, а з реле до 2 кіловат. Тобто економилося десь 30% електроенергії.

В пам'яті пристрою збереглися покази лише за 20 рік, з бойлером. 19 липня неділя, тому пік споживання.

Спойлер

sHEN5tOBmrHxl2-7qSlRIlN6ljUFONyfkF72srfR0oPZOAxa2ctBGcRYW9x5wkXkfQBtAEcGeia1J_r9QV0iol4tFOajOvMALtb5btISbvK746z8CL2eyoVQdT3eytc5zlCIne4OJ60PYJWfCLL0kck8uGqJOFzgv7v_9wZxb6InhAQfD3qwYCrR5_xowqXb66rwBmydxZ-Co8T9u3kmZMzpIszDd7DZ8kvCHR8MzYcI7-0IonsrlnxK_4Aty3mD44IhWRJq1KDWjwGtTWa1NGGbqJic3T7t2LJ27AS-DztjVZWXfUNmNuAnF7beaM0iWD8gzYUO5PplnLPv-OgSEwYj5LkVCzUFtp2tQye1Bnp_E1eINhPUQ1X-qyuTVCOF8llzKOkMsMJNlOQUXYL9t5_8kgWX8dZHLkZTLBcv4FzjvAa5Pzz3ApZDG9oG1aXJZg4E4jgKLKLXCc9EEqd5_ffvfdjVDvyrVMI0ReTlzKF7EHmgQYQw2uUToBxudc7-upTDswW9S5z0WtD8bK5fdaGZGaJ7ZyR88_gE-7JauuSHPixfIGatWFYzKEL-EQ17wlGNj8QaDNi-Xlg-00DWNn7QwtRYIKgxvn2ByXd3UgluRTic7uuthi-k-iXB4-Pns0JBjmIg16_T53DS-c1IFkTh7ORKcp-vIsGXV6lP3ZP5ILR6pnX6nelvf8blD9387KB_PPx61tYiLac1AlspxNeF=w423-h915-no?authuser=0Yy5h6fab8O_nq7GorwzsSKITHRjJxz5pBFJZkcElg-WJwfo_3CWKY2XsdUTp_HNl4A5a8qIrfIRDRfSmqy-ImWRgpR143leGLYWw7M_B1kOGuiKN0yOfWgH2j-ZqY70irNstOEg7JJDYLxRGQvFvi-t_0hZN4gsxcAg4wvRvHjnPwxBopRJqT5lZhDeO87fzpbQjYy1QJdQ6zh2Xs3vXZuPqRSlBabFAUKIjzCa_uWDu6gHm_79L_XHvdsUs_1K-arkThhRJ5NehSWIP1ivejWh0d-yFRQFkH2bNZrjPmM0NmAf6ATKFQy0cKlBCGBc81H9V_uDYtGpvjiddK7t_S0Ot5AcmF1psmBBHJ4kQegISlLVwbrSiHO4OCK5eMvLV_4Oz5FZ2-R6NYaodFYKgX8xxbgvdUYTOgGZFf6vL9AKJ6ZIQsOuj8Sfg63Gzo1vylBNSq8XIGbbgmcyDqFdJiSQWkXiw2pnZ0aqMEYv3_GsN7daG3OBMb96uFm5AgsZIjBLEci1spo0XOdonoCnqGsjv8cZh5J6YKu7Wfv2fbzW787GLuevn6pjOBHozhg5xJfZhqzQX9eqfL-E0OSyAiCAvDa-9xIORgT4aUOrbaz6M3wWDfTk0lSvQWYymTjsj-t54q-IjwaXGTGKXstYULXLOjqTXdDp_Z9bdW7G4rPEzIMTcwEdw0yrHg8h35jimg54E48umOe5YEEVAodwuvql-=w423-h915-no?authuser=0

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На скріншоті видно, що в липні спожито 42,57 кіловата. Бойлер працював з 07,07 по 29,07, тобто 22 дні - 42 кіловати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 годин тому, romanc сказано:

Так дешевле изоляцию увеличить. Или проточный поставить.

В типовій квартирі перше складно зробити,  а друге практично нереально -- бо електричної потужності не вистачить. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

35 хвилин тому, Zheny@ сказано:

Я писав про ефект від зменшення температури.

Основний ефект у тебе не від зменшення тепловтрат,  а за рахунок меншого споживання гарячої води.  Постав лічильник води на гілку бойлера і сам побачиш. ;)

Але простіше зробити замір споживання на чистому простої,  по схемі,  яку я описав раніше. Фізично таймером ти не наекономиш більше 0,5-0,7 від тієї цифри. 

• +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

33 хвилин тому, nickel сказано:

по пам'яті, без реле, бойлер хавав до 3 кіловат в день, а з реле до 2 кіловат

Для того,  щоб висновки об'єктивні робити,  потрібно забезпечити ідентичне по кількості і температури споживання води.  

• Дякую! 1
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 минуту назад, Unknown сказал:

Для того,  щоб висновки об'єктивні робити,  потрібно забезпечити ідентичне по кількості і температури споживання води.  

Або рахувати середні показники за довший період, що я і робив.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

10 хвилин тому, nickel сказано:

Або рахувати середні показники за довший період, що я і робив.

А де гарантія,  що в тебе стабільне споживання? 

Матимеш можливість,  зроби хоча б добовий замір чистого простою по схемі,  як я описав. От ти матимеш повні втрати.  Тоді можна робити розрахунок економії шляхом порівняння часу, протягом якого бойлер у тебе стандартно гарячий, і повною добою. Повір -- це набагато точніше ніж твоя схема. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

7 минут назад, Unknown сказал:

Матимеш можливість,  зроби хоча б добовий замір чистого простою по схемі,  як я описав. От ти матимеш повні втрати.  Тоді можна робити розрахунок економії шляхом порівняння часу, протягом якого бойлер у тебе стандартно гарячий, і повною добою. Повір -- це набагато точніше ніж твоя схема. 

Напуркуа мені так заморачуватися? Я для себе висновок вже давно зробив. Людина спитала як можна економити з бойлером, я поділився власним досвідом. Ти можеш заміряти з точністю до вата і літра, мені такої точності не потрібно.

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

8 минут назад, Unknown сказал:

Що таке "середнє значення" знаєш? :)

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

33 хвилин тому, nickel сказано:

Я для себе висновок вже давно зробив.

І який конкретно висновок?  Те що економить щось -- це факт. Питання скільки? 

От Женя подібним способом зробив висновок,  що близько 200грн.,  але я знаю,  що так багато неможливо. 

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

23 хвилин тому, Unknown сказано:

Повір -- це набагато точніше ніж твоя схема.

Нащо таке задротство?

ЧИ може ти в тазику миєшся?

Є ПЕРЕВІРЕНА і робоча схема, яка працює.  Хочеш заморочитися більше і зекономити ще 20 грн - вперед!

47 хвилин тому, Unknown сказано:

Основний ефект у тебе не від зменшення тепловтрат,  а за рахунок меншого споживання гарячої води.  Постав лічильник води на гілку бойлера і сам побачиш.

одне від другого залежить. Чим більше споживання, тим більша тепловтрата.

Я вилив 20л гарячої води зі 100.   Температура впала на 20%. Тепер потрібно догріти цю воду до вказаної на реле температури. І чим менша температура, тим швидше нагріється вода і менший розхід електрики.

Бойлер як брав 1,4Квт/год так і братиме. 

Але що гріти розбавлену уже до 40° воду  до потрібних мені  70° (умовно) 60 хв.  і що гріти ту ж розбавлену до потрібних 50° (умовних) 20 хв.

1,4КВт * 1год

1,4КВт * 0,3 год

@nickel  правду казав. Є середнє значення. Нахіба оце вийожуватися із замірами по літру?

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

34 хвилин тому, nickel сказано:

Що таке "середнє значення" знаєш? :)

Прекрасно знаю, статистику в універі вивчав,  і досить успішно. 

Немає гарантії,  що в тебе настільки рівно споживання в довгому періоді,  щоб можна було так рахувати економію таймера. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 хвилин тому, Unknown сказано:

От Женя подібним способом зробив висновок,  що близько 200грн.,  але я знаю,  що так багато неможливо. 

Все залежить ти сам сказав - від витрат.

Хай не 200 грн. Хай 100. на рік 1200 грн.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4 минуты назад, Unknown сказал:

І який конкретно висновок?  Те що економить щось -- це факт. Питання скільки? 

Мені реле економить до 30% споживання електрики бойлером.

1 минуту назад, Unknown сказал:

Немає гарантії,  що в тебе настільки рівно споживання в довгому періоді,  щоб можна було так рахувати економію таймера. 

Мені тобі письмово гарантію виписати? І я і дружина щодня на роботі, а малий в школі. В нас споживання майже однакове щодня, крім вихідних. Ну хіба жінка посуду сьогодні не помиє, але тоді завтра митиме подвійну кількість тарілок, але в середньому буде одне й те саме число.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

7 хвилин тому, nickel сказано:

Мені реле економить до 30% споживання електрики бойлером.

Левова частина споживання електрики - це якраз таки бойлер.

Електрочайника чи кавоварки в мене немає.

Решта -як у всіх, ТВ, комп, світло (світло-діодні всі лампочки)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 хвилина тому, Zheny@ сказано:

ЧИ може ти в тазику миєшся?

Я  років 5 суто бойлером користуюсь.  На початках ставив на електронний таймер тижневий,  щоб вночі не грівся, потім забив,  бо тих кілька десятків гривень не варті можливих незручностей (іноді ввечері посуду більше збереться,  чи ще якісь водовитрати,   ти вибрав у нуль воду,  а гріються 80 літрів довго...) 

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

25 хвилин тому, Zheny@ сказано:

Чим більше споживання, тим більша тепловтрата.

Ти змішав мухи і котлети,  і робиш хибні висновки. Під тепловтратою я розумію витрати енергії на розсіювання через стінки і утеплювач.  Я вона не залежить від споживання води, точніше трішечки залежить, але не так як ти думаєш -- бойлер, який нагрівся і з нього не відбирають гарячу воду, буде втрачати більше енергії через стінки,  ніж той,  з якого воду беруть (за рівності інших умов),  тому що середня температура води в ньому вища,  а, отже, і дельта температури, і втрати.  От таймером ви намагаєтесь знизити середньозважену температуру води в бойлері щоб знизилось розсіювання тепла через стінки. Теплотехніки чітко знають,  що енергія теплового розсіювання залежить від двох факторів: 

1) опору теплопередачі (яка у бойлері є сталою,  і на яку ти не вплинеш) 

2) дельти температури.  Якщо в приміщенні щ бойлером 25 градусів,  то при температурі води у 50 градусів тепловтрати розсіювання будуть у 2 рази нижчі ніж при нагріві до 75. Тому мало сенсу гріти в максимум,  а потім у змішувачі розводити. 

• +1 4
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...